15/10/2023 | 9 dagen
 

New York oktober 2023

The Big Apple

Prijs per persoon:

€ 3195 bij verblijf in een tweepersoonskamer Uitzonderlijke promo! Normale prijs is 3425 euro
€ 4100 bij verblijf in een éénpersoonskamer Uitzonderlijke promo! Normale prijs is 4325 euro

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! | EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 50 per persoon

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus waardoor er meerdere koppels op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Citytrip New York

New York bezoeken is een wereldreis op zich, binnen één stad reist u van de ene bevolkingscultuur naar de andere. We kiezen voor een 9-daagse reis om ‘the Big Apple’ ten volle te beleven. We houden niet van overvolle dagen, we willen samen kunnen genieten van de stad. Met onze Nederlandstalige reisleidster ontdekken we de stad te voet of nemen we de metro.

We trekken er op uit zoals een échte New Yorker.

Verblijfshotel: Riu Plaza New York Times Square 4*
Verzorgd hotel gelegen in hartje Manhattan vlakbij de belangrijkste metrolijnen. De 29 verdiepingen van het hotel vallen op door het avant-gardistische en elegante ontwerp. Onder de faciliteiten vindt u de bar ‘Fashion’, het restaurant ‘The Theater Buffet’ en de bar ‘Capital’, een Grab en Go die typisch is voor de stad. Het hotel bevindt zich in het zenuwcentrum van de grote stad en wordt omgeven door karakteristieke plekken zoals Central Park, Rockefeller Center, Empire State Building en de luxueuze winkels op de Fifth Avenue. Deze buitengewone locatie zorgt ervoor dat het hotel een ideale plek is om te genieten van het ritme van het authentieke leven in New York en van een interessant aanbod aan cultuur en vrijetijdsbesteding.

Onze troeven
• Rechtstreekse vluchten
• Centraal gelegen 4* hotel aan Times Square
• Inclusief New York City Pass + metrotickets
• Ga op groepsreis tijdens de Paasvakantie
• Ervaar een unieke gospelviering
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas + ESTA (online visum).

Munt
Amerikaanse Dollar.

Lokale tijd
In New York is het 6 uur vroeger dan in België.

Klimaat
De beste reisperiode voor New York is april/mei en juli tot en met oktober waarin u geniet van zachte tot warme temperaturen.

Goed om te weten

• Deze reis wordt afgelegd met het openbaar vervoer en al wandelend. Gemiddeld zetten we 20.000 stappen per dag
• De volgorde van het programma kan gewijzigd worden naargelang de lokale omstandigheden (o.a. vanwege reservaties, weer, …)

In het volgende reisverslag nemen we u mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis doorheen New York dankzij het reisverslag van onze afreis op 22/08/2023.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem en Engelstalige lokale gids in New York
 • Alle transfers ter plaatse met de metropas
 • 7 nachten verblijf in een viersterrenhotel (halfpension)
 • Toeristenbelasting en resort fee (ter waarde van € 150)
 • Alle vermelde excursies en New York City Pass
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Facultatieve excursies
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven & fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
 • ESTA aanvraag (online visum): 50 euro per persoon
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max. 18 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTGEGEVENS

15/10 Brussel 11u05 – New York City 13u30
22/10 New York City 19u00 – Brussel 08u35 (+1)

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | zondag 15 oktober 2023 | Brussel – New York (A)

Afspraak te Zaventem waar onze Nederlandstalige reisleidster ons opwacht. Rechtstreekse vlucht naar New York City. Tijdens onze transfer richting het hotel genieten we van een eerste sightseeing tour en maken we meteen kennis met ‘The Big Apple’. Vervolgens check-in in hotel Riu Plaza New York Times Square. In de vooravond wandelen we samen naar Times Square dat slechts een straat verwijderd ligt van ons hotel. Hier geeft u uw ogen de kost op het drukste kruispunt van de stad met de vele flitsende reclamepanelen.

Welkomstdiner en overnachting in hotel Riu Plaza New York.

Dag 2 | maandag 16 oktober 2023 | New York (O-A)

Ontbijt in het hotel. We trekken onze stapschoenen aan en gaan samen op ontdekking door het kloppende hart van de stad, Manhattan. Via één van de Avenue’s wandelen we zuidwaarts naar de World Trade One Tower, officieel One World Trade Center en het hoogste gebouw van New York. We houden halt aan het Memorial gebied waar ooit de Twin Towers stonden. We brengen een bezoek aan het 9/11 Memorial en Museum dat het verhaal vertelt over 9/11, de slachtoffers en overlevenden met verhalen en voorwerpen. Vrije lunch.

We wandelen verder naar Wall Street en komen zo bij het zuidelijkste punt van Manhattan, tot aan het Battery Park. Met de metro keren we terug richting hotel voor wat vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel Riu Plaza New York.

Dag 3 | dinsdag 17 oktober 2023 | New York (O-A)

Ontbijt in het hotel. Vandaag verkennen we High Line Park onder begeleiding van onze lokale gids. Dit lang uitgestrekt park op verhoogde treinrails is 2.3 km lang en loopt van Hudson Yards tot Meatpacking District. Tijdens deze wandeling genieten we van geweldige uitzichten op Manhattan en de Hudson River. Nadien gaan we Chelsea market en het Meatpacking district verkennen. Vrije lunch.

