07/02/2020 | 15 dagen

Namibië

Natuurlijk Namibië

Prijs per persoon:

€ 4510 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 4790 bij verblijf in een éénpersoonskamer

Vroegboekkorting (de eerste 5 boekingen): –€ 100 per persoon! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Kamergenoot gezocht: man van 62j. zoekt kamergenoot om een kamer te delen.

Namibië, natuurlijk! 

Namibië is een uitgestrekt en dun bevolkt land in het zuiden van Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika met ook Botswana en Zambia als buurlanden.

Reizen doorheen Namibië heeft twee grote troeven: de prachtige, diverse en uitgestrekte natuur en de adembenemende fauna en flora. De ongerepte natuur is afwisselend en van een grote schoonheid: onherbergzame streken en savannelandschappen; bizarre en adembenemende woestijnen die elke dag anders kleuren; de hoogste en meest indrukwekkende zandduinen ter wereld; de natuurpracht van de bergen, rotsformaties en de canyons; de zoutpannen en de fossiellandschappen. De kustlijn met de Zuid Atlantische Oceaan brengt afwisseling in het landschap en laat beklijvende indrukken na. Ook de fauna en flora heeft vele verrassingen in petto. Het leven in en rond het water van de Atlantische Oceaan, de baaien en meren. En niet in het minst de safari’s in
Etosha Nationaal Park en Erindi Game Reserve waar we diverse wildsoorten kunnen spotten.

We maken ook kennis met de Herero, de Nama, de San (Bosjesmannen) en met de Himba, één van de laatste stammen die vasthouden aan hun traditionele levensstijl.

We reizen van hoogtepunt naar hoogtepunt! Van Windhoek – de hoofdstad van Namibië – via de Kalahari en de Namib Woesıjn naar Sossusvlei en verder naar Swakopmund aan de Atlantsiche Oceaan en naar Damaraland en Twyfelfontein om te eindigen in Etosha en Erindi. Vele uiteenlopende en unieke ervaringen liggen op onze weg.

Voorreisvergadering: zondag 22 december 2019 om 14u.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
• Heerlijke natuurmix: zee, woestijn, zoutvlaktes, duinen, …
• Op zoek naar de ‘Big Five’ in Etosha NP en Erindi Game Reserve

Formaliteiten

• Internationaal paspoort (minimum 6 maanden geldig na vertrek uit Namibië)

Inentingen
Reisgeneeskunde voor Namibië.

Munt
In Namibië wordt betaald met de Namibische dollar (NAD). Prijzen in Namibië liggen lager dan in België, maar vaak net iets hoger dan in Zuid-Afrika. Dat maakt Namibië voor Afrikaanse begrippen een duur land. Als vuistregel gaat bovendien op dat hoe verder u van grote steden verwijderd bent, des te duurder dagelijkse levensmiddelen worden.

Lokale tijd
In België is het in onze zomer (de winter in Namibië) één uur later dan in Namibië. In de Belgische winter is het in Namibië juist één uur later dan bij ons. Aangezien wij in november reizen wordt 13u dus 14u.

Klimaat
In Namibië is het tijdens onze zomer winter en andersom. Het land kent overwegend een woestijn of halfwoestijn klimaat. Het is in Namibië dus doorgaans droog. Op veel plaatsen valt minder dan 250 millimeter neerslag per jaar, drie keer zo weinig als in België. Ook zijn er plakken in Namibië waar het bijna nooit regent. Het weer in Namibië is overdag vaak aangenaam. December is de warmste maand, dan kan de temperatuur stijgen tot 45°C!

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug inclusief autocar naar Frankfurt vanaf Lochristi
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in de vermelde hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (half pension + 7 lunches)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Voorreisvergadering op 22/12/2019

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis– en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max 20 personen). Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland, de vrije uitstappen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimlaat, wegenwerken, …) kan het reisprogramma worden aangepast. De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

Vluchten met Air Namibia:
07/02 Frankfurt 20u10 – Windhoek 06u30 (aankomst 08/02)
20/02 Windhoek 21u35 – Frankfurt 07u55 (aankomst 21/02)

Dag 1 | Vrijdag 7 februari 2020 | Belgie – Frankfurt – Windhoek (A)

Transfer per bus naar Frankfurt met opstapplaatsen in Lochristi en tussenstop in Antwerpen Crowne Plaza. Vertrek vanuit Frankfurt met een nachtvlucht van Air Namibia.

