november 2025 | 11 dagen
 

Nijlcruise & Caïro november 2025

Ontdekking van Egypte's grootste trekpleisters!

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u al een voorlopig programma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in november 2025.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Nijlcruise

Egypte maakt deel uit van de zogenaamde ‘wieg van de beschaving’. Het land heeft zich gedurende duizenden jaren succesvol ontwikkeld en zijn inwoners hebben een grote bijdrage geleverd aan ons huidige begrip van wiskunde, wetenschap en kunst. Deze ontwikkelingen behouden ook een grote invloed in de geschiedenis en de religie. Op onze reis bezoeken we enkele van Caïro’s grootste trekpleisters alvorens we aan boord gaan van ons schip Jaz Crown Empress en het land verder ontdekken op de Nijl.

3 nachten verblijfshotel: Steigenberger Hotel El Tahrir 4* 

We logeren tijdens onze eerste 3 nachten in de Steigenberger El Tahrir . Dit hotel heeft een spectaculaire locatie op het El Tahrirplein, met uitzicht op het Egyptisch museum, op enkele minuten van Khan El Khalili Bazar en in de nabijheid van de belangrijkste bezienswaardigheden van Caïro.

Uw schip: Jaz Crown Empress

Dit indrukwekkende vijfsterren Deluxe Nijlcruiseschip vervoert ons in opperste comfort en stijl en creëert een sfeer waarin al onze wensen worden vervuld. Het professionele, vriendelijke en ervaren personeel van het schip levert een persoonlijke service die ongeëvenaard is.

Verdeeld over vijf dekken biedt dit majestueuze schip de perfecte omgeving om comfortabel te ontspannen en de echte Egyptische sfeer op te snuiven. We kunnen genieten van een ontspanningsmassage van top tot teen, werken onze bruine kleur bij op het enorme zonnedek of genieten met veel plezier van het uitstekende eten. We kunnen nog steeds de oude wonderen van het faraonische Egypte ervaren met tussenstops en optionele bezoeken aan enkele van de meest perfect bewaarde tempels en monumenten in Luxor en Aswan.

Kajuitfaciliteiten

 • Kajuiten zijn 19m²
 • Airconditioning
 • Maritieme satelliet
 • Badkamer met toilet, bad en haardroger
 • Tv
 • Minibar
 • Kluis

Onze troeven

 • Verblijf in kwaliteitsvol hotel en schip
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
 • Combinatie citytrip + cruise
 • Bezoek aan belangrijkste trekpleisters

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Een geldig internationaal paspoort (nog 6 maand geldig) + visum

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Egypte.

Munt
Egyptische pond

Lokale tijd
Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Klimaat
Egypte heeft in november temperaturen tussen de 18 en 22 graden.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • ‘Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTEN

Vluchten met Egyptair

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Caïro (A)

Samenkomst met onze reisleidster en vlucht vanuit Zaventem naar Caïro. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Avondmaal en overnachting in Steigenberger Hotel El Tahrir 4*.

Dag 2 | Caïro (O-A)

Ontbijt. Vandaag bezoeken we enkele van Caïro’s grootste trekpleisters. We starten bij de ‘Great Pyramids’. De Grote Piramiden zijn een groep van drie piramiden in Gizeh, gelegen op de westelijke oever van de Nijl, net buiten Caïro. Ze werden gebouwd tijdens het Oude Rijk van het toenmalige Egypte, en behoren tot de grootste en meest herkenbare bouwwerken ter wereld. Het was meer dan 3800 jaar lang het hoogste door mensen gemaakte bouwwerk ter wereld. Ze blijven een bron van fascinatie en mysterie, met vele theorieën over hoe ze werden gebouwd en wat hun ware doel was.

Ten oosten van de drie Grote Piramiden vinden we onze tweede stop ‘The Sphinx’. Het is een massief kalkstenen beeld van een mythisch wezen met het lichaam van een leeuw, het hoofd van een mens en het gezicht van een farao. De Sfinx is meer dan 20 meter hoog en 73 meter lang, en is uitgehouwen uit één stuk kalksteen. Hij wordt beschouwd als een meesterwerk van de Egyptische kunst. We eindigen onze voormiddag met een bezoek aan de Valley tempel. De Valley Tempel van Khafre werd oorspronkelijk gebruikt als mortuariumtempel voor koning Khafre en zijn familieleden en maakt deel uit van het Piramidencomplex van Gizeh. Lunch, vrij te kiezen.

