23/08/2021 | 9 dagen
 

Ierland 2021

Mythisch Ierland

Prijs per persoon:

€ 2695 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 3185 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 30 per persoon

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Kamergenote gezocht: dame van 50j. zoekt kamergenote om een kamer te delen.

Rondreis Ierland

Ierland is het land van de Kelten met het symbolische kruis, de shamrock, de harp en een eigen Gaeilge taal. Een cultuur die honderden jaren oud is. Het is het land van geloof, tradities, kastelen, mythen en sagen waar de folkmuziek en de riverdance nooit ver weg zijn. De adembenemende natuur met woeste kustlijnen, ruige kliffen, groene heuvels, schilderachtige baaien en authentieke vissersdorpjes zal niemand onberoerd laten. Ierland heeft ook een turbulente geschiedenis die op vele plekken voelbaar is. En wie Ierland zegt, zegt ook pubs, whisky, Guinness, Irish Coffee, zalm, cockles and mussels en gezelligheid. In een genietbare mix komen alle aspecten aan bod tijdens deze reis.

Verblijfshotels
1 nacht Dublin: Castle hotel 3*
1 nacht Kilkenny: Kilkenny Ormonde 4*
1 nacht Cork: Kingsley hotel 4*
2 nachten Tralee: The Ashe Tralee 4*
2 nachten Galway: Nox hotel Galway 3*.
1 nacht Dublin: Castle hotel 3*

Onze troeven
• Land met tradities en een natuur van een ongelofelijke schoonheid
• Genietbare wandelingen wisselen af met een vleugje cultuur
• Een folk avond met zang, muziek en Riverdance in Dublin
• Nederlandstalige reisbegeleiding van Thérèse De Waele

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Ierland is het 1 uur vroeger dan in België.

Klimaat
Ierland heeft een zeeklimaat, men heeft er elke dag kans op regen. De gemiddelde temperatuur in juli is 21 graden.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Aer Lingus
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 22 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTEN

23/08 Brussel – Dublin 10u20 – 11u05
31/08 Dublin – Brussel 18u40 – 21u25

REISPROGRAMMA

Dag 1 | “Cead Mile Failte” – Welkom in Ierland (A)

Vlucht naar Dublin.

Een panoramische stadstoer is de ideale kennismaking om Dublin te leren kennen. Met de bus rijden we langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de elegante Georgian Squares, beroemd om de aparte architectuur; de Liffey met zijn bijzondere bruggen en kades; The Docklands; St Patrick’s Cathedral, één van de grootste kathedralen van Ierland en Christchurch, gebouwd op de fundamenten van een Vikingkerk; de Guinness brouwerij en Collins Barrack nu onderdeel van het Nationale Museum; Phoenix Park, de enorme groene long van Dublin met zijn vele monumenten. Rond het middaguur gebruiken we er ons lunchpakket.

De bus brengt ons naar ons hotel in het centrum en vervolgens naar College Green. We houden halt bij Parliament House en bezoeken Trinity College met het Book of Kells. Trinity werd in 1592 opgericht door Koningin Elizabeth 1 op in beslaggenomen gronden van een Augustijner klooster en is de oudste universiteit in Ierland. Trinity College verleende als eerste Britse universiteit toegang aan vrouwen in 1902. De meeste van de belangrijkste gebouwen van het centrale plein werden gebouwd tijdens de Georgische periode. Binnen de universiteitsmuren bevindt zich ook Parliament Square met 18e eeuwse gebouwen.

Na dit bezoek wandelen we via het standbeeld van Moly Malone naar Temple Bar voor een lekkere Guinness en verder via de Ha’Penny Bridge naar “The Spire”. Dineren doen we in restaurant The Church in een uniek kader van een oude kerk. Overnachting in Castle hotel 3*.

Dag 2 | Dublin – Kilkenny (O–A)

Na het ontbijt wandelen we naar de Garden of Remembrance, een herdenkingstuin voor allen die hun leven hebben gegeven voor de Ierse vrijheid. We verlaten Dublin. Even buiten de stad ligt Russborough House and Parklands. Het prachtige Palladiaanse herenhuis uit 1740 ligt binnen een immens park en herbergt één van de meest indrukwekkende particuliere kunstcollecties in Ierland. Het museum biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis, levens en verhalen van Russborough en zijn eigenaren van de 18e eeuw tot heden.

Na de lunch rijden we naar Kilkenny en verkennen deze middeleeuwse stad. Avondmaal en overnachting in Kilkenny Ormonde 4*.

Dag 3 | Kilkenny – Cashel – Cahir – Midleton – Cork (O–A)

Na het ontbijt vertrekken we naar Cork. Onderweg bezoek aan Rock of Cashel, misschien wel de meest gefotografeerde plaats in Ierland. Rock of Cashel is een 200m hoge rots van kalksteen. Sint Patrick bezocht de rots in 450. Brian Boru werd er gekroond tot de eerste koning van Ierland in de tiende eeuw. De plaats werd toegekend aan de kerk in de 12e eeuw. Momenteel behoort deze aan de O’Brien clan.

