04/06/2021 | 8 dagen
 

Moskou & Sint-Petersburg

Op zoek naar de schatten van de tsaren

Prijs per persoon:

€ 2315 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 2685 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen – € 30 per persoon! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE! 

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Kamergenote gezocht: dame van 54j. zoekt kamergenote om een kamer te delen.

Infosessie groepsreis Moskou & Sint-Petersburg: zaterdag 19/09 2020. Klik voor meer info. 

Moskou & Sint-Petersburg

Moskou en Sint-Petersburg, de 2 belangrijkste steden van Rusland. Steden met een bewogen geschiedenis en een rijke cultuur.

Moskou spreekt tot de verbeelding. De duistere Sovjetgebouwen vertellen het verhaal van de 20e eeuw en staan in fel contrast met de glorietijd die de stad kende. Getuigen daarvan zijn het hart van de stad met het Rode Plein en het Kremlin. Ze staan symbool voor de Russische staat en cultuur, maar ook voor het Russisch-Orthodoxe geloof. Maar ook de metro, de talrijke kerken en paleizen, de theaters en de pleinen, de parken en musea geven mee kleur aan het Moskou van vandaag.

Voor het tweede deel van onze reis gaan we richting Sint-Petersburg, dat voor 1991 nog Leningrad heette, is ongetwijfeld de meest Europese stad van Rusland. Het is in de eerste plaats de stad van Peter de Grote. Nog geen tien jaar nadat deze de stad had gesticht, werd het al de hoofdstad van het grote Rusland. Later werd die eer weer toebedeeld aan Moskou. Het is vooral de tsaristische periode die zijn stempel op de stad heeft gedrukt. Iedere tsaar of tsarina had een eigen smaak, en liet uit megalomanie de stad volbouwen met schitterende parels van architectuur en beeldhouwkunst. In deze stad wordt u letterlijk onder gedompeld in de cultuur. Er zijn tientallen boeiende musea, waaronder het wereldvermaarde Hermitage. Er zijn parken als open kunstgalerijen, statige pleinen en rijke boulevards. In Sint-Petersburg valt u van de ene verwondering in de andere!

Infosessie groepsreis Moskou & Sint-Petersburg: zaterdag 19/09 2020. Klik voor meer info. 

Onze troeven
• 2 steden met geschiedenis die getuigen van een rijk verleden
• Een culturele ervaring die zal bijblijven
• Begeleid bezoek aan Hermitage en alle andere highlights
• Het leven van de tsaren in contrast met de USSR met het huidige Rusland
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas, minstens 6 maanden geldig na terugkeer + visumaanvraag + verplichte reisbijstand.
Het visum voor Rusland kan door Alleenreizenden 50+ verzorgt worden mits supplement.

Inentingen
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Rusland aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Munt
Russische Roebel.

Lokale tijd
In Moskou en St. Petersburg is het een uur later dan bij ons.

Klimaat
De beste reisperiode is van mei t/m september. November tot april is de winterperiode met temperaturen tot gemiddeld -5 graden. In de zomer zijn er zachte tot warme temperaturen met veel zon.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines & Aeroflot
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
 • Lokale gids op de bestemming
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies en inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Facultatieve bezoeken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien (+/- € 50 per persoon)
 • Reis- en annulatieverzekering

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
 • Visumafhandeling door Alleenreizenden 50+: € 135 per persoon
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Brussels Airlines & Aeroflot

04/06 Brussel – Moskou 11u45 – 16u10 (SU2169)
11/06 Sint-Petersburg – Brussel 13u45 – 15u50 (SN2838)

REISPROGRAMMA

Dag 1 | vrijdag 4 juni 2021 | Brussel – Moskou (A)

Vertrek in de voormiddag voor rechtstreekse vlucht naar Moskou met aankomst in de namiddag. Transfer naar hotel Tverskaya Marriott 4*. Welkomstdrink. Avondmaal in het hotel.

