Mei 2023 | 17 dagen
 

Japan

Het land van de rijzende zon

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in mei 2023.

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus waardoor er meerdere koppels op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Japan

Japan of Nippon is het land van de reizende zon, gevormd door meer dan 6000 eilanden. Het land roept beelden op van rode tempels en roze bloesems; van geisha’s en samoerai; van kimono’s en waaiers; van bonsai en koi in rotstuinen met pittoreske brugjes en kleine watervallen; van rustige theeceremonies in een ryokan en gezellige sushi maaltijden; van de strakke interieurs en het sober design.

Japan getuigt van creativiteit, sereniteit en discipline. Maar het is ook een land van contrasten en tegenstrijdigheden: de moderne Japanse samenleving en de eeuwenoude tradities; de strenge zakelijke drukte overdag en het losbandige leven ’s avonds; de dichtbevolkte steden met flashy lichtreclames en de plattelandsdorpen waar de tijd schijnbaar bleef stil staan; de kleine riksja’s en de ultra moderne hogesnelheidstreinen; besneeuwde slapende vulkaanbergen als de Fuji en de ondergrondse vulkanische activiteit in kratermeren en geisers; het ascetische leven in de kloosters en de hippe levensstijl in de uitgangsbuurten;  de drang van de jongeren naar een Westerse levensstijl en het verlangen om de eeuwenoude tradities voor te zetten.

We reizen van Osaka naar Tokio om kennis te maken met al deze facetten van een mysterieus, veelzijdig Japan.

Waarom deze reis boeken?
Deze reis omvat vele unieke momenten zoals een diner met zicht op de skyline van Tokyo, thee ceremonies, ontmoeting met geisha’s, demonstratie van sumo worstelaars (met een typische lunch) en zoveel meer! Een reis om nooit te vergeten, deze mag u echt niet missen!

Verblijfshotels

4 nachten Kyoto: Cross Hotel Kyoto 4*
1 nacht Koyasan: klooster Henjoko-in
1 nacht Toba: Toba Hotel International  4*
1 nacht Gifu: Hotel Park Gifu 3*
1 nacht Kanazawa: Saino Niwa Hotel in Kanazawa 4*
2 nachten Takayama: Wood Hotel Takayama 4*
1 nacht Hakone: Hakone Yunohana Prince Hotel 4*
4 nachten Tokyo: Hotel Millennium Mitsui Garden 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
• Een uiterst gevarieerd programma met cultuur en natuur
• Aloude tradities in contrast met de modernisering
• Alle bezoeken en activiteiten inclusief
• Met zorg geselecteerde kwaliteitsvolle hotels
• Genieten van de Japanse gastronomie in onvergetelijke restaurants

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas.

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Japan.

Munt
Japanse yen.

Lokale tijd
In onze winter is het 8 uur later in Japan. Tijdens onze zomer is het in Japan 7 uur later.

Klimaat
De beste maanden om naar Japan te reizen zijn: april, mei, september en oktober. Liefhebbers van de typische kersenbloesems gaan best in april en begin mei. Let wel, dit is een zeer gegeerde periode dus vroeg boeken is de boodschap. Ook tijdens de Golden Week in Japan kan het hier zeer druk zijn.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTGEGEVENS

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – München – Osaka

We reizen met Lufthansa via München naar Osaka. Samenkomst in Zaventem waar de reisbegeleidster iedereen opwacht.

Avondmaal en ontbijt aan boord.

Dag 2 | Osaka – Kyoto (M-A)

Aankomst in Osaka in de voormiddag. Na het vervullen van alle formaliteiten maken we kennis met de plaatselijke gids. We starten meteen met het bezoek aan de omgeving van het kasteel van Osaka. Het is gebouwd in de 16e eeuw op de fundamenten van de Ishiyama Honganji tempel, in de delta van de Yodo rivier. Het kasteel was één van de machtigste forten van zijn tijd, is één van de bekendste kastelen van Japan en is Unesco Werelderfgoed.