Na de lunch bezoeken we Cahir Castle. Dit 15e eeuws kasteel is prachtig gelegen op een rotsachtig eiland in de rivier de Suir. Het is het grootste kasteel uit deze periode in Ierland en was eigendom van de machtige familie Butler De oorsprong van het kasteel gaat terug tot de 3e eeuw wanneer een Dun (aarden fort) werd gebouwd op het rotsachtige eiland. Dit gaf de stad Cahir de oorspronkelijke naam ” Dun Iascaigh ” (stad van het fort ).

Na deze bezoeken rijden we verder naar The Old Midleton Distillery. In de stad Midleton werd sinds het begin van de 9e eeuw whisky gedistilleerd. The Old Midleton Distillery, opgericht door de Murphy Brothers in 1825, produceert nog steeds meer dan 24 miljoen flessen whisky per jaar. Het is een must-do voor whisky kenners, maar ook de ideale plek voor amateurs om de geheimen van een goede Irish Whisky te leren kennen. De rondleiding door de distilleerderij eindigt met het proeven van een glas Ierse whisky. Avondmaal en overnachting in Kingsley hotel 4*.

Dag 4 | Cork – Blarney Castle – Tralee (O-A)

Na het ontbijt starten we met een korte Panoramic City Tour van Cork, de tweede stad van de Ierse Republiek. We bezoeken de belangrijkste historische bezienswaardigheden: het stadhuis, St.Finbarr’s Cathedral, Patrick Street en de Cathedral of Saint Mary and Saint Ann. We vervolgen met een bezoek aan het Cork Butter Museum voor kennismaking met één van de grote succesverhalen van Ierland: de boterhandel. In het 19e eeuwse Cork was het traditionele ambacht van boter maken van enorm belang, ook internationaal. In de 20e eeuw werden boter en zuivel het goud van Ierland en het merk Kerrygold werd wereldwijd een begrip. Naast het economische verhaal, hebben we ook aandacht voor het sociale luik.

Lunch voor eigen rekening.

Na de middag reizen we naar Blarney voor een bezoek aan Blarney Castle. Dit oude bouwwerk behoorde aan de McCarthy’s, heren van Muskerry. Het is één van Ierland’s oudste en meest historische kastelen en één van de sterkste vestingen in Munster. Het werd gebouwd in 1446 en vooral bekend om zijn Blarney Stone: de Steen van Welsprekendheid. Naar eeuwenoude traditie werd aangenomen dat deze steen aan wie hem kuste de gave van welsprekendheid kon schenken. Met een klim op de toren ronden we dit bezoek af. Vervolgens maken we kennis met de Wollen Mills van Blarney. Dankzij de tewerkstelling in en rond deze Mill werd de streek gespaard van grote armoede in periodes van hongersnood. Toen Chris Kelleher- een ex- werknemer van de Mill- de molen in 1976 kocht werd deze omgebouwd tot een van de grootste ambachtelijke kwaliteitswinkels van Ierland.

Vrije tijd voor shopping.

We rijden naar Tralee, de hoofdplaats van het graafschap Kerry en nemen onze intrek in hotel The Ashe 4* Tralee. Avondmaal in hotel.

Dag 5 | Dingle Peninsula Tour (O-A)

Vandaag verkennen we het schiereiland Dingle in West Kerry. Dit schiereiland staat bekend om zijn Celtic, prechristelijke monumenten en christelijke kerken. Het is ook een ‘Gaeltacht ‘ (Iers taalgebied, waar de Ierse taal en de traditionele manieren van leven zijn bewaard gebleven). Dingle stad zelf is een bloeiend vissersdorp en biedt volop gelegenheid om te winkelen of gewoon te genieten van de sfeer van een typisch Iers stadje met zijn pubs, smalle straatjes en drukke haven.

De weg rond het schiereiland is werkelijk spectaculair. Het loopt door een keten van bergen, genaamd Slieve Mish. Van Inch, een lang strand omzoomd door duinen en beroemd gemaakt door David Lean ’s film ” Ryan’s daughter “, heeft u een prachtig zicht op Iveragh en Rossbeigh Beach.

Van Inch rijden we langs de kust naar Slea Head – een blauw zeelandschap rondom de Blaskets eilanden. In de verte zien we de twee rotsachtige Skellig eilanden, waarop de ruïnes van een vroegchristelijk klooster staan. Wandeling van een uurtje langs deze prachtige kust. Lunchen doen we in Ballyferriter, een typisch Iers dorpje. In de namiddag rijden we na Dingle stad waar we wat vrije tijd voorzien. Daarna rijden we naar Tralee voor avondmaal en overnachting in hotel The Ashe Tralee 4*.

