17/07/2024 | 9 dagen
 

Ierland | VOLZET

Land met tradities en een natuur van een ongelofelijke schoonheid.

Prijs per persoon:

€ 3365 bij verblijf in een tweepersoonskamer | VOLZET
€ 4045 bij verblijf in een éénpersoonskamer | VOLZET

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 50 per persoon

Prijs geldig tot 10/02/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Rondreis Ierland

Land van de Kelten met het symbolische kruis, de shamrock, de harp en een eigen Gaeilge taal. Een cultuur die honderden jaren oud is. Land van geloof, tradities, kastelen, mythen en sagen waar de folkmuziek en de riverdance nooit ver weg zijn. Land met een adembenemende natuur: woeste kustlijnen, groene heuvels, schilderachtige baaien en authentieke vissersdorpjes. Land met een turbulente geschiedenis die op vele plekken voelbaar is. Land ook van pubs, whisky, Guinness, zalm, cockles and mussels en gezelligheid.

Verblijfshotels
2 nachten Dublin: The Address Hotel Connolly 4*
1 nacht Kilkenny: Kilkenny Pembroke Hotel 4*
1 nacht Cork: The Kingsley 4*
2 nachten Tralee: The Ashe 4*
1 nacht Ennis: Hotel Old Ground 4*
1 nacht Athlone: Sheraton Hotel 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
• Bezoek aan de hoogste klipkust van Europa, Cliffs of Moher
• Folk en Riverdance diner in Dublin
• Aangename combinatie van steden en natuur

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Ierland is het 1 uur vroeger dan in België.

Klimaat
Ierland heeft een zeeklimaat, men heeft er elke dag kans op regen. De gemiddelde temperatuur in juli is 21 graden.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Aer Lingus
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Hotels volgens programma of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 1 lunch)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

Vluchten met Aer Lingus

17/07 Brussel 10u20 – Dublin 11u05
25/07 Dublin 17u55 – Brussel  20u40

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Woensdag 17 juli 2024 |  “Cead Mile Failte” – Welkom in Ierland (A)

Vlucht naar Dublin met Aer Lingus in de voormiddag. Een panoramische stadstoer is de ideale kennismaking om Dublin te leren kennen. Met de bus rijden we langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de elegante Georgian squares, beroemd om de aparte architectuur; de Liffey met zijn bijzondere bruggen en kades; The Docklands; St Patrick’s Cathedral, een van de grootste kathedralen van Ierland en Christchurch, gebouwd op de fundamenten van een Vikingkerk; de Guinness brouwerij en Collins Barrack nu onderdeel van het Nationale Museum. Phoenix Park is de enorme groene long van Dublin met zijn vele monumenten.

Rond het middaguur gebruiken we er ons lunchpakket. De bus brengt ons naar ons hotel in het centrum en vervolgens naar College Green. We houden halt bij Parliament House en bezoeken Trinity College met the Book of Kells. Trinity werd in 1592 opgericht door Koningin Elizabeth 1 op in beslaggenomen gronden van een Augustijner klooster en is de oudste universiteit in Ierland. Trinity College verleende als eerste Britse universiteit toegang aan vrouwen in 1902. De meeste van de belangrijkste gebouwen van het centrale plein werden gebouwd tijdens de Georgische periode. Binnen de universiteitsmuren bevindt zich ook Parliament Square met 18e -eeuwse gebouwen. Na dit bezoek wandelen via het standbeeld van Moly Malone naar Temple Bar voor een lekkere Guinness en verder via de Ha’Penny Bridge en “The Spire” naar het hotel.

Avondmaal en overnachting in The Address Hotel Connolly 4*

Dag 2 | Donderdag 18 juli 2024 | Dublin – Kilkenny (O–A)

We verlaten Dublin. Even buiten de stad ligt Russborough House en de Parklands. Het prachtige Palladiaanse herenhuis uit 1740 ligt binnen een immens park en herbergt één van de meest indrukwekkende particuliere kunstcollecties in Ierland. Het museum biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis, levens en verhalen van Russborough en zijn eigenaren van de 18e eeuw tot heden. Lunch in Russborough voor eigen rekening.

