28/02/2024 | 18 dagen
 

Vietnam

Verrassend Vietnam

Prijs per persoon:

€ 5535 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 6375 bij verblijf in een éénpersoonskamer

Vroegboekkorting (de eerste 5 boekingen): EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 100 per persoon!

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus waardoor er meerdere koppels op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Verrassend Vietnam

Vietnam…een land met een unieke cultuur, een prachtige natuur, een verfijnde gastronomie en  een diverse en zeer gastvrije bevolking. We beginnen onze ontdekking in het zeer levendige Hanoi. Van daar uit verkennen we het historische Hoa Lu, Trang An Grottoes en de Van long Wetlands en reizen nadien naar Halong Bay voor een unieke cruise doorheen een natuurfenomeen van krijtrotsen.

We reizen naar Centraal Vietnam  en houden halt aan de zonnige kust van Danang om daarna naar de historische steden Hue en Hoi An te trekken en in de omgeving te genieten van de charme van het platteland en zijn bevolking. Een vlucht brengt ons verder zuidwaarts naar Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon). Vlakbij in Cu Chi zijn de sporen van de langdurige Vietnamese Oorlog (1957-1975) nog alom aanwezig en zijn we getuige van het leed, maar ook van de dapperheid en trots van het Vietnamese volk. Tot slot maken we in de Mekong delta kennis met het leven van de lokale vissers,  boeren en ambachtslieden.

We vergeten zeker niet onderweg te relaxen en te genieten van de zon en de natuur.

Vietnam nodigt je uit!  Wij reizen met vertrouwde gidsen en begeleiding en staan garant voor een aparte benadering en beleving.

Verblijfshotels
4 nachten in Hotel Sunway 4*
1 nacht in Jonk Halong Bay 3*
2 nachten in Hotel Serene Palace 3*
2 nachten in Diamond Sea Hotel 4*
3 nachten in Hotel Vinh Hung Resort 4*
2 nachten in Orchid Saigon 4*
1 nacht in River Side Resort 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
• Een complete ontdekking van Vietnam van Noord naar Zuid
• Een gastvrij volk en een verrassend lekkere keuken
• Uiterst gevarieerd programma doorheen unieke landschappen
• 4000 jaar oude geschiedenis en tal van etnische volkeren

Formaliteiten

• Internationale reispas (nog 6 maand geldig).
• Het visum kan geregeld worden door Alleenreizenden 50+, klik hier.

Inentingen
Reisgeneeskunde voor Vietnam.

Munt
Vietnamese dong.

Lokale tijd
Tijdens onze wintertijd is het in Vietnam 6 uur later.

Klimaat
Vietnam is een langgerekt land met drie verschillende klimaatzones die sterk verschillen van noord naar zuid. Gemiddeld is het maximaal 27°C in maart in Vietnam en minimaal rond de 19°C.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Emirates
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en Engelstalige lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in kwalitatieve 3* en 4* hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen, toeristenbelasting en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Reis– en annuleringsverzekering (klik hier voor meer info)
 • Visum Vietnam

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi naar Zaventem (heen en terug): €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

Vluchten met Emirates
28/02 Brussel 14u55 – Dubai 00u25
29/02 Dubai 03u40 – Hanoi 12u40

15/03 Ho Chi Minh City 23u55 – Dubai 04u25
16/03 Dubai 08u30 – Brussel 12u45

Programma

Dag 1 | Woensdag 28 februari 2024 | Brussel – Dubai (A)

Vertrek vanuit Zaventem met Emirates. We komen samen op de luchthaven rond de middag voor de vlucht EK 184 naar Dubai.

Dag 2 | Donderdag 29 februari 2024 | Dubai – Hanoi (O-M-A)

We reizen naar Hanoi met een aansluitende vlucht. Onze aankomst in Hanoi is voorzien rond het middaguur. Na de visumformaliteiten rijden we meteen naar hotel Sunway waar we inchecken en even op adem komen. In de namiddag snuiven we meteen de sfeer op van deze hoofdstad: tempels en pagodes vermengen er zich met de nostalgische gevels van de koloniale huizen uit het Franse tijdperk.

Zoals de vele handelaren verplaatsen we ons per cyclo (fietstaxi) door de stad en bezoeken het meer van het Teruggegeven Zwaard (Ho Hoan Kiem). In dit meer ligt een eilandje met de Ngoc Son tempel die we bereiken langs een helrode brug.

Avondmaal en overnachting in hotel Sunway 4*.

