06/07/2022 | 9 dagen
 

Ierland | VOLZET

Mythisch Ierland

Prijs per persoon:

€ 2765 bij verblijf in een tweepersoonskamer | VOLZET
€ 3265 bij verblijf in een éénpersoonskamer | VOLZET

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 30 per persoon

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Rondreis Ierland

Land van de Kelten met het symbolische kruis, de shamrock, de harp en een eigen Gaeilge taal. Een cultuur die honderden jaren oud is. Land van geloof, tradities, kastelen, mythen en sagen waar de folkmuziek en de riverdance nooit ver weg zijn. Land met een adembenemende natuur: woeste kustlijnen, groene heuvels, schilderachtige baaien en authentieke vissersdorpjes. Land met een turbulente geschiedenis die op vele plekken voelbaar is. Land ook van pubs, whisky, Guinness, zalm, cockles and mussels en gezelligheid.

Verblijfshotels
1 nacht Dublin: Riu Gresham 4*
1 nacht Kilkenny: Kilkenny Pembroke Hotel 4*
1 nacht Cork: The Kingsley 4*
2 nachten Tralee: The Ashe 4*
2 nachten Galway: Nox hotel Galway 3*
1 nacht Dublin: Riu Gresham 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
• Bezoek aan de hoogste klipkust van Europa, Cliffs of Moher
• Folk en Riverdance diner in Dublin
• Aangename combinatie van steden en natuur

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Ierland is het 1 uur vroeger dan in België.

Klimaat
Ierland heeft een zeeklimaat, men heeft er elke dag kans op regen. De gemiddelde temperatuur in juli is 21 graden.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Aer Lingus
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTEN

06/07 Brussel – Dublin 10u20 – 11u05
14/07 Dublin – Brussel 18u30 – 21u15

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Woensdag 6 juli 2022 |  “Cead Mile Failte” – Welkom in Ierland (A)

Vlucht naar Dublin. Een panoramische stadstoer is de ideale manier om Dublin te leren kennen. Phoenix Park, de enorme groene long van Dublin met zijn vele monumenten, hier nuttigen we rond het middaguur ons lunchpakket. De bus brengt ons naar ons hotel in het centrum en vervolgens naar Collge Green. We houden halt bij Parliament House en bezoeken Trinity College met het Book of Kells. Binnen de universiteitsmuren bevindt zich ook Parliament Square met 18e eeuwse gebouwen.

Na dit bezoek wandelen via het standbeeld van Moly Malone naar Temple Bar voor een lekkere Guinness en verder via de Ha’Penny Bridge naar “The Spire”. Dineren doen we in restaurant The Church in een uniek kader van een oude kerk. Overnachting in Riu Gresham 4*.

Dag 2 | Donderdag 7 juli 2022 |  Dublin – Kilkenny (O–A)

Na het ontbijt wandelen we naar de Garden of Remembrance, een herdenkingstuin voor allen die hun leven hebben gegeven voor de Ierse vrijheid. We verlaten Dublin. Even buiten de stad ligt Russborough House and Parklands. Het prachtige Palladiaanse herenhuis uit 1740 ligt binnen een immens park en herbergt een van de meest indrukwekkende particuliere kunstcollecties in Ierland. Na de lunch rijden we naar Kilkenny en verkennen deze  Middeleeuwse stad. Avondmaal en overnachting in Kilkenny Pembroke Hotel 4*.

Dag 3 | Vrijdag 8 juli 2022 | Kilkenny – Cashel – Cahir – Midleton – Cork (O–A)

 In de voormiddag bezoeken we Rock of Cashel, een 200m hoge rots van kalksteen, misschien wel de meest gefotografeerde plaats in Ierland. Sint Patrick bezocht de rots in 450. Brian Boru werd er gekroond tot de eerste koning van Ierland in de tiende eeuw. De plaats werd toegekend aan de kerk in de 12e eeuw. Momenteel behoort deze aan de O’Brien clan. Na de lunch bezoeken we Cahir Castle. Dit 15e -eeuws kasteel is prachtig gelegen op een rotsachtig eiland in de rivier de Suir. Het is het grootste kasteel uit deze periode in Ierland.

