Maart 2023 | dagen
 

Sri Lanka

Schitterend Sri Lanka

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in maart 2023.

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Rondreis Sri Lanka

Sri Lanka is een fascinerend paradijs met een perfecte mix van cultuur, flora en fauna. Groene landschappen, kleurrijke vissersdorpjes, indrukwekkende tempelcomplexen en parelwitte stranden. Hier ontdekt u eeuwenoude beschavingen en culturen, een heerlijke keuken en een onwaarschijnlijk vriendelijke bevolking.

Must do: een safari in Sri Lanka! Sta oog in oog met wilde olifanten, ga per jeep op zoek naar luipaarden en lippenberen. Ook op zee is er vanalles te zien, tussen de grootste dieren van de wereld: de blauwe vinvis en de potvis.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem door Ann Van Der Meeren
• Bezoek aan Sigiriya, één van de zeven werelderfgoed-locaties van het land
• Genieten van een kopje thee na bezoek van een theeplantage en -fabriek
• Jeepsafari + walvis spotten

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (min. 6 maanden geldig) + elektronisch toeristenvisum Sri Lanka.

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Sri Lanka.

Munt
Sri Lankaanse roepie.

Lokale tijd
In Sri Lanka is het 4½ uur later dan in België, behalve in de periode dat de zomertijd bij ons geldt, dan is het verschil 3½ uur.

Klimaat
Sri Lanka kent twee grote moessonseizoenen: Yala (mei-juli) in het zuidwesten en Maha (november-januari) in het noordoosten. Van december t.e.m. maart kunt een Sri Lanka rondreis afsluiten met een strandbestemming in het westen, van juli t.e.m. september combineert u het beter met een strandbestemming in het oosten van het eiland.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Doha

Vertrek vanuit Brussel Zaventem voor een vlucht met Qatar Airways richting Doha om daarna door te vliegen naar Colombo, Sri Lanka.

Dag 2 | Doha – Colombo – Negombo

Bij aankomst in Colombo worden we opgewacht voor onze transfer naar Negombo. Negombo is voor veel reizigers het beginpunt van de reis door Sri Lanka. Door de ligging op zo’n 40 km van de luchthaven is het de ideale plek om in alle rust bij te komen. Het mooie strand, de lokale markten en de vissersboten bieden u de kans om op een ontspannen manier kennis te maken met dit verrassende land.

Dag 3 | Negombo – Sigiriya

Van Negombo rijden we naar Sigiriya. Daar bevindt zich een reusachtige rots. Dit is één van de zeven werelderfgoed-locaties van het land. U wandelt er door de mooi aangelegde tuinen. Daar torent de impressionante leeuwenrots bovenuit. De leeuwenrots dankt haar naam aan de twee leeuwenpoten die in de rots werden uitgehouwen.. Beklim de 1200 traptreden en geniet van fraaie uitzichten op de weg naar boven. Halverwege kunt u genieten van de eeuwenoude fresco’s. U ziet er afbeeldingen van sierlijke, halfnaakte dames. De koning had beslist oog voor kunst. Op de top ontdekt u de overblijfselen van zijn paleis. Mooier nog is het indrukwekkende panorama. Wat een beloning voor de klim.

Dag 4 | Sigiriya – Polonaruwa – Sigiriya

Vanuit Sigiriya maken we een daguitstap naar het historische Polonaruwa. Dit was de tweede koningsstad van Sri Lanka. De stad Polonnaruwa zoals we die vandaag kennen werd gebouwd door koning Parakramabahu. Zijn naam is best een tongtwister. Hij liet echter een hele reeks tempels bouwen met ronkende namen als Gal Vihara. Deze telt vier prachtige Boeddha’s. De beelden werden uit de rots gehakt. De staande Boeddha imponeert met zijn 7 meter. De liggende Boeddha is zelfs 14 meter lang. Op het domein liggen veel tempels die dateren uit de elfde eeuw. Toch zijn de bouwwerken goed bewaard. De ene tempel is nog mooier dan de ander. U vindt er gigantische beelden, bijzondere stoepa’s en een maansteen met een bijzondere symboliek.

