November 2019 | India

Lieve Thérèse, Namasté.

Ik had enorm naar deze India reis uitgekeken. De Taj Mahal stond sinds jaren op nummer één op mijn bucketlist. Toen ik mij inschreef was het met enige onzekerheid omdat ik voor het eerst met wildvreemde mensen op reis zou gaan. Het was een hele stap om te zetten maar de drang om India te zien was te groot.  Ik was in de overtuiging dat ik mooie dingen ging zien maar ik had nooit durven denken dat de reis naar India zo’n mooie intense reiservaring ging zijn. We hebben met alle facetten van de Indische cultuur, religie en samenleving kennisgemaakt. De mooie dingen maar ook de harde realiteit van hoe de mensen er leven. De allesbehalve luxe manier van ons leven en ze verliezen hun lach en vriendelijkheid niet. Een unieke onvergetelijke ervaring. Prachtig gewoon.

Ik heb al een klein stukje van de wereld gezien Maar nooit heb ik die reizen zo mogen ervaren als deze naar India. De India reis steekt er dan ook met kop en schouders bovenuit. Nog nooit was een reis zo georganiseerd voor, tijdens, bij het nakend afscheid, en na de reis. Uit je mails, kaartjes, dagelijkse boekjes voelde je zo jouw warmte en je betrokkenheid voor zowel de deelnemers als voor je geliefde India. Niemand mocht ook maar iets tekort komen. Verrassingen tover je zo uit je hoed. Iedereen moet zich gewoonweg goed voelen. Nooit eerder heb ik dit meegemaakt. Velen kunnen van jou nog iets leren een reisleidster in hart en ziel die haar reisgenoten en gidsen op handen draagt.

We hadden een leuke groep die goed samenhing maar hierin had jij ook jouw deel.
Herstarten na een reis is altijd moeilijk maar nu was het extra moeilijk door de intensiteitsgraad die de reis gehad heeft. India wordt gemist, de groep wordt gemist, de lach en het Indisch-Engels van Raj wordt gemist en jouw vriendelijkheid, warmte en bekommernis wordt gemist. De meer dan 8000 foto’s zijn een mooie herinnering aan een prachtige intense tijd.

Lieve Thérèse van harte bedankt om door jouw warmte, inzet en betrokkenheid deze India reis een onvergetelijke reis voor mij gemaakt te hebben. Ik zal ze voor altijd koesteren.
We gaan elkaar nog wel zien maar laat zeker weten wanneer Zuid-India op de kalender staat.

C.

Beste Thérèse,
Hartelijk dank voor de fantastische begeleiding en de bewonderingswaardige job-kennis waar wij allen doorheen Noord-India van genoten hebben.
Ik moet U bewonderen waar U de kracht, moed en energie vandaan haalt om dit allemaal te verwezenlijken. Ik veronderstel dat U het na al die jaren als een hobby aanvoelt, maar dan met hard werken en de daarbij horende zorgen. Hier is alles onder controle en ik kan er weer tegenaan. Even wennen en mij weer aanpassen in mijn vertrouwde omgeving. Ik mis hier wel de vriendelijkheid zoals ik die in India heb ervaren.
Ummid hai phir milenge.
Liefs, R.

Namaste Thérèse,
Namaste reisgenoten,

Met een logboek zijn we dag na dag op stap gegaan en maakten we iedere dag kennis met een vrouw, die India groot heeft gemaakt.
Elke dag opnieuw leerden we een stukje van de filosofie van Gandhi, een brokje Hindi, wat West-Vlaams…
In den beginne kregen we een programma, met strikt tijdsverloop, later werd dat een klimatologisch verloop van de dag.
Maar vooral kregen we een gedetailleerde beschrijving van wat we zouden zien, over de mensen, hun religie… en gedurende de dag grondige uitleg en dikwijls gevarieerde gesprekken over alles wat op ons afkwam.

Voor mij was de rijkste ervaring, die in de sloppenwijken van Ahmedabad. Een Belgische vrijwilliger keerde, zoals Thérèse het zegt, van het donkere en kille België terug naar zijn roots in India. Hij geeft hier dansles aan kinderen uit die slums en ging met 20 van hen op danstournee in de VS. Inclusief een bezoek aan Disneyland Californië. De initiatieven daar bevestigen de regel: “If you can walk, you can dance. If you can talk, you can sing.” De tekenklas hebben we “geskipt”.

Ja Thérèse, samen met Raj vorm jij een goed team en hebben we een pracht reis gehad door Rajastan, Gujarat en Uttarahand. Ik was ook echt blij dat jullie er Rishikesh hebben aangebreid.

Voor dat alles en voor zoveel meer MERCI.
Ook aan de hele compagnie.
Nogmaals, shoukria,
C.

Dag Thérèse
Bedankt. Onze reis was zo goed vooral door uw persoonlijkheid die vele rimpels heeft weggestreken, en het respect dat je hebt voor alle deelnemers. Je bent een krak van een groepsleidster. Ondertussen kijk ik al uit naar Vietnam.
Groetjes
R.

Dag Thérèse,
G. en ik zijn nog volop aan het nagenieten van deze prachtige reis!
Nogmaals dikke merci voor je ” vele ” attenties op mijn verjaardag! dat was top!
M.

Sfeerbeelden India 2019 >