23/06/2021 | 8 dagen
 

Wellnessvakantie Visegrad

Natuur, cultuur en wellness in Hongarije

Prijs per persoon:

€ 1545 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 1675 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen -€ 30 per persoon! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Voor een gevarieerd en ontspannen programma waarin wellness ruimschoots aan bod komt reizen we naar Hongarije.

In het historisch kader van Visegrad, een kleine stad aan de Donau, 45 km te noorden van Boedapest, vinden we alles wat we daarvoor nodig hebben. We verblijven er in een schitterend kuurhotel met thermale baden. Thermal Hotel Visegrad is gelegen te midden van de rustgevende natuur aan de oever van de Donau. Een dagelijks bezoek aan de thermale baden, sauna, stoombaden, aromakamers en het gebruik van het fitnesscentrum behoren tot de mogelijkheden en worden afgewisseld met een vleugje cultuur met o.a. een bezoek aan Boedapest, het historische Esztergom, het mediterrane Szentendre, de art nouveau stad Kecskemét en de Hongaarse Poesta. En natuurlijk ontdekken we ook het stadje Visegrad met zijn kasteel en paleis.

Daarnaast is er een facultatief programma voor wie ook de sportieve toer op wil. Een rustige fietstocht langs de Donau-dorpjes onder begeleiding van een fietsgids (47 km) en een mooie wandeluitstap naar het Pilis gebergte (met picknick) behoren tot de mogelijkheden.

Wie zich nog iets meer wil verwennen, kan terecht in het gezondheis– en schoonheidscentrum van het hotel met tal van behandelingen (tegen betaling).

Kortom een ontspannende en deugddoende week waarop heel veel kan, maar niets echt moet.

Verblijfshotel : Thermal Hotel Viségrad****
Het Thermal Hotel Visegrad **** ligt in de schilderachtige Donauknie aan de rand van het stadje Visegrád, ongeveer 60 km van de luchthaven van Boedapest, in een gebied waar onder de bodem veel vulkanische activiteit aanwezig is. Het hotel is gelegen bij een van die vulkanische warmwaterbronnen die ontspringt op een diepte van 1300 meter en heeft een spectrum aan mogelijkheden in het uitgebouwde kuuroord. Thermal Hotel is een uitstekend kuurhotel met een zeer stijlvolle inrichting. Genieten en ontspannen staat centraal in de wellnessafdeling of in één van de zes zwembaden waarvan het thermale water ontspannend en helend is. Naast de zwembaden met thermaal water is er ook een wellnessruimte met tepidarium, sauna, Finse sauna, dampbad, aroma-dampbad, aromacabine, ijsbron en een belevingsdouche. Er is aansluitend een centrum voor massage en schoonheidsbehandelingen.
De mooi ingerichte kamers hebben een balkon en bieden uitzicht op het park of de rivier de Donau.
In het restaurant serveert men dagelijks een afwisselend buffet.
In de buitenbar met uitzicht op de Donau of in de binnenbar met muziek kan men genieten van een drankje.

Onze troeven

 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Wellness, ontspannen en genieten
 • Bezoek aan Boedapest en andere Donau-steden
 • De Hongaarse poesta
 • Sportieve uitdagingen voor de liefhebbers

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Voor reizen naar Hongarije volstaat je identiteitskaart (geldig tijdens het verblijf).

Munt
De munteenheid in Hongarije is de Forint. Hongarije is sinds 2004 lid van de Europese Unie maar heeft de Euro nog niet ingevoerd.

Lokale tijd
In Hongarije is het even laat als bij ons.

Klimaat
Hongarije ligt op de scheidslijn van de zeeklimaten en de landklimaten. Omdat Hongarije bijna omsloten is door heuvel- en berggebieden krijgen depressies veel minder kans om Hongarije te bereiken. Het is een relatief droog land.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug in economy klasse
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle vermelde transfers volgens programma
 • Verblijf in hotel volgens programma
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem : € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi : € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo : prijs op aanvraag.
 • Facultatieve excursies:
  • fietstocht
  • bergwandeling
Vermelde prijs is onder voorbehoud van eventuele vluchtsupplementen. Snel boeken is de boodschap. Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max 20 personen). Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland, de vrije uitstappen. Prijs is onderhevig aan mogelijke wisselkoersschommelingen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimaat, wegenwerken, …) kan het reisprogramma worden aangepast.

VLUCHTEN

23/06 Brussel – Boedapest 09u30 – 11u30 (SN 2823)
30/06 Boedapest – Brussel 12u20 – 14u25 (SN 2824)

REISPROGRAMMA

Dag 1 | woensdag 23 juni 2021 | Brussel – Boedapest – Visegrad (A)

Vlucht in de voormiddag naar Boedapest. Bij aankomst worden we ontvangen door onze Nederlandstalige gidse en volgt de transfer naar het Thermal Hotel Visegrád. Rondleiding in het hotel met uitleg van de mogelijkheden die dit kuurhotel ons biedt. In de namiddag: genieten van de hotel accommodatie en thermale baden of wandeling langs de Donau naar het centrum van Visegrad. Buffetdiner en overnachting in het hotel.