Dag 5 | Polonaruwa – Dambulla – Kandy

Onderweg van Sigiriya naar Kandy bezoeken we de rotstempels in Dambulla. Het is het best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka. Het bijzondere aan deze grotten is dat de schilderingen van zowel Boeddha zijn als van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. Deze plek wordt door de lokale bevolking nog steeds vereerd. Het klooster is al 22 eeuwen een bedevaartsoord. De bevolking gaat er in traditionele kledij om bloemen en giften te brengen. De 157 beelden en boeddhistische muurschilderingen zijn bijzonder. In totaal vindt u hier meer dan 80 grotten waarvan de gouden Tempel, met vijf grotten, de belangrijkste is. De tweede grot is de meest indrukwekkende. Hier vindt u 150 levensgrote beelden van goden waaronder die van de Hindoeïstische goden als Vishnu en Ganesha.

Dag 6 | Kandy

De botanische tuin van Kandy is uitgestrekt en telt ontelbare bloemen en planten. Dit park werd in de 14de eeuw aangelegd als lusthof voor de koning. In 1821 besloten de Engelsen het tot botanische tuinen om te vormen. Men kweekte er ook koffie en kaneel. U ontdekt er enorme bomen alsook de typerende geuren en kleuren. Liefhebbers van kleurrijke bloemen zitten meer dan goed bij een bezoekje aan het orchideeënhuis. Er bloeien meer dan driehonderd soorten orchideeën.

De Tempel van de Tand is zonder twijfel de belangrijkste tempel van heel Sri Lanka. Die speelt een grote rol in het wereldwijde boeddhisme. Op de tempel prijkt een gouden dak. Het is de plaats waar ’s werelds belangrijkste boeddhistische relikwie is te vinden: een tand van boeddha. Wellicht wilt u ook wat lokale cultuur opsnuiven. Kandy dance is spectaculair, sierlijk maar tevens verbazingwekkend. De dansers spelen letterlijk met vuur en lopen over gloeiend hete kolen.

Dag 7 | Kandy – Nuwara Eliya

Van Kandy rijden we richting Nuwara Eliya. Dit is het hoogst gelegen stadje, op ruim 1800 meter hoogte. Doordat de stad op grote hoogte ligt is het hier overdag zo’n 20°C maar ’s nachts kan het afkoelen tot 10°C. Het werd ook wel “Little England” genoemd. De Engelsen hielden van dit koelere klimaat. Ze lieten er typisch Britse huizen bouwen. Bovendien kweekten ze er ook hun favoriete drank, de Ceylon thee. Het resultaat is een adembenemend landschap vol theevelden, watervallen, valleien en bossen. Een bezoek aan een theeplantage en een theefabriek is een must. Tijdens een bezoek aan zo’n Tea Estate ontdekt u de stappen in het verwerkingsproces. U ziet de theepluksters op de velden maar ook de bakken vol gedroogde blaadjes. Terwijl u wacht op een heerlijk kopje thee, kunt u van het uitzicht genieten.

Nadien kunt u langs de “Lovers leap” wandelen of één van de zeven watervallen bezoeken. Tja, kiezen is soms moeilijk. Wordt het de hoogste? Tja, de Ramboda Falls zijn echt wel de mooiste. Daar gaan we voor!

Dag 8 | Nuwara Eliya – Ella

Van Nuwara Eliya nemen we de trein naar Ella. Sri Lanka heeft een goed uitgebouwd spoorwegnet. Er zijn veel plekjes waar u de trein kunt nemen. De mooiste route brengt u van Nuwara Elya naar Ella. Tijdens de drie uur durende rit geniet u van groene heuvels met theeplantages, watervallen en indrukwekkende uitzichten. Vanuit het raampje van de wagon, kunt u ontzettend veel verrassende foto’s nemen. De bergen en oude bruggen in combinatie met de stralend blauwe maken het erg bijzonder. De authentieke trein stopt bij kleine bergdorpjes. Deuren en ramen staan gewoonlijk open. Het landschap verandert voortdurend. Zoiets blijft u bij! Dit mag u niet missen wanneer je door Sri Lanka reist.

Dag 9 | Ella

Eenmaal aangekomen in Ella, start het volgende avontuur, de verkenning van Mini Adam’s Peak. Het is een bijzonder stukje natuur. Vanop de top heeft u een prachtig uitzicht over de rest van de omgeving. De klim is prima te doen als u enigszins fit bent.

