Zij willen terug op reis! U ook?

Onze reisbegeleiders staan te popelen om terug te reizen samen met jullie. Hoe gaat het ondertussen nog met hen? Lees vlug verder!

Groetjes van Fabienne Coppey

Wie kijkt daar nu niet naar uit?!

… samen op reis gaan, gezellig samen zijn, een fris aperitiefje drinken, aanschuiven aan een lekker buffetje, prachtige streken ontdekken, interessante cultuur opsnuiven, praten over koetjes en kalfjes, een mooie zonsondergang bewonderen, en nog zoveel meer!

Eind januari 2020, het einde van een deugddoende groepsreis naar Ras Al Khaimah! Toen wisten we nog niet dat dit voorlopig onze laatste zou worden voor een lange tijd. Gelukkig kunnen ze ons die toch al niet meer afpakken ;-). En nu maar hopen dat we spoedig weer kunnen vertrekken, op een leerrijke rondreis of een leuke strandvakantie, maakt niet uit, als we maar terug samen op stap kunnen :-).

Onze Madeira reis van eind april wordt alvast verschoven naar begin mei 2022, wat uiteindelijk veel beter uitkomt want dit jaar mocht het befaamde bloemenfestival niet doorgaan door corona en volgend jaar kunnen we de parade dus wel bewonderen!

Voor wie meer houdt van een strandvakantie, kunnen we alvast duimen dat onze reis naar Kos op 16 juni kan plaatsvinden. Kos is een gezellig historisch stadje in een gelijknamig Grieks eiland met blauwe zee en lekkere Griekse gerechtjes.

De maand nadien vertrek ik dan opnieuw voor een kleine rondreis in Spaans Baskenland waar we de prachtige en authentieke steden San Sebastian en Bilbao gaan bezoeken met niet te missen het bekende Guggenheim museum.

Wie vervolgens terug wat wil uitrusten, kan in augustus met me mee naar het wondermooie Zuid-Kroatië, waar we strand en één van de mooiste resorts combineren met uitstapjes aan pittoreske stadjes en hun nationaal park met spectaculaire watervallen.

Europa heeft heel wat moois te bieden, maar wie het liever wat verder gaat zoeken, nodig ik tenslotte uit om in de herfst te vertrekken naar het charmante Cuba met een rondreis langs het kleurrijke Havana en authentiek Trinidad.

Voorlopig doe ik overdag maar ijverig verder met mijn vrijwilligerswerk in de woonzorgcentra en vaccinatiecentra, maar blijf ik ’s nachts heerlijk dromen over de momenten die hopelijk zo snel mogelijk zullen komen met fantastische reizen naar verre oorden.

Blijf dus vooral volhouden en goed zorgen voor uw lieve naasten en uzelf en hopelijk zien we elkaar dan heel snel terug!

Zonnige voorjaarsgroetjes van jullie enthousiaste reisbegeleidster Fabi(enne)

 

 

Onze reisbegeleidster Thérèse De Waele aan het woord

Kijk jij er ook zo naar uit?

… naar de dag dat we weer de koffers kunnen pakken op weg naar een nieuw avontuur, naar ontspanning, ontmoeting, de zon en zoveel meer…Ik zeker en vast!

19 maart 2020: we checken in aan de Qatar balie in Saigon om via Doha naar België te reizen. België was al een week in lockdown en de internationale grenzen sloten. De corona pandemie had de wereld in zijn greep. Wat we toen niet konden vermoeden is dat het verdomde virus zo’n lange tijd ons doen en laten zou bepalen. Na meer dan 25 jaar in een stevig tempo op en neer reizen werd de pauzeknop ingedrukt. De valies werd leeggemaakt, gelucht en opgefrist aan de kant geschoven en die eerste maanden kregen mijn huis en de tuin diezelfde grondige poetsbeurt. Ondertussen werden reizen geannuleerd en verschoven naar latere datum. En we hoopten om in de zomervakantie opnieuw op te starten. Niet dus.

In de tijdelijke versoepeling van de coronaregels startten we in september met de voorstellingen van ons reisprogramma in Gent en Lochristi. Hopend op het najaar, hopend op de winter. Niet dus.

Omdat zelfs corona-proof samenkomen niet langer mogelijk was gingen we over op online sessies. Hopend op 2021 … en telkens opnieuw voorbereiden , annuleren, puzzelen aan de reiskalender om opnieuw te boeken. Soms leek het eindeloos.

Maar met de komst van het vaccin komt er ook weer nieuwe hoop en werken we enthousiaster dan ooit om van zodra het kan weer op te starten. Wellicht zullen we ons in de eerste maanden (jaren) moeten aanpassen aan het “nieuwe normaal”. Reizen wordt wellicht een tikkeltje anders want het virus zal ook zijn weg blijven zoeken.

Maar ik ben er klaar voor, het hele team is er klaar voor, de plaatselijke gidsen zijn er klaar voor. En ik weet uit de honderden WhatApps, Messenger berichten, de mails, de telefoontjes die ik kreeg dat u er ook heel hard naar uitkijkt! Hopelijk komt het vaccineren de komende weken op kruissnelheid want ik kan niet wachten u in Zaventem te verwelkomen!

Nog even volhouden en tot binnenkort!

Groetjes Thérèse

Ontdek hier onze reiskalender met vermelding van onze begeleiders.