09/05/2023 | 19 dagen
 

Japan

Het land van de rijzende zon

Prijs per persoon:

€ 8995 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 9995 bij verblijf in een éénpersoonskamer

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus waardoor er meerdere koppels op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Kamergenote gezocht: vrouw van 62j. zoekt kamergenote om een kamer te delen.

Kamergenoot gezocht: man van 69j. zoekt kamergenoot om een kamer te delen.

Rondreis Japan

Japan of Nippon is het land van de rijzende zon, gevormd door meer dan 6000 eilanden. Het land roept beelden op van rode tempels en roze bloesems, van geisha’s en samoeraï, van kimono’s en waaiers; van bonsais en kois in rotstuinen met pittoreske brugjes en kleine watervallen, van rustige theeceremonies in een ryokan en gezellige sushi maaltijden, van de strakke interieurs en het sober design.

Japan getuigt van creativiteit, sereniteit en discipline, maar het is ook een land van contrasten en tegenstrijdigheden. Denk maar aan de moderne Japanse samenleving en de eeuwenoude tradities, de strenge zakelijke drukte overdag en het losbandige leven ’s avonds, de dichtbevolkte steden met flashy lichtreclames en de plattelandsdorpen waar de tijd schijnbaar bleef stil staan, de kleine riksja’s en de ultra moderne hogesnelheidstreinen, besneeuwde slapende vulkaanbergen zoals de Fuji en de ondergrondse vulkanische activiteit in kratermeren en geisers, het ascetische leven in de kloosters en de hippe levensstijl in de uitgangsbuurten, de drang van de jongeren naar een Westerse levensstijl en het verlangen om de eeuwenoude tradities voor te zetten.

We reizen van Osaka naar Tokio om kennis te maken met al deze facetten van een mysterieus, veelzijdig Japan.

Waarom deze reis boeken?
Deze reis omvat vele unieke momenten zoals een diner met zicht op de skyline van Tokyo, theeceremonies, ontmoeting met geisha’s, typische lunch in restaurant met sumo-ring en zoveel meer! Een reis om nooit te vergeten, deze mag u echt niet missen!

Voorreisvergadering: zaterdag 8 april 2023 om 14u.

Verblijfshotels

1 nacht Osaka
4 nachten Kyoto: Cross Hotel Kyoto 4*
1 nacht Koyasan: klooster Henjoko-in
1 nacht Toba: Toba Hotel International  4*
1 nacht Gifu: Hotel Park Onsen 3*
1 nacht Kanazawa: Eph Hotel Kanazawa 4*
2 nachten Takayama: Wood Hotel Takayama 4*
1 nacht Hakone: Hakone Pax Yoshino Hotel 3*
4 nachten Tokyo: Hotel Millennium Mitsui Garden 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
• Een uiterst gevarieerd programma met cultuur en natuur
• Aloude tradities in contrast met de modernisering
• Alle bezoeken en activiteiten inclusief
• Met zorg geselecteerde kwaliteitsvolle hotels
• Genieten van de Japanse gastronomie in onvergetelijke restaurants

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas.

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Japan.

Munt
Japanse yen.

Lokale tijd
In onze winter is het 8 uur later in Japan. Tijdens onze zomer is het in Japan 7 uur later.

Klimaat
De beste maanden om naar Japan te reizen zijn: april, mei, september en oktober. Liefhebbers van de typische kersenbloesems gaan best in april en begin mei. Let wel, dit is een zeer gegeerde periode dus vroeg boeken is de boodschap. Ook tijdens de Golden Week in Japan kan het hier zeer druk zijn.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Emirates
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max. 17 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Emirates:

09/05 Brussel – Dubai 15u20 – 23u55
10/05 Dubai – Osaka 03u00 – 17u15

26/05 Tokyo – Dubai 22u30 – 04u50
27/05 Dubai – Brussel 08u20 – 13u20

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Dinsdag 9 mei 2023  | Brussel – Dubai (A)

We spreken af rond de middag in Zaventem voor onze vlucht naar Japan met tussenstop in Dubai. Maaltijden aan boord van de vlucht zijn inbegrepen.

