DUURZAAM LOGEREN IN LES PALETUVIERS?

Dat kan op onze afreis naar Senegal! Verantwoord en duurzaam reizen vinden we bij Alleenreizenden 50 plus zeer belangrijk. Het hotel, opgericht door Belgen werkt niet enkel in harmonie met de lokale bevolking. De lokale bevolking werkt ook echt in het hotel!

Een fantastische oase

Het is in 1995 dat onze landgenoot Jean Pierre Pieters Senegal ontdekt als toerist. Hij valt voor de uitzonderlijke natuur en de warme bevolking.

In 2006 sterft Jean Pierre maar zijn liefdesverhaal groeit verder. Karolien, zijn dochter gebeten door dezelfde microbe beslist om het werk van haar vader verder te zetten. Karolien staat voor verantwoord en duurzaam toerisme in volledige harmonie met de lokale bevolking en de natuur.

Het hotel is een oase vol ervaringen en het venster van Jean Pierre op het echte Senegal is nu een adembenemend 360° panorama.

Zero Kilometer

De bevolking van het dorpje Toubacouta houdt van Les Paletuviers en dat kan enkel omdat ze samen een duurzaam traject volgen. En dat traject begint bij de korte keten van puur en vers voedsel. De ingrediënten komen van plaatselijke boeren, vissers en mangoplantages en leggen zero kilometer af. Rechtstreeks van oogst naar smaakpapil!

Hand in hand

Dat betekent ook de bescherming van de biodiversiteit in dit door Unesco als werelderfgoed geklasseerd prachtdecor. Zo ondersteunen zij projecten die in de buik van de samenleving borrelen: zoals het aanplanten van mangroveplantjes. Ze beschermen de kuststroken, breken CO2 af en zijn een belangrijke voorwaarde voor de biodiversiteit.

Het milieu is voor les Paletuviers een grote uitdaging. Hoe kunnen ze als dorp, als gemeenschap, als individu hun vuilnis verminderen en kunnen ze recycleren in een land waar dit onderaan elk lijstje staat?

Ecolodge Lompoul & Lamantin

Naast Les Paletuviers logeren we ook in Lompoul Desert Ecolodge & Lamantin Beach. Beide hotels krijgen de stempel ‘Eco Lodge’. Een ecolodge is op ecologische wijze ontworpen en gebouwd, heeft een minimale impact op de natuur en betrekt de lokale gemeenschap. Daarnaast helpt het aangrenzende gebieden te beschermen en biedt toeristen een participatieve ervaring.