Juni 2021 | dagen
 

Krakau & Auschwitz juni 2021

Fascinerend Krakau

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in juni 2021.

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Krakau, de mooiste stad van Polen

Zin in een citytrip naar een schitterende cultuurstad? Ga dan met ons mee naar de mooiste stad van Polen, Krakau. Deze historische stad getuigt van een onverwachte artistieke en architecturale rijkdom. Eén van de blikvangers is de Grote Markt – Rynek Glówny – het historische hart van de stad met als eyecatchers de lakenhal en de Mariakerk met een gigantisch altaarretabel van Veit Stoss, een juweeltje van middeleeuwse houtsnijkunst. Om het uur verschijnt een trompetblazer in de hoogste toren die de ‘hejnal’ speelt.

Verder is het fijn ronddwalen in de sfeervolle straten en in de Joodse wijk Kazimierz met zijn kasseisteegjes. Deze Joodse buurt was trouwens het decor voor de film ‘Schindler’s List’ van Spielberg. Tegenwoordig is dit het toeristische hart van de stad met hippe eetgelegenheden.

Op de Wawelheuvel prijken de kathedraal en het Koninklijk Paleis met gerenommeerde kunstcollectie en tientallen van onze Vlaamse Brabantse wandtapijten.

We gaan ook buiten Krakau op stap. Wereldoorlog II was voor de Joden en andere etnische groepen een periode van angst en vervolging. Deze harde realiteit ontdekken we in de concentratie-kampen Auschwitz & Birkenau.

Ook een bezoek aan de wondermooie Wieliczka zoutmijn is onvergetelijk.

Verblijfshotel: Puro****
Modern en trendy zijn de twee kernwoorden voor Hotel Puro Kraków. Dit stijlvolle hotel beschikt over ruime kamers met lichte kleuren en grote ramen. Ze zijn voorzien van moderne apparatuur, zoals een tablet, een 40-inch flatscreen-tv en een kluisje. De vloeren zijn verwarmd en de badkamer is uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen. In de ochtend wordt er een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd. Het hele hotel beschikt over gratis wifi. Tegenover het hotel ligt het moderne winkelcentrum Galeria Krakowska. De markt en verschillende highlights van Krakau liggen op wandelafstand.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf het vertrek
• Bezoek aan de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau
• Tour in de Wieliczka Salt Mine (UNESCO-werelderfgoed)
• Centrale markt van Krakau, één van de grootste Middeleeuwse markten van Europa

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
De Poolse zloty is de munteenheid van Polen. Elke zloty bestaat uit 100 groszy’s.

Lokale tijd
In Polen is het even laat als bij ons.

Klimaat
Polen heeft een gematigd klimaat. De winters zijn streng, met temperaturen die ver onder het nulpunt zakken. De zomers in Polen zijn erg mild. De temperaturen worden er zelden erg hoog, maar het weer is er dan doorgaans aangenaam warm en zonnig.

 

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

Dag 1 | Brussel – Krakau (A)

Vertrek per rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines. Opwachting door plaatselijke gids. Onze bagage gaat rechtstreeks naar het hotel.

Wij starten samen met de lokale gids een eerste verkenning van de stad. We ontdekken de charme van de Grote Markt en aangrenzende straatjes. We bezoeken de Mariakerk en het altaar van Veit Stoss. We laten ons verleiden door een van de vele bebloemde terrassen op het plein. Vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. We wandelen samen naar hotel Puro en check-in.

Diner in restaurant Piano rouge. Overnachting in Hotel Puro.

Dag 2 | Krakau (O-A)

Na het ontbijt wacht onze gids op ons aan het hotel en nemen we de bus naar de Wavelheuvel. Bezoek aan het Koninklijk Paleis met de grootste collectie Vlaamse tapijten, het binnenplein en de Kathedraal met Koninklijke tombes. Aansluitend bezoek aan het John Paul II museum.

De bus brengt ons naar het Kazimierz-district. Samen met Praag was Krakau eeuwenlang het centrum van de Joodse godsdienst en cultuur. De Joodse buurt van Krakau was het decor voor de film ‘Schindler’s List’ van Spielberg en heeft een nieuwe elan gekregen. Het is tegenwoordig hét toeristisch hart van de stad met hippe eetgelegenheden.

Vrije tijd en lunch voor eigen rekening. Daarna gaan we met de gids op verkenning door het voormalig Joods getto met vele pleintjes en synagogen. Bezoek aan de Remuah Synagoge en het aansluitend Joods kerkhof. Met de bus verder naar het Bahaterow getto en naar Fabryka Schindlera, beter bekend als de Schindler-fabriek, een museum over Krakau gedurende de bezettingstijd door de Nazi’s tussen 1939 en 1945. Aansluitend avondmaal in restaurant Biala Roza.

Met de bus terug naar het hotel. Overnachting in Hotel Puro.

Dag 3 | Auschwitz-Birkenau (O-M)

Vroeg ontbijt in het hotel. Met de bus naar Auschwitz & Birkenau onder begeleiding van de gids. Eerst wordt Auschwitz I bezocht, daarna brengt de bus ons naar Auschwitz II (Birkenau).

Lunch in restaurant Art Deco te Ocwiecim. In de late namiddag retourrit naar het hotel.

Vrije avond met vrij avondmaal. Overnachting in Hotel Puro.

Dag 4 | Zoutmijn van Wieliczka (O-A)

Ontbijt in het hotel en bustransfer naar Wieliczka voor een bezoek aan de zoutmijn onder begeleiding van de gids. In deze 700 jaar oude zoutmijn werden uit de zoutwanden sublieme beelden gehouwen, zelfs een heuse kerk.

Na het bezoek transfer naar de Grote Markt. Vrije lunch en vrije namiddag. Alle mogelijkheden worden ter plaatse toegelicht. Afscheidsmoment in het hotel en daarna wandelen we naar restaurant Chlopskie Jadlo voor een diner met traditionele muziek en dans.

We genieten samen nog van de verlichte markt en wandelen naar het hotel. Overnachting in Hotel Puro.

Dag 5 | Krakau – Brussel (O)

Ontbijt in het hotel. Voor onze transfer naar de luchthaven bezoeken we nog het Collegium Maius, de oudste universiteit in Polen.

Terugvlucht naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal) 

De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding en lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in 4* hotel Puro
 • Maaltijden in halfpension
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Facultatieve excursies
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.