17/01/2024 | 18 dagen
 

Noord-India

Een reis naar India verandert je leven!

Prijs per persoon:

€4980 bij verblijf in tweepersoonskamer
€5980 bij verblijf in éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon!

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus waardoor er meerdere koppels op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Kamergenote gezocht: Vrouw van 68j. zoekt kamergenote om een kamer te delen.

India is een land van tegenstellingen. De rijkdom van de maharadja’s; de mooie forten en paleizen; de heiligdommen van Krishna en Boeddha; het leven van Gandhi; de eeuwenoude tempels; de uitzonderlijke ontwikkeling van informatica en film; dit alles staat in fel contrast met de armoede in de krottenwijken; de drukke straten; het primitieve leven op het platteland; het vastgeroest volksgeloof; het voortbestaan van het kastenstelsel.

India is een fascinerend land van honderd naties en honderd talen, van diverse godsdiensten en duizenden goden, van een miljoenen bevolking geconcentreerd rond de grote steden of geïsoleerd in godvergeten dorpjes. We reizen van Delhi naar Ahmedabad in Gujarat doorheen het kleurrijke en gastvrije Rajasthan en verder naar Utturakhand waar we deelgenoot worden van het leven en de ceremonies in en langs de Heilige Gagnes Rivier.

Naast het mooie toeristische programma hebben we ook aandacht voor het leven van elke dag in de stad of op het platteland. De filosofie, het leven en werk van Gandhi is onze leidraad. Gewed dat u na deze reis een heel ander beeld heeft van India en dat u de vooroordelen van wie er nog niet was met enthousiasme zult weerleggen?!

Een ervaring die u beslist niet mag missen!

Verblijfshotels
3 nachten Crowne Plaza Mayur Vihar 5*
1 nacht Crystal Sarovar Premier 5*
2 nachten Holiday Inn City Center 5*
1 nacht Ranbanka Palace Heritage 4*
2 nachten Rohet Garh Hotel 4*
2 nachten Fateh Niwas Palace 4*
2 nachten Four Points by Sheraton 4*
3 nachten Lemon Tree Rishikesh 4*
1 nacht Lemon Tree Premier Aerocity 4*

Onze troeven

• Zeer gevarieerd programma ook weg van de platgetreden toeristische wegen
• Perfecte mix van cultuur – religie – natuur en ontspanning
• Kwaliteitsvolle hotels en restaurants
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele

Formaliteiten

• Internationaal paspoort (minimum 6 maanden geldig op moment van aankomst).
• Visum India

Inentingen
Reisgeneeskunde voor India.

Munt
Indiase Roepie.

Lokale tijd
In India is het 4 uur en 30 minuten later dan in België.

Klimaat
Door de grote oppervlakte van India is het klimaat zeer divers. De beste periode om naar India te reizen is van oktober t.e.m. maart. Tijdens onze reis in januari is alles nog mooi groen omdat het regenseizoen net achter de rug is.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Emirates
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Lokale Engelstalige gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf in kwalitatieve hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reis– en annuleringsverzekering
 • Visum India (richtprijs: €80)

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD

Vluchten met Emirates

17/01 Brussel – Dubai 14u55 – 00u25 (+1 dag)
18/01 Dubai – Delhi 04u20 – 08u55

03/02 Delhi – Dubai 10u35 – 13u00
03/02 Dubai – Brussel 14u05– 18u25

Dag 1 | Woensdag 17 januari 2024 | Brussel – Dubai – Delhi

Vlucht in de namiddag naar Delhi met Emirates via Dubai. Maaltijden op de vlucht.

Dag 2 | Donderdag 18 januari 2024 | Delhi (O-M-A)

Aankomst te Delhi en transfer naar hotel Crowne Okaza Mayur Vihar 5*. Na de lunch bezoek aan het Rode Fort, een ommuurd paleis aan de rivier Yamuna in 1846 gebouwd door de Mogolkeizer Shah Jajan en Unesco werelderfgoed. Tot 1857 was het de hoofdzetel van de Mogoldynastie. Het is de plaats waar de minister-president van India elk jaar een toespraak houdt op 15 augustus, de dag waarop India onafhankelijk werd van Groot-Brittannië.

