26/08/2022 | 5 dagen
 

Boedapest

Trendy Boedapest

Prijs per persoon:

€ 1495 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 1730 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 25 per persoon

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Citytrip Boedapest

Boedapest is als hoofdstad van Hongarije trendy en hip. De stad heeft het communisme achter zich gelaten en gaat mee op de stroom van de moderne tijd. Ondanks dat ademt de stad geschiedenis via haar rijke culturele erfenis. U bent nooit ver weg van prachtige gebouwen, kunst, musea, badhuizen, parken en gezellig restaurants. Kortom, Boedapest heeft veel te bieden!

De stad bestaat uit twee stadsdelen: Boeda en Pest, door de Donau gesplitst maar door prachtige bruggen met elkaar verbonden. Boeda is het heuvelachtige deel van de stad gelegen op de rechteroever. In dit duurdere en conservatiever stadsdeel ligt het historische centrum. In Pest, op de linkeroever van de Donau, vinden we de brede winkelstraten met trendy designwinkels en oude verkoophallen, de terrassen en het uitgaansleven.

Kortom een stad met vele troeven, die zeker zal bekoren.

Verblijfshotel: Eurostars Danube Budapest Hotel****
Ons hotel is gelegen in het centrum van Boedapest. In de buurt kunt u verscheidene bekende monumenten bezichtigen en genieten van een heerlijk terrasje.

Onze troeven
• Hongaarse folklore avond
• Dinercruise op de Donau
• Indrukwekkende paardenshow
• Verblijfshotel met fantastische ligging in het centrum

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
De munteenheid in Hongarije is de Forint. Hongarije is sinds 2004 lid van de Europese Unie maar heeft de Euro nog niet ingevoerd.

Lokale tijd
In Hongarije is het even laat als bij ons.

Klimaat
Hongarije ligt op de scheidslijn van de zeeklimaten en de landklimaten. Omdat Hongarije bijna omsloten is door heuvel- en berggebieden krijgen depressies veel minder kans om Hongarije te bereiken. Het is een relatief droog land.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • 4 nachten in hotel Eurostars Danube Budapest
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 2 lunches)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 22 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTEN

Vluchten met Brussels Airlines

26/08 Brussel – Boedapest 15u10 – 17u10 (SN2825)
30/08 Boedapest – Brussel 18u00 – 20u05 (SN2826)

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Vrijdag 26 augustus 2022 | Brussel – Boedapest (A)

Vlucht naar Boedapest met SN Brussels Airlines. Transfer naar hotel Eurostars Danube Budapest Hotel 4* op een toplocatie in het centrum. ’s Avonds genieten we van Boedapest by night tijdens een cruise op de Donau met diner. Overnachting in hotel Eurostars Danube Budapest Hotel 4*.

Dag 2 | Zaterdag 27 augustus 2022 | Boedapest (O-M-A)

Na het ontbijt beginnen we in Pest met een bezoek aan het Parlement. Het is gebouwd in 1896 op een barok grondplan maar in neo-gotische stijl met renaissance invloeden. De bouw was pas gereed in 1902. Het gebouw herbergt maar liefst 691 kamers, immense hallen en meer dan 20 kilometer aan gangen. Het interieur heeft veel byzantijnse accenten met een overvloed van marmer, goud en schitterende meubelen. Lunch inbegrepen.

Daarna starten we onze verkenning van Boeda en bezoeken de Gellértberg (Gellérthegy) met de citadel; de Burchtheuvel (Vár); het Koninklijk Paleis aan het Szent György-plein, dat in de veertiende eeuw werd gebouwd en 400 jaar later in barokstijl werd verbouwd. Het was gedurende 700 jaar de woonplaats van de Hongaarse koningen. We bezoeken de Matthias Kerk en het Fisherman’s Bastion.

Aansluitend dineren we in de stad en wonen een folkloreavond bij in de adembenemende gouden theaterzaal van het Donau-paleis in neo-barokstijl, gelegen in het hart van het stadscentrum. Een spectaculaire avond met de beste professionele Hongaarse folkloristische groepen, het wereldberoemde Hongaarse volks Folk Ensemble of het Danube Folk Ensemble. De folkloristische groepen spelen vanuit een gevarieerde selectie van thema’s, van oorlog tot feestelijke en romantische dansen. De choreografieën zijn allemaal gebaseerd op originele dansen, sommige werden verzameld in geïsoleerde dorpen met folkelementen die honderden jaren oud zijn. Overnachting in hotel Eurostars Danube Budapest Hotel 4*.

