Januari 2019 | Lapland

Therese, hierbij wil ik je toch nog even echt bedanken voor de gezellige en professionele begeleiding van de reis. Ik heb er echt van genoten. Morgen kan ik terug met nieuwe energie aan het werk gaan. Ook iedereen bedankt voor het aangename gezelschap op onze Laplandreis (sommigen heb ik meer gezien dan anderen, maar dat is normaal, denk ik).

Hallo, bedankt Thérèse en iedereen voor de mooie Laplandreis in goed gezelschap! Groetjes en geniet nog “lekker” na va dit avontuur, tot later of tot ooit… A.

Het was mijn eerste reis als alleenstaande, in een onbekende groep, En het is geweldig meegevallen. Gevolg: ik ga nog eens mee in het najaar. Wat mij al onmiddellijk opviel, was de goede voorbereiding, de mailtjes vooraf en de geruststellende persoonlijke mail van Therese voor vertrek. Ik begreep onmiddellijk dat deze vrouw (de Therese die ik dan nog niet kende) zich echt inzette voor haar groep. In Zaventem, was er meteen een vriendelijk onthaal. Therese is volgens mij enerzijds een heel professionele en ervaren reisleidster, maar kan anderzijds ook zo spontaan en ‘plezant’ doen met de deelnemers, dat dit bij mij een heel gezellig effect gaf, het creëert makkelijk een gezellige sfeer in de groep!

Een reis met alleenreizenden was voor mij ook heel positief, omdat het steeds de mogelijkheid gaf om je bij iedereen aan te sluiten, zonder dat er voorafbestaande groepjes of koppels zijn, waardoor je uit de boot valt. Alleenreizenden 50+ : voor mij de ideale combinatie om toch in een groep een reis te kunnen maken enerzijds, en anderzijds de mogelijkheid om mij toch af en toe te kunnen terug trekken. Sommige mensen willen wellicht heel de tijd gezelschap, anderen -zoals ik – vinden het ook fijn om eens alleen naar de sauna te gaan, of te lezen zonder dat je je moet verantwoorden, ik kon kiezen waar ik op dat moment behoefte aan had. Een heel fijne formule. G.

Als ik aan Lapland terugdenk is het: fantastisch mooi land; rustige rendieren met een stil ritje door de bossen; de poolcirkel, de heerlijke wandeling op sneeuwschoenen, en de supersnelle enthousiaste huskyhonden, die ons ook door die mooie witte wereld vervoerden. Helaas mochten we het noorderlicht niet zien, toch misschien een volgende keer met net zo’n gezellige groep en de prima begeleidster. L.

Ik was zeer nieuwsgierig hoe Lapland zou zijn. Ik wist dat er weinig licht was en heel koud, maar hoe zou het landschap zijn, hoe leven de mensen daar, wat eten ze…? Met de extra kledij die we kregen waren we goed beschermd. Tijdens de activiteiten konden we regelmatig eens binnen. Jammer dat de rit met de sneeuwscooter in het donker was, waardoor we niets van de omgeving zagen. We reden ook op een ijsvlakte (een bevroren rivier) en ik had me toch wel voorgesteld dat het in een meer beboste omgeving zou zijn. Verder waren alle andere activiteiten fantastisch: de tocht met de rendieren, de hondenslee, bezoek aan Santa Claus, het dierenpark, de film in de iglo en het kampvuur de laatste avond. En in het dierenpark hebben we echt veel dieren gezien van dichtbij. Er waren goede afspraken, alles begon stipt en er was ook voldoende vrijheid om niet deel te neme aan de activiteiten. K. 

Sfeerbeelden Lapland 2019 >