Daarna rijden we naar Midleton. In deze stad werd sinds het begin van de 9e eeuw whisky gedistilleerd. The Old Midleton Distillery produceert nog steeds meer dan 24 miljoen flessen whisky per jaar. Een ideale plek om de geheimen van een goede Irish Whisky te leren kennen. De rondleiding door de distilleerderij eindigt met het proeven van een glas Ierse whisky. Avondmaal en overnachting in Kingsley hotel 4*.

Dag 4 | Zaterdag 9 juli 2022 | Cork – Blarney Castle – Tralee (O-A)

Na het ontbijt verkennen we Cork, de tweede stad van de Ierse Republiek. We bezoeken de belangrijkste historische bezienswaardigheden en bezoeken het Cork Butter Museum voor kennismaking met een van de grote succesverhalen van Ierland: de boterhandel. In de 20e eeuw werden boter en zuivel het goud van Ierland en het merk Kerrygold werd wereldwijd een begrip. Vrije lunch. Na de middag reizen naar Blarney Castle. Het is een van Ierland’s oudste en meest historische kastelen. Het werd gebouwd in 1446 en vooral bekend om zijn Blarney Stone: de Steen van Welsprekendheid.

Vervolgens maken we kennis met de Wollen Mills van Blarney. Dankzij de tewerkstelling in en rond deze Mill werd de streek gespaard van grote armoede in periodes van hongersnood. Nu is het omgebouwd tot een van de grootste ambachtelijke kwaliteitswinkel van Ierland. Vrije tijd voor shopping.We rijden naar Tralee en nemen onze intrek in The Ashe 4*. Avondmaal in hotel.

Dag 5 | Zondag 10 juli 2022 | Dingle Peninsula Tour (O-A)

Vandaag verkennen we het Schiereiland Dingle in West Kerry, bekend om zijn Celtic, prechristelijke monumenten en christelijke kerken. Het is ook een ‘ Gaeltacht ‘ (Ierse taalgebied, waar de Ierse taal en de traditionele manieren van leven zijn bewaard gebleven). Dingle stad zelf is een bloeiend en sfeervol vissersdorp met zijn pubs, smalle straatjes en drukke haven. De weg rond het schiereiland is werkelijk spectaculair. Het loopt door een keten van bergen, genaamd Slieve Mish. Van Inch, een lang strand omzoomd door duinen hebben we een prachtig zicht op Iveragh en Rossbeigh Beach.

Van Dingle rijden we langs de kust naar Slea Head, een blauw zeelandschap rondom het Blaskets eilanden. Wandeling van een uurtje langs deze prachtige kust. Vrije lunch. In de namiddag rijden we terug richting Tralee met stop in Derrymore Beach.  Avondmaal en overnachting in The Ashe 4*.

Dag 6 | Maandag 11 juli 2022 | Tralee –  Foynes – Moher – The Burren – Galway (O–A)

 Na het ontbijt vertrek naar het Foynes Flying Boat Museum gelegen aan het Shannon Estuarium. Van 1939 tot 1945 was Foynes het knooppunt voor het luchtverkeer tussen de VS en Europa. Het museum beschikt ook over de originele Terminal Building compleet met alle apparatuur. Er is ook replica op ware grootte van een B314 vliegende boot. Irish Coffee werd uitgevonden in 1942 in Foynes om verkleumde passagiers op te warmen. Hoe je Irish Coffee maakt en ervan geniet, wordt ons ter plekke verteld.

Met de ferry reizen we verder via het Shannon Estuarium. We bezoeken de Cliffs of Moher, gelegen aan de Atlantische Oceaan. De Cliffs of Moher zijn een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Ierland. Ze strekken zich uit over 8km en op hun hoogste punt rijzen ze 230m boven het water uit. In Atlantic Edge, het bezoekerscentrum op de Cliffs of Moher zijn beelden en tentoonstellingen. Hier gebruiken we ook een lunch en maken een korte wandeling in de omgeving.