We maken vandaag een laatste stop bij Memphis & Sakkara. Memphis was voorheen de hoofdstad van het land, Sakkara diende als begraafplaats voor de stad. We verkennen onder andere de ruïnes van de tempels en paleizen in deze steden. We bewonderen het ingewikkelde snijwerk en de decoraties op diverse graven, en vergapen ons aan de enorme piramides die er al duizenden jaren staan.

Avondmaal en overnachting in Steigenberger Hotel El Tahrir 4*.

Dag 3 | Caïro (O-A)

Ontbijt. Vandaag staan er opnieuw enkele hoogtepunten van Caïro op de planning. De eerste stop op onze planning is het Museum of Antiquity. Het Egyptisch Museum herbergt de grootste collectie Egyptische kunstvoorwerpen ter wereld. Het museum is onderverdeeld in verschillende galerijen en afdelingen, waaronder de Toetanchamon-galerij, de Koninklijke Mummiezaal en de galerij met dierlijke mummies. De Toetanchamon Galerij is bijzonder populair, omdat hier de schatten van de jonge farao worden tentoongesteld, waaronder zijn beroemde gouden masker.

We reizen door richting Islamitisch Caïro. Deze naam verwijst naar het historische district van Caïro, dat werd opgericht in de 10e eeuw na Christus tijdens de islamitische overheersing van Egypte. De wijk staat bekend om zijn islamitische architectuur, waaronder moskeeën, madrasas (islamitische scholen) en andere historische gebouwen. We bezoeken  ook de Islamitische Citadel van Caïro. Dit is een middeleeuws fort gelegen op een heuvel in het hart van Caïro. De citadel werd in de 12e eeuw gebouwd door Saladin, de beroemde moslimleider die de kruisvaarders versloeg en Egypte onder moslimregime verenigde.

Lunch, vrij te kiezen. We eindigen onze dag bij de Khan El-Khalili Bazaar. Dit is een openluchtmarkt die verdeeld is in verschillende secties, elk met zijn eigen speciale goederen. We vinden er een breed scala aan authentiek handwerk en souvenirs, waaronder sieraden, textiel, aardewerk, kruiden en meer. De markt is ook een geweldige plek om het typisch Egyptisch eten en drinken te proeven, zoals falafel, koshary en vers gezette thee.

Avondmaal en overnachting in Steigenberger Hotel El Tahrir 4*.

Dag 4 | Karnak – Luxor (O-M-A)

Ontbijt. Transfer van ons hotel naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht van Caïro naar Luxor. Bij aankomst transfer van de luchthaven naar ons schip Jaz Crown Empress.
Lunch aan boord.

In de namiddag ontmoeten we onze Egyptologist en maken we een eerste stop aan de Karnak tempel. Het tempelcomplex werd gebouwd over een periode van 2000 jaar, van het Middenrijk tot de Ptolemeïsche periode, en is gewijd aan de verering van de god Amun-Ra. Het complex heeft een oppervlakte van meer dan 100 hectare en bestaat uit verschillende tempels, kapellen en andere bouwwerken, waaronder de Grote Tempel van Amun, de Tempel van Khonsu en de Tempel van Mut. We leren over de geschiedenis en cultuur van het oude Egypte door middel van de vele tentoonstellingen en displays ter plaatse. Het tempelcomplex is een must visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de Egyptische geschiedenis en architectuur, en biedt een fascinerende blik op de religieuze praktijken en overtuigingen van deze oude beschaving.

