november 2025 | 5 dagen
 

Istanbul november 2025

Verken de grootste stad van Turkije

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u al een voorlopig programma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in november 2025.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Citytrip Istanbul

We ontdekken samen de grootste stad van Turkije, begeleid door onze Nederlandstalige deskundige reisleider Hikmet, een wandelende encyclopedie als het gaat om Turkije. We laten ons betoveren door de rijke geschiedenis, de levendige cultuur en de heerlijke keuken van Istanbul, terwijl Hikmet zijn diepgaande kennis deelt en ons meeneemt op een reis vol ontdekkingen. Samen gaan we de verborgen juweeltjes verkennen en genieten van de unieke charme van deze betoverende stad.

Verblijfshotel: Radisson Hotel President Old Town 4*
Radisson Hotel President Old Town is een juweeltje in het hart van Istanbul en biedt een combinatie van moderne luxe en klassieke charme. Radisson staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteitsservice en comfortabele accommodaties. Het hotel is gecertificeerd als milieuvriendelijk. Het binnenzwembad en het dakterras van het hotel bieden een panoramisch uitzicht op de Zee van Marmara.

Onze troeven
• Verblijf in een uitstekend hotel
• Nederlandstalige gids Hikmet vanaf Zaventem
• Ontdekking bruisende Bazaars
• Verken de historische paleizen en gebouwen

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Turkse lira.

Lokale tijd
In Istanbul is het 1 uur later dan in België.

Klimaat
Gemiddeld is het in november maximaal 19°C en minimaal rond de 12°C in Istanbul.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • ‘Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Turkish Airlines

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Istanbul (A)

Vertrek vanuit Zaventem met Turkish Airlines naar Istanbul en transfer naar het hotel. In de namiddag wandelen we langs de oudste Universiteit van Turkije naar de befaamde Suleymaniye moskee. De Suleymaniye-moskee is een prachtig en historisch bouwwerk. Ze werd gebouwd op initiatief van Sultan Suleyman de Grote en ontworpen door de beroemde Ottomaanse architect Mimar Sinan. Naast de moskee omvat het complex ook een ziekenhuis, een keuken voor de armen, een theologische school en een badhuis. Dit toont aan dat het niet alleen een religieuze plaats is, maar ook een centrum voor sociale en educatieve activiteiten.

Avondmaal en overnachting in Radisson Hotel President Old Town 4*.

Dag 2 | Istanbul (O-M-A)

Ontbijt. We rijden meteen door naar het oude gedeelte van Istanbul. We bezoeken hier onder andere de Blauwe Moskee, de belangrijke overblijfselen van de toenmalige Romeinse Hippodroom en de beroemde Aghia Sophia Basiliek. De Aghia Sophia werd oorspronkelijk gebouwd als een kathedraal in het jaar 537 door de Byzantijnse keizer Justinianus I. Het diende als het belangrijkste religieuze centrum van het oostelijke christendom voor bijna duizend jaar. De basiliek staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur, waaronder enorme koepels, uitgebreide mozaïeken, en artistieke details die een samensmelting van Byzantijnse en Ottomaanse stijlen laten zien. Hiernaast bezoeken we ook de kleine Aghia Sophia.

Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoeken we ook de imposante cisterne. Het is één van de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden in de stad. Deze ondergrondse wateropslagplaats dateert uit de 6e eeuw en bevindt zich in het hart van het oude Constantinopel.

Avondmaal en overnachting in Radisson Hotel President Old Town 4*.

Dag 3 | Istanbul (O-M-A)

Na het ontbijt verkennen we het imposante Dolmabahçe paleis. Het paleis, gebouwd in de 19e eeuw, diende als het administratieve centrum van het Ottomaanse rijk en later als de officiële residentie van de sultans. Na het bezoek rijden we over de hangbrug naar het Beylerbeyi paleis. Met zijn witte marmeren gevels, sierlijke details en weelderige tuinen straalt het paleis een aura van verfijning uit. Het interieur is even indrukwekkend, met prachtig versierde kamers, kristallen kroonluchters en elegante meubels die getuigen van de weelde en de smaak van de Ottomaanse heersers. Lunch in een lokaal restaurant.

We eindigen de dag met een gezellige boottocht op de beroemde Bosphorus. Tijdens de boottocht varen we langs indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder historische paleizen, moskeeën en bruggen. Een hoogtepunt is het zien van de prachtige skyline van Istanbul vanaf het water, vooral ’s avonds wanneer de stad verlicht is.

Avondmaal en overnachting in Radisson Hotel President Old Town 4*.

Dag 4 | Istanbul (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we opnieuw naar het oude gedeelte van de stad en bezoeken er het Topkapi Paleis. Een hoogtepunt van het paleis is de Harem, een doolhof van prachtig versierde kamers en binnenplaatsen waar de concubines en familieleden van de sultan leefden. Lunch in een lokaal restaurant.

In de namiddag bezoeken we de Grote- en Kleine Bazaar. Beide gevestigd in het betoverende Istanbul, vormen een levendige weerspiegeling van de eeuwenoude handelsgeest van de stad. Zowel de Grote als de Kleine Bazaar bieden niet alleen een overvloed aan koopwaar, maar ook een duik in de rijke geschiedenis en tradities van Istanbul. Terwijl de Grote Bazaar het hart van de handel in het oude Ottomaanse rijk belichaamt, weerspiegelt de Kleine Bazaar de exotische smaken die door de eeuwen heen de stad zijn binnengekomen. Beide markten zijn een ware viering van de diverse en levendige cultuur van Istanbul.

Een laatste stop vandaag is de Rüstem Pasha moskee. De Rüstem Pasha-moskee is gebouwd in opdracht van Rüstem Pasha, de grootvizier en schoonzoon van de beroemde Ottomaanse heerser Süleyman de Grote, in de 16e eeuw. Wat deze moskee bijzonder maakt, zijn de prachtige keramische tegels die het interieur sieren. De tegels zijn van de beroemde Iznik-stijl en tonen ingewikkelde bloemenmotieven en geometrische patronen. Deze tegels geven de Rüstem Pasha-moskee een uniek en kleurrijk karakter.

Avondmaal en overnachting in Radisson Hotel President Old Town 4*.

Dag 5 | Istanbul – Brussel (O)

Na het ontbijt zetten we onze bagage klaar aan de receptie. We wandelen een laatste keer richting de populaire boulevard Taksim en bezoeken het Galata-district. Een opvallend kenmerk van de Taksim-boulevard is de nostalgische tram die zich een weg baant door de drukke straten en zo een charmant element toevoegt aan de sfeer. Het is een populaire attractie, niet alleen vanwege de praktische functie, maar ook vanwege de historische charme die het met zich meebrengt.

Het Galata-district omarmt zowel het verleden als het heden met zijn iconische Galatatoren. Gelegen aan de noordelijke oever van de Gouden Hoorn, rijst de Galatatoren op als een majestueuze wachter over de stad. De Galatatoren werd oorspronkelijk gebouwd in de middeleeuwen door de Genuezen en diende als een uitkijktoren en gevangenis. In de loop der eeuwen is de toren getransformeerd en heeft het vele functies gediend, van brandtoren tot observatiepunt.

Transfer naar de luchthaven voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Turkish Airlines
 • Nederlandstalige gids Hikmet vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachting in de vermelde accommodatie
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 3 lunches)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.