Na de lunch bezoeken we de Hozenji Tempel en de straatjes er rond. Tijdens WOII werd het hele gebied inclusief de tempel volledig verwoest door een bombardement. Alleen het tempelbeeld van de boeddhistische geest Fudo Myo-o bleef bewaard. Daarna gaan we naar Dotonbori, het kloppend hart van Osaka bekend om zijn opzichtige neonlichten en de vele restaurants en bars op de oevers van het Dotonbori kanaal. We sluiten ons bezoek aan Osaka af met een boottochtje op dit kanaal. De bus brengt ons naar Kyoto waar we onze intrek nemen in Cross Hotel Kyoto 4* of gelijkwaardig. Ons avondmaal in de stad wordt geserveerd door geisha’s.

Dag 3 | Kyoto (O-M-A)

Na het ontbijt brengt de bus ons naar het treinstation Torokko Saga voor een rit doorheen het gebied van de Hozukyo-ravijn in ‘The Scientic Romantic train’. Daarna stappen we over op een traditionele platbodem boot, bestuurd door behendige roeiers. Zij nemen ons mee op de Hozugawa-rivier, een ontspannende manier om het landschap te bewonderen. De boottocht eindigt in Arashiyama waar het bamboewoud en het Tenryuji tempelcomplex gelegen zijn.

Vegetarische lunch in de tempel. Daarna bezoeken we de Tenryuji tempel, een boeddhistische Zen tempel van 1339 met een geklasseerde tuin en Unesco Werelderfgoed. Daarna wacht ons een rit met traditionele riksja’s om het gebied van Arashiyama te verkennen. We rijden door de bamboewouden langs kleine paden naar het dorp en eindigen bij de beroemde Togetsukyo-brug. De bus brengt ons naar de Ryoanji Zen tempel of de Tempel van de Vreedzame Draak. Deze 15e eeuwse tempel is vooral beroemd om zijn Japanse rotstuin die bestaat uit 15 rotsstenen van verschillende groottes in een zee van geharkt wit grind, ook deze is Unesco Werelderfgoed. Het Gouden Paviljoen Kinkaku-ji’s met zijn weerspiegeling in de vijver is een symbolisch beeld voor Kyoto. Het paviljoen werd aan het einde van de 14e eeuw gebouwd, oorspronkelijk als villa voor Ashikaga Yoshimitsu, de toenmalige shogun (legerleider).

Avondmaal in de stad. Overnachting in Cross Hotel Kyoto 4*.

Dag 4 | Kyoto (O-A)

We starten ons dagprogramma met een Bikouen – Samurai thee ceremonie in een historisch traditioneel Japans huis dat Unesco werelderfgoed is. Dit theehuis is sinds 1872 gespecialiseerd in matcha van de Japanse groene Uji thee en is van de hoogste kwaliteit. Een theemeester geeft een demonstratie en serveert matchathee met de traditionele Kyoto Wagashi zoetigheden.

Vervolgens gaan we naar de eeuwenoude Nishiki-markt. De meer dan 100 kraampjes en winkels langs de overdekte straat bieden een mix van producten aan. Na de vrije lunch rijden we naar Kiyomizu-dera, een oude houten boeddhistische tempel uit de 8e eeuw en Unesco-werelderfgoed. Het beroemdste element van de tempel is het houten platform van de grote zaal, 13 meter boven de grond, met een prachtig uitzicht over de stad Kyoto. Langs de voetgangersstraat die naar boven leidt, zijn tal van kleine winkeltjes en meestal dragen veel lokale bewoners kimono’s.

Vrije tijd in Nine-zaka.

Bustransfer naar het hotel. Voor het avondmaal wandelen we naar Gion, het Geisha district. We verkennen de buurt en gaan daarna naar een restaurant voor een Kaiseki diner in aanwezigheid van een Maiko die ons zal entertainen. Overnachting in Cross Hotel Kyoto 4*.

