augustus 2025 | 8 dagen
 

Emilia-Romagna augustus 2025

(H)eerlijk Emilia-Romagna

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u al een voorlopig programma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in augustus 2025.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Rondreis Emilia-Romagna

Emilia-Romagna, de Italiaanse regio die gekend staat voor zijn smakelijke specialiteiten zoals de Prosciutto di Parma, mortadella, aceto balsamico, … Maar ook het grote automerk Ferrari heeft hier zijn vestiging. We starten onze rondreis in Parma, bekend om zijn heerlijke ham en kaas, gevolgd door Modena. We brengen ook een bezoek aan de grootste stad van Emilia-Romagna, Bologna. Dé stad met de oudste universiteit van Europa. Met zijn middeleeuwse straatjes, portici, torens, palazzi en monumentale gebouwen is het historische centrum de ideale plek om u te laten onderdompelen in de typische sfeer van deze mooie stad.

Verder mogen ook de bevallige steden Ferrara, Ravenna, Rimini, Gradara en Modena niet ontbreken! We bezoeken onder andere ook de Prosciutto- en Parmesaanfabriek nabij Parma. Het wordt vast en zeker een bijzondere en heel lekkere reis!

Verblijfshotels:

3 nachten in Starhotels Du Parc 4* Parma
2 nachten in Princess Art Hotel  4* Ferrara
2 nachten in Hotel Villa Rosa Riviera 4* Rimini

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
• Inclusief heerlijke degustaties
• Ontdekking van sfeervolle Italiaanse stadjes
• Byzantijnse pracht in Ravenna

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro.

Lokale tijd
In Emilia-Romagna is het even laat als bij ons.

Klimaat
Door zijn ligging aan de Adriatische kust geniet de regio van een zee- en mediterraan klimaat. Gemiddeld is het maximaal 27°C in augustus in Emilia-Romagna.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • ‘Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTEN

Vluchten met Brussels Airlines

PROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Bologna – Parma (A)

We vertrekken in de namiddag vanuit Brussel met Brussels Airlines naar Bologna. Na aankomst is er meteen een transfer naar ons hotel in Parma. Check-in en avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in Starhotels Du Parc 4*.

Dag 2 | Parma (O-A)

Ontbijt. Vandaag staat Parma op ons programma. Wie Parma zegt, zegt Parmaham. Uiteraard moeten we tijdens een bezoek aan deze bruisende, sfeervolle stad ook proeven van deze delicatesse. We brengen een bezoek aan een lokale boerderij waar we deze lekkernij kunnen proeven. In de namiddag bezoeken we het centrum van Parma met onder andere de kathedraal, het Regio theater (buitenkant) en de achthoekige doopkapel.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in Starhotels Du Parc 4*.

Dag 3 | Parma – Modena – Parma (O-A)

Ontbijt. Vandaag prikkelen we onze smaakpapillen opnieuw met een bezoek aan een fabriek waar ze Parmezaanse kaas produceren. Op het einde van het bezoek zullen we deze delicatesse kunnen proeven.

Na de middag bezoeken we Modena. Dit is de geboortestad van de bekende operazanger Pavarotti. We maken een begeleid stadsbezoek en ontdekken de charme van deze stad die tevens op de lijst staat van UNESCO werelderfgoed. In de omgeving doen we nog een proeverij van Balsamico.

We rijden terug naar ons hotel in Parma voor het avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in Starhotels Du Parc 4*.

Dag 4 | Bologna – Ferrara (O-A)

Na het ontbijt nemen we afscheid van Parma en rijden we door naar Bologna voor het bezoek aan de oudste universiteitsstad van Europa. We maken een wandeling langs het Maggiore plein, het Accursio paleis, de St. Petronio Basiliek, de Neptunusfontein, het paleis van King Enzo en de Asinelli Tower…

We genieten van een vrije lunch in een trattoria. Hier kunnen we proeven van de typische regionale gerechten. In de namiddag brengen we een geleid bezoek aan een wijnfattoria met een wijndegustatie. We rijden verder naar Ferrara.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het Princess Art hotel in Ferrara 4*.

Dag 5 | Ferrara (O-A)

Ontbijt. Vandaag bezoeken we de provinciehoofdstad van Emilia –Romagna, nl. Ferrara. Wandeling door deze imposante stad met de prachtige historische paleizen op de Corso Ercolo I d’Este en het Castello Estense, een burcht in het centrum van de stad.

In de namiddag vrije tijd.

Avondeten in een lokaal restaurant en overnachten doen we in Princess Art Hotel  in Ferrara 4*.

Dag 6 | Ravenna (O-A)

Na het ontbijt vertrekken we richting Ravenna voor een begeleid bezoek. Deze vroegchristelijke, cultuurhistorische stad is wereldberoemd door haar Byzantijnse mozaïeken. We bezoeken er onder andere het mausoleum van Galla Placidia, de kerk van San Vitale en Sant’Apollinare. Vrije lunch. We vervolledigen onze stadsrondleiding na de middag met het Battisterio Neoniano, Dante’s graf en de basiliek van San Fransesco.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in hotel Villa Rosa Riviera in Rimini 4*.

Dag 7 | Rimini Coast (O-A)

We genieten van ons ontbijt. Daarna maken we kennis met de omgeving van de populaire badplaats Rimini en de regionale specialiteiten. We volgen de kustlijn en komen volgende badplaatsen tegen: Riccione, Misano, Adriatico, Portoverde, Cattolica en Gabicce Monte. We houden halt in enkele dorpjes en genieten van wat vrije tijd.

Avondmaal en overnachting in hotel Villa Rosa Riviera in Rimini 4*.

Dag 8 | Bologna – Brussel (O)

Na het ontbijt nemen we onze transfer naar de luchthaven van Bologna voor onze vlucht terug naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Alle vermelde bezoeken
 • Engelstalige gidsen tijdens de bezoeken
 • Proeverij van Parmaham, Parmezaanse kaas, lokale wijn & Balsamico
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 15 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.