Dag 2 | Woensdag 10 mei 2023  | Dubai – Osaka (O-M-A)

We komen aan in Osaka in de vroege avond. Na het vervullen van alle formaliteiten maken we kennis met de plaatselijke gids. Transfer naar het hotel. Na onze check-in genieten we van een avondmaal en overnachting in ons hotel in Osaka.

Dag 3 | Donderdag 11 mei 2023 | Osaka – Kyoto (O-M-A)

Ontbijt. We starten de dag met een ontdekking van de omgeving van het kasteel van Osaka. Het is gebouwd in de 16e eeuw op de fundamenten van de Ishiyama Hongan-ji tempel, in de delta van de Yodo rivier. Het kasteel was een van de machtigste forten van zijn tijd, het is een van de bekendste kastelen van Japan en is Unesco Werelderfgoed. Hierna nemen we de transfer richting Dotonbori waar we lunchen.

In de namiddag verkennen we dit kloppende hart van Osaka. Dotonbori staat bekend om zijn opzichtige neonlichten en de vele restaurants en bars op de oevers van het kanaal. We maken hier een korte boottocht om de reclameborden vanuit een ander perspectief te bekijken. Vervolgens reizen we verder naar de Hozenji Tempel en de straatjes errond. Tijdens WOII werd het hele gebied, inclusief de tempel, volledig verwoest door een bombardement. Alleen het tempelbeeld van de boeddhistische geest Fudo Myo-o bleef bewaard.

Na onze bezoeken brengt de bus ons naar Kyoto waar we onze intrek nemen in Cross Hotel, Kyoto 4* of gelijkwaardig.

We eten een licht avondmaal in het hotel.

Dag 4 | Vrijdag 12 mei 2023 | Kyoto (O-M-A)

Na het ontbijt brengt de bus ons naar het Sagano treinstation voor een rit doorheen het gebied van de Hozukyo ravijn in ‘The Scientic Romantic train’. Een shuttlebus brengt ons vervolgens naar de oever van de Hozugawa rivier voor een boottocht op een traditionele platbodem boot, bestuurd door behendige roeiers. Het is een ontspannende manier om het landschap te bewonderen. De boottocht eindigt in Arashiyama waar het bamboewoud en het Tenryuji tempelcomplex gelegen zijn. We genieten van een vegetarische lunch in de tempel. Daarna bezoeken we de Tenryuji tempel, een boeddhistische Zen tempel van 1339 met een geklasseerde tuin en bovendien ook Unesco Werelderfgoed.

Na ons bezoek nemen we een rit met traditionele riksja’s om het gebied van Arashiyama te verkennen. We rijden door de bamboewouden langs kleine paden naar het dorp en eindigen bij de beroemde Togetsukyo-brug. De bus brengt ons naar de Ryoanji Zen tempel of de Tempel van de Vreedzame Draak. Deze 15e eeuwse tempel is vooral beroemd om zijn Japanse rotstuin die bestaat uit 15 rotsstenen van verschillende grootte in een zee van geharkt wit grind, ook deze is Unesco Werelderfgoed. Het Gouden Paviljoen Kinkakuji’s met zijn weerspiegeling in de vijver is een symbolisch beeld voor Kyoto. Het paviljoen werd aan het einde van de 14e eeuw gebouwd, oorspronkelijk als villa voor Ashikaga Yoshimitsu, de toenmalige shogun (legerleider).

Deze avond eten we in de stad. Overnachting in Cross Hotel Kyoto 4*.

Dag 5 | Zaterdag 13 mei 2023 | Kyoto (O-A)

We starten ons dagprogramma met een Samurai Thee Ceremonie in Bikouen, een historisch traditioneel Japans huis dat Unesco Werelderfgoed is. Dit theehuis is sinds 1872 gespecialiseerd in matcha van de Japanse groene Uji thee en is van de hoogste kwaliteit. Een theemeester geeft een

demonstratie en serveert matcha thee met de traditionele Kyoto Wagashi zoetigheden. Vervolgens gaan we naar de eeuwenoude Nishiki-markt. De meer dan 100 kraampjes en winkels langs de overdekte straat bieden een mix van producten aan. Na de lunch rijden we naar Kiyo Mizu Dera, een oude houten boeddhistische tempel uit de 8e  eeuw en Unesco Werelderfgoed. Het beroemdste element van de tempel is het houten platform van de grote zaal, het bevindt zich 13 meter boven de grond en biedt een prachtig uitzicht over de stad Kyoto. Langs de voetgangersstraat die naar boven leidt zijn tal van kleine winkeltjes te vinden en veel lokale bewoners dragen er kimono’s. Vrije tijd in Ninnenzaka. Bustransfer naar het hotel. Voor het avondmaal wandelen we naar Gion, het Gheisa district. We verkennen de buurt en gaan daarna naar een restaurant voor een Kaiseki diner in aanwezigheid van een Maiko die ons zal entertainen. Overnachting in Cross Hotel Kyoto 4*.