Vervolgens bezoeken we Raj Ghat, het zwart marmeren herdenkingsplatform op de locatie waar de crematie van Mahatma Gandhi’s plaats vond. Fotostop bij Rashtrapati Bhawan, de officiële residentie van de president. We sluiten de dag af met een bezoek aan India Gate, een memorial naar model van de Arc de Triomphe in Parijs. Het monument herinnert ons aan de 90.000 soldaten uit Brits-Indië die sneuvelden in WO I. Hun namen staan in de muren gegraveerd samen met de namen van de 3000 soldaten die in de Derde Anglo-Afghaanse Oorlog zijn gesneuveld.

Avondmaal en overnachting in hotel Crowne Okaza Mayur Vihar 5*.

Dag 3 | Vrijdag 19 januari 2024 | Delhi (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar de Qutab Minar Unesco werelderfgoed, de hoogste stenen toren van India en één van de beste voorbeelden van de islamitische architectuur in het land. Vervolgens bezoeken we de mausolea van Safdarjung en Humayun. Beiden opgetrokken in Mogolstijl en sinds 1993 Unesco werelderfgoed. De graven zijn opgetrokken in rode zandsteen en liggen middenin een tuin aangelegd volgens het Perzische chahar bagh-patroon.

Na de lunch rijden we naar de oude stad en bezoeken de vrijdagsmoskee Jama Mashid, één van de belangrijkste moskees in India. Daarna een rit per fietstaxi door de wijken van Oud Delhi. Vervolgens bezoek aan de Akshardham tempel (ook Swaminarayan genoemd), een Hindu complex en spiritueel centrum gebouwd in 2005. Tot afsluiting van de dag wonen we er een watershow bij.

Avondmaal in de stad. Overnachting in hotel Crowne Okaza Mayur Vihar 5*.

Dag 4 | Zaterdag 20 januari 2024 | Delhi – Agra (O-M-A)

Na het ontbijt bezoeken we de Sikh tempel Gurdwara Bangla Sahib toegewijd aan de achtste Sikh Guru, Har Krishan. Het complex omvat de Gurudwara, een keuken, een grote heilige vijver, een school en een kunstgalerie. Zoals in alle Sikh Gurdwaras, kunnen alle mensen, ongeacht ras of religie, eten in de Gurdwara-grootkeuken waar voedsel wordt bereid door scholieren en vrijwilligers.

Daarna rijden we naar Agra. Na de lunch bezoeken we de beroemde Taj Mahal opgetrokken in wit marmer en gebouwd in opdracht van keizer Shah Jahan voor zijn geliefde keizerin Mumtaz. Na zijn dood werd ook zijn lichaam bijgezet in dit mausoleum. Het is een wereldmonument opgetrokken in Mogol architectuur. Het mausoleum wordt geroemd om de volmaakt uitgevoerde symmetrie, de verfijnde decoraties in de vorm van kalligrafieën uit de Koran, de marmeren reliëfs en het ingelegde steenwerk en niet op de laatste plaats vanwege het subtiele lichtspel, dat het gebouw steeds een ander aanzien geeft. Het ligt in een mooie tuin met een lange waterpartij zoals gebruikelijk was in de Mogolcultuur. In 2007 werd de Taj Mahal verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Avondmaal en overnachting in hotel Crystal Sarovar Premier 5*.

Dag 5 | Zondag 21 januari 2024 | Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Jaipur (O-M-A)

Vertrek naar Jaipur met onderweg bezoek aan Fatehpur Sikri, de stad in roze zandsteen gebouwd door Akhbar in de 16de eeuw. De stad werd al enkele jaren na haar voltooiing verlaten door het gebrek aan drinkwater. Vervolgens rijden we naar Abhaneri voor bezoek aan een waterput uit de 8e eeuw met een 30 meter diep bassin begrensd aan drie zijden door in de helling gebouwde trappen en aan de noordzijde door een in de helling gebouwd paleis. De 3500 treden tellende trappen zijn per tweetal parallel aan de helling gebouwd, verdeeld over 13 verdiepingen. Lunch box onderweg.

In de namiddag bezoeken we de Galta Ji of Apentempel bij Jaipur. Het is een groot hindoecomplex gecentreerd rond een natuurlijke bron die is gekanaliseerd om zeven grote zwembekkens te vullen waarin pelgrims baden als reiniging en boetedoening. In de late namiddag bezoek aan de marmeren Birla Mandir tempel waar we bij zonsondergang de avond Aarti bijwonen.