Dag 5 | Kyoto – Fushimi – Uji – Nara – Kyoto (O-A)

Ons eerste bezoek is de Fushimi Inari Taisha tempel uit de 8e eeuw. Ongeveer tienduizend torii-poorten leiden naar de tempel. Ze zijn een belangrijk uithangbord van Kyoto en Unesco Werelderfgoed. Daarnaast zijn er de talrijke kitsune beelden, vossen waarvan wordt aangenomen dat ze de boodschappers zijn van de god Inari. Daarna gaan we naar Gekkeikan Okura Sake Museum en brouwerij in Fushimi town. Sinds de Azuchi-Momoyama-periode staat de stad Fushimi in Kyoto bekend als één van de belangrijkste productielocaties van sake. De stad heeft dan ook veel traditionele brouwerijen.

Lunchen is mogelijk in Uji, de stad van de groene thee. Matcha- bereidingen zijn er de specialiteit.

Daarna rijden we naar de Byoudoin Tempel. Deze tempel werd omgebouwd van een Fujiwara-villa uit 998 tot een boeddhistische tempel in 1052 en is een voorbeeld van boeddhistische Jodo architectuur. De Phoenix Hall is nooit verwoest, waardoor het één van de weinige originele houten constructies is die overleefden uit de Heian-periode. De unieke schatkamer van Byodoin bevat een assortiment van de meest waardevolle kunstobjecten van de tempel die nationaal erfgoed zijn. De tuin maakt van het tempelcomplex een volmaakt geheel en is dan ook Unesco-werelderfgoed. Vervolgens bezoeken we het museum in Uji. Op weg naar Nara houden we halt bij de theeplantages van de vermaarde Uji-thee. Met wat geluk zien we de theeplukkers aan het werk. In Nara staat de Kasuga Taisha Tempel op het programma. Dit 1300 jaar oude heiligdom werd oorspronkelijk opgericht in 768 en behoorde ook aan de Fujiwara-familie. Het interieur is beroemd om zijn vele bronzen lantaarns en de vele stenen lantaarns die naar het heiligdom leiden.

We wandelen verder naar Shinen Manyo botanische tuin ook Kasuga Taisha tuin genoemd. Door het Nara park gaan we naar de Todaiji Tempel “Oostelijke Grote Tempel” een Boeddhistische tempel uit 8e eeuw en het Japanse hoofdkwartier van de Kegonschool. Het complex bevat het grootste houten gebouw ter wereld; de hal van de Grote Boeddha (Daibutsuden), met het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan en het grootste ter wereld van de Boeddha Vairocana. Het is Unesco-werelderfgoed. We dineren in de stad. Overnachting in Cross Hotel Kyoto 4*.

Dag 6 | Kyoto – Koyasan (O-A)

Na het ontbijt verlaten we Kyoto en rijden we naar Koyasan waar er tijd is om te lunchen. Koyasan is een tempelstad die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Onder de vele bezienswaardigheden behoren de Kongobuji-tempel en de Zen-rotstuin tot de meest spirituele. De Kongobuji Tempel Kongōbu-ji is de hoofdtempel van het Koyasan Shingon-boeddhisme en is gelegen op de berg Kōya. Hij maakt deel uit van de “Sacred Sites and Pilgrimage Routes”. De Kondo (“Gouden Zaal”) is een boeddhistische collegezaal, met binnen muurschilderingen van de Nihonga-schilder Kimura Buzan. Konpon Daitō is een toren van vermiljoenlak en een fundamenteel onderdeel van het Danjo Garan-complex en is het symbool van Koysan. Het Reihokan Esoteric Museum herbergt 50.000 kunstwerken en rituele voorwerpen uit de Heian- en Kamakura-periode.

Daarna rijden we naar het klooster “Henjoko-in” waar we een nacht zullen verblijven. Met zijn mooie binnenplaats en kamers in Japanse stijl is een verblijf in dit klooster een unieke ervaring. Het avondmaal in het klooster is Shojin ryorii (vegetarisch). Daarna doen we mee aan de “Ajikan”, een boeddhistische meditatie. Dan volgt een avondwandeling met één van de monniken naar het Danjo Garon complex. Overnachting in het klooster.

