12/02/2025 | 12 dagen
 

Saoedi-Arabië

Ontdek het onbekende koninkrijk Saoedi Arabië: van woestijnen tot wolkenkrabbers, traditionele cultuur tot moderne steden.

Prijs per persoon:

€ 6715 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 7550 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Prijs geldig tot 12/10/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Klik hier en ontdek waarom reizen richting Saoedi-Arabië NU een must is!

Rondreis Saoedi-Arabië

Ontdek waarom Saoedi-Arabië nu de place to be is met onze exclusieve groepsreis! Dit fascinerende land opent eindelijk zijn poorten voor de wereld en biedt een unieke mix van eeuwenoude tradities en moderne wonderen. Saoedi-Arabië is een bestemming die op het punt staat één van de meest gewilde reisbestemmingen te worden.

De recente hervormingen en investeringen hebben het land getransformeerd tot een hotspot voor avonturiers en cultuurliefhebbers. Van futuristische steden en indrukwekkende architectuur tot uitgestrekte woestijnlandschappen en eeuwenoude archeologische vindplaatsen – Saoedi-Arabië heeft het allemaal. Het land biedt een ongekende kans om de rijke cultuur en gastvrijheid van de Saoedi’s te ervaren voordat het massatoerisme zijn intrede doet.

BELANGRIJK! Het is belangrijk op te merken dat alcohol in Saoedi-Arabië verboden is. Onze hotels zijn ‘dry hotels’, waar geen alcohol wordt geserveerd. Dit draagt bij aan een authentieke ervaring van de lokale cultuur en gewoontes. Reizigers dienen zich licht en conservatief te kleden. Lange broeken en lange mouwen zijn vereist. Vrouwen dienen een hoofddoek bij de hand te hebben voor plaatsen waar er eentje moet gedragen worden.

Verblijfshotels
2 nachten Riyadh: Hotel Warwick 4*
1 nacht Buraydah: Radisson Blu Buraydah 4*
1 nacht Ha’il: Holiday Villa Hail 4*
1 nacht Tabuk: Grand Millennium 5*
3 nachten AlUla: Hotel Sahary 4*
2 nachten Jeddah: Centro Shaheen 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
• Verborgen juweeltjes voordat massatoerisme intreedt
• Fascinerend en diepgaand cultureel erfgoed
• Rijke smaken van traditionele Arabische specialiteiten
• Kans om religieuze plaatsen te bezoeken

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig) + E-visum (klik hier voor verdere details).

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Saoedi-Arabië

Munt
De munteenheid van Saoedi-Arabië is de Saoedische riyal (SR).

Lokale tijd
In Saoedi-Arabië is het 2 uur later.

Klimaat
De beste periode om naar Saoedi-Arabië af te reizen is november t/m april. Zo mijdt u de extreme hitte en krijgt u te maken met aangename temperaturen. Gemiddeld is het in februari 22 graden.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Etihad Airways
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem en Engelstalige lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Trein Medina – Jeddah
 • Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies en toegangsgelden
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden + dranken
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Antwerpen: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Etihad Airways

12/02 Brussel 10u00 – Abu Dhabi 19u20
12/02 Abu Dhabi 20u35 – Riyadh 21u40

22/02 Jeddah 18u50 – Abu Dhabi 22u35
23/02 Abu Dhabi 02u25 – Brussel 06u35

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Woensdag 12 februari 2025 | Brussel – Abu Dhabi – Riyad (A)

Vertrek vanuit Brussel richting Saoedi-Arabië met een tussenstop in Abu Dhabi. Aankomst in Riyad in de avond. Riyad is één van de rijkste steden ter wereld en een toonbeeld van het moderne Saoedi-Arabië.

Transfer naar ons hotel Warwick hotel 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 2 | Donderdag 13 februari 2025 | Riyad (O-M-A)

Na het ontbijt ontdekken we de rijkdom aan contrasten die Riyad onderscheiden. We starten aan het Masmak fort, gelegen in het hart van de oude stad. Het 150 jaar oude bouwwerk is een grote citadel van klei en moddersteen die getuige was van de geboorte van een koninkrijk. We ontdekken vervolgens het justitieplein en enkele oude markten zoals Souq al Zel en Souq Bisht, twee van de meest karakteristieke traditionele marktplaatsen in de stad. Dit is de perfecte plek om een typische Abaya te kopen. Als buitenlander is het gebruik van een Abaya natuurlijk geheel vrijwillig. Hierna gaan we richting het mooie Murabba Palace en het moderne National Museum.

Aan de andere kant van de stad vinden we KAFD, oftewel het King Abdullah Financial District, dit is een zeer modern deel van de stad. Hiernaast is dit ook het zakelijk hart van het land en van de Golfregio. Als laatste stop gaan we naar Ad Diriyah, de geboorteplaats van de eerste Saoedische staat genaamd At-Turaif. Ontdek hier hoe de lemen huizen gebouwd werden, hoe huizen werden gekoeld tijdens de hete zomerdagen en hoe mensen leefden zonder elektriciteit en comfort.