Avondmaal en overnachting in hotel Holiday Inn City Center 5*.

Dag 6 | Maandag 22 januari 2024 | Jaipur (O-M-A)

De dag begint met een bezoek aan de Birla Mandir tempel bij daglicht. Daarna volgt een bezoek aan Jaipur die de naam ‘Roze Stad’ mee kreeg omwille van haar vele gebouwen opgetrokken in roze zandsteen. We rijden naar Hawa Mahal, het Paleis der Winden, dat in feite slechts een rijkversierde gevel is met een aantal loggia’s waar de vrouwen uit de harem zicht hadden op wat er zich buiten het paleis afspeelde.

Hierna bezoek aan het Amber fort, een indrukwekkend versterkt paleis in roze zandsteen van de Rajpoet maharadja’s. De steile beklimming naar de toegang tot het fort doen we met jeeps. Het paleis geldt als één van de meest representatieve voorbeelden van de Mogolkunst en architectuur: een harmonieuze mengeling van hindoe en Arabische moslimcultuur. We houden fotostop bij Jal Mahal Palace, een paleis in het midden van het kunstmatige Man Sagar-meer.

Na de middag bezoeken we het astronomisch & astrologisch observatorium van Jantar Mantar gevolgd door een bezoek aan het City Palace. Het paleis werd gebouwd door Maharaja Sawai Jai Singh II. Zoals de meeste gebouwen in Jaipur weerspiegelt dit paleis ook de samensmelting van Mogol- en Rajputarchitectuur. Het complex ligt verspreid over een groot gebied dat een zevende deel van de oude stad van Jaipur inneemt.

Avondmaal en overnachting in hotel Holiday Inn City Center 5*

Dag 7 | Dinsdag 23 januari 2024 | Jaipur – Pushkar – Jodhpur (O-M-A)

Na het ontbijt rit naar Jodhpur met onderweg een stop in Pushkar waar de voorbereidingen van het kamelenfestival dat plaats vindt van 4 tot 12 december volop aan de gang zullen zijn. Elk najaar trekken nomaden uit de wijde omgeving naar Pushkar, hier bezoeken we de hindoeïstische Brahmatempel. De tempel ligt in de buurt van het heilige Pushkar Meer waar Pelgrims komen baden. Aan dat meer doen ook wij een Puja samen met een Brahmapriester. Verder naar Jodhpur, onderweg houden we halt bij kleine dorpjes.

Bij aankomst nemen we onze intrek in hotel Ranbanka Palace 3* voor avondmaal en overnachting.

Dag 8 | Woensdag 24 januari 2024 | Jodhpur – Mandore – Rohetgarh (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar Rao Jodha Desert Rock Park opgericht in 2006 om het herstel van de natuurlijke ecologie rond het Mehrangarh Fort te bewerkstelligen. We treffen er een veelheid aan inheemse rots minnende planten aan. Vervolgens bezoeken we het Meghrangarh Fort omsloten door dikke muren. Het is een doolhof van fijn versierde gangen die uitgeven op het kanonnenterras en verschillende zalen en paleizen met elkaar verbindt. Een weg leidt naar de ondergrondse stad. Het museum in het Mehrangarh fort is één van de beste musea in Rajasthan. We bezoeken daarna het witmarmeren mausoleum van Jaswant Thada, de begraafplaats voor de heersers van Marwar. Het mausoleum is opgebouwd uit zeer dungesneden gepolijste platen van marmer. Deze geven een warme gloed wanneer ze verlicht zijn door de zon en staan in fel contrast met de blauwe stad.

In de namiddag bezoeken we Mandore (Mandavyapur), bewoond sinds de tijd van Ramayana. Tijdens de Gupta-periode (6e – 7e eeuw na Christus) was het de hoofdstad van de Parihars, later werd het hoofdstad van Marwar. Mandore heeft een prachtige tuin op de hellingen van een heuvel met een verzameling tempels en gedenktekens. Het is de plaats waar jonggehuwden het ritueel rond het vuur doen. We bezoeken de Maha Mandir tempel, een Shiva tempel gebouwd in 1823. Het is een grote tempel met 84 pilaren met ingewikkelde steengravures van yogahoudingen. We rijden naar Rohetgarh doorheen een kleurrijk stukje Rajasthan.

