10/08/2022 | 9 dagen
 

IJsland & het noorderlicht

Uitgestrekt land van vuur, water en ijs!

Prijs per persoon:

€ 4165 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 4825 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! [Eerste vijf boekingen zijn verkocht]
– € 50 per persoon

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Kamergenote gezocht: dame van 66j. zoekt kamergenote om een kamer te delen.

IJsland & het noorderlicht 

IJsland is uniek! Het is een groot, bergachtig eiland tussen Europa en Noord-Amerika. De naam van het land kan misleidend zijn, slechts 10% van IJsland is bedekt met gletsjers. Het heeft dan ook een oneindig aantal geothermische hot-spots. IJsland hoort bij Scandinavië, de oorspronkelijke bewoners zijn Vikingen. De hoofdstad Reykjavik ligt aan de zuidwestkust en is ´s werelds meest noordelijke hoofdstad.

IJsland is met geen ander land te vergelijken. Grote delen zijn nog ongerept. Bovendien treft men nergens anders zo’n grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen aan. IJsland trakteert je op sluimerende vulkanen en uitgedoofde kraters, metershoge geisers en kokende modderpoelen, immense gletsjers, reuze watervallen, steil uit zee oprijzende kliffen, uitgestrekte zand- en grindwoestijnen, lavavelden en nog veel meer.

Gaan we het noorderlicht kunnen spotten? Dat maakt de reis altijd opnieuw spannend!
Aurora Borealis (of het noorderlicht) is één van de meest wonderbaarlijke natuurfenomenen. Om het te kunnen zien hebben we donkerte, wolkvrij en een grote dosis geluk nodig. Als alle elementen goed zitten maken we ’s avonds zeker tijd vrij om het noorderlicht te spotten. Zeg nu zelf, het noorderlicht zien zou toch de kers op de taart zijn tijdens zo een prachtige reis?

Deze reis naar IJsland wordt vast een onvergetelijke belevenis!

Onze troeven

 • Een overweldigende natuurbeleving
 • Val van de ene verwondering in de andere
 • Noorderlicht spotten
 • 3* en 4* hotels die top zijn
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf de luchthaven

Verblijfshotels
1 nacht Reykjavik: Fosshotel Lind 3*
1 nacht Akureyri: Icelandair Hotel Akureyri 3*
1 nacht Myvatn: Fosshotel Mývatn 4*
1 nacht Egilsstadir: Hotel Valaskjalf 3* in Egilsstadir
1 nacht Kirkjubæjarklaustur: Klaustur Hotel 3*
1 nacht Selfoss: Hotel South Coast 4*
2 nachten Reykjavik: Fosshotel Lind 3 *

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Inentingen
Er zijn geen speciale voorzorgsmaatregelen nodig. Aangeraden DTP: tetanus-, difterie- en poliovaccinatie.

Munt
IJslandse kroon (ISK).

Lokale tijd
Het is 2 uur vroeger in IJsland.

Klimaat
In april is de koude en donkere winter voorbij en is het meer dan 13u licht. Ook de temperatuur valt best mee. IJsland geniet immers van een mild klimaat dankzij de warme golfstroom in de Atlantische Oceaan. In de zomer schommelt de temperatuur tussen 5 à 14°C met af en toe flinke buien. In de winter duikt deze tot enkele graden onder nul en valt er veel neerslag. In April kunnen we ongeveer 5° verwachten en met af en toe buien.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Icelandair in economy klasse
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in kwalitatief goede 3* en 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien (+/- € 50)

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Vermelde prijs is onder voorbehoud van eventuele vluchtsupplementen. Snel boeken is de boodschap. Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max 20 personen). Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland, de vrije uitstappen. Prijs is onderhevig aan mogelijke wisselkoersschommelingen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimaat, wegenwerken, …) kan het reisprogramma worden aangepast.

VLUCHTGEGEVENS

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Woensdag 10 augustus 2022 | Brussel – Reykjavik (A)

We komen samen in Zaventem voor een vlucht van ongeveer 3 uur met Icelandair naar Reykjavik. Transfer naar Fosshotel Lind. Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en de meest westelijke hoofdstad van Europa en met een ligging net ten zuiden van de poolcirkel is het ook ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. Omdat het in IJsland 2u vroeger is dan in België kunnen we in de namiddag nog de buurt van het hotel verkennen en een wandeling maken naar Hallgrímskirkja. Avondmaal en overnachting in Fosshotel Lind 3*.