Dag 2 | zaterdag 5 juni 2021 | Kremlin en het Rode Plein (O-M-A)

Vandaag maken we kennis met de rijke geschiedenis van Moskou. We bezoeken het Kremlin, het geografische en historische centrum Moskou. Het ligt aan het Rode Plein op de linkeroever van de Moskva. Het is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjet Unie. Op het Kathedraalplein liggen de drie belangrijkste kathedralen – de Assumptie, de Annunciatie- en de Aartsengel Michael-kathedraal. We bezoeken de Arsenaalkamer – de schatkamer van Russische tsaren – met een verzameling unieke juwelen, wapenuitrustingen, kroningsjurken, gouden rijtuigen en enkele van de fabuleuze paaseieren van Karl Faberge.

Op het Rode Plein kunnen we de kleurrijke koepels van de St. Basiliuskathedraal bewonderen. Verder de Spasskaya-toren door velen beschouwd als de mooiste toren van het Kremlin; een stuk van de oude omwallingsmuren van het Kremlin; het GUM warenhuis; het Historisch Museum en het mausoleum van Lenin. Bij het Kremlin ligt de Christus de Verlosser Kathedraal, een kerk met een controversiële geschiedenis. Daarna gaan we naar Poklonnaya Hill een Memorial Complex met een moskee, synagoge, kerk, museum en monumenten. We sluiten de bezoeken af bij de universiteit van Moskou en de Sparrow Hills met een uitzicht op de “7 sisters” en het Olympisch dorp. We sluiten af met een typisch Russisch avondmaal in een al even typisch restaurant.

Overnachting in Tverskaya Marriott hotel 4*.

Dag 3 | zondag 6 juni 2021 | Tretyakov – metro – KGB (O-M)

Na het ontbijt maken we een ritje met de metro en genieten van de bijzondere en indrukwekkende architectuur van de metrostations. Daarna bezoek aan de oude Tretyakov-galerij met een verzameling Russische kunst uit de XII° tot de XX° eeuw, waaronder de ‘Holy Trinity’ van de wereldberoemde Andrey Rublev.

Na de lunch die inbegrepen is, maken we kennis met een stukje geschiedenis van de vroegere Sovjet Unie en de rol die de KGB hierin speelde. Zo begrijpen we beter het hedendaagse Rusland als een product van zijn verleden. We houden halt bij The Embarkment, Lubyanka, het KBG hoofdkwartier en de Solovetsky Steen: plaatsen die te maken hebben met de terreur van Stalin, de tijd van grote repressie en angst. We vernemen meer over Goelag, de overheidsdienst die verantwoordelijk was voor straf- en werkkampen in de 20° eeuw. Daarna bezoeken we het kunstpark Muzeon. Het is een van de grootste Russische openluchtmusea waar de beelden van onteerde leiders hun plaats delen met diverse creaties van hedendaagse beeldhouwers. Vrij avondmaal en vrije avond*.

Overnachting in Tverskaya Marriott hotel 4*.

*Afhankelijk van het Cultureel programma van Moskou 2021 voorzien we een optioneel avondprogramma.

Dag 4 | maandag 7 juni 2021 | Moskou – Sint-Petersburg (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we naar het Theaterplein waar we het Bolshoi theater en een standbeeld van Karl Marx vinden. We wandelen verder naar het Rode Plein om de laatste indruk in ons geheugen op te nemen of om op ontdekking te gaan in het mooie GUM-warenhuis. Na de middag transfer naar het Leningradsky railway station waar we de Sapsan sneltrein nemen die ons in minder dan 4u naar Sint Petersburg brengt. Sint Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad en tevens de voormalige hoofdstad van Rusland. De stad is gelegen aan de monding van de Neva, in de nevabaai, het oostelijkste deel van de Finse Golf. Bij aankomst in de stad van de tsaars transfer naar restaurant Baku waar we kennis maken met de keuken uit Azerbeidzjan.

Overnachting in Hotel Courtyard Pushkin by Marriott 4*.