Avondmaal en overnachting in het prachtige Rohet Garh Hotel 4*.

Dag 9 | Donderdag 25 januari 2024 | Rohetgarh (O-M-A)

Na een rustig ontbijt maken we een rit door de woestijn in een open kar getrokken door kamelen naar een sfeervolle plaats waar we de lunch gebruiken. In de namiddag, safari naar de Bishnoi dorpen. De Bishnois is een heel aparte volksstam die wonen in kleurrijke en afgelegen dorpjes. We maken er een traditionele opiumceremonie mee.

We rijden terug naar Rohetgarh en vrije tijd om het dorp te verkennen of te genieten van een koffie in de tuin van het hotel. We sluiten de avond af met een diner op het dakterras van hotel Rohetgarh met folklore dansen op de achtergrond.

Overnachting in Rohet Garh Hotel 4*.

Dag 10 | Vrijdag 26 januari 2024 | Rohetgarh – Sadri – Pali – Ranakpur – Udaipur (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar Sadri. We bezoeken de Shiva Mahadev tempel in Desuri. Na de lunch vertrek naar Udaipur met een stop in Ranakpur voor een bezoek aan de Witte Tempel, één van de merkwaardigste 15de eeuwse Jain tempels. Deze is gelegen in de groene vallei van de Aravalli bergketens en is één van de grootste en meest belangrijke Jain tempelcomplexen van India, met 29 zalen, 80 koepels en ondersteund door 1444 marmeren pilaren, elk van hen ingewikkeld en artistiek gesneden, maar toch geen twee identieke. Na dit bezoek rijden we verder richting Udaipur langs een zeer mooie route door de Aravalli bergketen.

Bij aankomst in Udaipur avondmaal en overnachting in hotel Fateh Niwas Palace 4*

Dag 11 | Zaterdag 27 januari 2024 | Udaipur (O-M-A)

Ontbijt. De volledige dag is gewijd aan de ontdekking van Udaipur, de meest romantische stad in Rajasthan, die ook de ‘Stad van de Dageraad’ wordt genoemd. Bezoek aan de Jagdish tempel die midden in het centrum ligt en dateert uit 1651. Deze drie verdiepingen tellende tempel is rijkelijk versierd met beeldhouwwerken, waaronder olifanten, dansers en Garuda. Het is één van de grootste Vishnu-tempels van Noord-India.

Daarna bezoeken we het immense granieten City Palace gebouwd op een heuvel met een panoramisch uitzicht over de stad. Het werd gebouwd door verschillende heersers gedurende 400 jaar in een flamboyante stijl en is een fusie van Rajathani en Mogol architectuur. Het interieur van de verschillende kamers is adembenemend mooi. Lunch. In de namiddag boottocht op het Pichola Meer, een kunstmatig zoetwatermeer naar het zomerpaleis Jag Mandir in het midden van het meer. In de vooravond gaan we naar Bagore-ki-Haveli voor een Dharohar performance met traditionele dansen en muziek van Rajasthan.

Avondmaal in de omgeving. Overnachting in hotel Fateh Niwas Palace 4*.

Dag 12 | Zondag 28 januari 2024 | Udaipur – Ahmedabab (O-M-A)

Vandaag verlaten we Rajasthan en rijden we naar Ahmedabad in de provincie Gujarat. Onderweg houden we af en toe halt voor het leven langs de weg. In Samalaji bezoeken we de Shiva Samalaji tempel gelegen op een heuvel. Lunchbox onderweg. In de late namiddag bereiken we Ahmedabad, gelegen aan de Sabarmati rivier. Ahmedabad ontwikkelde zich tijdens de Britse overheersing als textielstad en verkreeg zo de bijnaam “Manchester van het Oosten”.

De stad was in de eerste helft van de 20e eeuw één van de centra van de burgerlijke ongehoorzaamheid van de onafhankelijkheidsbeweging in India voor meer rechten voor werknemers, burgerrechten en politieke onafhankelijkheid.

Avondmaal en overnachting in hotel Four Point by Sheraton 4*.