Dag 2 | Donderdag 11 augustus 2022 | Reykjavik – Akureyri  | 425 km  (O-A)

Dag van vulkaankraters, zeehonden, fjorden en bergen.

We trekken naar het noorden van IJsland via Borgarnes waar we de vulkaankrater van Grábrók beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht. In het vissersdorpje Hvammstangi bezoeken we het museum Selasetur met info over de kust van IJsland en zijn bewoners bijzonder de soorten zeehonden en rol die zij spelen in de tradities en cultuur van IJsland. Verder naar het noorden stoppen we bij de turfkerk van Víðimýri, die gerestaureerd is tot zijn oorspronkelijke vorm en algemeen wordt beschouwd als een van de puurste en mooiste voorbeelden van de traditionele IJslandse architectuur.

We gaan verder langs het schilderachtige fjordlandschap en over verschillende bergpassen tot we Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland, bereiken. Avondmaal en overnachting: Icelandair Hotel Akureyri 3*.

Dag 3 | Vrijdag 12 augustus 2022 | Akureyri – Mývatn | 120km (O-A)

Dag van meren, fjorden, watervallen, vulkaankraters en thermale baden.

Vandaag staan Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland, het meer Mývatn & de geothermische baden op het programma. In de voormiddag verkennen we Akureyri, een charmant stadje aan de Eyjafjörour wat “eilandfjord” betekent. We bezoeken er de botanische tuin en genieten we van het panoramische uitzicht over de fjord.

’s Middags reizen we naar een belangrijke plek in de geschiedenis van IJsland, Goðafoss, de watervallen van de goden. Het water van de Skjálfandafljót rivier valt over een breedte van 30 meter naar beneden. We gaan verder naar het Meer van Mývatn dat in een zeer actief vulkanisch gebied ligt. Het is een eldorado voor vogelliefhebbers. We stoppen bij de bizarre lava-formaties in Kálfaströnd, gevolgd door een wandeling door de vele pseudo-kraters en eindigen een spannende dag met een ontspannen duik in de “Mývatn Nature Baths” met een unieke mix van mineralen, silicaten en geothermische micro-organismen. Het warme, kalmerende water komt zowel de huid als de geest ten goede.

Avondmaal en overnachting in Fosshotel Mývatn 4*

Dag 4 | Zaterdag 13 augustus 2022 | Mývatn – Egilsstadir | 250km (O-A)

Dag van lava labyrinten en heetwaterbronnen.

In de voormiddag wandelen we in een lava-labyrint in Dimmuborgir wat betekent “donkere burchten” in de hoop een glimp op te vangen van de trollen die daar zouden wonen. Na een optionele lunch bezoeken we het warmwaterbrongebied van Námaskarð, met borrelende modderpoelen en stomende solfataras, de kleine vulkanische stoomopeningen waaruit zwavelgassen samen met hete waterdamp naar boven komen.

We rijden door de onbewoonde hooglanden en maanachtige omgeving naar Oost-IJsland. Onderweg bezoeken we de Dettifoss en Rjukandifoss watervallen. Avondmaal en overnachting Hotel Valaskjalf 3* in Egilsstadir.

Dag 5 | Zondag 14 augutus 2022 | Egilsstadir – Kirkjubaejarklaustur | 470km (O-A)

Dag van fjorden, gletsjers, bergen en ijs.

In de voormiddag genieten we van het dramatische fjordlandschap en zijn kleine vissersdorpjes in de Oost-Fjorden en we bezoeken in Stöovarfjodur een interessante verzameling stenen en mineralen. In de namiddag ontdekken we Vatnajökull – de grootste gletsjer van Europa die overal in het zuidoosten van IJsland zichtbaar is. Voorbij de stad Höfn stoppen we bij Jökulsárlón, een gletsjermeer gevuld met drijvende ijsbergen, en we verkennen de buitengewone plek en zien misschien zeehonden zwemmen in Arctische wateren. We wandelen over het zwarte zandstrand waar grote ijsbergen stranden.

We reizen langs het zuidelijke deel van de gletsjer Vatnajökull en brengen een tijd door in het grootste nationale park van Europa, met de hoogste bergen van IJsland. Een laatste halte maken we in Nationale Park Skaftafel bij de Svartifoss, een waterval omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar de naam: Zwarte waterval.

Avondmaal en overnachting: Klaustur Hotel 3* bij Kirkjubæjarklaustur.

Dag 6 | Maandag 15 augustus 2022 | Kirkjubaejarklaustur – Selfoss| 240km (O-A)

Dag langs de zuidkust.