We reizen verder naar Galway via The Burren. De wegen in Burren zijn van kalksteen die doorkruist wordt met grykes (scheuren) en slingeren zich door een prachtige landschap van kalksteen met bijzondere flora en vele historische monumenten:  hunebedden, ringvormige forten, Keltische kruisen, de ruïne van een Cisterciënzer abdij uit de 12e  eeuw, prehistorische nederzettingen en kleine dorpen achtergelaten tijdens de hongersnood. Avondmaal en overnachting in Nox hotel Galway 3*.

Dag 7 | Dinsdag 12 juli 2022 | Connemara (O–A)

 Daguitstap naar de Connemara regio, een gebied van meren en rivieren, moerassen en bergen. Een gebied gekenmerkt door zijn stenen muren en rieten huisjes waar Gaeilge taal nog steeds wordt gesproken en waar de tijd blijkbaar bleef stilstaan. Het is zonder twijfel het meest ongerepte romantische deel van Ierland en een paradijs voor natuurliefhebbers. We zetten daarna onze reis verder naar Kylemore Abbey, schitterend gelegen in de Kylemore Pass. Mitchell Henry bouwde het huis in 1868 in neogotische stijl. De abdij is nog steeds bewoond door de Ierse orde van Benedictijner nonnen. Rond de Abdij werd The Kylemore Victorian Walled Garden aangelegd. Lunch voor eigen rekening.

Een bezoek aan Connemara zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Killary Harbour. Het is Ierlands belangrijkste fjord. We maken een cruise door de fjord doorheen een spectaculair landschap. Zeehonden, otters, dolfijnen, wilde geiten en vele soorten zeevogels kunnen worden gespot in hun natuurlijke habitat. Met de boottocht is onze verkenning van Connemara rond. We keren terug naar Galway voor avondmaal en overnachting in Nox hotel Galway 3*.

Dag 8 | Woensdag 13 juli 2022 | Galway – Dublin (O–A)

 We beginnen de dag met een stadsbezoek aan Galway, een kleurrijk, levendig universiteitsstadje waar onconventionele hipheid en traditionele cultuur hand in hand gaan. We reizen verder naar de kloosterruïnes van Clonmacnoise langs de oevers van de Shannon. Een prachtige vroege christelijke site gesticht door St. Ciarán in de 6e eeuw. Door zijn gunstige ligging groeide het klooster snel uit tot een belangrijk centrum van religie, studie, politiek en handwerkkunst. De site van Clonmacnoise bevat de ruïnes van een kathedraal, 7 kerken ,2 torens, 3 hoge kruisen waaronder het Cross of the Scriptures (één van de mooiste hoge Keltische kruizen), en de grootste collectie vroegchristelijke grafstenen van West-Europa.

We rijden verder naar Athlone voor lunch en vrije tijd. Na de lunch rijden we verder naar Dublin en nemen onze intrek in Castle hotel. Op onze laatste avond in Ierland genieten we van een diner en entertainment met folk en riverdance In The Merry Ploughboy Irish Music Pub. Overnachting in Riu Gresham 4*.

Dag 9 | Donderdag 14 juli 2022 | Dublin – Clontarf – Howth – Brussel (O-L)

 Na check-out vertrekken we naar Clontarf een kuststadje in de noordelijke voorwijken van Dublin. Clontarf is het meest bekend om de Slag bij Clontarf in 1014 waarin de Ieren de Vikingen definitief verslagen hebben. We rijden verder naar Howth, een levendig vissershaventje. We maken er een deugddoende klifwandeling met uitzicht op de Mountains of Boyne Valley, naar de ruïne van de St Mary’s Abbey en de prachtige vuurtoren, Baily Lighthouse die helemaal op de punt van de kaap staat.

We sluiten samen de reis af met een lunch in restaurant Aqua op de pier in Howth. Misschien blijft er nog wat vrije tijd om rond te kuieren in het stadje. In de loop van de namiddag rijden we naar Dublin Airport voor onze vlucht naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Aer Lingus
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.