Oktober 2023 | dagen
 

Ethiopië

Ongekend Ethiopië

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in maart 2023.

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Ongekend Ethiopië

Ethiopië, één van de boeiendste bestemmingen van het Afrikaanse continent en tevens de bakermat van de mensheid.

In het noorden laat u zich betoveren door de eeuwenoude obelisken, kastelen, kloosters en rotskerken. In de zuidelijke savannes leven etnische stammen zoals de Mursi. De natuur en de vegetatie zijn al even veelzijdig als de mensen: ruige gebergtes, vruchtbare hoogvlakten, woestijnen, de meren van de Rift Vallei en grote rivieren zoals de Blauwe Nijl en de Omo. In Ethiopië werden de oudste menselijke resten ter wereld opgegraven waaronder die van Lucy.

De UNESCO heeft in het hele land zowel natuur– als cultuurgebieden opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

U maakt het allemaal mee tijdens deze exclusieve Nederlandstalige groepsreis naar Ethiopië. De reis wordt begeleid door Rein Van Keer, een echte Ethiopië kenner!

Deze Ethiopië reis is geschikt voor alle leeftijden, maar u dient wel over een goede conditie te beschikken. Ethiopië heeft minder goede wegen waardoor het programma kan aangepast worden bij onvoorziene weersomstandigheden. We verblijven af en toe in iets meer afgelegen dorpjes/stadjes waar het comfort in de hotels eerder eenvoudig is dan in andere landen.

Verblijfshotels
1 nacht Addis Ababa: Caravan Hotel
1 nacht: Blue Nile Resort Hotel
1 nacht Gondar: Goha Hotel
1 nacht Simien Mountains National Park: Simien Lodge
2 nachten Axum: Yared Zema International Hotel
1 nacht Mekele: Axum Hotel
2 nachten Lalibela: Zagwe Hotel
1 nacht Addis Ababa: Caravan Hotel
2 nachten Arba Minch: Paradise Lodge
2 nachten Turmi: Buska Lodge
1 nacht Jinka: Nasa Pension

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Rein Van Keer
• Kleine groep: max. 15 deelnemers
• Kennismaking met verschillende lokale stammen
• Bezoek aan diverse UNESCO hoogtepunten

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (min. 6 maanden geldig) + visum.
Het visum kan geregeld worden door Alleenreizenden 50+, klik hier.

Munt
De lokale munteenheid is de Birr. Kredietkaarten worden niet overal aanvaard. Geld afhalen is mogelijk in de meeste steden, maar de geldautomaten werken niet altijd. U neemt best voldoende cash geld mee.

Opgelet: lokaal vals geld in omloop. Geld wisselen bij de Commercial Bank of Ethiopia (enige staatsbank van het land) biedt meer zekerheid.

Lokale tijd
In Ethiopië is het in onze winter twee uur later en in onze zomer een uur later dan in België.

Het gebruik van tijd en datum verschilt van wat wij gewoon zijn. Zo gebruiken ze in Ethiopië de juliaanse kalender, die 7 jaar en 113 dagen vroeger begonnen is dan onze christelijke jaartelling. De dagindeling bestaat net als de onze uit twee maal 12 uren.

Klimaat
Er heerst een gematigd tropisch klimaat in het centrale bergland. Het is één van de klimatologisch gezondste regio’s ter wereld. In de lager gelegen regio’s van Ogaden en de Danikil depressie is het veel droger en warmer.

Ethiopië heeft twee seizoenen: het regenseizoen van juni tot september en het droge seizoen van oktober tot mei (met uitzondering van het kleine regenseizoen begin maart). U kunt gedurende het hele jaar naar Ethiopië reizen, maar de beste periode is buiten het regenseizoen.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTEN

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Addis Abeba

Vertrek vanuit Zaventem met Ethiopian Airlines naar Addis Abeba.

Dag 2 | Addis Abeba (A)

Bij aankomst op de internationale luchthaven Addis Abeba Bole worden we verwelkomd door onze chauffeur. Hij brengt ons naar het hotel in de hoofdstad. Vandaag staat er nog een stadstoer in Addis Abeba op het programma met oa. de St. Mary kerk, het Nationaal Museum (met het skelet van Lucy) en de openluchtmarkt. Avondmaal. Overnachting in Caravan Hotel.

Dag 3 | Addis Abeba – Bahir Dar (O-A)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Addis Abeba en vlucht naar Bahir Dar. Boottocht op het Tana meer, het grootste meer van Ethiopië met middeleeuwse eilandkloosters. We bezoeken de Ura Kidane Mehret kerk. Verder naar Blue Nile Gorge met de prachtige watervallen, bijna even indrukwekkend als de Grand Canyon. Avondmaal. Overnachting in Blue Nile Resort Hotel.

Dag 4 | Bahir Dar – Gondar (O-A)

Ontbijt. Rit naar Gondar, de hoofdstad van Ethiopië in de 17e eeuw. Onderweg bezoek aan het Awramba dorp en citytour van Gondar en het indrukwekkende kasteel en de baden van koning Fasiladas en de Debre Berhan Selassie kerk met zijn unieke muurschilderingen. Avondmaal. Overnachting in Goha Hotel.

Dag 5 | Gondar – Simien Mountains National Park (O-A)

Ontbijt. Vroeg vertrek naar Debark, een klein dorp op 2700 m hoogte vlakbij het Simien Nationaal Park (UNESCO). Na registratie bezoeken we het park. Met een beetje geluk ziet u een lammergier of de Gelada baviaan. Avondmaal. Overnachting in Simien Lodge.