Dag 7 | Koyasan – Toba (O-M-A)

Voor het ontbijt nemen we deel aan het rituele gebed van de monniken. Daarna rijden we naar Toba, een havenstad aan de Oostkust. Visserij, rijst en parels zijn de voornaamste bron van inkomen. We maken in Ise kennis met de Ama, de traditionele vrouwelijke duikers die sinds generaties in de lokale wateren in de Toba regio vissen. Ze verzamelen zich bij hun vissershutten om te eten en te praten na hun dagelijkse oceaanduiken.

We lunchen in een Ama-hut in Osatsu met op het menu versgevangen vis. Nadien is er tijd voor interactie met de vrouwen en uitleg over hun leven, hun duikkunst en kostuums.

Nadien rijden we naar het observatieplatform van Yokoyama op het eiland Kashikojima met zicht op de Ago Baai. Het uitzicht op de 64 eilanden en talrijke parelboten is absoluut uniek. Op Mikimoto Pearl Island geven de Ama een demonstratie van hun duikkunst. We nemen onze intrek in hotel Toba Hotel International 4*. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8 | Toba – Nagoya – Gifu (O-A)

We rijden naar Nagoya voor bezoek aan het Ise Jingu, een shinto-heiligdom dat de Japanners aanbidden als de ‘ziel van Japan’. Het complex omvat 125 heiligdommen gewijd aan Amaterasu-Omikami en het gebied heeft ongeveer dezelfde oppervlakte als het centrum van Parijs. Jaarlijks worden hier meer dan 1500 rituelen uitgevoerd om te bidden voor de welvaart van de keizerlijke familie en de vrede van de wereld.

Na een facultatieve lunch rijden we naar Arimatsu aan de beroemde Tokaido-route. De plaats was een stopplaats voor de handelcaravans met veel theehuizen en groeide in populariteit dankzij de Arimatsu-Narumi shibori, een tie-dye-techniek. Daarna rijden we naar het Inuyama kasteel, het oudste fort dat dateert uit 1440 en is één van de vier nationale geklasseerde kastelen in Japan. De bus brengt ons vervolgens naar Nagarariver Hotel Park Onsen in Gifu.

Na een korte pauze gaan wij vissen met aalscholvers op de Nagara rivier. Dit is een 1300 jaar oude traditie waarbij vissersmeesters Japanse aalscholvers gebruiken om Ayu-vis te vangen. Vissersmeesters, hebben de officiële titel van “Aalscholvervissers van de Imperial Household Agency” ontvangen, een erfelijke titel die wordt doorgegeven van vader op zoon. Het duurt minstens tien jaar om een aalscholvervisser te worden. Na een veiligheidsbriefing gaan we aan boord van een privéboot en genieten we van een luxe traditioneel verpakt Bento-diner. De Fishing Masters zullen hun vaardigheden demonstreren onder fakkels van dennentakken. Na dit avontuur wandelen we naar Nagarariver Hotel Park Gifu 3* voor overnachting.

Dag 9 | Gifu – Seki – Kanazawa (O-M-A)

Wij rijden naar Seki bekend van de kwaliteitsvolle messen en zwaarden. In 1229 begon Motoshige als eerste zwaardsmid in Seki. Seki ligt in een gebied rijk aan natuurlijke materialen voor de messen en zwaardenproductie (hoge kwaliteit staalzand, hout, water en houtskool). We bezoeken het Traditional Swordmanship Museum.

Na de lunch met palingspecialiteit rijden we naar Kanazawa en dineren in de stad. Overnachting in Saino Niwa Hotel in Kanazawa 4*.