Dag 2 | Zaterdag 8 februari 2020 | Windhoek – Kalahari (O-A)

Aankomst (zonder jetlag!) in de vroege morgen op de luchthaven van Windhoek. Kennismaking met Marcus, onze lokale gids van Nambië. Met een comfortabele bus vatten we onze rondreis aan. We bezoeken even buiten Windhoek het Monument van de Onafhankelijkheid, Heroes Acre (het herdenkingsmonument van de oorlogen) en het Nationaal Museum van Namibia. We houden een lunchstop in Roboth en rijden in zuidelijke richting naar de Kalahari, een half woestijn.

In de namiddag vertrekken we met open jeeps doorheen de rode duinen van de Kalahari op zoek naar wild en met een welkomstaperitief bij zonsondergang als afsluiter. Avondmaal en overnachting in Godwana Kalahari Anib Lodge 4*.

Dag 3 | Zondag 9  februari 2020 | Kalahari – Namib Woestijn (O-A)

De reis gaat verder naar de Namib Woestijn langs de kust van de Atlantische Oceaan. In het dun bevolkte Naukluft Nationaal park houden we halt in Solitaire, een dorpje met minder dan 100 inwoners, jarenlang de plaats met het enige tankstation tussen de duinen van Sossusvlei en de hoofdweg naar Windhoek. We nemen onze intrek in Solitaire Desert Guest Farm Lodge, een unieke locatie aan de voet van het Naukluftgebergte. Tijd om te genieten van het zwembad of van een wandeling in de omgeving. Avondmaal en overnachting in Solitaire Desert Guest Farm Lodge.

Dag 4 | Maandag 10  februari 2020 | Namib Woestijn (O-A)

Vroeg in de ochtend verkennen we de betoverende Namib woestijn in jeeps. We houden halt bij Sossusvlei een witte kleipan die wordt omringd door prachtige rode zandduinen. Vervolgens wandelen we doorheen Dooivlei, omgeven door de hoogste duinen ter wereld. Via een klim over de duinenrug of een wandeling doorheen de vlakte van de kleipan ervaren we dit desolate maar unieke landschap.

Met de bus gaan we verder naar Duin 45. Misschien wel de meest bekende duin ter wereld maar met 105m zeker niet de hoogste in Sossusvlei, maar desondanks is het een heftige klim in het mulle zand. De laatste stop is Sesriem Canyon, eerder een spectaculaire kloof dan een canyon. Na de lunch keren we terug naar de lodge en is er tijd om te ontspannen. Avondmaal en overnachting in Solitaire Desert Guest Farm Lodge.

Dag 5 | Dinsdag 11 februari 2020 |  Namib Woestijn – Swakopmund (O-A)

Vandaag ruilen we de woestijn voor de kust. We rijden over de spectaculaire Gaub Pass en de Kuiseb Pass doorheen een bergachtig woestijnlandschap met de befaamde kokerbomen. We houden halt bij de Steenbokskeerkring en rijden naar Swakopmund – een Duits ogend stadje – aan de Atlantische kust. In de namiddag is er tijd om dit gezellige stadje te verkennen of uit te waaien aan de kust. Avondmaal en overnachting in Hansa Hotel 4*.

Dag 6 | Woensdag 12 februari 2020 |  Swakopmund (O-M-A)

In de vroege ochtend vertrekken we langs de kustweg naar Walvisbaai op 40 km van Swakopmund. We gaan er op zeesafari op zoek naar zeehonden, dolfijnen en pelikanen. We genieten aan boord van verse oesters, lekkere hapjes en een glaasje ‘fonkelwyn’. We varen naar een guano-platform gebouwd over Bird Rock, een 400m uit de kust waar de uitwerpselen van de Kaap Aalschover verzameld worden als kwalitatief natuurlijke mest. Op de terugweg naar Swakopmund houden we halt bij de baai waar een grote flamingo kolonie leeft.

In de namiddag is er optioneel een bezoek aan de Mondesa township waar we kennismaken met de behuizing, het onderwijs en de creatieve bevolking. Een groep jongeren laat ons genieten van gospelmuziek en zang. Een unieke en aangrijpende ervaring. Avondmaal in een restaurant aan de kust en overnachting in Hansa Hotel 4*.

Dag 7 | Donderdag 13 februari 2020 | Swakopmund – Usakos – Outjo – Damaraland (O-A)

We verlaten de kust en rijden het binnenland in doorheen de mijnstreek rijk aan mineralen, kristallen en fossielen. We stoppen in Usakos waar deze op de markt aangeboden worden. We bezoeken Outjo, een dynamisch stadje in Damaraland. Damaraland is een ruw maar prachtig gebied in Centraal Namibië waar met een beetje geluk de zeldzame woestijnolifanten ons pad kruisen. Avondmaal en overnachting in Damara Mopane Lodge in Khorixas 3*.