Dag 6 | Simien Mountains National Park – Axum (O-A)

Ontbijt. Na een ochtendwandeling in het park volgt een lange rit naar Axum. Onderweg kunt u genieten van het prachtig landschap langs het Simien Gebergte en de Tekeze rivier.

Avondmaal. Overnachting in Yared Zema International Hotel.

Dag 7 | Axum (O-A)

Na het ontbijt bezoek van Axum en zijn belangrijke bezienswaardigheden: het paleis van keizer Kaleb, de ondergrondse tombes, de kathedraal van de Heilige Maria van Zion (het Ark des Verbonds) en de torenhoge obelisken. Avondmaal. Overnachting in Yared Zema International Hotel.

Dag 8 | Axum – Mekelle (O-A)

Ontbijt. Door het Adwa Gebergte rijden we naar Adigrat met bezoek aan Yeha met de 2500 jaar oude Tempel van de Maan. Vervolgens rit naar Mekelle. Avondmaal. Overnachting in Axum Hotel.

Dag 9 | Mekelle – Lalibela (O-A)

Ontbijt met daarna een lange rit door een prachtig landschap, waar u tegen de avond aankomt. Onderweg stoppen we voor de prachtige landschappen en bezoek van enkele dorpen.

Avondmaal. Overnachting in Zagwe Hotel.

Dag 10 | Lalibela (O-A)

Ontbijt. De 11 rotskerken van Lalibela staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn één van de hoogtepunten van deze reis. Ze werden in het begin van de 13de eeuw op een spectaculaire
manier uit de rotsen gehouwen in opdracht van koning Lalibela. U beleeft ook een traditionele koffieceremonie.

Avondmaal. Overnachting in Zagwe Hotel.

Dag 11 | Lalibela – Addis Abeba (O-A)

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar de hoofdstad. Transfer naar het hotel en vrije tijd om te gaan shoppen of te relaxen in het hotel. Avondmaal.

Overnachting in Caravan Hotel.

Dag 12 | Addis Abeba – Arba Minch (O-A)

Na het ontbijt vertrekken we naar Arba Minch, genoemd naar de 40 warmwaterbronnen in de omgeving. Onderweg stoppen we om het Wolayta volk te bezoeken en sommige dorpen. Aankomst in de late namiddag, tijd om te relaxen en te genieten van de schitterende zonsondergang over het Chamo en Abaya meer. Avondmaal. Overnachting in Paradise Lodge.

Dag 13 | Arba Minch (O-A)

‘s Morgens boottocht op het Chamo meer waar u krokodillen, nijlpaarden en verschillende vogelsoorten van dichtbij kan bewonderen. Verder naar Chencha en begeleid bezoek aan de Dorze stam die in bijenkorfvormige hutten van bamboe wonen. Avondmaal. Overnachting in Paradise Lodge.

Dag 14 | Arba Minch – Turmi (O-A)

Na het ontbijt reizen we verder naar Turmi en zetten koers naar de Konso stam, hardwerkende landbewerkers en getalenteerde wevers. Hun producten verhandelen en ruilen ze op de wekelijkse markt. Avondmaal. Overnachting in Buska Lodge.

Dag 15 | Turmi (O-A)

Ontbijt. We bezoeken de Dassenech stam in Omorate, bekend om hun ‘passagerituelen’ bij de vrouwen. In de namiddag gaan we naar de Karo, die opvallen door hun beschilderde lichamen en traditionele dansen. Avondmaal. Overnachting in Buska Lodge.

Dag 16 | Turmi – Jinka (O-A)

Ontbijt. Rit naar Jinka en bezoek aan het Ari dorp. Avondmaal. Overnachting in Nasa Pension.

Dag 17 | Jinka – Addis Abeba (O-A)

Ontbijt. Uitstap naar het Mago Nationaal Park, een ongerept natuurgebied waar u giraffen, olifanten en zebra’s kan zien. We maken kennis met het leven en de tradities van de Mursi stam, een nomadenvolk waarbij de vrouwen een grote, ronde schijf in hun onderlip dragen. Transfer naar de luchthaven van Jinka en vlucht naar Addis Abeba. Afscheidsdiner en transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Dag 18 | Addis Abeba – Brussel (O-A)

Terugvlucht vanuit Addis Abeba met aankomst in de vroege ochtend in België.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Deze Ethiopië reis is geschikt voor alle leeftijden, maar u dient wel over een goede conditie te beschikken. Ethiopië heeft minder goede wegen waardoor het programma kan aangepast worden bij onvoorziene weersomstandigheden. We verblijven af en toe in iets meer afgelegen dorpjes/stadjes waar het comfort in de hotels eerder eenvoudig is dan in andere landen.

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Ethiopian Airlines (incl. maaltijden aan boord)
 • Nederlandstalige begeleiding door Rein Van Keer en lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • 15 overnachtingen in de vermelde accommodaties
 • Maaltijden volgens programma (half pension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis– en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum Ethiopië

Toeslagen

 • Visumafhandeling Ethiopië door Alleenreizenden 50+: € 70 per persoon
 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 13 personen (max. 15 personen). Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland, de vrije uitstappen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimlaat, wegenwerken, …) kan het reisprogramma worden aangepast. De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.