Na de lunch rijden we naar Kilkenny gelegen de oevers van de rivier de Nore. We maken een verkennende wandeling in deze middeleeuwse stad met historische gebouwen als Kilkenny Castle, St Canice’s Cathedral met de ronde toren, Rothe House en de kleine straatjes met theaters, openbare tuinen en musea. De Ierse sport hurling is één van de oudste en bovendien één van de snelste veldsporten ter wereld. Kilkenny heeft een super goed hurling team.

Avondmaal en overnachting in Pembroke Hotel 4*.

Dag 3 | Vrijdag 19 juli 2024 | Kilkenny – Cashel – Cahir – Cork (O–A)

Na het ontbijt vertrekken we naar Cork. Onderweg bezoek aan Rock of Cashel, misschien wel de meest gefotografeerde plaats in Ierland. Rock of Cashel is een 200m hoge rots van kalksteen. Sint Patrick bezocht de rots in 450. Brian Boru werd er gekroond tot de eerste koning van Ierland in de tiende eeuw. De plaats werd toegekend aan de kerk in de 12e eeuw. Momenteel behoort deze aan de O’Brien clan. Na de lunch bezoeken we Cahir Castle. Dit 15e -eeuws kasteel is prachtig gelegen op een rotsachtig eiland in de rivier de Suir. Het is het grootste kasteel uit deze periode in Ierland en was eigendom van de machtige familie Butler. De oorsprong van het kasteel gaat terug tot de 3e eeuw wanneer een Dun (aarden fort) werd gebouwd op het rotsachtige eiland. Dit gaf de stad Cahir de oorspronkelijke naam “Dun Iascaigh” (stad van het fort).

Lunch voor eigen rekening in Cahir. In de namiddag rijden we verder naar The Old Midleton Distillery. In de stad Midleton werd in sinds het begin van de 9e eeuw whisky gedistilleerd. The Old Midleton Distillery, opgericht door de Murphy Brothers in 1825, produceert nog steeds meer dan 24 miljoen flessen whisky per jaar. Het is een must do voor whisky kenners, maar ook de ideale plek voor amateurs om de geheimen van een goede Irish Whisky te leren kennen. De rondleiding door de distilleerderij eindigt met het proeven van een glas Ierse whisky. Na deze bezoeken rijden we verder naar Cork, de tweede stad van de Ierse Republiek, die echter haar oude glorie gedeeltelijk verloren heeft.

We nemen onze intrek in Hotel the Kingsley 4* gelegen aan de rivier de Lee. Avondmaal in het hotel

Dag 4 | Zaterdag 20 juli 2024 | Cork – Blarney Castle – Killarnay – Tralee (O-A)

In de voormiddag reizen naar Blarney voor een bezoek aan Blarney Castle. Dit oude bouwwerk behoorde aan de McCarthy’s, heren van Muskerry. Het is een van Ierlands oudste en meest historische kastelen en een van de sterkste vestingen in Munster. Het werd gebouwd in 1446 en vooral bekend om zijn Blarney Stone: de Steen van Welsprekendheid. Naar eeuwenoude traditie werd aangenomen dat deze steen aan wie hem kuste de gave van welsprekendheid kon schenken. Met een klim op de toren ronden we dit bezoek af.

Vervolgens maken we kennis met de Wollen Mills van Blarney. Dankzij de tewerkstelling in en rond deze Mill werd de streek gespaard van grote armoede in periodes van hongersnood. Toen Chris Kelleher, een ex- werknemer van de Mill, de molen in 1976 kocht werd deze omgebouwd tot één van de grootste ambachtelijke kwaliteitswinkel van Ierland. Vrije tijd voor shopping en lunch voor eigen rekening.In de namiddag rijden we naar Killarney Nationaal Park. Langs de oevers van Laugh Leane wandelen we naar Ross Castle en we maken we enkele korte wandelingen in het Nationaal park naar de Torc waterval en naar Muckross Abbey.