Dag 10 | Kanazawa – Seki – Kanazawa – Takayama (O-A)

Na het ontbijt wandelen we naar het Samurai district van Kanazawa. We bezoeken het Nomura Samurai House een historisch huis en tuin in Nagamachi, met verfijnde architectuur, kunstige muurschilderingen en decoratieve plafonds. Samoeraifamilies waren in dienst van de clanleider van de stad, en de Nomura’s gebruikten hun zwaarden om de Maeda-clan te verdedigen. De invloed van de Nomura’s, één van de machtigste families in Kanazawa, wordt weerspiegeld in dit prachtige huis.

Vervolgens bezoeken we de Myoryuji-tempel vaak “de Ninja-tempel” genoemd vanwege de vele luiken en geheime doorgangen. Met meer dan drieëntwintig kamers, veel trappen en drie verdiepingen konden zich in dit doolhof een groot aantal samoerai gemakkelijk verbergen om de heer te beschermen tijdens zijn gebeden of tijdens militaire voorbereidingen. De Myoryuji-tempel werd gebouwd als een gebedsplaats, maar later werden er functies aan toegevoegd zodat deze kon gebruikt worden als uitkijkpost en fort.

Vrije tijd en lunch in de Omicho Market in Nagamachi.

In de namiddag rijden we naar Takayama gelegen in het hart van het Honshu gebergte, de toegangspoort tot de Japanse Alpen. De oude houten huizen, ambachtelijke winkels, kunstgalerijen en sakebrouwerijen hebben er hun ouderwetse charme behouden. Avondmaal in de stad en overnachting in Wood Hotel Takayama 4*.

Dag 11 | Takayama (O-A)

Na het ontbijt gaan we naar de Miyagawa boerenmarkt in de oude stad. Daarna rijden we buiten het centrum naar het Matsuri no Mori Museum dat verhaalt over het Takayama-festival, één van de drie mooiste festivals in Japan. Gebouwd in het midden van het Edo-tijdperk (1603–1868) en later in het Meiji-tijdperk (1868–1912) werden de 8 meter hoge karren gerenoveerd en gerestaureerd door lokale ambachtslieden. Vier van de acht karren bevatten ook een mechanische pop. Er is ook een reproductie van een nachtfestival met werelds grootste Odaiko-trommel. We worden vergast op een Taiko – drum performance.

Lunchen is mogelijk in Sanmachi, de meest prominente handelsregio in Takayama. De wijk Kamisannomachi is bijzonder levendig en hier zijn de meeste restaurants en winkels. Het is een perfecte plek voor streetfood en typische winkels.

De bus brengt ons naar het uitzichtpunt in Tenshukaku van waar we het geheel van de huizen in “gassho” -stijl in het Shirakawago-dorp kunnen zien. Gassho is een unieke Japanse bouwstijl en de huizen zijn Unesco werelderfgoed. Daarna rijden we naar het dorp Shirakawago om een wandeling te maken tussen de Gassho huizen waarvan er een 100-tal meer dan 250 jaar oud zijn. We rijden terug naar Takayama. We dineren in een restaurant dat genomineerd is voor een Michelinster en overnachten in Wood Hotel Takayama 4*.

Dag 12 | Takayama – Fiji – Hakone (O-A)

Vroeg ontbijt en vertrek naar het Fuji 5-merengebied aan de voet van de Fuji berg met zijn 3776 m de hoogste berg van Japan. Fuji is een vulkaan die sinds 1709 slaapt. De vulkaan wordt als heilig beschouwd en speelt een grote rol in de Japanse cultuur en is sinds 2013 Unesco-werelderfgoed. Aan de voet van de berg liggen de rijstakkers en 5 meren waarvan het Kawaguchi meer de berg weerspiegelt. Langs de Fuji Subaru lijn gaan we tot het 5e station op 2305 m waar we een prachtig overzicht hebben op de vulkaan en het merengebied. We dalen af naar het 4e station op een hoogte van 2020 m waar het lava-landschap domineert.

