04/09/2023 | 11 dagen
 

Georgië en Armenië

Christelijke cultuur en ongerepte natuur in de Kaukasus!

Prijs per persoon:

€2995  bij verblijf in een tweepersoonskamer
€3445  bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus waardoor er meerdere koppels op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Georgië en Armenië

In het gebied van de hoge en lage Kaukasus liggen Georgië en Armenië. Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten kunnen hier hun hart ophalen. Deze Georgië en Armenië rondreis bevat enkele van de mooiste plekken die deze landen te bieden hebben. We bezichtigen verschillende kloosters, kerken en authentieke dorpjes, degusteren de klassieke Armeense wijnen en leren de aangename bevolking kennen op een amusante wijze.

Verblijfshotels:

3 nachten in Ani Grand Hotel 4*
1 nacht in Hover Boutique Hotel 4*
4 nachten in Ramada by Wyndham Tbilisi Old city 4*
2 nachten in Intourist Kazbegi 4*

Onze troeven

• Verblijf in 4* hotels
• Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
• In Yerevan bezoeken we Matenadaran en de Brandy fabriek
• Garni Teple en het Geghrdklooster (UNESCO-werelderfgoed met verhoogde bescherming)
• Een bezoek aan Etchmiadzin (het religieuze centrum van Armenië)
• Een kans om Dilijan (Armenië Zwitserland) en Haghpat kloosters (UNESCO werelderfgoed) te bezoeken
• Bezoeken van de regio Kakheti, beroemd wijnland
• Ontdek de toppen van het Grote Kaukasusgebergte hoger dan 5000 meter.
• Maak kennis met de oude hoofdstad van Georgië
• Op verkenning in Uplitsikhe, een grottenstad uit het tweede millennium voor Christus.

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Een geldig internationaal paspoort (geldig tijdens verblijf).

Munt
Georgische Lari en Armeense Dram

Lokale tijd
Tijdens onze zomertijd is het in Georgië en Armenië 2 uur later.

Klimaat
Temperaturen die overdag gemiddeld tussen de 25 en 30 graden liggen zorgen voor aangenaam zomers weer in Georgië en Armenië.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen & terug
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
 • Alle vermelde transfers
 • Overnachting in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen. De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTEN

04/09/2023: Brussel – Yerevan | 17u20 – 23u50

14/09/2023: Tbilisi – Istanbul | 10u45 – 12u15
14/09/2023: Istanbul – Brussel | 15u30-18u00

REISPROGRAMMA

Dag 1 | maandag 4 september 2023 | Brussel – Yerevan

Samenkomst met onze reisleidster en vlucht vanuit Zaventem naar Zvartnots International Airport. Bij aankomst transfer naar het hotel in Yerevan.

Overnachting in Ani Grand Hotel 4*.

Dag 2 | dinsdag 5 september 2023 | Yerevan Half Day City Tour –  Cognac brouwerij bezoek en degustatie (O-M-A)

Ontbijt. Vertrek voor een stadstour van een halve dag in Yerevan die alle belangrijke bezienswaardigheden van de hoofdstad omvat. Yerevan staat op de lijst als één van ’s werelds Oudste continu bewoonde steden, daterend uit de 8e eeuw voor Christus. Het is erg levendig met open cafés, eetgelegenheden en lokale markten… Geniet van een panoramisch uitzicht op het Opera House, het prachtige landschap en met ijs bedekte bijbelse berg Ararat, het Zwanenmeer, Northern Avenue en het Plein van de Republiek, dat wordt beschouwd als één van de meest geweldige plekken van de hoofdstad. Een laatste stop in de voormiddag is de Zvartnots kathedraal. Als eerste christelijke kerk ter wereld pronkt de kathedraal met zijn unieke bouwstijl en fresco’s die eeuwenlang zijn gerealiseerd door een generatie schilders die tot één en dezelfde dynastie behoren. Volgens de legende daalde Jezus Christus hier neer uit de hemel om te laten zien waar hij een kerk wilde bouwen.

Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoeken we de Etchmiadzin kathedraal. Etchmiadzin wordt beschouwd als de oudste christelijke kerk, de oudste kerk van Europa en de oudste kerk ter wereld.

Eindigen doen we met een bezoek aan de Cognac brouwerij, waar je echt vakmanschap kunt ervaren en de geschiedenis van Armeense brandewijn kunt ontdekken. Volg de productiefasen en geniet van een degustatie van Armeense wijn. De Armeense cognac is de enige alcoholische drank ter wereld die het unieke voorrecht heeft om als cognac te worden gemarkeerd dankzij de aanhoudende hoge kwaliteit.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in Ani Grand Hotel 4*.