Dag 13 | Maandag 29 januari 2024 | Ahmedabab (O-M-A)

Na het ontbijt bezoek aan de Sabarmati Ashram, het memorial museum van Ghandi waar op fascinerende manier het leven en het levensmotto van Gandhi wordt toegelicht. Aansluitend maken we kennis met het project voor straatkinderen ‘Manav Sadhna’ gelegen binnen de Ashram. We lunchen in de Ashram en bezoeken de krottenwijk waar de kinderen vandaan komen en waar er verschillende deelprojecten van de Ashram lopen. In de late namiddag gaan we met tuctuc’s naar Jhulta Minar, ook wel de trillende minaretten genoemd. Vrije tijd op de markt.

Avondmaal en overnachting in hotel Four Point by Sheraton 4*

Dag 14 | Dinsdag 30 januari 2024 | Ahmedabab – Dehradun – Rishikesh (O-M-A)

Transfer naar de luchthaven van Ahmedabad voor de binnenlandse vlucht naar Dehradun, de hoofdstad van de deelstaat Uttarakhand, via Delhi. Bij aankomst transfer naar Rishikesh.

Avondmaal en overnachting in Lemon Tree Rishikesh 4*.

Dag 15 | Woensdag 31 januari 2024 | Rishikesh – Haridwar – Rishikesh (O-M-A)

Na het ontbijt brengt de bus ons naar Haridwar. Hier stroomt de Ganges rivier de Himalaya uit en ontvouwt zich de Gangesvlakte. De stad behoort tot de 7 meest heilige steden van het land. We maken kennis met het leven in en rond de Heilige Rivier – de Ganges. De Har-Ki-Paira Ghat is daarvoor de uitgelezen plek. Har-Ki-Paira Ghat – traptreden die de rivier in leiden – wordt dagelijks bezocht door honderden pelgrims om hun zonden weg te wassen.

Vervolgens bezoek aan de Daksha Mahadev tempel toegewijd aan Shiva. De tempel is ook gekend als Bilwa Tirth een van de Panch Tirth (Vijf Bedevaarten) in Haridwar. Lunch. Na de lunch gaan we met de kabellift naar de Mansa Devi Tempel op de top van de Bilwa Parvat op de Sivalik Hills. Eens weer beneden is er vrije tijd op de markt. Aansluitend wonen we de zonsondergang de Ganga Aarti bij, een religieuze ceremonie waarbij licht aangeboden wordt aan de goden.

Avondmaal in Haridwar. Transfer naar Rishikesh, Lemon Tree Rishikesh 4* voor overnachting.

Dag 16 | Donderdag 1 februari | Rishikesh (O-M-A)

Vandaag verplaatsen we ons te voet of met tuctuc’s. We starten met een wandeling naar de Bharat Mandir tempel, de oudste tempel van de stad, opgedragen aan Vishnu. Verder naar Triveni Ghat, gelegen aan de samenloop van 3 heilige belangrijke rivieren de Ganges, de Yamuna en de Saraswathy. Het is een heilige badplaats. We steken met de Janki brug de Ganges over en gaan naar Neelkanth Mahadev, painting road.

Lunch. Na de lunch gaan we naar de Parmarth Niketan Ashram opgericht in 1942 en de grootste ashram in Rishikesh met meer dan 1000 kamers en vele tuinen. Er staat een Shivabeeld van 14 meter. Vervolgens bezoek aan de Tehrah Manzil Mandir, ook Trimbakeshwar Temple genoemd, een enorme tempel met 13 verdiepingen. We wandelen nadien naar de Ram Jhula brug om tegen zonsondergang de Aarti bij te wonen in een volkstempel.

Terug naar Lemon Tree Rishikesh 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 17 | Vrijdag 2 februari 2024 | Haridwar – Delhi (O-M-A)

Transfer naar Delhi. Onderweg houden we halt bij een bedrijfje dat suikerriet verwerkt. Aankomst te Delhi en transfer naar de Lotus tempel, een bahai-tempel in Delhi die werd geopend in 1986. Avondmaal en overnachting in hotel Lemon Tree Premier Aerocity Delhi.

Dag 18 | Zaterdag 3 februari 2024 | Delhi – Dubai – Brussel

Vroeg ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de vlucht met Emirates via Dubai. We kunnen onze klok achteruit draaien en komen in Zaventem aan rond 18u30.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Emirates
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Lokale Engelstalige gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf in kwalitatieve hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reis– en annuleringsverzekering
 • Visum India (richtprijs: €80)

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD