28/04/2025 | 8 dagen
 

Slovenië

Een reis vol natuurlijke schoonheid en culinaire hoogstandjes

Prijs per persoon:

€ 3295 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 3565 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– €100 per persoon

Prijs geldig tot 12/01/2025. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Slovenië

Ontdek Slovenië: Een reis vol natuurlijke schoonheid en culturele hoogstandjes. Ga met ons mee op een opwindende reis langs een aantal van de meest iconische plekjes van Slovenië, waar elk moment een nieuwe ontdekking en een blijvende herinnering belooft.  In dit  land van ongerepte meren, majestueuze bergen en charmante stadjes biedt Slovenië de bezoekers een unieke kans om de natuur op zijn puurst te ervaren.

Verblijfshotels:
2 nachten Bohinj: Alpine Hotel Bohinj 4*
2 nachten Ljubljana: Hotel City 4*
3 nachten Portoroz: Portorose in Portoroz 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
• Dagexcursie naar Istrië (Kroatië)
• Fietstocht per e-bike
• Postojna grotten & Lipica stoeterij
• Culinair genot
• Adembenemende natuurlijke landschappen
• Rijke geschiedenis en tal van historische bezienswaardigheden

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Identiteitskaart (dient geldig te zijn tijdens verblijf).

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Slovenië is het even laat dan in België.

Klimaat
Het weer in Slovenië in april & mei variëren tussen de 8°C en 20°C.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

  • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
  • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
  • Alle transfers volgens programma
  • Verblijf in hotels volgens programma
  • Maaltijden volgens programma (half pension + 2 lunches)
  • Toegangsgelden (kabelbaanrit, boottocht meer van Bohinj, Pletna boottocht, culinaire tour Ljubljana, fietstocht, Postojna grotten, Lipica stoeterij, zoutpannen van Piran, viskwekerij Fonda, wijnfontein in Marezige)
  • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

  • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
  • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
  • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

Vluchten met Brussels Airlines

28/04 Brussel 14u15 – Ljubljana 15u55
05/05 Ljubljana 16u40 – Brussel 18u25

Vluchturen onder voorbehoud.

PROGRAMMA

Dag 1 | Maandag 28 april 2025 | Brussel – Ljubljana (A)

Aankomst op de luchthaven van Ljubljana en transfer naar het betoverende meer van Bled. Geniet van een traditionele Pletna boottocht naar het eiland en laat u verwennen met het proeven van traditionele cake en typische Sloveense likeuren. Verder naar het ongerepte meer van Bohinj en check in in het Alpine Hotel Bohinj 4* aan de oever van het meer. Geniet van vrije tijd om te ontspannen voor het avondmaal in het hotel.

Dag 2 | Dinsdag 29 april 2025 | Bohinj (O-M-A)

Na het ontbijt genieten we van de adembenemende schoonheid van het meer van Bohinj, met een panoramische boottocht.  Hierna volgt een rit per kabelbaan naar de Vogelberg aan de top van het Triglav Nationale park. Van hieruit hebben we het mooiste uitzicht over het meer met het azuurblauwe en kraakheldere water. Eenmaal boven aan de top, genieten we van een typische lunch in een gezellige berghut. Na de lunch is er de mogelijkheid om wat rond te wandelen in de omgeving voordat we met de gondel weer afdalen naar het meer. We bezoeken de kerk van Johannes de Doper, prachtig gelegen op een heuvel aan het meer. Dit cultuurhistorische monument uit de 12e eeuw is beroemd om zijn prachtige fresco’s aan de buitenkant en mysterieuze gotische schilderijen aan de binnenkant die zowel kunsthistorici als bezoekers intrigeren. Er zijn enkele optionele activiteiten in de namiddag mogelijk zoals fietsen of kano varen of u kunt ontspannen in of rond het hotel.

Avondmaal en overnachting in het Alpine Hotel Bohinj 4*.

Dag 3 | Woensdag 30 april 2025 | Ljubljana (O-A)

Ontbijt en check out. Met de autocar rijden we naar de charmante hoofdstad van Slovenië, waar u uitgenodigd wordt om de charmes van Ljubljana te ontdekken. We ontdekken de vele  hoogtepunten van de stad tijdens een culinaire tour. U leert over Sloveense culinaire tradities en verkent het rijke culturele erfgoed van de stad – een fantastische manier om uw smaakpapillen mee te nemen op een opwindende reis, terwijl u ook kennismaakt met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Tijdens het bezoek maken we een speciale stop bij de bruisende openluchtmarkt van Ljubljana, waar u kunt genieten van een verscheidenheid aan heerlijke lokale vlees- en kaasproducten, zelfgemaakte sappen en traditionele Sloveense knoedels. De tour eindigt bij één van de beste wijnbars van de stad, Šuklje, ideaal gelegen aan de rivier. Hier kunt u genieten van een selectie heerlijke wijnen en Sloveense patés, allemaal vakkundig begeleid door een deskundige sommelier.

Check in in het hotel City 4* en geniet van een avondmaal in een lokaal restaurant.