Dag 3 | woensdag 6 september 2023 | Yerevan  – Vogelgrot – Trinity Canyon-wijngaarden – Noravank-klooster (O-M-A)

Ontbijt. We starten de dag met een bezoek aan het Khor Virap-klooster, aan de voet van de berg Ararat. Geniet ook van het prachtige uitzicht op de Bijbelse berg Ararat, waar de ark van Noah zijn anker wierp volgens verhalen. We bezoeken ook de Bird Cave, hier hebben we een interessante excursie in de zeer oude grot met een spannend en mysterieus verleden. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna stappen we verder naar Trinity Canyon Vineyards, die werd ontworpen in 2009 toen drie enthousiaste en vastberaden wijnliefhebbers besloten om de mysterieuze wereld van het maken van wijn te betreden. Bijgestaan door een even gepassioneerde groep wijnbouwers en wijnmakers, vestigden ze een unieke wijngaard. Hier proeven we van verschillende klassieke wijnen.

In de namiddag reizen we door naar het Noravank-klooster, genesteld tussen steenrode kliffen, net boven een diepe kloof. Het klooster, gebouwd in de 13e eeuw, is een prachtig voorbeeld van de sierlijke architectuur van die periode.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in Ani Grand Hotel 4*.

Dag 4 | donderdag 7 september 2023 | Geghard Klooster – Garni Tempel – Sevanavank Klooster (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag maken we onze eerste stop bij het Geghard-klooster. Het klooster bezit een aantal kerken en graven, waarvan de meeste in de rots zijn uitgehouwen, die het hoogtepunt van de Armeense middeleeuwse architectuur illustreren. Het complex van middeleeuwse gebouwen ligt in een landschap van grote natuurlijke schoonheid, omgeven door torenhoge kliffen bij de ingang van de Azat-vallei. De plek is zeer bekend onder de lokale bevolking dankzij de doopceremonies en bruiloften. Heel vaak zal je dus getuige zijn van de traditionele evenementen bij een bezoek aan het klooster.

We reizen verder richting het dorp Garni, beroemd om zijn heidense tempel uit de eerste eeuw. Het is de enige heidense tempel die bewaard is gebleven na de kerstening in Armenië. De plaats is vooral bekend om zijn mooie landschappen en het buitengewone uitzicht op de kloof met alle omliggende bergen. We maken hier tijd voor de lunch in het plaatselijke restaurant om te genieten van het lavash (lokaal brood) bakproces.

In de namiddag bezoeken we het 9e eeuwse kloostercomplex op het schiereiland Sevanavank. Het schiereiland is het punt waar de gehele schoonheid van het Sevanmeer te zien is.

Avondmaal en overnachting in Hover Boutique Hotel 4*.

Dag 5 | vrijdag 8 september 2023 | Dilijan – Tbilisi (O-M-A)

Ontbijt. Geniet ’s ochtends van de natuurlijke en architectonische monumenten uit de oudheid en de bergen en de bossen die u overal in de badplaats Dilijan omringen. In de “oude stad” ziet u unieke balkons en terrassen die typerend zijn voor het 19e-eeuwse Dilijan en de historische liefde van de regio.

Vandaag lunchen we onderweg en bezoeken het Sanahin-klooster, dat beroemd was om zijn school van belichtingen en kalligrafen. In dit klooster zijn er veel Armeense traditionele khachkars (kruisstenen) die een grote historische waarde vertegenwoordigen. Na het bezoek veranderen we van gids en voertuig en vervolgen we de reis vanaf de Bagratashen-grens naar de hoofdstad van Georgië, Tbilisi.

Avondmaal en overnachting in Ramada by Wyndham Tbilisi Old city 4*.

Dag 6 | zaterdag 9 september 2023 | Tbilisi City Tour (O-M-A)

Ontbijt. We ontdekken één van de oudste en meest opmerkelijke steden ter wereld, Tbilisi. Vandaag zullen we te voet door de oude stad trekken en bekijken we de belangrijkste bezienswaardigheden, historische gebouwen met de mooiste gevels en wijken met terrassen, typische huizen en prachtige straten en verbazingwekkende voorbeelden van de moderne architectuur.

Op weg naar de kabelbaan richting Narikala Fortress, zal de hele stad zich voor onze ogen ontvouwen en zullen we genieten van een geweldig uitzicht. Lunch in een lokaal restaurant. Tenslotte brengen we een bezoek aan het historisch museum met zijn unieke schatkamer die ons zal verzekeren dat Georgië inderdaad het thuisland is van het ‘Gouden Diner’.

Avondmaal en overnachting in Ramada.