Vrije tijd voor de lunch met specialiteit Houtou noedels. Daarna maken we een wandeling in de tuinen van Okuniwa. Vervolgens rijden we naar Hakone, een belangrijke rustplaats en controlepunt op de Tokaido-weg. In de tijd van de samoerai was de Tokaido-weg de enige weg die liep tussen Kyoto en Edo (Tokyo). Feodale heren gebruikten die route in lange karavanen met bedienden en samurai. We bezoeken een reconstructie van het Hakone Checkpoint aan de oever van het meer, inclusief de poorten, huisvesting voor soldaten, een gevangenis, een uitkijktoren en stukken van de oorspronkelijke weg. Een prachtig bewaard deel van de weg ligt aan de oevers van het Ashimeer. We wandelen er tussen de torenhoge ceders van meer dan 300 jaar oud.

Avondmaal en overnachting in Hakone Yunohana Prince Hotel 4*.

Dag 13 | Hakone – Kamakura – Tokyo (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar Sounzan. Een ultramoderne kabelbaan verbindt het Ashi meer met de Owakudani-vallei, de krater die 3000 jaar geleden is ontstaan tijdens de laatste uitbarsting van de berg Hakone. Bij helder weer hebben we ook prachtig uitzicht op Mount Fuji. Hoewel de Hakone vulkaan al lang niet meer uitgebarsten is, is die nog steeds actief met een vulkanische vallei met borrelende zwavelopeningen, stomende modderpoelen en warmwaterbronnen. We wandelen door de vallei en proeven de beruchte “zwarte eieren” gekookt in hete poelen. Elk ei zou uw levensduur met zeven jaar verlengen.

We maken een rondvaart op het Ashi-meer met een 360 graden uitzicht op het Hakone gebied, het Hakone heiligdom en de Tori poort. We rijden daarna naar Kamakura. Een stad met een lange en illustere geschiedenis, die tot uiting komt in de architectonische erfenis, vooral in de talrijke heiligdommen en tempels. Ooit was het een politieke hoofdstad samen met Nara en Kyoto en de geboorteplaats van de eerste militaire regering van Japan. Veel van de beelden en tradities die we associëren met Japan zoals: de shoguns, de samurai en de clans zijn rechtstreeks verbonden met deze kleine stad.

Na de lunch bezoeken we het Tsurugaoka Hachimangu heiligdom opgericht door het hoofd van de Minamoto-clan om de goden te bedanken voor een overwinning. Onze laatste stop is de Kotoku- in tempel, een boeddhistische tempel van de Jōdo shū-sekte bekend om de daibutsu (Grote Boeddha), daardoor ook vaak de Daibutsu tempel genoemd. De bronzen Kamakura Boeddha uit 1252 is 13 m hoog en weegt 93 ton. De bus brengt ons naar Tokyo. Avondmaal met zicht op Tokyo Bay. Overnachting in Hotel Millennium Mitsui Garden 4* gelegen in Ginza, een van de luxe wijken van Tokyo en een van de meest luxueuze winkeldistricten ter wereld.

Dag 14 | Tokyo (O-M-A)

De bus brengt ons naar het keizerlijk paleis van Tokyo, de hoofdverblijfplaats van de keizer van Japan. Het is een groot parkachtig gebied met daarin het hoofdpaleis, de privéwoningen van de keizerlijke familie, musea en administratiekantoren. Edo Castle, ook wel bekend als Chiyoda Castle, werd gebouwd in 1457. Het maakt tegenwoordig deel uit van het keizerlijk paleis van Tokyo. Daarna gaan we naar Tokyo Skytree, de televisietoren met een uitkijktoren op 634 meter (het hoogste gebouw in Japan). We bezoeken de Sensoji Tempel in Asakusa, de oudste en meest bezochte tempel van Tokyo. Nakamise Alley is de weg met winkeltjes die naar de tempel leidt.