Dag 3 | Zondag 28 augustus 2022 | Boedapest (O-M-A)

Vandaag maken we kennis met de cultuur en folklore van Hongarije. We beginnen de dag met een bezoek aan een tscharda in de buurt van Gödöllő. We worden er verwelkomd door de Csikós (herders te paard in de Hongaarse poesta). Welkom met Pogácsa gebak en schnaps. De Csikós tonen hun behendigheid tijdens een paardenshow. We bezoeken daarna een typisch Hongaars plattelandshuis, waar we kennis maken met de beroemde “puli”, de herdershond van het racka-schaap. Bezoek aan de stallen met de wereldkampioen paarden.

Lunch van Hongaarse specialiteiten in de tscharda (inbegrepen) gevolgd door een bezoek aan het kasteel van Gödöllő. Het koninklijk paleis van Gödöllő is het grootste barokke paleis in Hongarije en is met meer dan 17000 m² één van de grootste in Europa. Het werd gebouwd als een zomerresidentie voor koningin Elisabeth (Sissi), de vrouw van de Oostenrijkse keizer, in de jaren 1800. Het was de favoriete verblijfplaats van Sissi. We keren terug naar de stad.

Avondmaal en overnachting in hotel Eurostars Danube Budapest Hotel 4*.

Dag 4 | Maandag 29 augustus 2022 | Boedapest (O-A)

Na het ontbijt bezoek aan de “Grote Synagoge”. Het is de grootste synagoge in Europa en de tweede grootste ter wereld. Ze is gelegen in de vroegere Jodenwijk en opgetrokken tussen 1854 en 1859 in Moorse stijl. Daarna bezoeken we de Grote Markthal van Boedapest en vrije tijd en lunch voor eigen rekening.

In de namiddag bezoeken we het thermale bad Széchenyi. Boedapest kan met recht de stad van spa’s worden genoemd, en het Szechenyi Bath and Spa was het eerste van de thermale baden aan de Pest-kant en het grootste thermale bad van Boedapest. De thermale bronnen werden ontdekt in 1879 – het zijn de diepste en warmste thermale bronnen in Boedapest. De neo-barokke baden werden gebouwd in 1913. Het is een enorm complex van binnen- en buitenzwembaden.

In de late namiddag rijden we naar het hotel, voor het avondmaal en een rustige vrije avond.

Dag 5 | Dinsdag 30 augustus 2022 | Boedapest (O)

Na het ontbijt en check-out geven we onze bagage in bewaring en genieten nog van een volledige dag Boedpest. Als eerste staat een bezoek aan een kathedraal op het programma namelijk de St.Stefan Basiliek, de grootste kerk van Boedapest. Ze is gebouwd in neorenaissancestijl. In de kerk ligt de al duizend jaar intact gebleven hand van Stefanus, de eerste koning van Hongarije.

We gaan vervolgens naar het Vrijheidsplein. Hier stond vroeger de enorme door de Oostenrijkers gebouwde Neugebäude kazerne. Hier werd de eerste onafhankelijke premier van Hongarije in 1848 geëxecuteerd. Sinds 1926 brandt er de eeuwige vlam. Er staat ook een obelisk ter nagedachtenis van de gesneuvelden van het Rode Leger (1944-1945). Ook het Hongaarse nationale televisiestation is er gevestigd. De Amerikaanse ambassade in Hongarije en het hoofdkantoor in historische stijl van de Hongaarse Nationale Bank bevinden zich aan de westkant van het plein. Sommige gebouwen op het plein zijn ontworpen in de Art Nouveau-stijl. Het plein herbergt monumenten voor Ronald Reagan en Harry Hill Bandholtz en een monument voor de Sovjet-bevrijding van Hongarije in de Tweede Wereldoorlog uit de nazi-Duitse bezetting.

Aansluitend staat één van de meest ontroerende gedenktekens van Boedapest op het programma: schoenen aan de Donau. De schoenen op de Donau zijn een gedenkteken voor de Joden in Boedapest die tussen 1944 en 1945 door Arrow Cross-militieleden zijn neergeschoten. De slachtoffers werden opgesteld en neergeschoten in de rivier, de Donau. Ze moesten hun schoenen uitdoen, omdat schoenen destijds waardevolle bezittingen waren.

Vrije tijd en vrije lunch in de winkelstraten in en om Váci.

Transfer naar het vliegveld voor onze terugvlucht naar België.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • 4 nachten in hotel Eurostars Danube Budapest
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 2 lunches)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 22 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.