Dag 3 | Vrijdag 1 maart 2024 | Hanoi (O-M-A)

Deze dag wordt besteed aan een uitgebreid bezoek van de Vietnamese hoofdstad. We starten in Ba Dinh Quater met het mausoleum van Ho Chi Minh, zijn museum en woonvertrekken; het presidentieel paleis; het plein Ba Dinh met Chua Mot Cot of de Eén-Pilaar-Pagode en de Van Mieu of Tempel van de Literatuur.

Na de lunch zetten we onze verkenningstocht verder naar het Grote Westmeer Ho Tay of het Meer van de Mist met de Tran Quoc Pagode, de Quan Tranh tempel en het afgedamde Truc Baoh meertje. We rijden naar het oude centrum in het Hoan Kiem district, een wirwar van straten met verkopers, lokale restaurantjes, stalletjes maar ook hippe bars, kunstgalerijen en winkels tegen een achtergrond van historische panden. De drukte in de straten, met scooters, fietsen en auto’s maken het beeld compleet.

Avondmaal in de stad en overnachting in hotel Sunway 4*.

Dag 4 | Zaterdag 2 maart 2024 | Hanoi – Van Long – Hoa Lu – Lao Cai (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we naar de Van Long Wetlands Nature Reserve of “het Halong op het vasteland”. We maken er een boottochtje met kleine bootjes langsheen rijstvelden en karstformaties. Daarna reizen we verder met de bus naar Hoa Lu. Hoa Lu was de eerste hoofdstad van het onafhankelijke Vietnam in de 10de en 11de eeuw.

We bezoeken de herdenkingstempels van de Dinh en Lê dynastieën. We maken een boottocht op Trang An Grottoes, een aaneenschakeling van 31 valleien, 50 watergrotten met een uitzonderlijke fauna en flora en sinds 2014 werelderfgoed.

Avondmaal op de terugweg en overnachting in hotel Sunway 4*.

Dag 5 | Zondag 3 maart 2024 | Hanoi – Halong (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we naar de wondermooie Baai van Halong langsheen de rijstvelden van de Rode Rivier-delta. We bereiken Halong rond het middaguur en gaan aan boord van een traditionele jonk voor een tweedaagse cruise doorheen Unesco beschermd werelderfgoed. De schitterende landschappen in deze Baai van Halong, die ook de Baai van de Neerdalende Draak wordt genoemd, werden onder meer vereeuwigd in de film “Indochina”.

We varen langs prachtige kalksteenformaties, maken een uitstap naar Luon cave die we doorkruisen met kleine roeibootjes en verpozen aan de mooie baai van Dao Titop. De ondergaande zon biedt ons fantastische beelden.

Avondmaal en overnachting aan boord van de jonk.

Dag 6 | Maandag 4 maart 2023 | Halong – Hanoi (O-M-A)

We maken een excursie naar de grotten van Hang Sung Son. Terug aan boord van de jonk genieten we van het unieke landschap van de Halong Baai. Ondertussen geeft de scheepskok les in het decoratief snijden van groenten en fruit. Rond de middag gaan we terug aan land in Halong stad. Na de lunch rijden we naar Gia Lam. Daar nemen we de trein tot Long Bien en doen we een terras om de befaamde Egg Coffee te proeven.

Avondmaal op de terugweg. Overnachting in hotel Sunway 4*.

Dag 7 | Dinsdag 5 maart 2024 | Hanoi – Danang – Hue (O-M-A)

In de voormiddag bezoeken we in Hanoi het etnologisch museum. We krijgen hier een boeiend overzicht van de etnische minderheden in Vietnam. Na de lunch vertrekken we naar de luchthaven van Hanoi voor een namiddagvlucht naar Hue de laatste keizerlijke hoofdstad. Bij aankomst bezoeken we de geanimeerde Dong Ba markt.

Avondmaal in een floating restaurant op de Perfume River. Overnachting in hotel Serene Palace 3*.

Dag 8 | Woensdag 6 maart 2024 | Hue (O-M-A)

Een druk maar schitterend cultureel programma in het historische Hue. We beginnen met de keizerlijke citadel en de Purperen Verboden Stad Tu Cam Thanh. We gaan aan boord van een “drakenboot” voor een mini cruise op de Parfume Rivier of Huong River, bezoeken de Thien Mu pagode en de grafsite van Keizer Tu Duc.

We lunchen aan boord en bezoeken vervolgens het mausoleum van keizer Minh Mang gelegen in een site met vijvers, parken en het mausoleum van Dinh Khai bekend om zijn prachtige mozaïeken.

Het avondmaal nuttigen we in de stad. Overnachting in hotel Serene Palace 3*.

Dag 9 | Donderdag 7 maart 2024 | Hue – Danang – Hoi An (O-M-A)

We verlaten Hue en rijden via de kustweg naar Danang. De bergen lopen hier stijl af in de oceaan en we gaan over 3 bergpassen waaronder de gekende Hai Van-pas, ook de Wolkenpas genoemd. De panoramische route over de passen biedt ons prachtige uitzichten op Danang, de blauwgroene lagune Cau Hai en op de witte zandstranden en vissersdorpjes van Lang Co waar we telkens stoppen voorzien.

We lunchen in Danang. In de namiddag transfer naar Diamond Sea Hotel. Vrije tijd om te genieten van het strand of de hotelfaciliteiten.

Avondmaal op wandelafstand van het hotel. Overnachting in Diamond Sea Hotel 4*.

Dag 10 | Vrijdag 8 maart 2024 | Danang (O-M-A)

Na het ontbijt bezoeken we het Cham museum dat gewijd is aan het oude Hindoerijk van Champa. We wandelen nadien over de Drakenbrug naar Cau Yinh Yeu, ook gekend als de Liefdesbrug en verder naar DHC Marina aan de Han rivier. Na de lunch is er vrije tijd om te genieten van de hotelomgeving. We wandelen naar het restaurant nabij de verlichte Drakenbrug waar de draak rond 21 uur vuurspuwt tijdens een klank- en lichtspel. Na het spektakel rijden we naar het hotel met tuktuks.

Avondmaal en overnachting in Diamond Sea Hotel 4*.

Dag 11 | Zaterdag 9 maart 2024 | Danang – Hoi An (O-M-A)

Danang is ook gekend vanwege het marmer en de Marmerbergen. De Marble Mountains bestaan ​​uit vijf heuvels en worden ook wel Ngu Hanh Son, de “vijf elementen” genoemd. Elke heuvel vertegenwoordigt een element van de kosmos. In de Marmerbergen bezoeken we de Tam Thai Pagoda, de oudste tempel van Danang, de Dong Van Thong grot, Hoa Nghiem grot, een kleine halfopen grot met een Boeddhabeeld en de Huye Khong grot, de meest spectaculaire grot van de Marble Mountains. Deze grot diende als een ziekenhuis voor de Viet Cong tijdens de Vietnamoorlog.

Daarna rijden we naar het havenstadje Hoi An waar we lunchen. In de namiddag bezoeken we het uitstekend bewaarde historisch centrum van het haven- en handelsstadje Hoi An. We vinden er een mengeling van diverse traditionele architectuur met zowel Chinese, Japanse en Vietnamese stijlen. De voornaamste highlights: Tan Ky, een authentiek koopmanshuis uit die glorieperiode van de stad; de Japanse overdekte brug; de Van Duc pagode, de Phuoc Kien Hall en Chuc Thanh pagode.

We verblijven in een typisch Vietnamees charme hotel aan de Thu Bon rivier op wandelafstand van het centrum. Avondmaal en overnachting in hotel Vinh Hung Resort 4*.

Dag 12 | Zondag 10 maart 2024 | Hoi An – Tra Que – My Son (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar de markt van Hoi-An en vandaar verder naar Tra Que waar we kennis maken met de typische groenten en kruiden van Midden Vietnam. De boeren van dit dorp hebben zich verenigd om op traditionele en biologische manier te telen. We krijgen er een rondleiding door de velden waarbij we kennis maken met hun werkwijze en technieken en uitleg krijgen over het gebruik van groenten en kruiden in de lokale keuken.

We genieten er van een voetbad met kruiden en een voetmassage. Een korte kookworkshop leert ons iets meer over de plaatselijke gerechten, aansluitend genieten we van een lunch. Na deze ervaring rijden we naar My Son (Schone Berg). Meer dan tien eeuwen lang was dit het religieuze en culturele centrum van het Champa Koninkrijk. In de late namiddag keren we terug naar Hoi An. Onderweg houden we halt bij een lotusplantage, een luciferfabriek, een plaats waar rijstpapier of wierookstokjes vervaardigd worden, en aan het monument Den Liet Sy.

Avondmaal in het stadje. Overnachting in hotel Vinh Hung Resort 4*.

Dag 13 | Maandag 11 maart 2024 | Hoi An (O-M-A)

Vandaag maken we kennis met het traditionele vissersleven onder leiding van het Hoi An eco-team. We leren meer over het visbestand, de vismethodieken, de netten, de fuiken, het leven van de vissers en hun gezin… We varen mee uit met de vissers in korfboten op zoek naar krabben en houden zelfs een heuse korfbootrace. We werpen de visnetten uit en tegen het middaguur gebruiken we een lunch van verse (zelfgevangen?) vis, op het strand onder de kokosnootpalmen.

