12/03/2025 | 5 dagen
 

Madrid

Het bruisende hart van Spanje

Prijs per persoon:

€ 2075 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 2325 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 50 per persoon

Prijs geldig tot 28/12/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Madrid

Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje heeft heel veel te bieden. Madrid bezoeken betekent ondergedompeld worden in een rijke geschiedenis en boeiende cultuur, afgewisseld met indrukwekkende architectuur. Er zijn de vele musea, maar ook de grote indrukwekkende monumentale bouwwerken in Madrid zijn kunstwerken op zich.

Het is gezellig om door de straten van Madrid te kuieren, te genieten van de vele parken, de sfeervolle straten en bedrijvige pleinen en de kleurrijke marktjes. Voeg daarbij nog het aangename klimaat in het voorjaar, de gezellige tapasbars, de vele terrasjes en restaurantjes en de trendy winkelstraten en u heeft de perfecte match voor een boeiende en genietbare citytrip.

Cultuur, genieten en zoveel méér…

Verblijfshotel: Silken Puerta 4*
Hotel Silken Puerta biedt een modern toevluchtsoord in het hart van de stad. Met eigentijds design en luxe voorzieningen, zoals comfortabele kamers belooft het hotel een aangenaam verblijf. Gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten in het restaurant en ontspannen in de gezellige sfeer van de bar. Dankzij de centrale ligging is het hotel een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de bezienswaardigheden en het bruisende leven van Madrid.

Onze troeven
• Een stad met een zuiders temperament
• Een schat aan kunst en cultuur
• Genieten op gezellige pleinen en terrassen
• De beste reistijd
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Madrid is het even laat als bij ons.

Klimaat
In het voorjaar en najaar zijn de temperaturen milder en dan is het ook leuker om rond te wandelen. In maart is het overdag gemiddeld zo’n 15 graden.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en Engelstalige lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf in hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (half pension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 14 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

Rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines

12/03 Brussel 09u20 – Madrid 11u45
16/03 Madrid 17u35 – Brussel 19u55

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Woensdag 12 maart 2025 | Brussel – Madrid – El Madrid de los Austrias (A)

Met een ochtendvlucht van Brussels Airlines reizen we naar Madrid waar we aankomen om 11u45. Transfer naar ons hotel. Lunch voor eigen rekening en check-in.

Met een lokale gids maken we een wandeltocht door El Madrid de los Austrias. In deze meest historische wijk van Madrid maken we kennis met de geheimen van de grote monarchen die er ooit in leefden bij de monumenten, kerken en paleizen. We trekken van de Almudena Kathedraal tot Plaza Mayor en de Puerta del Sol, een route van architectonische schoonheid waarbij elke plaats verwijst naar de voorouders die Madrid groot hebben gemaakt. Highlights zijn La Plaza de la Villa, La Plaza Mayor en La Casa de la Panaderia, La Plaza de la Paja (oude moslimsoek), Segovia Street, Puerta del Sol en Oso y Madrono, Plaza de los Carros… Maar ook kleine steegjes, decoratieve gevels en verborgen pleintjes liggen op ons parcours.

Avondmaal in de stad. Overnachting Silken Puerta 4*.

Dag 2 | Donderdag 13 maart 2025 | Madrid (O-A)

Ontbijt. In de ochtend bezoeken we het Koninklijk Paleis, ook wel Oriente Palace genoemd. Het paleis wordt nu alleen gebruikt voor staatsplechtigheden. Het werd gebouwd op de plaats van het oude Alcázar stond dat door een brand werd verwoest. Koning Felipe V besloot om een ​​paleis te bouwen voor zijn Borbon-dynastie. De binnenkant valt op door de rijkdom van de materialen en door de vele kunstwerken. Vervolgens bezoeken we de Almudena-kathedraal, de zetel van het rooms-katholieke aartsbisdom Madrid.

Lunch voor eigen rekening. In de namiddag gaan we naar Alcalá de Henares, de geboorteplaats van Miguel de Cervantes, auteur van “Don Quixote”, en de thuisbasis van één van de meest prestigieuze universiteiten in Spanje, door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Het rijke monumentale erfgoed, gevormd door kerken, kloosters en universiteitsgebouwen, geeft ons een glimp van het leven in Castilië tijdens de Spaanse Gouden Eeuw.

