19/05/2024 | 9 dagen
 

Wellness vakantie Hongarije

Een ontspannende 9-daagse reis waarop heel veel kan maar niets moet.

Prijs per persoon:

€ 2720 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 3170 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 50 per persoon

Prijs geldig tot 10/01/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus waardoor er meerdere koppels op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Wellness in Hongarije

Voor een gevarieerd en ontspannen programma waarin wellness ruimschoots aan bod komt, reizen we naar Hongarije. Van Boedapest naar de Balatonregio. Hongarije is een land met een rijkdom aan cultuur, natuur, typische gastronomie, lekkere Palinka en wijnen, mooie koffiehuizen, muzikale Hongaren en niet te vergeten de vele thermale bronnen en baden.  

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije is de samensmelting van twee steden: Boeda op de rechter- en Pest op de linkeroever van de Donau. Een kwart van de Hongaren woont in Boedapest. De Donau, de op één na langste rivier van Europa, na de Wolga, was historisch en tot op de dag van vandaag bepalend voor het leven van de Hongaren. Het Balatonmeer is het grootste meer van Midden-Europa. Het ligt in het westen van Hongarije en heeft een langgerekte vorm. De gemiddelde diepte bedraagt slechts drie meter, waardoor het water al in mei relatief warm wordt. 

Een dagelijks bezoek aan de thermale baden, sauna, stoombaden, aromakamers en het gebruik van het fitnesscentrum in de hotels behoren tot de mogelijkheden en worden afgewisseld met een vleugje cultuur met o.a. een bezoek aan Székesfehérvár; kasteel van Bory; Veszprém; het schiereiland Tihany en het kasteel van Szigliget. 

We kunnen genieten tijdens een diner-cruise op de Donau en een wijnproeverij in Badacsony. Daarnaast is er een facultatief programma voor wie ook de sportieve toer op wil. Een rustige fietstocht (met elektrische fiets) langs de Donau-dorpjes onder begeleiding van een fietsgids (44km). Daarnaast maken we enkele mooie korte wandeluitstappen op Margaret eiland en in de omgeving van het Balatonmeer. 

Kortom een ontspannende en deugddoende 9 dagen waarop heel veel kan maar niets echt moet. 

Onze troeven

 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Gevarieerd en ontspannen programma
 • Thermale wellness faciliteiten inbegrepen in de 2 hotels
 • Genieten van Boedapest by night tijdens een diner-cruise op de Donau
 • Wijnproeverij in Badascony

Verblijfshotels:
3 nachten in Boedapest: Ensana Thermal Margaret Island hotel 4*
5 nachten in Héviz: Bonvital Hotel Adults Only 4*

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart of paspoort.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Hongarije is het even laat als bij ons.

Klimaat
Gemiddeld is het maximaal 22°C in mei in Hongarije.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding met Thérèse De Waele
 • Alle transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Wellness faciliteiten hotels met uitzondering van massages en lichaamsbehandelingen (betalend)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Facultatieve excursie fietstocht (richtprijs €90)

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Brussel Airlines:

19/05  Brussel 15u10 – Boedapest 17u10
27/05  Boedapest 18u00 – Brussel 20u50

Vluchturen onder voorbehoud

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Zondag 19 mei 2024 | Brussel – Boedapest (A)

We vertrekken na de middag met een rechtstreekse vlucht naar Boedapest. We nemen onze intrek in Thermal Margaret Island hotel 4*.

‘s Avonds genieten we van “Budapest by night” tijdens een cruise op de Donau met diner. Overnachting in Thermal Margaret Island hotel 4*.

Dag 2 | Maandag 20 mei 2024 | Boedapest (O-A)

Ontbijt. Vandaag is er keuzeprogramma. We kunnen kiezen voor een relaxed dagje in het hotel om gebruik te maken van de Spa faciliteiten of we kiezen voor een genietbare fietstocht van ca. 44km met elektrische fiets langs de Donau naar het stadje Szetendre onder begeleiding van een Engelstalige fietsgids.

We rijden in een genietbaar tempo met enkele stops en tijd voor een terrasje. De stad Szetendre ligt aan de rechteroever van de Donau. De stad werd gesticht door Servische vluchtelingen. Aan het plein Fö Tér staan alle gebouwen op de monumentenlijst. Ze vormen een bonte verzameling van stijlen en kleuren. Midden op het plein staat een bewerkt smeedijzeren kruis uit de 18e eeuw. Vanaf dit plein gaan trappen omhoog naar het Templón tér (Kerkplein), met de gele parochiekerk. In de huizen, de meeste met één verdieping, woonden welvarende kooplieden en handwerkers. Nu zijn het winkels, boetiekjes en cafés. (richtprijs €90)

In de late namiddag maken we een korte wandeling van ongeveer 4km langs naar enkele highlights op Margaret eiland.

Avondmaal en overnachting in Thermal Margaret Island hotel 4*.

Dag 3 | Dinsdag 21 mei 2024 | Boedapest – Székesfehérvár – Boedapest (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar Székesfehérvár. Székesfehérvár was de eerste hoofdstad van het Koninkrijk Hongarije, waar de eerste Hongaarse koningen werden gekroond en begraven. De stad ademt geschiedenis en cultuur. Lunch voor eigen rekening.

’s Middags bezoek aan het kasteel van Bory. In tegenstelling met vele andere kastelen die meestal op een heuvel gelegen zijn, ligt dit kastee tussen de woningen, waardoor het één van de meest bijzondere kastelen van Hongarije is.