Bustransfer naar het hotel. Voor het avondmaal wandelen we naar Gion, het Geisha district. We verkennen de buurt en gaan daarna naar een restaurant voor een Kaiseki diner in aanwezigheid van een Maiko die ons zal entertainen. Overnachting in Cross Hotel Kyoto 4*.

Dag 6 | Zondag 14 mei 2023 | Kyoto – Fushimi – Uji – Nara – Kyoto (O-A)

Ons eerste bezoek van de dag is de Fushimi Inari Taisha tempel uit de 8e eeuw. Ongeveer tienduizend torii-poorten leiden naar de tempel. Ze zijn een belangrijk uithangbord van Kyoto en ook deze zijn Unesco Werelderfgoed. Daarnaast zijn er de talrijke kitsune beelden, dat zijn vossen waarvan wordt aangenomen dat ze de boodschappers zijn van de god Inari. Vervolgens gaan we naar Gekkeikan Okura Sake Museum en brouwerij in Fushimi town. Sinds de Azuchi-Momoyama-periode staat de stad Fushimi in Kyoto bekend als een van de belangrijkste productielocaties van sake. De stad heeft dan ook veel traditionele brouwerijen.

We nemen een vrije lunch in Uji, de stad van de groene thee. De bereiding van matcha is er de specialiteit. Hierna rijden we naar de Byodo-in tempel. Deze tempel werd omgebouwd van een Fujiwara-villa uit 998 tot een boeddhistische tempel in 1052 en is een voorbeeld van boeddhistische Jodo-architectuur. De Phoenix Hall is een van de weinige originele houten constructies die overleefde uit de Heianperiode. De unieke schatkamer van Byodo-in bevat een assortiment van de meest waardevolle kunstobjecten van de tempel die nationaal erfgoed zijn. De tuin maakt van het tempelcomplex een volmaakt geheel en is dan ook Unesco Werelderfgoed. Vervolgens bezoeken we het museum in Uji. Op weg naar Nara houden we halt bij de theeplantages van de vermaarde Uji-thee. Met wat geluk zien we de theeplukkers aan het werk. In Nara staat de Kasuga Taisha tempel op het programma. Dit 1300 jaar oude heiligdom werd oorspronkelijk opgericht in 768 en behoorde ook aan de Fujiwara-familie. Het interieur is beroemd om zijn vele bronzen en stenen lantaarns die naar het heiligdom leiden.

We wandelen verder naar Shinen Manyo botanische tuin, ook Kasuga Taisha genoemd. Door het Narapark gaan we naar de Todai-ji Tempel, of Oostelijke Grote Tempel, een Boeddhistische tempel uit 8ste eeuw en het Japanse hoofdkwartier van de Kegonschool. Het complex bevat het grootste houten gebouw ter wereld, de hal van de Grote Boeddha (Daibutsuden). We vinden er het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan en het grootste ter wereld van de Boeddha Vairocana. Het is Unesco Werelderfgoed.

We dineren op de terugweg in Nara en gaan verder naar Kyoto. Overnachting in Cross Hotel Kyoto 4*.

Dag 7 | Maandag 15 mei 2023 | Kyoto – Koyasan (O-A)

Na het ontbijt verlaten we Kyoto en rijden naar Koyasan waar we ook zullen lunchen. Koyasan is een tempelstad die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Onder de vele bezienswaardigheden behoren de Kongōbu-ji-tempel en de Zen-rotstuin tot de meest spirituele. Kongōbu-ji is de hoofdtempel van het Koyasan Shingon-boeddhisme en is gelegen op de berg Kōya. Hij maakt deel uit van de “Sacred Sites and Pilgrimage Routes “. De Kondo, of Gouden Zaal, is een boeddhistische collegezaal met vanbinnen muurschilderingen van de Nihonga-schilder Kimura Buzan. We bezichtigen ook Konpon Daitō, een toren van vermiljoenlak en een fundamenteel onderdeel van het Danjo Garan-complex. Het is het symbool van Koysan.