Dag 2 | donderdag 24 juni 2021 | Visegrad – Esztergom – Szentendre – Visegrad (O-A)

Na het ontbijt bezoeken we Esztergom en haar enorme basiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. Esztergom is gelegen aan de Donau, die hier de grens met Slowakije vormt. Het is een van de oudste steden van Hongarije en sinds de 11de eeuw is het de zetel van een aartsbisdom. Vervolgens rijden we via het Pilis gebergte verder naar het Mediterraan aandoende Szentendre. Er zijn koffiehuizen en terrassen, winkels en restaurants te over. Aan het Fő tér staan alle gebouwen op de monumentenlijst, ze vormen een bonte verzameling van stijlen en kleuren. Lunch voor eigen budget. In de vroege namiddag terug naar het hotel en tijd om te genieten van de wellness-accommodatie. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3 | vrijdag 25 juni 2021 | Boedapest (O-M-A)

Vandaag verkennen we Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Boeda en Pest, vroeger afzonderlijke steden liggen elk op een oever van de Donau en zijn verbonden door verschillende bruggen waarvan de Kettingbrug de merkwaardigste is. Samen vormen zij nu de hoofdstad Boedapest. We voorzien een stadsrondrit met de bus om een overzicht te krijgen van de meeste highlights van de stad. We bezoeken er enkele zoals het imposante Heldenplein met een 36m hoge zuil met de Heilige Kroon en de centrale beeldengroep van het Millenniummonument.
Verder naar de omgeving van het Stadspark waar o.a. het thermaal badhuis Széchenyi en de Burcht van Vajdahunyad gelegen zijn. De lunch is inbegrepen. We gaan verder naar de Gellértberg (Gellérthegy) met de citadel van waar we een mooi uitzicht hebben over de stad, de Matthiaskerk en het Fishermen Bastion en tal van andere mooie plekjes en pleinen op onze weg. Terug naar Visegrad. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4 | zaterdag 26 juni 2021 | Vrije dag of fietstocht (facultatief) langs de Donau (O-A)

Na het ontbijt kan je kiezen om te genieten van de faciliteiten van het hotel of je kan de sportieve toer op en kiezen voor een zeer mooie fietstocht (facutatief). Onder begeleiding van een fietsgids verkennen we gewapend met een fiets (en helm) het platteland om en rond de Donau. De tocht is ongeveer 47 km lang en brengt ons naar de mooiste plaatsen langs beide zijden van de rivier. Daarbij steken we twee maal de grote en kleine Donau over met een ferry. We doen dit op een genietend tempo. In Vac is er vrije tijd voor lunch (eigen budget). Visegrad, Nagymaros, Vác, Szentendre-island & Kisoroszi zijn de plaatsen waar we zullen langs fietsen. Buiten de fietsgids is een safety car aanwezig in geval van nood. Retour is voorzien tussen 17 & 18 uur. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5 | zondag 27 juni 2021 | Pusta (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar de Pusta in de buurt van Kerekegyhaza. Na de verwelkoming op de traditionele manier met pogácsa (zoutkoekjes) en palinka (Hongaarse brandy) maken we een tocht met de koets door dit steppeachtige landschap. De Pusta staat synoniem voor wilde paarden en gedreven ruiters: we zien beiden aan het werk in een fascinerende show. En uiteraard is er een typisch Hongaarse lunch met goulash, diverse soorten geroosterd vlees en salades, Hongaarse zoetigheden en uiteraard lokale wijnen. Na dit eetfestijn op het platteland ( dat inbegrepen is) rijden we naar Kecskemét, één van de steden met de mooiste jugendstil gebouwen in Europa. In de late namiddag zijn we terug in het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6 | maandag 28 juni 2021 | Vrije dag of wandeling langs het Pilis Gebergte (facultatief) (O-A)

Ontbijt en vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel of om te kiezen voor de facultatieve wandeluitstap naar het mooie Pilis gebergte. Bij de prijs van de wandeluitstap is een picnic-lunch in de schitterende natuur inbegrepen. De wandeling is onder leiding van een gids en het tempo is aangepast aan de groep. Vervoer naar de startplaats is inbegrepen. Naargelang je eigen conditie kan je in de namiddag met vervoer terug naar hotel of zet je de tocht te voet verder. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7 | dinsdag 29 juni 2021 | Visegrad (O-A)

Na het ontbijt bezoeken we onder begeleiding van de gidse het kasteel en het paleis van Visegrád. Een beetje vrije tijd in het stadje. Lunch voor eigen rekening en een vrije namiddag om te genieten van het wellness aanbod. In de late namiddag vertrekken we naar het Riddertornooi op het kasteel gevolgd door een feestelijk en royaal afscheidsdiner in Middeleeuws kader. Overnachting in het hotel.

Dag 8 | woensdag 30 juni 2021 | Visegrad – Boedapest – Brussel (O)

In de voormiddag verlaten we Visegrad en rijden naar de luchthaven van Boedapest voor onze retourvlucht naar Brussel waar we in de loop van de namiddag aankomen.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug in economy klasse
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle vermelde transfers volgens programma
 • Verblijf in hotel volgens programma
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem : € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi : € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo : prijs op aanvraag.
 • Facultatieve excursies:
  • fietstocht
  • bergwandeling
Vermelde prijs is onder voorbehoud van eventuele vluchtsupplementen. Snel boeken is de boodschap. Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max 20 personen). Prijzen onder voorbehoud volgens beschikbaarheid. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: eventuele verhoging van luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland, de vrije uitstappen. Prijs is onderhevig aan mogelijke wisselkoersschommelingen. Indien bepaalde omstandigheden het niet toelaten (bv klimaat, wegenwerken, …) kan het reisprogramma worden aangepast.