Mei 2021 | dagen
 

Cappadocië

Feeëriek Cappadocië

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in mei 2021.

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Rondreis Cappadocië

Cappadocië, één van de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Het is gekend om zijn sprookjesachtige omgeving met prachtige valleien en feeërieke rotsformaties in alle vormen en kleuren. Het ligt precies in het midden van Turkije en is miljoenen jaren geleden ontstaan door de vulkaanuitbarstingen van Erciyes en Hasan. Die uitbarstingen zorgden voor de gekste rotsformaties. In de valleien werden kerkjes en grotwoningen uitgegraven. Cappadocië staat terecht op de Unesco Werelderfgoedlijst!

Dit mooie stukje Turkije heeft zoveel te bieden! Al wandelend reizen we terug in de tijd en ontdekken we de verborgen cultuur van de eerste Christenen. Overal valt wel iets bijzonders te ontdekken: golvende landschappen, charmante dorpjes en een vriendelijke, gastvrije bevolking.

Verblijfshotels:
1 nacht in Turan Prince hotel 5*.
4 nachten in hotel Double Tree By Hilton Avanos 5*
1 nacht in hotel Barida Isparta 5*
1 nacht in hotel Double Tree By Hilton Antalya 5*

Onze troeven
• Verblijf in 5* hotels
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem door Fabienne Coppey en Nederlandstalige gids ter plaatse
• Bezoek aan de vallei van Pasabag
• Optioneel kunt u deelnemen aan een ballonvaart over Cappadocië, een onvergetelijke ervaring

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Turkse lira.

Lokale tijd
In Cappadocië is het 1 uur later dan in België.

Klimaat
Cappadocië is uitgestrekt en beschikt over 2 soorten klimaten, het mediterraan klimaat en het steppeklimaat. In mei is het daar gemiddeld 20 graden.

 

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

Dag 1 | Brussel – Antalya (A)

Vertrek vanuit Zaventem met TUI fly naar Antalya. Bij aankomst transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Turan Prince hotel 5*.

Dag 2 | Antalya – Konya – Sultanhan (O-A)

Na het ontbijt start onze reis naar Cappadocië met zijn unieke maanlandschap. We bewonderen de sprookjesachtige feeënschoorstenen en de betoverende vreemde vormen, waaronder de beroemde kegels. Het landschap is sober, wild en kleurrijk tegelijk. We reizen door het Taurusgebergte dat deel uit maakt de bergketen die de Himalaya met de Alpen verbindt en na een pauze onderweg komen we aan in de stad Konya waar we een bezoek brengen aan het Mevlana Museum. Mevlana is de grondlegger van de orde van de dansende Derwisjen, een groep monniken die bekend staan om hun traditionele “Sema” dans met witte gewaden waarbij ze om hun eigen as draaien.

Na de lunch zetten wij de reis verder en komen we aan in Sultanhan met zijn sfeervolle Seltsjoekse karavanserai, waar reizende karavanen hun waren en dieren een veilige overnachtingsplek kunnen bieden. Het stadje heeft een binnenplein van bijna 5000 vierkante meter. In de vroege avond aankomst in Cappadocië in het hotel Double Tree By Hilton Avanos 5* voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 | Verdere ontdekking van Cappadocië (O-A)

Ontbijt. We zetten onze reis in Cappadocië of ook wel één van ’s wereld grootste natuurwonderen in de wereld verder. We starten ons bezoek in de Duivenvallei waar men eeuwen geleden in grotten woonde en men er duiven hield als koeriers en huisdieren. Het gebied ligt tussen Göreme en Uçhisar. We gaan verder naar de Jagersvallei die bijna volledig omsloten is door hoge rotsen. In sommige van die rotsen wonen nu nog steeds mensen. Hierna brengen we ook een bezoek aan de Liefdesvallei, gelegen in het hart van Cappadocië.

Na de lunch staat de Pasabag vallei op het programma, het dal van de monniken. Laatste stop in de Cavusin vallei met uitgehouwen kerken en woningen. Avondmaal en overnachting in het hotel Double Tree By Hilton Avanos 5*

Dag 4 | Ihlara vallei – Selime (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar de Ihlara vallei met zijn diepe kloof waar er in de flanken woningen en kerken zijn uitgehouwen. We maken een wandeling langs de rivier. Na de lunch bezoeken wij de kerk en kloosters van Selime, een enorm uit de rode rotsen gehouwen bouwwerk. Het dorpje ligt boven in de Ihlara vallei. Avondmaal en overnachting in het hotel Double Tree By Hilton Avanos 5*

Dag 5 | Kaymakli – Sinassos – Göreme (O-A)

Ontbijt. We zetten onze ontdekkingstocht van Cappadocië verder met een bezoek aan de fascinerende onderaardse stad, Kaymakli. In totaal liggen er 36 ondergrondse steden in Cappadocië. Het is een labyrint van lange, smalle en steile tunnels die in de tijd van de Arabische belegering werd uitgegraven door de eerste Christenen. Verder naar het Grieks dorpje Sinasos met typische oude Griekse huizen en een Byzantijnse kerk.

Na de lunch bezoeken we het unieke openluchtmuseum van Göreme. Dit kloostercomplex vormt een artistiek hoogtepunt met haar talrijke rotskerken en de vele kleurrijke fresco’s. Diner en overnachting in het hotel Double Tree By Hilton Avanos 5*

Dag 6 | Beysehir – Egirdir – Sagalassos (O-A)

We verlaten Cappadocië na het ontbijt. Enkele stops later komen we aan in het stadje Beysehir gelegen langs het grootste meer van Turkije. Na de lunch bezoeken we de unieke Esrefoglu Moskee uit 1299. Deze moskee is de enige houten moskee waarbij men zoveel diverse materialen heeft gebruikt voor decoratie. Men heeft namelijk gewerkt met keramiek, stenen en men heeft geverfd. We rijden verder naar het dorpje Aglasun (Sagalassos) en pauzeren  onderweg in het stadje Egirdir. Avondmaal en overnachting in hotel Barida Isparta 5*.

Dag 7 | Sagalassos – Antalya (O-A)

Na het ontbijt bezoeken we de wereldberoemde opgravingssite van Sagalassos. Het is een team van Belgische archeologen die hier regelmatig nieuwe schatten blootleggen. Het was eeuwenlang de belangrijkste stad onder Romeinse heerschappij en is na een enorme aardbeving opmerkelijk goed bewaard gebleven. Daarna rijden we verder naar ons hotel in Antalya voor avondmaal en overnachting in hotel Double Tree By Hilton Antalya 5*.

Dag 8 | Antalya – Brussel (O-A)

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht met TUI fly naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met TUI Fly
 • Nederlandstalige begeleiding door Fabienne Coppey vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachting in 5* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.