Juli 2022 | dagen
 

Schotland

Het land van kilts, doedelzakken, whisky en wonderbaarlijke natuur!

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in juli 2022.

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Schotland 

In het land van kilts, clans, sagen, bijgeloof, doedelzakken en whisky ontdekken we Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en historisch centrum opgenomen in het werelderfgoed van de Unesco. We bezoeken Edinburgh Castle en tijdens een stadswandeling ontdekken we de mooiste plekjes en gebouwen in de “oude” en in de “nieuwe” stad. We nemen deel aan een Schotse ‘Ceilidh’ en maken kennis met de Schotse Whisky in de vermaarde distillerie van Glenkinchie. De meren “Loch Lomond” en “Loch Ness” hebben een speciale aantrekkingskracht en bekendheid maar de Schotse Hooglanden zijn een lappendeken van kleine en grote Loch’s die elk hun eigen charme hebben. De kastelen op onze weg zullen je vast bekoren en vertellen hun mysterieus verleden.
En dan is er nog de ruige en robuuste cultuur van de Highlands. Korte of stevige wandelingen doorbreken de busritten en laten ons volop genieten van dit buitengewone natuurschoon.
Cultuur, natuur, gastronomie, de gezelligheid van de groep, en een gedreven en ervaren gidse en reisbegeleidster…een weloverwogen mix. Schotland op zijn best!

Onze troeven

 • Een immense natuur die uitnodigt tot genieten
 • Kastelen die vertellen van een bewogen geschiedenis
 • Schotse tradities die getuigen van een fier en eigengereid volk
 • Kleine steden in de Glenns of langs de lochs of verscholen in een baai
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf de luchthaven

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Inentingen
Er zijn geen speciale voorzorgsmaatregelen nodig. Aangeraden DTP: tetanus-, difterie- en poliovaccinatie.

Munt
De Brits pond sterling (GBP): deze munt is verdeeld in 100 Penny. De munt is herkenbaar aan het teken £.

Lokale tijd
Schotland valt tijdens de zomertijd in tijdzone UTC +1. In Schotland is het 1 uur vroeger dan in België.

Klimaat
Schotland heeft een zeeklimaat. Er valt op alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Schotland is 11°C.
In april is de gemiddelde temperatuur 10°C en er valt gemiddeld 23 mm neerslag (dit ten opzichte van 45 mm neerslag in juli).

 

 

 • Persoonlijke gegevens

 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTGEGEVENS

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Edinburgh (A)

Samenkomst met onze reisleidster te Zaventem rond het middaguur voor een rechtstreekse vlucht naar Edinburgh. Transfer naar hotel Ten Hill Place, BW Premier Collection 4* en check-in.
’s Avonds wacht ons een typisch Schots welkomstdiner met een totaalspektakel van Schotse muziek, zang, dans en woordkunst “Taste of Scotland” op het landgoed Prestonfields.
Overnachting in hotel Ten Hill Place, BW Premier Collection 4* of gelijkwaardig.

Dag 2 | Edinburgh – Loch Lomond | +/- 120 km (O-A)

Na het ontbijt beginnen we onze rondreis met een rit naar Stirling. De ruige natuur en de robuuste cultuur van Schotland wenkt. We bezoeken Stirling Castle. Het is een vrij groot kasteel, op de top van een uitgedoofde vulkaan die 650m boven de omliggende vlakten uitsteekt. Het kasteel was destijds strategisch gelegen aan de toegangspoort van Schotland. Lunch voor eigen rekening. Daarna gaat de rit verder door The Trossach’s, letterlijk vertaald ruw gebied. Men zegt wel eens dat The Trossach Schotland in zakformaat is. Je vindt er alles terug: meren, bergen en groene vlakten. Dit prachtig landschap heeft een betekenisvolle rol gespeeld in de geschiedenis van Schotland. Het was tevens de inspiratiebron voor de bekendste werken van Walter Scott. We houden een stop bij een “Woolen Mill” en maken kennis met de Hamish runderen, bekend om hun groot aanpassingsvermogen aan de barre Schotse weersomstandigheden. Op weg naar Dumbarton rijden we via de Brig of Turk langs Loch Venacher en Loch Achry. We komen voorbij Duk’s Path door Duke Montrose aangelegd voor de eerste toeristen die na het lezen van de werken van Walter Scott in de Hooglanden verschenen. Avondmaal en overnachting in hotel Premier Inn in Dumbarton bij Loch Lomond of hotel Queen of the Loch by Marston’s Inns 3*.

