Mei 2021 | 5 dagen
 

Berlijn

Bruisend Berlijn

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in mei 2021.

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Citytrip Berlijn

Tijdens deze reis leert u Berlijn in al zijn facetten kennen. Berlijn heeft veel meer te bieden dan u ooit zou verwachten. Geen enkele metropool ter wereld kent zo’n bewogen verleden en tegelijk zo’n onweerstaanbare drang om te vernieuwen en te verrassen!

Om de stad écht te beleven doen we de mooiste delen te voet. We bezoeken o.a. het Reichstaggebouw, de Potsdammer Platz, het Holocaust Memorial, … In het museum Haus am Checkpoint Charlie herbeleven we de scheiding tussen Oost en West en de Branderburger Tor is nu het symbool voor de hereniging. Ook de restanten van de Berlijnse muur krijgen hun verdiende aandacht. We bezoeken Schloss Charlottenburg en wandelen door het grote park Sanssouci.

Ook Potsdam komt aan bod tijdens deze reis. In schloss Cecilienhof vond één van de belangrijkste conferenties van na de 2e Wereldoorlog plaats! En alsof dit alles nog niet voldoende is, voorzien we ook een lunch in de TV-toren met uitzonderlijk zicht over Berlijn!

Verblijfshotel: Ameron Abion Spreebogen****
Ons verblijfsaccommodatie is een 4* hotel aan de rivier de Spree, gelegen tussen het westelijke en het oostelijke gedeelte van het centrum. Het hotel heeft zeer mooie, lichte kamers en is dus ideaal voor een citytrip naar deze prachtige stad.

Onze troeven
• Nederlandstalige groepsreis begeleid door Thérese De Waele
• Lunch op de tv-toren met uitzonderlijk zicht over Berlijn
• Verblijf in een centraal gelegen 4-sterrenhotel
• Beleef de stad en ontdek de mooiste delen te voet!

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Berlijn is het even laat als bij ons.

Klimaat
Berlijn heeft een zeeklimaat, er kan met andere woorden in alle maanden van het jaar regen vallen. In mei ligt de temperatuur rond de 20 graden.

 

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

Dag 1 | Brussel – Berlijn (A)

Kennismaking in Zaventem met de reisbegeleidster en rechtstreekse vlucht naar Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Bustransfer naar het hotel gelegen aan de Spree. Vrije lunch. Vervolgens ontmoeten we onze lokale gids. Volgende bezienswaardigheden staan vandaag op het programma: de Bebelplatz (met het Operagebouw Unter der Linden), de St.Hedwigs Kathedraal, het Neue Wache monument. Op de Opernplatz staan we stil bij de beruchte boekverbrandingen door de nazi’s in 1933.

Verder naar de Gendarmenmarkt, één van de mooiste pleinen van Berlijn en het Nikolai Viertel met het Rotes Rathaus. We bezoeken vervolgens de Berliner Dom en klimmen naar boven voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Avondmaal in de omgeving van het  hotel en overnachting in hotel Ameron Abion Spreebogen 4*.

Dag 2 | Berlijn te voet en met openbaar vervoer (O-A)

Na het ontbijt zetten we onze verkenning van Berlijn verder. In de voormiddag staan 2 van de bekendste monumenten op ons programma. De Reichstag (sinds ’99 opnieuw de zetel van de Bundestag) en de Brandenburger Tor, met daarnaast de kleine maar indrukwekkende stille ruimte. We wandelen naar het Holocaustmonument: 2710 betonblokken variërend in hoogte die herinneren aan de Jodenvervolging tijdens WO II.

Lunch voor eigen rekening in de omgeving. Onze namiddag staat in het teken van de geschiedenis van de Muur en Oost en West Berlijn. We gaan we naar een authentiek overblijfsel van de Berlijnse Muur in de Bernauer Strasse. Aansluitend bezoeken we het museum dat ons meer inzicht geeft in de geschiedenis van de “Berlijnse Muur”.  Avondmaal en overnachting hotel Ameron Abion Spreebogen 4*.

Dag 3 | Berlijn te voet en met openbaar vervoer (O-M)

We starten de dag met een bezoek aan Kurfürstendam midden in het vroegere West-Berlijn: winkels, cafés, terrassen, theaters, bioscopen, … 3,5 km vol charme!  We brengen een bezoek aan de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche. Daarna gaat het richting TV-toren waar we lunchen met een uitzonderlijk zicht op Berlijn. In namiddag ontdekken we Potsdamer Platz: het eens braakliggende niemandsland tussen Oost en West Berlijn is “omgetoverd” tot een uiterst modern stadscentrum. We passeren ook langs het Topographie des Terrors  en het beroemde Checkpoint Charlie.

Op de terugweg naar het hotel houden we halt bij Konditorei Buchwald, een van de bekendste koffiehuizen in Berlijn.  Vrij avondmaal. Overnachting in hotel Ameron Abion Spreebogen 4*.

Dag 4 | Potsdam (O-M-A)

We beginnen de dag in thema WO2 en Koude Oorlog, een mooie aansluiting op de indrukken van Berlijn de voorafgaande dagen.  Met de bus van Berlijn naar Potsdam. Onderweg maken we een stop bij het “Haus der Wannsee Konference” en de wijk met de tijdelijke villa’s van Stalin, Truman en Churchill en de gedenkstenen van de atoombom op Hiroshima & Nagasaki. Stop bij Glienicker Brücke (spionnenbrug). Van daaruit rijden we naar Schloss Cecilienhof. Hier vond in 1945 de Conferentie van Potsdam plaats. We staan er aan de tafel waar Churchill, Truman en Stalin de besluiten van Jalta bekrachtigden en zo een regeling troffen voor het oplossen van de problemen na WO2.

Lunchen doen we in de Hollandse wijk. Aansluitend wandelen we door de binnenstad van Potsdam. Daarna trekken we naar het park Sanssouci (287ha) met het majestueuze Neues Palais en het kleinere maar zo mooie Charlottenhof, bedacht als lustslot voor de Keurvorst Frederik de Grote. Op de terugweg houden we nog halt bij Checkpoint Bravo. Avondmaal op bootrestaurant op de Spreerivier en overnachting in hotel Ameron Abion Spreebogen 4*.

Dag 5 | Berlijn-Brussel (O)

Gelukkig hebben we een late vlucht. Dat geeft ons tijd om ook vandaag nog volop van Berlijn te genieten. In de voormiddag bezoeken we Schloss Charlottenburg. Daarna rijden we naar Marheineke Markthalle. Vrije lunch in de omgeving. Als laatste bezoek staat Tempelhof op het programma, de oudste luchthaven van Berlijn, nu gesloten en een enorm stadpark.  Daarna vrije tijd om op eigen ritme afscheid te nemen van Berlijn. In de late namiddag bustransfer naar luchthaven Tegel voor de vlucht richting Brussel met aankomst rond 22u in Zaventem.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • 4 nachten in hotel Ameron Abion Spreebogen 4*
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.