Dag 8 | Vrijdag 14 februari 2020 | Damaraland (O-A)

We ontdekken Damaraland met enkele bijzondere bezoeken. We beginnen in Khorixas met het Versteende Woud met 280 miljoen jaar oude fossielbomen. We rijden naar Twijfelfontein en maken een wandeling langsheen spectaculaire rotsformaties met prehistorische rotstekeningen die Unesco werelderfgoed zijn. We beëindigen onze dag met een bezoek aan de ‘Organ Pipes’. Deze rotsformatie is zo’n 120 miljoen jaar geleden ontstaan met zuilen tot 5m hoog. Avondmaal en overnachting in Damara Mopane Lodge in Khorixas 3*.

Dag 9 | Zaterdag 15 februari 2020 | Damaraland – Otjikandero – Damaraland (O-M-A)

In de voormiddag rijden we richting Kamanjab en bezoeken we de Himba-stam in Otjikandero. De Himba zijn half-nomaden verwant aan de Herero die leven in Kaokoveld, een dunbevolkte regio. Ze leven van de veeteelt en houden zoveel mogelijk vast aan hun tradities. Hun uiterlijk is heel belangrijk en geeft hun status aan in de stam. Na de lunch keren we terug naar de Mopane Lodge en is er vrije tijd om te genieten van de faciliteiten van de Lodge en de omgeving. Avondmaal en overnachting in Damara Mopane Lodge in Khorixas 3*.

Dag 10 | Zondag 16 februari 2020 | Damaraland – Etosha NP (O-M-A)

Via Outjo gaan we op weg naar Etosha Nationaal park, één van de grootste en belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika. Onze lodge is gelegen aan ten zuiden van Ethosa Wildpark, dicht bij de Anderson Gate die toegang geeft tot het park. Na de lunch is er tijd om te ontspannen in de lodge. Avondmaal en overnachting in Toshari Lodge 4*.

Dag 11 | Maandag 17 februari 2020 | Etosha NP (O-M-A)

Vroeg in de ochtend vertrekken we op safari in open jeeps voor een dag drive (inclusief picknick lunch) in Etosha NP. Op zoek naar de big five en de big nine. Maar de rangers maken ons ook attent op de heel diverse fauna en flora. In de observatieplaatsen en bij de poelen ontdekken we kleurrijke vogels en klein wild en tussen de bushes en over de zoutpanne komen de grote kuddes diverse antiloopsoorten galant aan ons voorbij. Bij een prachtige zonsondergang keren we terug naar Toshari Lodge voor avondmaal en overnachting.

Dag 12 | Dinsdag 18 februari 2020 | Etosha NP – Erindi Game Reserve (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we via Otjiwarongo, de streek van de Herero bevolking, naar Erindi. Erindi Game Reserve is een privaat reservaat gekend voor zijn hoge concentratie aan wild. Na de lunch trekken we samen met de rangers en de San-stam in open jeeps off road doorheen dit enorme reservaat en sluiten af met een drink bij zonsondergang. Avondmaal en overnachting in Old Traders Lodge 3*.

Dag 13 | Woensdag 19 februari 2020 | Erindi Game Reserve (O-M-A)

Voor de laatste keer vroeg uit de veren voor een ochtendsafari. In de namiddag zijn we te gast bij de San of Bosjesmannen. De San behoren tot de Khoisan-groep en spreken een van de Khoisan talen. Het is een kliktaal waarbij woorden vervangen worden door tongkliks. Voor de jacht hebben ze een gebarentaal. We maken er kennis met hun dorp en hun levenswijze. Avondmaal en overnachting in Old Traders Lodge 3*.

Dag 14 | Donderdag 20 februari 2020 | Erindi Game Reserve – Windhoek (O-M)

Na een rustige start genieten we op het observatieplatform van de lodge van de dieren in en om de grote poel en sluiten onze reis af met een gezamenlijk aperitief. Na de lunch rijden we richting Windhoek. Onderweg bezoeken we nog de artisanale markt van Okahandja. Nachtvlucht met Air Namibia naar Frankfurt.

Dag 15 | Vrijdag 21 februari 2020 | Aankomst Frankfurt – België

Aankomst in Frankfurt. Transfer per bus naar uw afstapplaats.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug inclusief autocar naar Frankfurt vanaf Lochristi
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in de vermelde hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (half pension + 7 lunches)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Voorreisvergadering op 22/12/2019

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis– en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max 20 personen). Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland, de vrije uitstappen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimlaat, wegenwerken, …) kan het reisprogramma worden aangepast. De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.