Daarna rijden we naar het klooster Henjokoin waar we een nacht zullen verblijven volgens de sobere levensstijl van de monniken. Met zijn mooie binnenplaats en kamers in Japanse stijl, is een verblijf in dit klooster een unieke ervaring. Het avondmaal in het klooster is Shojin ryorii (vegetarisch). Daarna doen we mee aan de Ajikan, een boeddhistische meditatie. Tot slot volgt een avondwandeling met een van de monniken naar het Danjo Garan complex. De bus brengt ons nadien terug naar het klooster voor overnachting.

Dag 8 | Dinsdag 16 mei 2023 | Koyasan – Toba (O-M-A)

Voor het ontbijt nemen we deel aan het rituele gebed van de monniken met het ritueel van het vuur. Daarna rijden we naar Toba, een havenstad aan de Oostkust. Hier zijn de visserij, rijst en parels de voornaamste bron van inkomen. We maken in Ise kennis met de Ama, de traditionele vrouwelijke duikers die sinds generaties in de lokale wateren in de Toba-regio vissen. Ze verzamelen zich bij hun vissershutten om te eten en te praten na hun dagelijkse oceaanduiken.

We lunchen in een Ama-hut in Osatsu met op het menu versgevangen vis. Nadien is er tijd voor interactie met de vrouwen en uitleg over hun leven, hun duikkunst en kostuums. We bezoeken het ‘Ama Culture Museum’ en het Shinmei Shrine.

Nadien rijden we naar een observatieplatform met prachtig zicht op de Stille Oceaan. Het uitzicht is absoluut uniek. Op Mikimoto Pearl Island geven de Ama een demonstratie van hun duikkunst. We nemen onze intrek in hotel Toba Hotel International  4* . Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 9 | Woensdag 17 mei 2023 | Toba – Ise Nagoya – Gifu (O-A)

In de ochtend rijden we naar Nagoya voor een bezoek aan het Ise Jingu, een Shinto-heiligdom dat de Japanners aanbidden als de ‘ziel van Japan’. Het complex omvat 125 heiligdommen gewijd aan Amaterasu-Omikami en het gebied heeft ongeveer dezelfde oppervlakte als het centrum van Parijs. Jaarlijks worden hier meer dan 1.500 rituelen uitgevoerd om te bidden voor de welvaart van de keizerlijke familie en de vrede van de wereld. Lunch in Nagoya. Hierna rijden we naar Arimatsu, aan de beroemde Tokaido-route. Dit was een stopplaats voor de handelscaravans met veel theehuizen en groeide in populariteit dankzij de Arimatsu-Narumi Shibori, een tie-dye techniek. Daarna rijden we naar het Inuyama kasteel, het oudste fort dat dateert uit 1440 en een van de vier nationale geklasseerde kastelen in Japan. De bus brengt ons vervolgens naar ons Hotel Park Onsen in Gifu.

Na een korte pauze gaan wij vissen met aalschovers op de Nagara rivier. Dit is een 1300 jaar oude traditie waarbij vissersmeesters Japanse aalscholvers gebruiken om Ayu-vis te vangen. Vissersmeesters hebben de officiële titel van “Aalscholvervissers van de Imperial Household Agency” ontvangen, een erfelijke titel die wordt doorgegeven van vader op zoon. Het duurt minstens tien jaar om een ​​aalscholvervisser te worden. Na een veiligheidsbriefing gaan we aan boord van een privéboot en genieten we van een luxe traditioneel verpakt Bento-diner. De Fishing Masters zullen hun vaardigheden demonstreren onder fakkels van dennentakken. Na dit avontuur wandelen we naar Hotel Park Onsen in Gifu voor de overnachting.

Dag 10 | Donderdag 18 mei 2023 | Gifu – Kanazawa  (O-M-A)

We rijden naar Seki, bekend van de kwaliteitsvolle messen en zwaarden. In 1229 begon Motoshige als eerste zwaardsmid in Seki. Seki ligt in een gebied rijk aan natuurlijke materialen voor de messen en zwaardenproductie(hoge kwaliteit staalzand, hout, water en houtskool). We bezoeken het Traditional Swordmanship Museum.