Dag 6 | Tralee –  Foynes – Moher – The Burren – Galway (O–A)

Na het ontbijt vertrek naar het Foynes Flying Boat Museum gelegen 35 km ten westen van Limerick aan het Shannon Estuarium. Van 1939 tot 1945 was Foynes het knooppunt voor het luchtverkeer tussen de Verenigde Staten en Europa. Het museum beschikt ook over de originele Terminal Building compleet met alle apparatuur. Er is ook replica op ware grootte van een B314 vliegende boot. Irish Coffee werd uitgevonden in 1942 in Foynes om verkleumde passagiers op te warmen. Hoe u Irish Coffee maakt wordt ons ter plekke verteld en natuurlijk drinken we er samen een.

Met de ferry reizen we verder via het Shannon Estuarium. We bezoeken de Cliffs of Moher, gelegen aan de Atlantische Oceaan en grenzend aan de Burren County. De Cliffs of Moher zijn een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Ierland. Ze strekken zich uit over 8 km en op hun hoogste punt rijzen ze 230 m boven het water uit. Atlantic Edge, het bezoekerscentrum op de Cliffs of Moher is een enorme koepelvormige grot die beelden en tentoonstellingen bevat van de verschillende elementen van de machtige Cliffs of Moher: de oceaan, rotsen, de natuur en de mens. Hier gebruiken we ook een lunch en maken een korte wandeling in de omgeving.

We reizen verder naar Galway via The Burren, bekend om de prachtige landschappen van kalksteen met bijzondere flora en vele historische monumenten. De wegen in Burren zijn van kalksteen die doorkruist wordt met grykes (scheuren). In het gebied zijn er hunebedden, ringvormige forten, Keltische kruisen, de ruïne van een Cisterciënzer abdij uit de 12° eeuw, prehistorische nederzettingen en kleine dorpen achtergelaten tijdens de hongersnood. Avondmaal en overnachting in Nox hotel Galway 3*.

Dag 7 | Connemara (O–A)

Na het ontbijt vertrekken we voor een dagtocht naar de Connemara regio. Connemara is een gebied van meren en rivieren, moerassen en bergen. Een gebied gekenmerkt door zijn stenen muren en rieten huisjes waar Gaeilge taal nog steeds wordt gesproken en waar de tijd blijkbaar bleef stilstaan. Het is zonder twijfel het meest ongerepte romantische deel van Ierland en een paradijs voor natuurliefhebbers.

Een bezoek aan Connemara zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Killary Harbour. Het is Ierland’s belangrijkste fjord. We maken een cruise door de fjord met een speciaal gebouwde boot die de passagiers een ononderbroken uitzicht geeft op het spectaculaire landschap. Zeehonden, otters, dolfijnen, wilde geiten en vele soorten zeevogels kunnen worden gespot in hun natuurlijke habitat.

Lunch voor eigen rekening.

We zetten daarna onze reis verder naar Kylemore Abbey. Deze is schitterend gelegen in de Kylemore Pass in Connemara. Mitchell Henry bouwde het huis in 1868 in neo gotische stijl. De abdij is nog steeds bewoond door de Ierse orde van Benedictijner nonnen. Ze vestigden er een particuliere school voor jonge meisjes, de gerenommeerde Kylemore Abbey International School, die echter in 2010 werd gesloten. Rond de Abdij werd in 1867 The Kylemore Victorian Walled Garden aangelegd. Via de Inagh vallei en de zuidkust keren we terug naar Galway voor avondmaal en overnachting in Nox hotel Galway 3*.

Dag 8 | Galway – Dublin (O–A)

We beginnen de dag met een stadsbezoek aan Galway, een kleurrijk, levendig universiteitstadje waar muziek klinkt uit de pubs, waar de gevels fel gekleurd zijn en waar onconventionele hipheid en traditionele cultuur hand in hand gaan. We reizen verder naar de kloosterruïnes van Clonmacnoise langs de oevers van de Shannon. Een prachtige vroege christelijke site gesticht door St. Ciarán in de 6e eeuw. Door zijn gunstige ligging groeide het klooster snel uit tot een belangrijk centrum van religie, studie, politiek en handwerkkunst. De site van Clonmacnoise bevat de ruïnes van een kathedraal, zeven kerken uit de 10e tot 13e eeuw), twee ronde torens, drie hoge kruisen waaronder het Cross of the Scriptures (één van de mooiste hoge Keltische kruizen), en de grootste collectie vroegchristelijke grafstenen van West-Europa.

We rijden verder naar Athlone voor lunch en vrije tijd. Na de lunch rijden we verder naar Dublin en nemen onze intrek in in Castle hotel 3*. Op onze laatste avond in Ierland genieten we van een diner en entertainment met folk en riverdance in The Merry Ploughboy Irish Music Pub. Overnachting in Castle hotel 3*.

Dag 9 | Dublin – Clontarf – Howth – Brussel (O-L)

Na check-out vertrekken we naar Howth, een levendig vissershaventje. We maken een fotostop en waaien uit bij Howth Summit, een klif in de Baai van Dublin. Daarna rijden we naar het stadje Howth en het haventje waar we een korte wandeling doen en misschien nog wat vrije tijd hebben. We sluiten samen de reis af met een lunch in restaurant Aqua op de pier in Howth. In de namiddag rijden we naar Dublin Airport voor onze terugvlucht.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Aer Lingus
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 22 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.