‘s Avonds genieten we van een avondmaal in een lokaal restaurant in Bujairi Terrace. Overnachting in Warwick hotel 4*.

Dag 3 | Vrijdag 14 februari 2025 | Riyad – Ushaiger – Buraydah (O-M-A) (±385 km)

Ontbijt. We verlaten het drukke Riyad en trekken richting het ruigere binnenland. Doordat de hoofdstad op een plateau ligt, krijgen we een prachtig uitzicht op het lager gelegen gebied waar vroeger de oude zeebodem was. We nemen een moment om te genieten van het zicht en lopen in de voetsporen van de vroegere karavaans. Eens we onderaan het plateau zijn, rijden we door de woestijn richting de stad Ushaiger, waar we een volledig ander beeld krijgen van Saoedi-Arabië. We wandelen door de steegjes en bezoeken een klein familiaal gerund museum om een beter beeld te krijgen over de geschiedenis van de stad.

Vervolgens rijden we door naar Buraydah. Stel u voor dat deze route vroeger gebruikt werd door honderdduizenden kamelen en handelaren. Deze regio is één van de belangrijkste voedselproducerende gebieden in de omgeving. Tijdens de rit passeren we langs Onaizah, deze stad is samen met Buraydah, hoofdstad van de regio Qassim. We stoppen bij een lokaal erfgoedmuseum waar een fantastische VR-ervaring ons een blik in het verleden gunt.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in Radisson Blu Buraydah 4*.

Dag 4 | Zaterdag 15 februari 2025 | Buraydah – Jubbah – Ha’il (O-M-A) (± 318km)

Ontbijt en verkenning van Buraydah, ook wel bekend als de ‘voedselmand’ van Saoedi-Arabië. We gaan vandaag op verkenning naar enkele plaatselijke markten. We starten op een markt met verse producten en zien hoe de lokale verkopers zaken doen door producten te veilen vanaf de achterkant van hun vrachtwagens. We wandelen verder en verkennen één van de grootste dadelmarkten ter wereld. We sluiten de markt bezoeken af met één van de grootste kamelenmarkten ter wereld. De kamelen zijn bekend om hun kenmerkende enkele bult en worden gewaardeerd om hun geschiktheid om op te rijden, als bron van smaakvol vlees en recent ook voor de kamelenraces.

We zetten onze dag verder en gaan richting Ha’il, onderweg genieten we van prachtige uitzichten over het rotsachtige woestijnlandschap. Onze eerste stop is de pre-islamitische stad Faid, een belangrijk knooppunt langs oude karavaanroutes. Vervolgens rijden we richting de Al Nafud woestijn en langs het UNESCO Werelderfgoed Jubbah. De rotsen van Jubbah bevatten enkele van de mooiste neolithische rotsinscripties uit de Arabische wereld. De gedetailleerde tekeningen van mensen, dieren en dagelijkse activiteiten, van landbouw tot oorlog, zijn vandaag de dag nog net zo zichtbaar als toen ze meer dan 9000 jaar geleden werden gemaakt. Onze gids neemt ons mee naar enkele van de best bewaarde inscripties.

We keren terug naar Hail en stoppen aan het A’arif Fort. We sluiten de dag af met het Al Qishlah paleis. Avondmaal en overnachting in ons hotel Holiday Villa Hail 4*.

Dag 5 | Zondag 16 februari 2025 | Tayma – Tabuk (O-M-A) (± 660km)

Ontbijt. Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg. We rijden richting Tabuk met onderweg een stop aan de Al Naslaa rotsformatie, een geologisch wonder, gekend door zijn precies in 2 gespleten rotsformatie. We rijden verder richting Tayma, een oude oasestad, en verkennen de restanten van de vestingmuren, die getuigen van eeuwen geschiedenis en de doortocht van oude beschavingen. We bezoeken de Bir Haddaj-put, een oude waterbron die het leven in de woestijn in stand hield en de vindingrijkheid van vroegere bewoners laat zien.

We vervolgen onze reis naar Tabuk, de toegangspoort tot het noordwesten van Saoedi-Arabië. Het werd gebruikt als rustpunt door Egyptische en Jordaanse pelgrims die onderweg waren naar Medina en Mekka. We maken een verkennende wandeling door deze stad.

Avondmaal en overnachting in Grand Millennium hotel in Tabuk 5*.

Dag 6 | Maandag 17 februari 2025 | Tabuk – Wadi Disah – Al’Ula (O-M-A) (± 380km)

Ontbijt. Door de lange dag gisteren, genieten we van een vrije ochtend voor we verder trekken. We gaan zuidwaarts, naar de dorre woestijn en bergen van NEOM. Onderweg krijgen we een glimp te zien van het werk dat wordt gedaan aan The Line Giga Project. We stoppen in Wadi Disah, gekend als Vallei van de Palmbomen en één van de meest spectaculaire natuurlijke attracties van Saoedi-Arabië. De prachtige vallei is gekenmerkt door bergen, hoge rotskolommen in verschillende kleuren en een zoetwaterbron die een echt oasegevoel creëert.