Dag 7 | zondag 10 september 2023 | Uplistsikhe Cave Town – Ananuri Complex – Stepantsminda – (O-M-A)

Ontbijt. ’s Ochtends leidt de oude zijderoute ons naar Uplistsikhe , een oude uit de rotsen gehouwen stad, die een belangrijk punt vormde en één van de belangrijkste heidense religieuze centra van voor Christelijk Georgië is. Lunch in een restaurant.

Na onze lunch ontdekken we de historische militaire sporen terwijl we ons een weg banen naar de Grotere Kaukasus. De combinatie van groene velden, alpenweiden, schitterende rivieren, hoge bergen en toppen creëert werkelijk een mystieke sfeer, die niemand onverschillig laat. Op weg naar Stepantsminda stoppen we bij het Ananuri-complex , dat uitkijkt over het Zhinvali-reservoir, en bekijken we de gebeeldhouwde gevels van de hoofdkerk. Het is een uniek voorbeeld van Georgische kerkelijke architectuur.

Avondmaal en overnachting in Ramada by Wyndham Tbilisi Old city 4*.

Dag 8 | maandag 11 september 2023 | Truso Gorge – Stepantsminda – Intourist (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we per 4×4 wagen naar Truso Valley en maken een wandeling om te genieten van een adembenemend landschap. Als u de hele essentie van de “wilde” Kaukasus wilt begrijpen, moet u Truso Valley bezoeken. Het is een harmonie van gigantische bergen en ongerepte natuur. Daarna rijden we via de prachtige Sno-vallei naar het dorp Juta. Een bochtige weg omsluit deze vallei waar het kleine en exotische dorpje Juta ons opwacht.  Met zijn ouderwetse levensstijl verbaast dit dorp zijn gasten tot op de dag van vandaag. Een bezoek aan dit dorp is een geweldige ervaring. We bezoeken een lokaal familiehuis en proeven van zelfgemaakte honing en matsoni (Georgische yoghurt) met kruidenthee of koffie.

Avondmaal en overnachting in Intourist Kazbegi.

Dag 9 | dinsdag 12 september 2023 | Gergety Trinity Church – Mtskheta – Tbilisi (O-M-A)

Ontbijt. In de ochtend rijden we naar de ‘Gergeti Trinity’. Vanaf daar openen zich geweldige uitzichten voor onze ogen en bij mooi weer is het alsof je de gigantische berg Kazbegi met uw handen kunt aanraken. Met wat geluk kunnen we ook roofvogels spotten. Later op de dag hebben we een viltworkshop in Stepantsminda, een traditionele ambacht uit de regio en degusteren we van zelfgemaakte jam en kruidenthee. We lunchen bij de lokale bevolking, masterclasses voor het maken van khinkali, Georgische knoedels.

Na de lunch begeven we ons naar de oude hoofdstad van Georgië, Mtskheta. We maken een wandeling door de stad en leren over de belangrijkste heilige plaatsen van het land: het Jvari-klooster en de Svetiskhoveli-kathedraal, een uitzonderlijk voorbeeld van kerkelijke architectuur en waar volgens de legende de mantel van Christus is begraven. Beide sites staan op de UNESCO-erfgoedlijst

Avondmaal in restaurant en overnachting in Ramada.

Dag 10 | woensdag 13 september 2023 | Tsinandali Museum – Sighnaghi – Tbilisi (O-M)

Ontbijt. Vandaag reizen we naar de regio Kakheti, die bekend staat om zijn opmerkelijke gastvrijheid, vruchtbare velden, enorme wijngaarden en uitstekende wijn. Natuurlijk zullen we hier de wijnen proeven en horen over de traditionele methoden om ze te bereiden, die al meer dan 8.000 jaar bestaat. De voormiddag eindigen we met een bezoek aan het huis-museum van Alexander Chavchavadze, beroemd Georgisch dichter met zijn prachtige tuin. Lunch in een lokaal restaurant met degustatie van Georgische wijnen.

Na de lunch bezoeken we een authentieke oude wijnkelder samen met het kleine stadje Sighnaghi, dat bezoekers betovert met zijn bijzondere charme. Hier zien we oude huizen met typisch Georgische uitgesneden balkons. Sighnaghi met een geweldige ligging op een hoge heuveltop kijkt uit op de met sneeuw bedekte Kaukasus die in de verte opdoemt over de uitgestrekte Alazani-vallei.

Laatste avondmaal in een restaurant en overnachting in Ramada.

Dag 11 | donderdag 14 september 2023 | Tbilisi – Brussel (O)

Na het ontbijt nemen we onze transfer naar de internationale luchthaven van Tbilisi. Landing in Brussel Zaventem. Welkom thuis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen & terug
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
 • Alle vermelde transfers
 • Overnachting in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen. De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.