Dag 4 | Donderdag 1 mei 2025 | Ljubljana (O-M-A)

Na het ontbijt hebben we een fietstocht per e-bike voor u gepland (7km op vlakke wegen) langs de pittoreske moerassen van Ljubljana, gevolgd door een schilderachtige lunch te midden van de schoonheid van de natuur in een speciale Eco boerderij met verse producten. Glijd moeiteloos door schilderachtige hoekjes en weelderige landschappen en ontdek verborgen juweeltjes buiten de gebaande paden. Dit e-bike avontuur is de perfecte manier om het buitenleven te verkennen terwijl u geniet van de lokale gastvrijheid. Personen die niet wensen mee te fietsen kunnen gebruik maken van de autocar. Na de lunch keren we terug naar de stad per autocar, verrijkt door het serene uitzicht en de frisse lucht.

In de stad kunt u zich laten onderdompelen in de levendige sfeer voordat we genieten van een avondmaal in het hotel of een nabijgelegen restaurant. Overnachting in hotel City 4*.

Dag 5 | Vrijdag 2 mei 2025 | Postojna – Portoroz (O-A)

Na het ontbijt check out. Vandaag rijden we naar de mooie kust van Portoroz. Onze eerste halte is in Postojna voor een geleid bezoek door de Postojna Grotten, één van de grootste karstmonumenten ter wereld, de thuisbasis van de beroemde ondergrondse trein en spectaculaire stalactieten en stalagmieten, een lust voor het oog! Na het verkennen van de grotten kunt u genieten van wat vrije tijd voor lunch of koffie in de schilderachtige omgeving.

Na het vrije middagmaal verder naar Lipica voor een bezoek aan het historische paardenlandgoed. Lipica is de bakermat van het lippizaner paard en de grootste lippizanerstoeterij ter wereld. Hier bezoek je het historische landgoed, leren we over de traditie van het fokken van deze elegante paarden en kun je misschien een glimp opvangen van een trainingssessie of een klassieke rijshow.

Verder naar de kustplaats Portoroz voor het avondmaal en de overnachting in hotel Portorose in Portoroz 4* aan zee.

Dag 6 | Zaterdag 3 mei 2025 | Piran – Marezige (O-A)

Ontbijt. Vandaag verkennen we de oude zoutpannen en een lokale viskwekerij. De zoutpannen van Piran, waar de fleur de sel (zoutbloem) van wereldklasse nog steeds volgens eeuwenoude methoden wordt geproduceerd, waren de reden voor de bloei van het pittoreske mediterrane ommuurde stadje, met zijn kerk met uitzicht en culturele bezienswaardigheden. Ontdek de eeuwenoude traditie van zoutwinning in het museum ter plaatse, dat een fascinerende blik werpt op de historische en ecologische betekenis van zoutwinning. Geniet van een vrije lunch in dit charmante stadje.

Op het meest zuidelijke punt van de Sloveense zee ligt de Fonda viskwekerij, bekend om het duurzaam kweken van zeebaars uit Piran. Hier krijgen we een rondleiding door de faciliteiten en genieten tijdens een proeverij van de versheid en kwaliteit van hun visproducten. De tour eindigt bij de pittoreske wijnfontein in Marezige, waar we verschillende lokale wijnen direct van de bron kunnen proeven. Deze ervaring belicht niet alleen de natuurlijke schoonheid en culturele inzichten van de regio, maar verwent ons ook met culinaire genot.

We keren terug naar het hotel voor nog wat vrije tijd en sluiten de dag af met een diner in het hotel, genietend van de smaken van de kust. Overnachting in het hotel.

Dag 7 | Zondag 4 mei 2025 | Istrië (O-A)

Op onze laatste dag gaan we op dagexcursie naar Istrië in Kroatië. We rijden naar het Limski kanaal ook Lim Fjord genoemd, gelegen tussen Rovinj en Vrsar in de provincie Istrië. We maken een gezellige boottocht. Nadat u van boord bent gegaan, kunt u bij het water van de fjord genieten van de delicatessen vers uit de zee zoals oesters of sardientjes,  in combinatie met heerlijke lokale olijfolie en een glas frisse witte wijn. We zetten onze culinaire reis verder met een heerlijke vislunch die de essentie van de kustkeuken weergeeft.

Vervolgens rijden we verder naar Rovinj, een van de meest pittoreske kuststadjes van Istrië. Geniet van wat vrije de tijd om door de charmante straatjes te dwalen, de levendige sfeer op te snuiven en het onvergetelijke uitzicht vast te leggen.

Transfer terug naar Portoroz, verrijkt met de  indrukken van de kustcharme van Istrië. Overnachting in het hotel.

Dag 8 | Maandag 5 mei 2025 | Ljubljana – Brussel (O)

Ontbijt en vrije tijd vooraleer we terug naar de luchthaven in Ljubliana rijden voor onze rechtstreekse vlucht naar huis. Einde van een mooie reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

  • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
  • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
  • Alle transfers volgens programma
  • Verblijf in hotels volgens programma
  • Maaltijden volgens programma (half pension + 2 lunches)
  • Toegangsgelden (kabelbaanrit, boottocht meer van Bohinj, Pletna boottocht, culinaire tour Ljubljana, fietstocht, Postojna grotten, Lipica stoeterij, zoutpannen van Piran, viskwekerij Fonda, wijnfontein in Marezige)
  • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

  • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
  • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
  • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.