Vrije namiddag: hier geven we u de tijd om te doen waar u zin in heeft; shoppen bij Macy’s of Bloomingdales, één van de vele musea bezoeken zoals Guggenheim, Museum of Modern Art (MOMA) of gewoon uitrusten met een kop koffie of joggen door Central Park… Blijft u liever in groep? Dan kunt u mee op verdere ontdekking met onze reisleidster! Avondmaal en overnachting in ons hotel Riu Plaza New York.

Dag 4 | woensdag 18 oktober 2023 | New York (O-A)

Ontbijt in het hotel. Na een wandeling van 15 minuten komen we aan op de meest westelijke avenue langs de Hudson River. We gaan aan boord van de Circle Line Sightseeing Cruise. Tijdens deze tocht ontdekken we Manhattan vanop het water. We zien Midtown, Greenwich Village, Financial District, en veel meer! We varen tot dichtbij het Vrijheidsbeeld zodat we de details kunnen zien en foto’s kunnen nemen. Nadien varen we door tot Brooklyn Bridge en tot onder de bruggen die een speciale ervaring bieden. Tijdens deze boottocht is het 1,5 uur genieten en relaxen!

In de namiddag kunt u vrij genieten of kunt u mee met de groep. Samen met onze reisleidster gaan we naar Grand Central Station Terminal, het decor voor heel wat films. We wandelen door dit prachtige gebouw. Vervolgens wandelen we langs Library Walk, een interessant straatje voor poëzielovers en komen bij Public Library. Aansluitend gaan we naar Bryant Park, the place to be voor wat ontspanning. We wandelen verder langs 5th Avenue zuidwaarts tot aan Flatiron Building, de 1ste wolkenkrabber. Per metro terug richting ons hotel of te voet via Broadway. Avondmaal en overnachting in ons hotel Riu Plaza New York.

Dag 5 | donderdag 19 oktober 2023 | New York (O-A)

Ontbijt in het hotel. Houdt u van musea, bezoek dan zeker nog American Museum of Natural History of The Metropolitan Museum of Art. De toegang voor deze musea zijn reeds inbegrepen in uw CityPass!

Na het avondmaal in het hotel brengen we een bezoek aan The Empire State Building. Vanaf de 86ste verdieping hebben we een geweldig uitzicht over de stad met rondom alle sprankelende lichtjes van de stad (dit bezoek kan ook op een andere avond gepland worden, afhankelijk van het weer)! Overnachting in ons hotel Riu Plaza New York.

Dag 6 | vrijdag 20 oktober 2023 | New York (O-A)

Ontbijt in het hotel. Vandaag bekijken we New York vanuit een andere hoek en gaan we de hoogte in. We wandelen naar Rockefeller Center en gaan naar de top van Top of the Rock Obeservation deck. Er zijn drie observatieplatforms, een op de 67ste verdieping, een op de 69ste en een op de 70ste verdieping. Hier genieten we van een weergaloos uitzicht over Manhattan. We dalen terug naar de begane grond en wandelen langs St. Patrick’s Cathedral verder via de wereldberoemde 5th Avenue. Het is de duurste winkelstraat van de wereld met onder andere kledingzaken als Versace, Fendi, Saks, Gucci, enz. We wandelen verder tot Central Park.

Vrije tijd voor lunch. Geïnteresseerden kunnen een rit maken met een fietstaxi (niet inbegrepen) door Central Park. Anderen kunnen met onze reisleidster een wandeling maken door het park of even genieten op een bankje zoals een echte New Yorker. Via Columbus Circle en Broadway wandelen we terug richting ons hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel Riu Plaza New York.

Dag 7 | zaterdag 21 oktober 2023 | New York (O-A)

Ontbijt in het hotel. Vrije dag voor shopping (onze tip: Macy’s) of tijd om samen met de reisleidster een laatste verkenning te maken in deze prachtige metropool. Avondmaal in ons hotel en overnachting.

Dag 8 | zondag 22 oktober 2023 | New York (O)

Ontbijt in het hotel en check-out. Onze bagage blijft in bewaring in het hotel zodat wij kunnen genieten van onze laatste uren. Gaat u mee swingen in de kerk en een gospel bijwonen? Per metro gaan we richting de wijk Harlem, met meer dan 400 kerken. Dé plek voor een inspirerende ochtend. Na de mis verplaatsen we ons per metro naar High Street (Brooklyn) en zien we Manhattan vanuit een andere ooghoek. We keren terug richting Manhattan wandelend over Brooklyn Bridge. We houden halt bij City Hall Park, Little Italy, Chinatown en Soho.

Terugvlucht naar Brussel.

Dag 9 | maandag 23 oktober 2023 | New York

Aankomst in Brussel na een geweldige reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem en Engelstalige lokale gids in New York
 • Alle transfers ter plaatse met de metropas
 • 7 nachten verblijf in een viersterrenhotel (halfpension)
 • Toeristenbelasting en resort fee (ter waarde van € 150)
 • Alle vermelde excursies en New York City Pass
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Facultatieve excursies
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven & fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
 • ESTA aanvraag (online visum): 50 euro per persoon
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max. 18 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.