We verkennen het gebied met 4×4 auto’s voor een offroad avontuur in de wadi. In het dorp van Disah zelf, leren we op een fruitboerderij meer over de landbouw in dit droge klimaat. Na onze avontuurlijke dag rijden we richting Al’Ula voor ons avondmaal en overnachting in Sahary Al Ula Resort 4*.

Dag 7 | Dinsdag 18 februari 2025 | Al’Ula – Elephant Rock (O-M-A)

Vandaag verkennen we de omgeving rond Al’Ula. Al’Ula ligt diep in de woestijn en is kenmerkend door zijn natuurlijke rotsformaties, ravijnen, uitgebreide en gevarieerde pre-Arabische rotskunst en onberispelijk bewaarde graftombes die meer dan 2000 jaar geleden door de Nabateeërs werden gebouwd.

We starten onze dag met een bezoek aan Dadan, het oude koninkrijk van de Lihyanieten en Dadanieten.  Vervolgens gaan we richting Ikmah, gekend voor zijn prachtige rotskunsten, petrogliefen en graveringen. Ikmah is gelegen in een prachtige kloof.

In de namiddag gaan we richting Elephant Rock. De rots, ook bekend als Jabal Alfil, ligt in het woestijnzand en klimt de blauwe Arabische lucht in. Het is één van de indrukwekkendste geologische wonderen van Al’Ula.

Avondmaal en overnachting in Sahary Al’Ula Resort 4*.

Dag 8 | Woensdag 19 februari 2025 | Al’Ula – Hegra (O-M-A)

Ontbijt. We beginnen de dag met een bezoek aan de Nabateese site van Hegra, de zuidelijke hoofdstad van het Nabateese koninkrijk, dat dateert uit de eerste eeuw voor Christus. We verkennen er enkele van de goed bewaard gebleven monumentale graftombes met gedetailleerde gevels. We gaan vervolgens naar de groene Al’Ula oase, waar weelderige palmbomen zachtjes wuiven en de geur van citrusvruchten de frisse lucht vult. We volgen de Oasis Heritage Trail door de sinaasappelboomgaarden vol met vogels.

We verlaten de oase en gaan naar AlJadeeda, een gebied dat ook bekend staat als de ‘Art City’. Gekend door zijn straatkunst en kunsttentoonstellingen doorheen de straten. We gaan ook nog verder op verkenning in het historische centrum van Al’Ula, ooit gelegen op het kruispunt van de zijderoute en de wierookroute.

Na onze avontuurlijke dag rijden we richting Al’Ula voor ons avondmaal en overnachting in Sahary Al Ula Resort 4*.

Dag 9 | Donderdag 20 februari 2025 | Medina – Jeddah (O-M-A)

Ontbijt. Na het ontbijt gaan we richting Medina langs een oude pelgrimsroute. Verwacht geen zandduinen, dit is een vulkanisch gebied met zwart lavagesteente en berggezichten dat rijk is aan historische betekenis. Medina, één van de twee heiligste steden in de Islam, is gecentreerd rond Al Masjid an Nabawi, een 10-minaret reus die plaats biedt aan 1 miljoen mensen, ook bekend als de moskee van de Profeet. We verkennen de stad.

In de namiddag gaan we aan boord van een ultramoderne hogesnelheidstrein, voor een rit naar de kuststad Jeddah, een commercieel knooppunt ten westen van de Rode Zee. De stad heeft de op één na drukste zeehaven van het Midden-Oosten.  Afhankelijk van de treinuren maken we al een verkennende wandeling en bezoeken we het openlucht museum en de grootste fontein ter wereld.

Avondmaal en overnachting in Centro Shaheen hotel 4* Jeddah.

Dag 10 | Vrijdag 21 februari 2025 | Jeddah (O-M-A)

Na het ontbijt verkennen we de stad. Jeddah wordt gezien als de meest liberale stad in Saoedi-Arabië en is een populaire toeristische bestemming, gekenmerkt door zijn schoonheid van oude architectuur vermengd met de nieuwste luxe. We wandelen tijdens onze tour door de oude stad Al Balad met de Souk Al Alawi, we kuieren langs Naseef home, de Corniche en de Fatima Al Zohra moskee. We genieten van onze voorlaatste dag in Saoedi Arabië en eindigen aan Jeddah Waterfront.

Avondmaal en overnachting in Centro Shaheen hotel 4* Jeddah.

Dag 11 | Zaterdag 22 februari 2025 | Jeddah – Abu Dhabi (O)

Ontbijt en vrije tijd tot het vertrek van de transfer richting de luchthaven. Vlucht richting Brussel met tussenstop in Abu Dhabi.

Dag 12 | Zondag 23 februari 2025 | Brussel

Aankomst in Brussel. Terug na een fantastische reis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Etihad Airways
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem en Engelstalige lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Trein Medina – Jeddah
 • Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies en toegangsgelden
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden + dranken
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Antwerpen: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.