In de late namiddag rijden we naar Tralee, de hoofdplaats van het graafschap Kerry en nemen onze intrek voor 2 nachten in hotel The Ashe Tralee 4*. Avondmaal in het hotel.

Dag 5 | Zondag 21 juli 2024 | Dingle Peninsula Tour (O-A)

We beginnen de dag met een wandeling naar de Rozentuin van Tralee waar we kennis maken met de traditie van de verkiezing van “The Rose of Tralee”. Daarna zijn we klaar om het Schiereiland Dingle in West-Kerry te verkennen. Dit schiereiland staat bekend om zijn Celtic, prechristelijke monumenten en christelijke kerken. Het is ook een ‘Gaeltacht’ (Iers taalgebied, waar de Ierse taal en de traditionele manieren van leven zijn bewaard gebleven). Dingle stad is een bloeiend vissersdorp en biedt volop gelegenheid om te winkelen of gewoon genieten van de sfeer van een typisch Iers stadje met zijn pubs, smalle straatjes en drukke haven.The Wild Atlantic Way loopt rond de kust en is werkelijk spectaculair. Het loopt door een keten van bergen, genaamd Slieve Mish.

We maken een korte strandwandeling in Inch, een lang strand omzoomd door duinen en beroemd gemaakt door David Lean ’s film “Ryan’s daughter”. We hebben er een prachtig zicht op Iveragh en Rossbeigh Beach. Van Inch rijden we langs de kust naar Slea Head, een blauw zeelandschap rondom het Blaskets eilanden. In de verte zien we de twee rotsachtige Skellig eilanden, waarop de ruïnes van een vroegchristelijk klooster staan. Een wandeling van een uurtje langs deze prachtige klifkust gaat langs de overblijfselen van het decor van de film “Home and away”. Lunchen doen we in Ballyferriter, een typisch Iers dorpje. In de namiddag rijden vrije tijd voorzien in Dingle stad.

Daarna rijden we terug naar Tralee voor avondmaal en overnachting in hotel The Ashe Tralee 4*

Dag 6 | Maandag 22 juli 2024 | Tralee –  Foynes – Moher – The Burren – Ennis (O–A)

Na het ontbijt vertrek naar het Foynes Flying Boat Museum gelegen 35 km ten westen van Limerick aan het Shannon Estuarium. Van 1939 tot 1945 was Foynes het knooppunt voor het luchtverkeer tussen de Verenigde Staten en Europa. Het museum beschikt ook over de originele Terminal Building compleet met alle apparatuur. Er is ook replica op ware grootte van een B314 vliegende boot. Irish Coffee werd uitgevonden in 1942 in Foynes om verkleumde passagiers op te warmen. Hoe je Irish Coffee maakt wordt ons ter plekke vertelt en natuurlijk drinken we er samen een. Met de Ferry reizen we verder via het Shannon Estuarium.

Onderweg lunch voor eigen rekening. Daarna rijden we naar de Cliffs of Moher, gelegen aan de Atlantische oceaan en grenzend aan de Burren County. De Cliffs of Moher zijn één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Ierland. Ze strekken zich uit over 8km en op hun hoogste punt rijzen ze 230m boven het water uit. Atlantic Edge, het bezoekerscentrum op de Cliffs of Moher is een enorme koepelvormige grot die beelden en tentoonstellingen bevat van de verschillende elementen van de machtige Cliffs of Moher: de oceaan, rotsen, de natuur en de mens. Ieder kan op eigen ritme wandelen langs de goed aangeduide paden met diverse uitzichtpunten waar je beslist de mooiste foto’ kan maken van de kliffen.

We reizen verder naar The Burren, bekend om de prachtige landschappen van kalksteen met bijzondere flora en vele historische monumenten. De wegen in Burren zijn van kalksteen die doorkruist wordt met grykes (scheuren). In het gebied zijn hunebedden, ringvormige forten, Keltische kruisen, de ruïne van een Cisterciënzer abdij uit de 12e eeuw, prehistorische nederzettingen en kleine dorpen achtergelaten tijdens de hongersnood. Op onze weg naar Ennis houden we halt bij Black Head.