We maken zeker tijd voor een terrasje alvorens terug te keren naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4 | Woensdag 22 mei 2024 | Boedapest – Héviz (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar de Balatonregio. Het Balatonmeer is met een oppervlakte van 592 km² het grootste meer van Midden-Europa. Het meer heeft een langgerekte vorm: de lengte is 79 km, de grootste breedte 15 km. De maximale diepte is twaalf meter en de gemiddelde diepte bedraagt ​​slechts 3 meter. Héviz is een kuuroord op 5 km van het Balatonmeer en het Bonvital Kuurhotel ligt bij het thermale Héviz meer.

Lunch is voor eigen rekening en de namiddag vrij om te genieten van de spa faciliteiten van het hotel of om de omgeving te verkennen.

Avondmaal en overnachting in Bonvital Hotel Adults Only in Héviz 4*.

Dag 5 | Donderdag 23 mei 2024 | Héviz (O-A)

Na het ontbijt gaan we naar het beroemde warmwatermeer van Héviz, het is het grootste thermale meer van Europa. Het  is een 4,5 ha groot wateroppervlaktemeer omgeven door een 60,5 ha groot natuurgebied. Bronnen met verschillende temperaturen vermengen zich in een nauwe grot en vormen een stroom met een constante temperatuur van 38,5°C bij het binnengaan van het meer. Prachtige waterlelies, die aan het einde van de 19e eeuw naar Hongarije zijn gebracht, staan ​​verspreid over het meer en ondersteunen het ecoleven, met bladeren die de verdamping vertragen en klimplanten die de medicinale modder op de bodem van het meer beschermen.

Tegen de middag keren we terug naar het hotel. Lunch voor eigen rekening. In de namiddag voorzien we een rustige wandeling voor de liefhebbers. Of is er tijd om te genieten van de spa faciliteiten van het hotel.

Avondmaal en overnachting in Bonvital Hotel Héviz 4*.

Dag 6 | Vrijdag 24 mei 2024 | Héviz – Veszprém – Héviz (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar Veszprém, de Culturele Hoofdstad van Europa in 2023. Het centrum van Veszprém is onlangs gerenoveerd en nodigt uit tot een prachtige wandeling tussen de beschermde gebouwen. De burchtwijk is een voetgangersstraat met paleizen, musea en kerken; het is de best bewaarde barokke straat van Hongarije. De Sint-Michielskathedraal was eeuwenlang de kroningsplaats van Hongaarse koninginnen. Lunch voor eigen rekening.

Na de lunch rijden we terug naar Héviz. Namiddag vrij om te genieten van de spa faciliteiten van het hotel of om de omgeving verder te verkennen.

Avondmaal en overnachting in Bonvital Hotel Héviz 4*.

Dag 7 | Zaterdag 25 mei 2024 | Héviz – Tihany – Héviz (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar het bekende schiereiland Tihany, één van de mooiste regio’s van Hongarije met als belangrijkste bezienswaardigheid de abdij van Tihany, die de laatste eeuwen het culturele centrum van het dorp is geweest. De abdij van Tihany is een benedictijnenklooster dat in 1055 werd gesticht. De nog steeds functionerende abdij is een populaire toeristische attractie vanwege de historische en artistieke betekenis. Het heeft ook het beste uitzicht op het Balatonmeer.

Lunch voor eigen rekening en vrije tijd. Daarna rijden we terug naar Héviz. Rest van de namiddag vrij om te genieten van de spa faciliteiten van het hotel.

Avondmaal en overnachting in Bonvital Hotel Adults Only in Héviz 4*.

Dag 8 | Zondag 26 mei 2024 | Héviz – Szigliget – Héviz (O-M-A)

In de voormiddag rijden we naar Szigligt, een dorpje aan de noordkant van het Balatonmeer. In het dorpje is een ruïne van een kasteel uit de 13e eeuw van waar men een uniek uitzicht heeft over het meer en de wijngaarden op de heuvels. 200 jaar geleden was Szigliget een eiland. Toen het water in Balaton zakte hebben is het dorp met een weg verbonden met het vasteland.

We rijden verder naar Badacsony, het beroemde wijndistrict. De Badacsony is een 426 meter hoge vulkanische berg aan de noordwestkant van het Balatonmeer. De streek rond de vulkaan draagt dezelfde naam. Het landschap is van vulkanische oorsprong en de heuvels lijken op kraterkegels die zijn blijven staan. Ze zijn over het algemeen niet hoger dan 400 meter. Op deze heuvel-terrassen vindt men de druiven voor de Badacsony-wijnen. Het zijn lichte, heldere witte wijnen. Het microklimaat en de vulkanische bodem zijn gunstig voor de wijnbouw aan het meer. Een gebruikte uitdrukking is daar “Alleen de wijnstok die zijn spiegelbeeld in het Balaton ziet, geeft een goede wijn”. We genieten er van een 3-gangenlunch en wijnproeverij (inbegrepen).

Daarna rijden we terug naar Héviz. Rest van de namiddag vrij om te genieten van de spa faciliteiten van het hotel.

Avondmaal en overnachting in Bonvital Hotel Adults Only in Héviz 4*.

Dag 9 | Maandag 27 mei 2024 | Héviz – Boedapest – Brussel (O-M)

Ontbijt. De voormiddag is vrij om te genieten van de spa faciliteiten van het hotel. Alvorens we naar Boedapest rijden, hebben we samen een lunch om de reis af te ronden (inbegrepen).  Rond 18u vlucht naar Brussel. Aankomst voorzien rond 20 uur.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding met Thérèse De Waele
 • Alle transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Wellness faciliteiten hotels met uitzondering van massages en lichaamsbehandelingen (betalend)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Facultatieve excursie fietstocht (richtprijs €90)

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.