Na de lunch met palingspecialiteit rijden we naar Kanazawa. We bezoeken er Kenroku-en Garden, een oude privétuin. Samen met Kairaku-en en Kōraku-en is Kenroku-en een van de drie grote tuinen van Japan. Kenroku-en werd tussen 1620 en 1840 aangelegd door de Maeda-clan. Daarna rijden we naar Eph hotel voor check-in.

Dineren doen we in de stad. Overnachting in Eph Hotel Kanazawa 3*.

Dag 11 | Vrijdag 19 mei 2023 | Kanazawa –  Takayama (O-A)

Na het ontbijt wandelen we naar het Samurai district van Kanazawa. We bezoeken het Nomura Samurai House, een historisch huis en tuin in Nagamachi met verfijnde architectuur, kunstige muurschilderingen en decoratieve plafonds. Samoeraifamilies waren in dienst van de clanleider van de stad en de Nomura’s gebruikten hun zwaarden om de Maeda-clan te verdedigen. De invloed van de Nomura’s, een van de machtigste families in Kanazawa, wordt weerspiegeld in dit prachtige huis. Vervolgens bezoeken we de Myoryuji-tempel, vaak de Ninja-tempel genoemd vanwege de vele luiken en geheime doorgangen. Met meer dan 23 kamers, veel trappen en drie verdiepingen was het voor een groot aantal samoerai gemakkelijk zich te verbergen om de heer te beschermen tijdens zijn gebeden of tijdens militaire voorbereidingen. De Myoryuji-tempel werd gebouwd als een gebedsplaats, maar later werden er functies aan toegevoegd zodat deze kon gebruikt worden als uitkijkpost en fort. We voorzien vrije tijd om te lunchen in de Omicho Market in Nagamachi.

In de namiddag rijden we naar Takayama gelegen in het hart van het Honshu gebergte. Het is de toegangspoort tot de Japanse Alpen. De oude houten huizen, ambachtelijke winkels, kunstgalerijen en sake-brouwerijen hebben er hun ouderwetse charme behouden. Avondmaal in de stad en overnachting in Wood Hotel Takayama 4*.

Dag 12 | Zaterdag 20 mei 2023 | Takayama (O-A)

Na het ontbijt gaan we naar de Miyagawa boerenmarkt in de oude stad. Daarna rijden we buiten het centrum naar het Matsuri no Mori Museum dat verhaalt over het Takayama-festival, een van de drie mooiste festivals in Japan. Gebouwd in het midden van het Edo-tijdperk (1603–1868) en later in het Meiji-tijdperk (1868–1912), werden de acht meter hoge karren gerenoveerd en gerestaureerd door lokale ambachtslieden. Vier van de acht karren bevatten ook een mechanische pop. Er is ook een reproductie van een nachtfestival met werelds grootste Odaiko-trommel. We genieten van een Taiko drum performance.

Lunchen doen we in Sanmachi, de meest prominente handelsregio in Takayama. De wijk Kamisannomachi is bijzonder levendig en hier vinden we de meeste restaurants en typische winkels. Het is een perfecte plek voor streetfood. De bus brengt ons naar het uitzichtpunt in Tenshukaku van waar we een perfect zicht hebben op het dorp Shirakawa-go en de huizen in gasshostijl waarvan er een 100-tal meer dan 250 jaar oud zijn. Gassho is een unieke Japanse bouwstijl en de huizen zijn Unesco Werelderfgoed. We wandelen op de heuvel naar de Gassho huizen en bezoeken het Wada Huis. We rijden terug naar Takayama.

We dineren op wandelafstand van het hotel en overnachten in Wood Hotel Takayama 4*.

Dag 13 | Zondag 21 mei 2023 | Takayama – Fuji – Hakone (O-A)

Vroeg ontbijt en vertrek naar het Fuji Vijf Merengebied aan de voet van de Fuji berg. Deze is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. Fuji is een vulkaan die sinds 1709 slaapt. De vulkaan wordt als heilig beschouwd en speelt een grote rol in de Japanse cultuur. Sinds 2013 is ook deze Unesco Werelderfgoed. Aan de voet van de berg liggen de rijstakkers en vijf meren. We rijden langs het Shoji meer, het Saiko meer en het Kawaguchi meer dat de berg Fuji weerspiegelt. Via de Fuji Subaru lijn gaan we naar het vierde station op een hoogte van 2020 meter waar het lavalandschap domineert.