Dag 3 | Loch Lomond – Strathpeffer | +/- 275 km (O-A)

Na het ontbijt gaat de rit door de Schotse Hooglanden. We rijden langs Loch Lomond door de Trossachs tot Crainlarich. We maken een korte fotostop in Luss; gebouwd voor de mensen die in de lei-groeven werkten. Het is het dorpje van de kabouters en de prachtige tuintjes. Daarna verder richting Fort William langs Loch Linnhe en Loch Lochy naar Loch Oich. Het Caledonian Canal (in vele reisgidsen beschreven als een van de mooiste landschappen van Europa) verwelkomt ons. Lunch in Fort William. Na de lunch rijden we naar Loch Oich. We doen een wandeling van een achttal km van Loch Oich naar Fort August. Wie het liever rustig aan doet kan met de bus naar Fort August. Onmiddellijk na de wandeling rijden we verder naar Loch Ness. Op de oevers van het meer van Loch Ness bezoeken we de ruines van het 16e eeuwse Urquhart Castle en proberen we uiteraard een glimp op te vangen van het monster. Na dit bezoek rijden we naar Stathpeffer. We houden halt bij de Pictische Adelaarssteen en wandelen langs het Victoriaans station dat gebouwd werd in 1885 toen Strathpeffer een gerenommeerd kuuroord was. Op 2 km van Strathpeffer ligt Contin. Na een heerlijke dag in de Schotse natuur nemen we onze intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Coul House 3* of Achilty Guest House 3* .

Dag 4 | Strathpeffer – Fort William | +/- 330 km (O-A)

Na het ontbijt zetten we onze ontdekkingstocht verder en beginnen met een korte stop en wandeling naar de Rogie Falls langs Black Water River bij Cortin. De watervallen zijn goed te zien van op een hangbrug. We zien er ook hoe naast de rivier een kanaal werd aangelegd om de zalm toe te laten de hindernis van de watervallen te nemen. We rijden verder naar Corrieshalloch Gorge op de rivier de Droa met een stop bij alweer prachtige watervallen. Verder naar Ullapool, een stadje gelegen aan Loch Broom. Het was aanvankelijk een vissershaven die tot bloei kwam tijdens de hoogdagen van de haringvangst. Lunch in Ullapool. Na de lunch rijden we naar Loch Maree en Victoria Falls. Loch Maree is het prachtigste voorbeeld van een Schotse Loch. Aan de ene zijde staat de majestueuze Slioch-berg en aan de andere kant het bergmassief Ben Eighe gelegen in een prachtig natuurreservaat. We maken een wandeling in natuurpark Ben Eighe. Na de wandeling gaat het via Kinlochewe naar Achnasheen en vandaar naar Auchertyre en Ivergarry met fotostop aan Loch Duich en Loch Cluanie. We rijden langs Loch Lochy naar Spean Bridge gelegen in de Great Glenn met stop aan het Commando Memorial, een huldebetoon aan de Britse Commando Forces uit WO II. Na deze stop rijden we naar Fort William waar we inchecken in het hotel. Avondmaal en overnachting in Alexander hotel 3* (evenwaardig).