Avondmaal en overnachting in hotel Old Ground 4*.

Dag 7 | Dinsdag 23 juli 2024 | Ennis – Connemara – Athlone (O–A)

Na het ontbijt vertrekken we voor een dagtocht richting de Connemara regio. Connemara, is een gebied van meren, rivieren, moerassen en bergen. Een gebied gekenmerkt door zijn stenen muren en rieten huisjes waar Gaeilge taal nog steeds wordt gesproken en waar de tijd blijkbaar bleef stilstaan. Het is zonder twijfel het meest ongerepte romantische deel van Ierland en een paradijs voor natuurliefhebbers. Een bezoek aan Connemara zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Killary Harbour. Het is Ierland’s belangrijkste fjord. We maken een cruise door de fjord met een speciaal gebouwde boot die de passagiers een ononderbroken uitzicht geeft op het spectaculaire landschap. Zeehonden, otters, dolfijnen, wilde geiten en vele soorten zeevogels kunnen worden gespot in hun natuurlijke habitat. Lunch voor eigen rekening.

We zetten daarna onze reis verder naar Kylemore Abbey. Deze is schitterend gelegen in de Kylemore Pass in Connemara. Mitchell Henry bouwde het huis in 1868 in neo gotische stijl. De abdij is nog steeds bewoond door de Ierse orde van Benedictijner nonnen. Ze vestigden er een particuliere school voor jonge meisjes, de gerenommeerde Kylemore Abbey International School, die echter in 2010 werd gesloten. Rond de abdij werd in 1867 ‘The Kylemore Victorian Walled Garden’ aangelegd. Via de Inagh vallei en de zuidkust rijden we naar Galway waar we de kathedraal bezoeken.

Verder naar Athlone. Avondmaal en overnachting in Sheraton hotel 4* Athlone.

Dag 8 | Woensdag 24 juli 2024 | Athlone – Clonmacnoise – Dublin (O–A)

We rijden na het ontbijt naar de kloosterruïnes van Clonmacnoise langs de oevers van de Shannon. Een prachtige vroege christelijke site gesticht door St. Ciarán in de 6e eeuw. Door zijn gunstige ligging groeide het klooster snel uit tot een belangrijk centrum van religie, studie, politiek en handwerkkunst. De site van Clonmacnoise bevat de ruïnes van een kathedraal, zeven kerken uit de 10e tot 13e eeuw), twee ronde torens, drie hoge kruisen waaronder het Cross of the Scriptures (één van de mooiste hoge Keltische kruizen), en de grootste collectie vroegchristelijke grafstenen van West-Europa.

We keren nadien terug naar Athlone, een historische handelsstad aan de Shannon. Al wandelend door de stad heeft elk gebouw een verhaal te vertellen, van het 12e-eeuwse kasteel tot de 17e-eeuwse kazerne en het 19e-eeuwse armenhuis, een overblijfsel uit de tijd van de Ierse hongersnood. Lunch voor eigen rekening. Na de lunch rijden we verder naar Dublin en nemen onze intrek in The Address Hotel Connolly.

Op onze laatste avond in Ierland genieten we van een diner en entertainment met folk en riverdance in The Merry Ploughboys pub. Overnachting in The Address Hotel Connolly 4*.

Dag 9 | Donderdag 25 juli 2024 | Dublin – Howth – Brussel (O-M)

Na check-out vertrekken we naar Howth, een levendig vissershaventje. We waaien uit gedurende een korte wandeling bij Howth Summit, een klif in de Baai van Dublin. Daarna rijden we naar het stadje Howth en het haventje waar we vrije tijd voorzien. Afscheidslunch in een visrestaurant in het haventje. Rond 16u rijden we naar Dublin Airport voor de vlucht naar Brussel waar we aankomen rond 21u30.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Aer Lingus
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Hotels volgens programma of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 1 lunch)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.