De tempel van Luxor is onze tweede en laatste stop van de dag. De tempel werd gebouwd in de 14e eeuw voor Christus tijdens het bewind van Amenhotep III en werd in de loop der tijd uitgebreid door latere farao’s, waaronder Toetanchamon, Ramses II en Alexander de Grote. De tempel staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en ontwerp, met massieve zuilen, ingewikkeld houtsnijwerk en prachtige beelden. Eén van de meest indrukwekkende kenmerken van de Luxortempel is de Laan der Sfinxen, een lang pad dat ooit de tempel verbond met de Karnaktempel enkele kilometers verderop. Tegenwoordig is slechts een deel van de laan overgebleven, maar we kunnen nog steeds de vele sfinxbeelden zien die langs het pad staan.

Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 5 | Vallei der Koningen – Hatsjepsoet (O-M-A)

Ontbijt. We starten onze voormiddag met een bezoek aan de Vallei der Koningen. Dit is een begraafplaats op de westelijke oever van de Nijl. De vallei werd gebruikt als koninklijke begraafplaats voor farao’s en machtige edelen tijdens het Nieuwe Rijk, van de 16e tot de 11e eeuw voor Christus. De vallei herbergt meer dan 60 graven, waaronder die van beroemde farao’s als Toetanchamon en Ramses II, maar ook van minder bekende farao’s en edelen. De tombes hebben ingewikkelde decoraties, waaronder levendige muurschilderingen, kleurrijke reliëfs en hiëroglyfische inscripties.

Een tweede stop in de voormiddag is de Tempel van Hatsjepsoet, ook bekend als de Djeser – Djeseru. De tempel werd gebouwd in de 15e eeuw voor Christus voor de farao Hatsjepsoet, die één van de meest succesvolle vrouwelijke farao’s in het oude Egypte was. De tempel heeft een typerend ontwerp, met drie terrassen die in de zijkant van een klif zijn gebouwd. Hij is ook versierd met prachtige reliëfs en houtsnijwerk, waarvan vele het leven en de prestaties van Hatsjepsoet uitbeelden.

Naast de tempel vinden we ook de kolossen van Memnon. De beelden zijn meer dan 18 meter hoog en werden oorspronkelijk opgericht voor de dodentempel van de farao. De kolossen van Memnon zijn beroemd vanwege de mysterieuze “zingende” geluiden die in de oudheid uit één van de beelden kwamen. Men geloofde dat de geluiden de stem van de farao waren, en een teken van zijn goddelijke macht. Hoewel de geluiden in de moderne tijd niet meer gehoord zijn, blijven de beelden een belangrijk symbool van de oude Egyptische geschiedenis en cultuur.

Lunch aan boord en varen richting Edfu.

Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 6 | Edfu – Kom Ombo (O-M-A)

Ontbijt. In de ochtend staat één bezoek op onze planning, namelijk de tempel van Edfu. De tempel werd ontworpen als een centrum voor aanbidding en religieuze ceremonies en was de locatie van het jaarlijkse Festival van Horus, één van de belangrijkste religieuze festivals in het toenmalige Egypte. De Tempel is een must do stop voor Egypte liefhebbers. We kunnen de ontzagwekkende schoonheid en pracht van deze tempel ervaren en onze gids leert ons meer over de fascinerende mythologie en religieuze praktijken.

Lunch aan boord en varen richting Kom Ombo. Hier hebben we vrije tijd in de namiddag.

We genieten ’s avonds van een diner en een traditionele Galabyea avond. Dit is een loszittend, traditioneel kledingstuk uit de Nijlvallei.

Overnachting aan boord.

Dag 7 | High Dam – Aswan (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we richting High Dam. ‘De Hoge Dam’ is een dam die werd gebouwd tussen 1960 en 1970. Het is één van de grootste technische projecten in de moderne Egyptische geschiedenis. Deze heeft een grote invloed gehad op de economie en infrastructuur van het land. De dam werd gebouwd om de overstromingen van de Nijl, die lange tijd een probleem waren voor de bevolking van Egypte, onder controle te houden. De dam levert ook hydro-elektrische energie en irrigatiewater aan de omliggende gebieden, waardoor de landbouw is verbeterd en de economische groei in de regio is gestimuleerd.