Terug naar hotel Silken Puerta 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 | Vrijdag 14 maart 2025 | Madrid (O-A)

In de voormiddag bezoeken we het Prado. “Museo Nacional del Prado” is met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar één van de belangrijkste en meest bezochte kunstmusea in de wereld. Het museum bevat de meest waardevolle Spaanse kunstcollectie met werken van de 14de tot de 19de eeuw die door de Spaanse koningen is verzameld. Lunch voor eigen rekening.

In de namiddag gaan we naar Faro de Moncloa. Dit is een uitkijktoren van 110 meter hoog. Een snelle lift brengt ons binnen een minuut naar 92 meter hoogte. Vanaf dit punt hebben we een geweldig uitzicht over de omgeving en een groot deel van de stad. De bouw van Faro de Moncloa begon in 1992 en is ontworpen door de Spaanse architect Salvador Perez Arroyo. Niet ver van Faro de Moncloa ligt de Debod-tempel, een oude Egyptische tempel die daar werd afgebroken en herbouwd in Madrid. Het is een geschenk van de Egyptische staat die in 1968 de tempel schonk uit dankbaarheid voor de hulp die Spanje heeft geleverd bij het redden van de tempels van Abu Simbel. Een fotostop overwaard. Daarna vrije tijd in het Malasaña district.

Avondmaal in de stad. Overnachting in hotel Silken Puerta 4*.

Dag 4 | Zaterdag 15 maart 2025 | Madrid (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar Plaza de Toros Las Ventas voor een fotostop bij Las Ventas, de beroemde arena voor stierengevechten uit 1931. De capaciteit van de arena bedraagt 25.000 zitplaatsen. Daarna verlaten we de hoofdstad en rijden naar San Lorenzo del Escorial waar El Escorual staat. Het enorme abdijencomplex is een kasteel, een abdij en een koninklijk mausoleum in één. Sinds 1984 staat dit prachtige complex dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het complex is dertien hectare groot en telt 16 binnenpleinen, 1200 deuren, 2675 ramen en 4000 kamers en 16km aan gangen met 86 trapzalen.

Enkele van de mooiste vertrekken zijn de crypte waar 26 leden van de koninklijke familie zijn bijgezet en de prachtige bibliotheek. De kunstverzameling heeft werken van een aantal van de grootste schilders uit die periode. Zo zijn er werken van Bosch, Titiaan, el Greco en vele Vlaamse primitieven. Sinds 1861 is El Escorial niet langer een koninklijke residentie. Lunch voor eigen rekening in San Lorenzo del Escorial. Daarna rijden we terug naar de stad. Bezoek aan Mercado San Miguel, de populairste markt in Madrid bekend om zijn tapas. Op loopafstand ligt de Plaza Mayor, de ideale omgeving voor vrije tijd.

Avondmaal en overnachting in hotel Silken Puerta 4*.

Dag 5 | Zondag 16 maart 2025 | Madrid – Brussel (O)

Ontbijt. In de voormiddag genieten we nog van 4 mooie plekken in Madrid. We trekken eerst naar de Plaza de Cibeles. Midden het plein staat een fontein. Het beeld toont Cybele, de vruchtbaarheidsgodin, gezeten op een kar die voortgetrokken wordt door twee leeuwen. Aan het plein ligt het witte Palacio Comunicaciones, het oude postkantoor. We wandelen verder langs Paseo de Recoletos, aangelegd langs het nu verdwenen riviertje de Abronigal.

Verder naar Puerta de Alcala, de voormalige neoclassicistische stadspoort. We eindigen in het stadspark, Parque del Buen Retiro, tot in 1869 het een privépark voor de Koninklijke familie. We houden fotostops bij het Casón del Buen Retiro en het Museo Ejército. Centraal in het park ligt een vijver met een zuilengalerij met een standbeeld van koning Alfons XII. Ten zuiden van het meer liggen het Palacio de Velázquez en het Palacio de Cristal. Lunch voor eigen rekening en vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel. Aankomst in Brussel rond 20u.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en Engelstalige lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf in hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (half pension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 14 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.