Dag 5 | dinsdag 8 juni 2021 | Hermitage en Peter and Paul Fortress (O-M)

We starten met een rondleiding door de noordelijke hoofdstad van Rusland met o.a. het bronzen ruiterstandbeeld van Peter de Grote en het prachtige uitzicht op de stad vanaf Vasilievsky eiland. We bezoeken het oudste deel van de stad – Peter and Paul Fortress – waar de stad in 1703 door Peter de Grote werd gesticht om de oude door Ivan de Verschrikkelijke ontvolkte Hanzestad Novgorod als ‘venster op het Westen’ te vervangen. Verder naar Het Generale Stafgebouw, een 580 m lange boogvormige gevel, gelegen aan het Paleisplein tegenover het Winterpaleis. We genieten van het spectaculaire panorama met de Alexander-kolom en het Hermitage. Dit beroemde museum met zijn meesterwerken van honderden kunstenaars is ontstaan uit een verzameling werken van Catharina de Grote en tsaar Peter de Grote, aangevuld met duizenden schilderijen uit collecties in West-Europa. Het museum werd onder tsaar Nicolaas in 1852 voor het publiek opengesteld. We spenderen de hele namiddag aan het bezoek er van.
Vrij avondmaal en vrije avond.

Overnachting in Hotel Courtyard Pushkin by Marriott 4*.

Dag 6 | woensdag 9 juni 2021 | Catharinapaleis en Peterhofpark (O-M)

Na het ontbijt rijden we naar de stad Pushkin of Tsarskoye Selo, net buiten St. Petersburg. Het is beroemd om zijn majestueuze Catharinapaleis, waar keizerin Catharina de Grote woonde en stierf. De hoofdattracties zijn de spiegelende Grand Ballroom en de weelderige Amber Room. We genieten ook van het prachtige Catherine Park rondom het paleis.

Na de lunch brengen we een onvergetelijke bezoek aan Peterhof Park – de “hoofdstad van de fonteinen” – met de meest beroemde Grand Cascade. Maar liefst 64 verschillende fonteinen en talloze bronzen beelden, bas-reliëfs en andere decoraties sieren het park. De architectuur en inrichting van Peterhof weerspiegelt alle artistieke stijlen uit het verleden en de persoonlijke smaak en voorkeuren van elke Russische monarch. ’s Avonds staat er facultatief een Gala Concert op het programma in het Vladimir paleis, de residentie van de Romanov dynastie. Naast het concert mag u ook een “welcome coctail “en een rondleiding in het paleis verwachten. Vrij avondmaal.

Overnachting in Hotel Courtyard Pushkin by Marriott 4*.

Dag 7 | donderdag 10 juni 2021 | Kerken en paleizen van Sint-Petersburg (O-M-A)

Na het ontbijt zetten we onze verkenning van Sint-Petersburg verder. We starten met bezoek aan het Yusoupov-paleis aan de Moika-rivier, de verblijfplaats van de ongelooflijk rijke familie Yusoupov. Het paleis is een van de weinige aristocratische herenhuizen waarvan zowel de weelderige façade als het interieur intact is. We bezoeken nadien de meest beroemde kerk in de stad, de Church of Our Savior on the Spilt Blood of de Kathedraal van de Wederopstanding van Christus. Deze kerk werd gebouwd op de plaats waar keizer Alexander II dodelijk gewond raakte door politieke nihilisten in maart 1881.
Na de lunch volgt de indrukwekkende St. Isaac’s Kathedraal die met haar majestueuze koepel prominent aanwezig is in het stadsgezicht van Sint-Petersburg. We wandelen doorheen het park naar de kaaien. Op onze weg ligt het majestueuze standbeeld van Peter de Grote. We schepen nadien in voor een rondvaart op de kanalen. Sint-Petersburg is gebouwd rond een netwerk van kanalen en rivieren en ligt verspreid over verschillende eilanden. Om die met elkaar te verbinden zijn er in de loop der tijd veel bruggen gebouwd. Als je vanuit het water naar de stad kijkt, zie je een absoluut ander Sint-Petersburg. ’s Avonds genieten we van een wodka-proeverij met diner.

Overnachting in Hotel Courtyard Pushkin by Marriott 4*.

Dag 8 | vrijdag 11 juni 2021 | Sint-Petersburg – Brussel (O)

Na het ontbijt nog een beetje vrije tijd. Rond het middaguur transfer naar de luchthaven van Sint Petersburg voor onze vlucht naar Brussel. Aankomst voorzien rond 16u.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines & Aeroflot
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
 • Lokale gids op de bestemming
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies en inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Facultatieve bezoeken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien (+/- € 50 per persoon)
 • Reis- en annulatieverzekering

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
 • Visumafhandeling door Alleenreizenden 50+: € 135 per persoon
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.