We voorzien vrije tijd voor de lunch. Tip! Probeer de specialiteit Houtou noedels. Na de lunch maken we een wandeling in de tuinen van Okuniwa. We gaan verder tot het vijfde station op 2305 meter hoogte waar we een prachtig overzicht hebben op de vulkaan en het merengebied. Vervolgens rijden we naar Hakone, een belangrijke rustplaats en controlepunt op de Tokaido-weg. In de tijd van de samoerai was de Tokaido-weg de enige weg die liep tussen Kyoto en Edo (Tokio). Feodale heren gebruikten die route in lange karavanen met bedienden en samurai. We bezoeken een reconstructie van het Hakone Checkpoint aan de oever van het meer. Hier vinden we de poorten, huisvesting voor soldaten, een gevangenis, een uitkijktoren en stukken van de oorspronkelijke weg. Een prachtig bewaard deel van de weg ligt aan de oevers van het Ashimeer. We wandelen er tussen de torenhoge ceders van meer dan 300 jaar oud.

Avondmaal en overnachting in Hakone Pax Yoshino Hotel 3*.

Dag 14 | Maandag 22 mei 2023 | Hakone – Kamakura – Tokyo (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar Sounzan. Een ultramoderne kabelbaan verbindt het Ashi-meer met de Owakudani-vallei. Deze vallei is een krater die 3000 jaar geleden is ontstaan ​​tijdens de laatste uitbarsting van de berg Hakone. Bij helder weer hebben we ook prachtig uitzicht op de berg Fuji. Hoewel de Hakone vulkaan al lang niet meer is uitgebarsten, is ze nog steeds actief met een vulkanische vallei met borrelende zwavelopeningen, stomende modderpoelen en warmwaterbronnen. We wandelen door de vallei en proeven de beruchte zwarte eieren, gekookt in hete poelen. Elk ei zou je levensduur met zeven jaar verlengen. We gaan verder met de kabelbaan naar Togendai. We maken een rondvaart op het Ashi-meer met een 360 graden uitzicht op het Hakone-gebied, het Hakone heilidom en de Torii-poort. We rijden daarna naar Kamakura, een stad met een lange en illustere geschiedenis die tot uiting komt in de architectonische erfenis, vooral in de talrijke heiligdommen en tempels. Ooit was Kamakura een politieke hoofdstad samen met Nara en Kyoto. Het is ook de geboorteplaats van de eerste militaire regering van Japan. Veel van de beelden en tradities die we associëren met Japan zoals de shoguns, de samurai en de clans zijn rechtstreeks verbonden met deze kleine stad.

Na de lunch bezoeken we het Tsurugaoka Hachimangu heiligdom dat werd opgericht door het hoofd van de Minamoto-clan om de goden te bedanken voor een overwinning. Onze laatste stop is de Kotoku-in-tempel, een boeddhistische tempel van de Jōdo shū-sekte bekend om de daibutsu of Grote Boeddha. Hierdoor wordt het ook vaak de Daibutsu tempel genoemd. De bronzen Kamakura Boeddha uit 1252 is 13m hoog en weegt 93 ton. De bus brengt ons naar Tokyo.

Ons avondmaal houden we in de stad. Overnachting in Hotel Millenium Mitsui Garden 4* gelegen in Ginza, een van de luxe wijken van Tokio en een van de meest luxeueze winkeldistricten ter wereld.

Dag 15 | Dinsdag 23 mei 2023 | Tokyo  (O-M-A)

Na het ontbijt brengt de bus ons naar het keizerlijk paleis van Tokyo, de hoofdverblijfplaats van de keizer van Japan. Het is een groot parkachtig gebied met daarin het hoofdpaleis, de privéwoningen van de keizerlijke familie, musea en administratiekantoren. Edo Castle, ook wel bekend als Chiyoda Castle, werd gebouwd in 1457. Het maakt tegenwoordig deel uit van het keizerlijk paleis van Tokyo. Daarna gaan we naar Tokyo Skytree, de televisietoren met een uitkijkpunt op 634 meter. Het is het hoogste gebouw in Japan. We bezoeken de Senso-ji Tempel in Asakusa, de oudste en meest bezochte tempel van Tokio. Nakamise Alley is een weg met winkeltjes die naar de tempel leidt.

