Waarom nu richting Saoedi-Arabië reizen?

Dit fascinerende land, dat de afgelopen jaren zijn deuren steeds verder heeft geopend voor toeristen, biedt een schat aan onvergetelijke bezienswaardigheden en activiteiten. Hieronder vindt u de belangrijkste redenen waarom u NU samen met ons naar Saoedi-Arabië zou moeten reizen!

1. Toeristische Ontwikkeling: Nieuwe faciliteiten en trekpleisters vergroten de aantrekkelijkheid.
2. Culturele Bezienswaardigheden: Ontdek rijke geschiedenis met plekken zoals Al-Ula en Riyad.
3. Vision 2030: Er wordt sterk geïnvesteerd in cultuur en entertainment, met projecten zoals de futuristische stad NEOM en Jeddah.
4. Unieke Ervaringen: Bezoek de heilige steden, woestijnen en de Rode Zee kust.
5. Verbeterde Veiligheid: Verhoogde maatregelen voor toeristische veiligheid.
6. Aangenaam Klimaat: Koelere wintermaanden ideaal voor buitenactiviteiten en sightseeing.
7. Visumvereenvoudiging: Eenvoudigere visumvereisten maken reizen naar Saoedi-Arabië toegankelijker.

Naast deze redenen geven we graag ook een aantal hoogtepunten mee van onze reis. Lees verder voor meer inspiratie en ontdek de magie van Saoedi-Arabië!

Riyad: Het hart van de woestijn

Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, is een stad waar het moderne leven en historische pracht hand in hand gaan. Bezoek het indrukwekkende Masmak Fort, een symbool van Saoedische eenwording, en wandel door de levendige souks waar we handgemaakte goederen en exotische specerijen kunnen kopen. Het nationale museum biedt een diepgaand inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van het land.

Buraydah: Een oase van rust

Buraydah, bekend om zijn uitgestrekte dadelpalmen en fruitmarkten, biedt een rustige ontsnapping uit het drukke stadsleven. De stad is beroemd om zijn kamelenmarkt, de grootste in het Midden-Oosten, waar we de traditionele handel in levende lijve kunnen ervaren. De groene parken en tuinen bieden een aangename plek om te ontspannen en de lokale flora en fauna te bewonderen.

Jeddah: Poort naar Mekka

Jeddah, een bruisende kuststad aan de Rode Zee, staat bekend om zijn prachtige Corniche en het historische Al-Balad district. Wandel langs de kustlijn, geniet van de moderne architectuur, en ontdek de eeuwenoude gebouwen die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed. De drijvende moskee en de iconische King Fahd’s Fountain zijn must-see bezienswaardigheden die we niet mogen missen.

Al’Ula: Een mystieke ervaring

Al’Ula is een stad vol mysterie en geschiedenis, vooral bekend om zijn goed bewaarde rotsgraven en het indrukwekkende Hegra, ook wel bekend als Madain Saleh. Deze plek, vergelijkbaar met Petra in Jordanië, biedt een fascinerende kijk op de oude Nabateese cultuur. De spectaculaire rotsformaties en de serene woestijnomgeving maken dit een onvergetelijke bestemming.

Kom alvast in de reissfeer!

Onze reis naar Saoedi-Arabië belooft een avontuur te worden dat u nog lang zal bijblijven. Bekijk hieronder alvast een inspirerende video en klik hier voor het programma van onze groepsreis.