REISVERSLAG NEW YORK – 22/08/2023

Welkom, avontuurlijke lezers! Bereidt u voor om meegevoerd te worden op de reis van uw dromen. In het volgende reisverslag nemen we u mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis doorheen New York dankzij het reisverslag van onze reisleider Alain.

Dag 1

Rechtstreekse heenvlucht Brussel – New York.

Dag 2
Onze eerste volle dag in het geweldige New York. We bezochten het One World Trade Center en Wall Street en luisteren naar onze gepassioneerde gids Lisa.

Dag 3
We verkennen Battery Park met een prachtig zicht op de baai van NY en het Vrijheidsbeeld. Daarna 1,5 uur genieten van een tocht met de Circle Line Sightseeing Cruise. We bewonderen de fraaie New York Public Library, wandelen tot aan het hoofdkwartier van de VN en eindigen in de grote hal van Grand Central Station.

Dag 4
Geboeid luisterend naar de vele verhalen van onze plaatselijke gids Lisa gaan we op ontdekking langs o.a. Times Square, Trump Tower, Rockefeller Center, Hudson Yards, High Line, Little Island om te eindigen op Washington Square Park.
Dag 5
Lisa neemt ons op sleeptouw in Harlem. We bekijken Street Art, brownstones en houden halt bij het Apollo Theater. In de Memorial Baptist Church wonen we een opzwepende gospelviering bij. Na de middag bekijken we het Lincoln Center for the Performing Arts en doorkruisen Central Park van west naar oost. We eindigen in de lobby van het Guggenheim museum.
Dag 6
We starten in Williamsburg, Brooklyn. Lisa vertelt begeesterd over Street Art, de chassidische gemeenschap en Brooklyn toen en nu. Met een ferry naar Dumbo, een bruisend deel van Brooklyn. Wandelen over de Brooklyn Bridge naar Manhattan. Hierna bezoeken we het Empire State Building: van op 322 meter genieten we van het prachtig zicht op NYC en omgeving. Onze verkenning eindigt bij het Flatiron Building.

Dag 7
We starten op het observatiedeck Top of the Rock. Vanop meer dan 250 meter hoogte hebben we een fraai zicht op het Empire State Building en Central Park waar we de voorbije dagen zijn geweest. Daarna verkennen we een stukje van Morningside Heights met de onvoltooide kathedraal St. John the Divine en de wereldvermaarde Columbia University. Enkele deelnemers doen een helikoptervlucht, anderen kiezen voor een tochtje met de Staten Island ferry.

Dag 8
Vandaag gaan we naar huis maar niet voor we nog even binnenlopen in het American Museum for Natural History. In dit prachtige natuurwetenschappelijke museum lopen we door de vlinderafdeling waar zo’n 500 vlinders van 80 verschillende soorten rondfladderen en bekijken we de dinosaurussen en een replica van een blauwe vinvis. We sluiten deze zeer toffe reis af in Ellen’s Stardust, bekend door de zingende obers.

 

NA HET LEZEN VAN ONS REISVERSLAG ZIN GEKREGEN OM MEE TE REIZEN?

We organiseren deze reis nog in oktober 2023.
In 2024 staat New York ook op de planning!