We lunchen in een restaurant met een echte Sumo Ring en eten chanko nabe, de standaardmaaltijd van sumoworstelaars. Na deze ervaring wandelen we naar het Fukagawa Edo Museum uit 1986. Dit is een grote, overdekte, levensgrote replica van een shitamachi-wijk in Tokio rond 1840, met huizen, winkels, een theater, een botenhuis, een taverne en een vuurtoren. Allemaal zijn ze gebouwd volgens traditionele technieken. De verlichting wisselt om verschillende tijdstippen van de dag weer te geven.

De bus brengt ons naar het hotel voor een opfrisbeurt want in de late namiddag gaan we aan boord voor een Yakatabune Cruise met diner en Nankin Tamasudare entertainment, een soort traditionele Japanse straatvoorstelling. Overnachting in Hotel Millenium Mitsui Garden 4*.

Dag 16 | Woensdag 24 mei 2023 | Tokyo (O-M-A)

De bus brengt ons na het ontbijt naar Harajuku voor een ochtendwandeling in het spirituele Meiji-heiligdom, een van de belangrijkste shinto-heiligdommen van Japan. Het werd voltooid in 1920 als de spirituele rustplaats van keizer Meiji, die aan het einde van de 19e eeuw Japan voorzichtig naar de moderne westerse cultuur leidde. Het is nu het officiële heiligdom van de keizerlijke familie.

Hierna ontdekken we een heel ander facet van het bruisende Tokyo, we maken een wandeling doorheen Harajuku en Omote-sando. Harajuku is beroemd om zijn kleurrijke straatkunst en mode. Rond de Takeshita-straat vind je eigenzinnige winkels met vintage- en cosplaykleding, aan de Omote-sando-avenue liggen traditionelere, chique boetieks. De omringende straten zijn gevuld met kleine bars en trendy cafés.

Na de lunch nemen we de trein op de Yamanote green line naar naar Shibuya, een van de 23 wijken van Tokio met een speciaal statuut van stad. Shibuya Crossing is gekend als het drukste kruispunt ter wereld. Elke keer de lichten op groen gaan steken er 2500 mensen over. Het moderne Tokio ten voeten uit! We gaan naar een observatiedek om een goed beeld te krijgen van dit overdrukke kruispunt en de beste foto’s te maken. We zullen ook het beroemde Hachiko-hondenbeeld zien uit de even beroemde Hachiko films.

Avondmaal in een panoramisch restaurant. Overnachting in Hotel Millenium Mitsui Garden 4*.

Dag 17 | Donderdag 25 mei 2023 | Tokyo (O-M-A)

We beginnen onze dag met een wandeling in Ginza met de Tsukiji Hongwanji-tempel, het Kabuki-za-theater en de verborgen steegjes van het blitse Ginza-winkelgebied. Het is een kans om Tokio op een andere manier te zien en ervaren.

Na een sushilunch rijden we naar het Odaiba vrijheidsbeeld met een stop aan de regenboogbrug. Hier genieten we van wat vrije tijd. We zetten onze namiddag verder aan het “team lab borderless”. Transfer naar het hotel. Dineren op onze laatste avond doen we in het Gonpachi Kill Bill restaurant. Overnachting in Hotel Millenium Mitsui Garden 4*.

Dag 18 | Vrijdag 26 mei 2023 | Tokyo – Dubai (O)

Ontbijt. Geniet nog van wat vrije tijd of maak gebruik van dit moment om nog enkele laatste souvenirs te kopen. Transfer naar de luchthaven voor onze avondvlucht naar Dubai.

Dag 19 | Zaterdag 27 mei 2023 | Dubai – Brussel (O)

In de vroege ochtend hebben we onze tussenstop in Dubai. Van hieruit vertrekken we richting België waar we rond de middag zullen toekomen.

Programma onder voorbehoud

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Emirates
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max. 17 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag hier uw infofilmpje aan

Nieuwsbrief
Toestemming*