Dag 5 | Fort William – Dundee | +/- 180 km (O-A)

Na het ontbijt rijden we via Crian Larich en Ardchyle langs Loch Tay naar Aberfeldy en Pitlochry. Pitlochry is een stadje dat vooral bekend is omwille van de zalmladder, een gebouwde dam waarlangs de zalmen via een alternatieve weg naar hun paaigronden kunnen trekken. In deze omgeving krijgen we ook te zien hoe men in dit onherbergzaam landschap de stroomvoorziening beheert voor een groot deel van de Highlands. We rijden vervolgens naar de watervallen van Bruar voor een korte genietbare wandeling. Daarna is het shopping time in het prachtige winkelcomplex “House of Bruar” waar alle Schotse specialiteiten te koop zijn. Het is tevens de plaats waar we de lunch gebruiken. Van Bruar rijden we naar Dunkeld, vooral bekend vanwege zijn kathedraal. We parkeren aan de rand van het dorp en wandelen naar de noordelijke oever van de Tay River. Dunkeld is een stad die in authentieke 18e eeuwse stijl bewaard en gerestaureerd is door de National Trust for Scotland. Na deze gaat het via Perth richting Dundee, de stad van de vermaarde Schotse Dundee Cake en de Dundee Marmalade. Avondmaal en overnachting in Hotel Apex City Quay 4* in Dundee.

Dag 6 | Dundee – St. Andrews – South Queens Ferry – Edinburgh | +/- 150 km (O-A)

Na het ontbijt rijden we richting kust naar St Andrews. St. Andrews is de thuishaven van de oudste universiteit van Schotland en tevens dé stad van de golfsport. De structuur van de middeleeuwse stad is nog steeds goed zichtbaar en de overblijfselen van de kathedraal uit de 12e eeuw trekken de aandacht. We bezoeken het kasteel en de abdij. St. Andrews is tevens een gezellig stadje met kleine traditionele winkeltjes en prachtige zeezichten. Vrije tijd voor lunch. Na de lunch maken we een wandeling langs de zee en de golfterreinen. Daarna verder naar South Queens Ferry, het stadje vooral gekend om zijn 2 bruggen: Forth Road Bridge en Forth bridge. Bezoek aan het stadje en vrije tijd. Langs de kust rijden we naar Edinburgh. We nemen onze intrek in hotel Ten Hill Place, BW Premier Collection 4* of gelijkwaardig.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7 | Edinburgh (O-A)

Na het ontbijt hebben we een geleide stadswandeling doorheen de stad. Opvallend zijn de contrasten tussen de 18e eeuwse “nieuwe stad” met haar brede lanen en elegante pleintjes en de “oude stad” met de smalle straten en steegjes en de vele gebouwen die werelderfgoed zijn. We doen de belangrijkste gebouwen en plaatsen aan in de oude en de nieuwe stad. Na de lunch bezoeken we Edinburgh Castle. Het kasteel domineert de stad van op een vulkanische rots. De meeste gebouwen van het huidige kasteel zijn 17e eeuws. De Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny, waarop de koningen van Schotland werden gekroond, zijn hier te bezichtigen. Vrije tijd. Avondmaal en overnachting in hotel Ten Hill Place, BW Premier Collection 4* of gelijkwaardig.

Dag 8 | Edinburgh – Zaventem (O)

Als afscheid van Schotland rijden we met de bus naar Glenkinchie Whisky Distillery House, even buiten de stad. Glenkinchie is een van de laatste drie overgebleven Lowland single malts en staat garant voor een uitstekende kwaliteit. We keren terug naar de stad voor de lunch alvorens de transfer aan te vatten naar de luchthaven van Edinburgh voor de vlucht naar Zaventem.

De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug in economy klasse
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in kwalitatief goede 3* en 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Vermelde prijs is onder voorbehoud van eventuele vluchtsupplementen. Snel boeken is de boodschap. Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max 21 personen). Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland, de vrije uitstappen. Prijs is onderhevig aan mogelijke wisselkoersschommelingen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimaat, wegenwerken, …) kan het reisprogramma worden aangepast.