We keren terug naar Hoi An en bezoeken de projectwerking van Reaching out. Ze noemen zichzelf een ambachtenatelier voor mensen met “andere” mogelijkheden. Vrije tijd voor shopping of een terrasje.

’s Avonds worden we per fietstaxi naar het Bazar restaurant gereden voor een diner met streekspecialiteiten op een gezellig terras. Overnachting in hotel Vinh Hung Resort 4*.

Dag 14 | Dinsdag 12 maart 2024 | Hoi An – Danang – Saigon (O-M-A)

Ochtendtransfer naar de luchthaven van Danang voor vlucht naar Ho Chi Minh City,  ons beter bekend onder de naam “Saigon” de voormalige hoofdstad van Zuid Vietnam. Ontstaan uit een Khmer-nederzetting is deze stad vooral onder de Fransen uitgegroeid tot de grootste stad van Vietnam. Men vindt de Franse invloed overal terug zowel in de mentaliteit en cultuur van de oudere inwoners, in de met bomen omzoomde boulevards én in de koloniale architectuur. Het stadhuis en het Museum van de Revolutie zijn er perfecte voorbeelden van koloniale bouwstijl.

Na de lunch bezoeken we de markt van Ben Tanh en het nog meest Frans ogende deel van Saigon rond het koloniale postgebouw en de kathedraal.

Avondmaal in de stad. Overnachting in Orchid Saigon 4*.

Dag 15 | Woensdag 13 maart 2024 | Saigon – Cu Chi – Tay Ninh (O-M-A)

’s Morgens rijden we in de richting van de Cambodjaanse grens voor een bezoek aan de caodaïstische tempel van Tay Ninh. Op het middaguur maken we er een gebedsceremonie mee. Na de lunch uitstap naar Cu Chi, waar tijdens de twee Indochina oorlogen de communistische Vietminh en Vietcong een ingewikkeld netwerk van tunnels hebben uitgegraven.

Deze tunnels met een totale lengte van bijna driehonderd kilometer vormden een netwerk van commandoposten, woonverblijven, veldhospitalen, keukens, vergaderruimtes en zelfs wapenfabrieken. Op sommige plaatsen hebben de tunnels verscheidene verdiepingen. Een deel van het ondergrondse systeem is voor het publiek geopend. We gaan met zaklantaarns de tunnels in, waar we ons proberen in te leven in de levensomstandigheden van de dorpelingen die zich hier jarenlang hebben schuilgehouden.

Avondmaal in de stad. Overnachting in hotel Orchid Saigon 4*.

Dag 16 | Donderdag 14 maart 2024 | Saigon – Cai Be – Ben Tre (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar Ben Tre, gelegen in de Upper Mekong Delta. Bij aankomst nemen we de motorboot voor onze verkenning van de Mekongdelta en houden halt voor een bezoek aan enkele lokale ambachten: steenbakkerij, een kokosnoten verwerkend bedrijfje, artisanale snoep en familiale productie van hangmatten. We maken een fietstocht door de rijstvelden en langs de kanaaltjes (voor wie fietsen niet ziet zitten voorzien we alternatief vervoer). Na de lunch gaan we met roeiboten langs kleine kanaaltjes naar een artisanaal rijstverwerkend bedrijfje. Verder met de bus naar Ben Tre waar we de dag afsluiten met een bezoek aan de avondmarkt.

Avondmaal en overnachting in River Side Resort 4*.

Dag 17 | Vrijdag 15 maart 2024 | Ben Tre – My Tho – Saigon – Dubai (O-M-A)

In de voormiddag verkenning van het stadje Ben Tre en bus transfer naar My Tho voor bezoek aan de boeddhistische tempel Chua Vinh Trang. Na de lunch rijden we naar Saigon.

Avondmaal in de stad. Daarna rijden we naar de luchthaven voor een nachtvlucht naar Dubai.

Dag 18 | Zaterdag 16 maart 2024 | Dubai – Brussel (O-M-A)

In Dubai is er een lounge ter beschikking om op te frissen, iets te eten en te drinken en in de vroege morgen relax te boarden voor de vlucht naar Brussel met aankomst in Zaventem voorzien rond 13u.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

 

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Emirates
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en Engelstalige lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in kwalitatieve 3* en 4* hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen, toeristenbelasting en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Reis– en annuleringsverzekering (klik hier voor meer info)
 • Visum Vietnam

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi naar Zaventem (heen en terug): €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.