Na onze eerste stop wandelen we verder richting ’the Unfinished Obelisk’. Dit is een antiek monument gelegen in de noordelijke regio van de steengroeven van Aswan. Het is een massieve obelisk die nooit werd voltooid en op dezelfde plaats is blijven staan sinds hij meer dan 3500 jaar geleden werd verlaten. Hij werd gebouwd in opdracht van koningin Hatsjepsoet. Het was de bedoeling hiervan de grootste obelisken ooit gebouwd te maken. De obelisk werd echter nooit voltooid omdat er een scheur in het graniet werd ontdekt, waardoor hij ongeschikt werd voor gebruik. Lunch aan boord van ons schip.

In de namiddag gaan we aan boord van een Felucca schip. Een Felucca is een traditionele houten zeilboot die wordt gebruikt op de Nijl in Egypte. Deze boten worden al duizenden jaren gebruikt en zijn vandaag de dag nog steeds populair voor transport en vervoer. We zeilen richting de botanische tuin van Aswan. De botanische tuin heeft een oppervlakte van meer dan 6.800 vierkante meter en herbergt een grote verscheidenheid aan planten en bomen uit de hele wereld, waaronder tropische en subtropische soorten. De tuin is verdeeld in verschillende secties, die elk verschillende soorten planten laten zien, zoals palmen, cactussen en geneeskrachtige kruiden.

Avondmaal aan boord. Geniet van een Nubian show en overnachting aan boord.

Dag 8 | Abu Simbel (O-M-A)

Ontbijt. Ga mee op facultatieve excursie (prijs volgt) naar de tempel van Abu Simbel, gelegen op 4 uur rijden van de haven van Aswan maar zeker de moeite waard. Abu Simbel is een beroemd oud tempelcomplex gelegen in Nubië. Het complex bestaat uit twee tempels: de Grote Tempel van Ramses II en de Tempel van Hathor, die was gewijd aan de vrouw van Ramses II, koningin Nefertari. Beide tempels stonden oorspronkelijk langs de Nijl, maar werden in de jaren 1960 verplaatst om overstromingen door de bouw van de Aswandam te voorkomen. De tempels werden ontmanteld en verplaatst naar hun huidige locatie, waar ze werden gereconstrueerd en opengesteld voor het publiek.

Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 9 | Kom Ombo – Esna (O-M-A)

Vroeg ontbijt en bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Kom Ombo is een kleine stad in het zuiden van Egypte. Het is beroemd om zijn antieke tempel die was gewijd aan twee goden, Sobek, de krokodillengod, en Horus, de god met het valkenhoofd. De tempel dateert uit de Ptolemeïsche periode en heeft unieke architectonische elementen, zoals de dubbele ingang en de dubbele heiligdommen. Naast de tempel staat Kom Ombo ook bekend om zijn vruchtbare landbouwgrond en produceert het gewassen als suikerriet, maïs en groenten. De stad heeft een ontspannen sfeer en is een goede plek om het Egyptische plattelandsleven te ervaren.

Lunch aan boord en varen richting Luxor via Esna.

Geniet van de ‘Galabya’ avond en overnachting aan boord.

Dag 10 | Edfu (O-M)

Vroeg ontbijt en een laatste bezoek aan de tempel van Edfu. De tempel heeft een typisch oud-Egyptisch ontwerp, met een grote binnenplaats, een hypostyle zaal en verschillende kleinere kamers. De muren van de tempel zijn bedekt met reliëfs en inscripties die de verhalen van de goden en farao’s uitbeelden. De beroemdste scène in de tempel is het “Feest van de Mooie Ontmoeting”, dat de hereniging van Horus en zijn vrouw Hathor voorstelt. Lunch aan boord.

Laatste avondmaal en overnachting aan boord. Geniet van een afscheidsfeest met buikdansers en een Dervish show.

Dag 11 | Luxor – Brussel

We vertrekken zeer vroeg in de ochtend voor onze transfer naar de luchthaven van Luxor. Van Luxor vliegen we naar Caïro, hier stappen we over op onze vlucht naar Brussel.  Aankomst voorzien in de vroege namiddag.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen & terug, binnenlandse vluchten
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
 • Alle vermelde transfers
 • Overnachting in 4* hotel + 5* schip
 • Maaltijden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursie Abu Simbel (prijs volgt)

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.