Een prachtige rit wacht ons vandaag. Onze eerste stop is bij de Fjadrargljufur kloof met zijn spectaculaire uitzicht. We rijden doorheen het Eldhraun-lavaveld en de zandwoestijn van de zuidkust gedomineerd door bergachtige kliffen, gletsjers en watervallen. We wandelen langs het zwarte lavastrand van Reynisfjara bij Vík. In het kleine dorpje Skógar is er de Skógafoss waterval die 60m hoog is, een van de meest indrukwekkende watervallen van het land. We gaan verder naar de hoge maar smalle Seljalandsfoss waterval die naar beneden duikt over wat eens de kliffen van de voormalige IJslandse kustlijn waren. Er is een interessant parcours dat achter de waterval loopt, als je tenminste bereid bent om nat te worden!

Avondmaal en overnachting: Hotel South Coast 4* Selfoss.

Dag 7 | Dinsdag 16 augustus 2022 | Selfoss – Reykjavik | 160km (O-M-A)

Dag van de Gouden Cirkel en de IJslandse paarden.

Vandaag verkennen we klassiekers op de de route van de Golden Circle. We beginnen de dag in Friðheimar, waar we meer te weten komen over het IJslandse paard, zijn speciale kwaliteiten en geschiedenis. We brengen een bezoek aan een geothermische serre. Bij Friðheimar genieten we van een lichte lunch, direct van de boerderij. In de namiddag bezoeken we de geothermische velden van Geysir. Er is een verscheidenheid aan warmwaterbronnen en bubbelende baden. De oorspronkelijke geiser is nu inactief maar Strokkur “the Churn” barst met tussenpozen van 5-10 minuten in volle kracht uit terwijl in de omgeving kleinere geisers zorgen voor een compleet schouwspel.

We gaan verder naar Gullfoss, “de gouden watervallen”, een dubbele waterval die 34m diep de Hvítá in tuimelt. Daarna reizen we naar het binnenland naar het Thingvellir National Park, een van de vier nationale parken van IJsland en UNESCO-werelderfgoed. We keren terug naar Reykjavík. Avondmaal en overnachting in Fosshotel Lind 3 *.

Dag 8 | Woensdag 17 augustus 2022 | Reykjavik & omgeving (O-A)

Citytour en keuzeprogramma.

In de voormiddag en een stuk van de namiddag is er een begeleid bezoek aan Reykjavik, de oudste nederzetting in IJsland (eind 9e eeuw) maar pas relatief recent een stad in 1786. Het stadscentrum is een doolhof van smalle steegjes omlijst met oude houten huizen uit de late 19e tot de vroege 20e eeuw onderbroken door meer recente gebouwen. Er zijn veel openbare kunstwerken, voornamelijk sculpturen. We stoppen bij de kerk van Hallgrímskirkja en rijden door de universiteitswijk, langs het Nordic Cultural Center, ontworpen door Alvar Aalto en het Nationaal Museum. In het centrum van de stad stoppen we bij het stadhuis, dat uitkijkt op het kleine meer van Tjörnin. In de buurt zijn de Lutherse kathedraal (1847) en het Huis van het Parlement (1881) en monumenten van Jón Sigurðsson (held uit de 19e eeuws Onafhankelijkheid) en een sculptuur van Skúli Magnússon. We gaan naar de haven om vissersschepen en walvisjagers te observeren. Prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen en de baai is vanaf het balkon van Perlan (de Pearl), een glazen koepel gebouwd op de opslagtanks voor warm water. Het nieuwste gebouw is de concert-/ conferentiezaal Harpan gebouwd aan de noordelijke waterkant.

De rest van de namiddag is er vrije tijd in het stadje. Voor onze farewell diner gaan we naar een lokaal restaurant in de buurt van het hotel. Overnachting in Fosshotel Lind 3 *.

Dag 9 | Donderdag 18 augustus 2022 | Reykjavik – Brussel (O)

Heel vroeg in de morgen transfer naar de luchthaven van Reykjavik voor de vlucht met Iceland Air naar Brussel. Aankomst in Brussel voorzien kort na de middag.

De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Icelandair in economy klasse
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in kwalitatief goede 3* en 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien (+/- € 50)

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Vermelde prijs is onder voorbehoud van eventuele vluchtsupplementen. Snel boeken is de boodschap. Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max 20 personen). Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland, de vrije uitstappen. Prijs is onderhevig aan mogelijke wisselkoersschommelingen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimaat, wegenwerken, …) kan het reisprogramma worden aangepast.