maart 2025 | 5 dagen
 

Lapland 2025

Welkom op een avontuurlijke reis naar Lapland

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u voorlopig al een detailprogramma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in maart 2025.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Winterwonderland

Welkom op een avontuurlijke reis naar Lapland, het magische winterwonderland in het noorden van Europa. We laten ons betoveren door de schoonheid van dit betoverende gebied, waar uitgestrekte besneeuwde landschappen, majestueuze bergen en dichte bossen samenkomen. Deze reis belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarbij we ons onderdompelen in de charme van Lapland en genieten van spannende activiteiten zoals een huskytocht, een sneeuwscootersafari en ontspannende momenten.

Bereid je voor op een onvergetelijke ontdekkingsreis in het hart van Lapland!

Verblijfshotel: Sokos Hotel Levi 4*
Dit moderne en comfortabele hotel ligt midden in het centrum van Levi en dichtbij de uitstekende restaurants, bars, winkeltjes en de skipistes. Het interieur is uiterst stijlvol, waarbij de Lapse seizoenen op een inspirerende manier worden uitgebeeld. In het hotel kunnen we ook genieten van de avondsauna. De sauna van het hotel wordt elke avond verwarmd en ontspant ons lichaam en geest.

Onze troeven
• Inclusief 5 excursies
• Sneeuwschoenwandeling richting Santa’s Cabin
• Leer de technieken van het rijden met een sneeuwscooter
• Bezoek aan huskyfarm en geniet van een huskyrit
• Aangepast programma voor 50-plussers
• Nederlandstalige begeleiding vanuit Zaventem

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart of paspoort.

Munt
U kunt ter plaatse betalen met euro’s.

Lokale tijd
In het Finse Lapland is het een uur later dan in België.

Klimaat
Gemiddeld is het maximaal -4°C in maart. Voorzie degelijke, waterdichte en warme kledij, idem voor het schoeisel en hoofdbedekking.

Kledij
Op de dag van aankomst krijgt u een volledige warme winteruitrusting die u kunt behouden tot op het einde van de 5-daagse en die we aantrekken voor elke buitenactiviteit: stevige bottines, dikke sokken, warme en waterdichte overall, handschoenen, muts en sjaal.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • ‘Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Tui Fly

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Kittilä (A)

We vertrekken vroeg in de ochtend vanuit Brussel Zaventem naar Kittilä en komen daar aan om 10u20 lokale tijd. Transfer naar ons hotel waar we inchecken en onze bagage achterlaten. Na de check-in halen we onze thermische kledij voor de koude op. De kledij bestaat uit warme botten, handschoenen, een muts en een thermische overall. We hebben deze uitrusting een hele week ter beschikking.

Na het ophalen zijn we klaar voor een eerste verkenning met onze reisleiding.

Avondeten in ons hotel Sokos Hotel Levi 4*.

Dag 2 | Rendierboerderij – Noorderlicht – Levi (O-A)

Na het ontbijt vertrekken we richting een rendierboerderij. Deze unieke boerderijen zijn een iconisch onderdeel van de Laplandse cultuur en traditie. Op de rendierboerderijen leven herders en hun kuddes rendieren in harmonie met de natuur. De herders, gehuld in traditionele kleding, kennen hun rendieren bij naam en hebben een diepe band met deze majestueuze dieren. Elke dag vertrekken ze met hun rendieren voor een prachtige en vredige tocht door de uitgestrekte wildernis, waarbij ze de rendieren begeleiden naar de beste graasplekken.

We eten in ons hotel alvorens te vertrekken voor een prachtige avond op zoek naar het Noorderlicht. We genieten van de frisse winterlucht en komen meer te weten over de natuur en luisteren naar verhalen over de cultuur en geschiedenis van het lokale volk  rond het kampvuur met warme dranken en worstjes die we boven het vuur kunnen grillen. Er is geen garantie dat we het Noorderlicht zullen kunnen zien, maar een gezellige avond op deze prachtige bestemming wordt het zeker.

Overnachting in ons hotel Sokos Hotel Levi 4*.

Dag 3 | Sneeuwscooter Safari – Snow Village – Levi (O-A)

Na het ontbijt maken we een fantastische sneeuwscooter Safari (per 2 op een scooter). De witte landschappen van Lapland vliegen voorbij over de besneeuwde paden en bevroren meren. Een sneeuwscooter ervaring in Lapland is een avontuur dat ons hart sneller doet kloppen. Onderweg leren we meer over de inheemse cultuur en de levensstijl van de Sami-bevolking die al eeuwenlang in harmonie met de natuur leeft. Vrije namiddag om verder kennis te maken met de omgeving. Levi is het meest bekende skigebied van Finland en een van de grootste in heel Lapland. Skiën of snowboarden is mogelijk op ruim 44 km aan pistes.

In de avond heeft u de kans om Snow Village te bezoeken. Op deze betoverende plek beleven we een magische wereld van bevroren kunst en wonderen. Het Snow Village is een uniek concept dat elk jaar opnieuw wordt gebouwd met behulp van ijsblokken en sneeuw. Van de glinsterende ijskristallen aan het plafond tot de met de hand uitgehouwen ijssculpturen die langs de muren prijken, elke hoek ademt de unieke schoonheid van het bevroren kunstwerk. We genieten hier van een diner in het ijs restaurant (richtprijs volgt later). Wie niet deelneemt aan de excursie zal dineren in ons hotel.

Overnachting in ons hotel Sokos Hotel Levi 4*.

Dag 4 | Husky farm – Santa’s Cabin – Levi (O-A)

Ontbijt. Op een idyllische plek, ver weg van de drukte van de wereld, ligt een betoverende bestemming in Lapland: de Husky boerderij. Deze boerderij is het huis van een uitzonderlijke roedel husky’s, de trotse en energieke sledehonden van het noorden. Het is een plek waar mens en dier een buitengewone band delen en waar avontuur en liefde voor de natuur samenkomen.  We worden per twee voortgetrokken door husky’s die ons meenemen door prachtige sneeuwlandschappen. Na een unieke rit worden we verwacht in de kennel waar we foto’s kunnen nemen met de schattige honden.

Na het bezoek aan de huskyfarm trekken we op sneeuwschoenwandeling richting Santa’s Cabin. Dit charmante huisje, diep verscholen in het besneeuwde landschap, is het thuis van niemand minder dan de vrolijke, gulle en legendarische figuur zelf: de Kerstman. Santa’s Cabin is een plek van warmte en verwondering, waar de geest van kerst het hele jaar door voelbaar is. Het huisje is versierd met fonkelende lichtjes, kleurrijke slingers en glinsterende kerstballen, waardoor het lijkt alsof het altijd feest is.

Avondmaal en overnachting in ons hotel Sokos Hotel Levi 4*.

Dag 5 | Kittilä – Brussel (O)

Na het ontbijt geven we onze thermische kledij terug en vertrekken we richting de luchthaven. Aankomst in Brussel Zaventem na een prachtige reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Tui Fly
 • Nederlandstalige begeleiding vanuit Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in het hotel
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Excursie Rendierboerderij
 • Excursie Sneeuwscooter Safari
 • Excursie Husky Farm
 • Excursie Santa’s Cabin
 • Excursie Noorderlicht
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Extra thermische kledij (overall, laarzen, sokken, muts en handschoenen)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Facultatieve excursie Snow Village (richtprijs volgt later)
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.