Nadien is het beslist de moeite om naar de Nine Arches Bridge te stappen. Deze schilderachtige brug werd door de Engelsen bedacht. U kunt er vanop het uitkijkpunt over de omgeving turen. U hoort de trein al aankomen , lang voordat u hem ziet. Al toeterend kondigt die zijn aanloop naar de brug aan. Plots ziet u dan de blauwe trein op de brug verschijnen. Daar kronkelt hij door de groene omgeving. Elke dag rijdt de beroemde blauwe trein over de brug, om half 2 en om half 4. Ja, als u het geweldig vindt, krijgt u nog een tweede kans om die onvergetelijke beeld op de camera vast te leggen. Nadien kunt u vlug terug naar Ella om te genieten van… keuze genoeg! Een heerlijk glas mangosap, een ayurveda massage of een apero in één van de talrijke bars in de stad.

Dag 10 | Ella – Tissamaharama

In het Zuiden van Sri Lanka ligt, te midden van het platteland, Tissamaharama. Het kleine plaatsje is vooral bekend om zijn buffalomelk en een rijk wildlife. Naast rijstvelden en een groot en levendig meer ziet u er in de verte de bergen. Het meer werd in de 3de eeuw met de hand gegraven. Nu gebruikt de lokale bevolking het als waterreservoir. Het water wordt via irrigatiekanalen naar de velden geleid. Een dergelijk hoeveelheid water lokt heel wat dieren aan. Het meer vormt het leefgebied van talloze vogels. Honderden soorten vonden een plekje in het Wirawila Tissa Sanctuary. Tijdens de migratie passeren verschillende vogels langs dit meer. Flamingo’s, pelikanen en neushoornvogels behoren bij de jaarlijkse gasten. U kunt er watervogels en vogels uit tropisch regenwoud spotten. Om een gedeelte van het meer is een voetpad aangelegd. Dit nodigt uit om te wandelen.

Tissahamara is ook een plek om in de schaduw van prachtige bomen volledig tot rust komen. Als de zon ondergaat over het meer, is het een genot om naar te kijken. Dit is de ideale plek om de nacht door te brengen! Het plaatsje is dan ook gekend als uitvalsbasis voor het Yala National Park.

Dag 11 | Tissamaharama – Yala Nationaal Park

Op safari met een jeep door Yala Nationaal Park is een enorme belevenis. Dit is een van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Talrijke vogels vliegen op uit de bomen, olifanten bewegen zich door de bossen en luipaarden vinden stiekem hun weg door het park. Het park heeft uitgestrekte bossen en open vlaktes. Wellicht spot u er wel herten, buffels, krokodillen, samba deers of marters. Als u ergens enkele jeeps ziet stilstaan, hou dan zeker uw verrekijker bij de hand. Daar moet iets te zien zijn! Spannend! Iedereen voelt de vibe! Misschien zien we dan wel een lippenbeer. Hij dankt zijn naam aan zijn bijzondere looks met enorme lippen. Ja, de lippenbeer is zeldzaam. Maar in leven er zo’n 500 exemplaren. Dus duimen maar.

Dag 12-13 | Yala Nationaal Park – Mirissa

Hier kunt u zalig genieten van een prachtig strand met palmbomen. In Mirissa hangt een gezellig sfeertje. Er zijn leuke restaurantjes en een aantal toffe hotspots. We plannen ook een daguitstap in om walvissen te spotten!

Dag 14 | Mirissa – Galle

We rijden verder naar zijn massieve vesting. Hier bouwden de Nederlanders een enorm fort tijdens de kolonisatie. Nu is het nog altijd een kleine, gezellige maar bruisende stad.

Dag 15 | Galle – Colombo – Brussel

Vandaag rijden we terug richting de hoofdstad Colombo voor onze terugvlucht naar huis.

Dag 16 | Brussel

Welkom thuis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten met Qatar Airways heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Ann Van Der Meeren
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies
 • Visumkosten

Toeslagen

 • Visumafhandeling door Alleenreizenden 50+: richtprijs volgt.
 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 14 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.