We lunchen in een restaurant met een echte Sumo Ring en eten “chanko nabe” de standaardmaaltijd van sumoworstelaars. Na deze ervaring wandelen we naar het Fukagawa Edo Museum uit 1986, een grote overdekte levensgrote replica van een shitamachi-wijk in Tokyo rond 1840 met huizen, winkels, een theater, een botenhuis, een taverne en een vuurtoren, allemaal gebouwd volgens traditionele technieken. De verlichting wisselt om de verschillende tijdstippen van de dag weer te geven.

De bus brengt ons naar het hotel voor een opfrisbeurt want in de late namiddag gaan we aan boord voor een Yakatabune Cruise met diner en Nankin Tamasudare entertainment, een soort traditionele Japanse straatvoorstelling. Overnachting in Hotel Millennium Mitsui Garden 4*.

Dag 15 | Tokyo (O-M-A)

We beginnen onze dag met een wandeling in Ginza met de Tsukiji Hongwanji-tempel, het Kabuki-za-theater en de verborgen steegjes van het blitse Ginza-winkelgebied. Een kans om Tokyo op een andere manier te zien en te ervaren. We kunnen niet naar België vertrekken zonder zelf lekkere sushi’s te kunnen bereiden. Een chef-kok leert ons de basis. Dat wordt dan ook onze lunch.

Vrije tijd in Ginza.

Bus transfer naar Shibuya, één van de 23 wijken van Tokyo met een speciaal statuut van stad. Shibuya Crossing is gekend als het drukste kruispunt ter wereld. Elke keer de lichten op groen gaan steken er 2500 mensen over. Het moderne Tokyo ten voeten uit!

We gaan naar een observatiedek om een goed beeld te krijgen van dit overdrukke kruispunt en om de beste foto’s te maken. We zullen ook het beroemde Hachiko hondenbeeld zien uit de even beroemde Hachiko films. Avondmaal in het Gonpachi Nishiazabu Kill Bill restaurant. Overnachting in Hotel Millennium Mitsui Garden 4*.

Dag 16 | Tokyo (O-M-A)

De bus brengt ons na het ontbijt naar Harajuku voor een ochtendwandeling in het spirituele Meiji-heiligdom, één van de belangrijkste shinto heiligdommen van Japan. Voltooid in 1920 als de spirituele rustplaats van keizer Meiji, die aan het einde van de 19e eeuw Japan voorzichtig naar de moderne westerse cultuur leidde. Het is nu het officiële heiligdom van de keizerlijke familie.

Daarna gaan we naar een heel ander facet van het bruisende Tokyo: een wandeling doorheen Harajuku en Omotesando. Harajuku is beroemd om zijn kleurrijke straatkunst en mode. Rond de Takeshita-straat vinden we eigenzinnige winkels met vintage- en cosplaykleding en aan de Omotesando avenue liggen traditionelere, chique boetieks. De omringende straten zijn gevuld met kleine bars en trendy cafés.

Na de lunch rijden we naar Hinode Pier voor een boottocht naar Odaiba Seaside Park waar we een fantastisch zicht hebben op de skyline van Tokyo. Daar staat ook het Vrijheidsbeeld een kopie van de Liberty Statue in New York. We bezoeken er ook Borderless, een museum met kunstwerken die verbindingen vormen en relaties met mensen aangaan. In een enorme complexe, driedimensionale ruimte van 10000 m² creëren 520 computers en 470 projectoren een compleet nieuwe wereld. We gaan terug met de Moautomated Monorail over de Rainbow Bridge, een hangbrug die Odaiba met Tokyo verbindt. We nemen afscheid van Tokyo in stijl met een diner in een restaurant met zicht op de Sumida River en de Skytree. Overnachting in Hotel Millennium Mitsui Garden 4*.

Dag 17 | Tokyo – München – Brussel (O-M)

In de vroege morgen rijden we naar de Narita waar de internationale luchthaven van Tokyo ligt. In de voormiddag vertrekt onze vlucht met Lufthansa naar München en daarna verder naar Brussel. Maaltijden voorzien op de internationale vlucht.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Vraag hier uw infofilmpje aan

Nieuwsbrief
Toestemming*