september 2025 | 8 dagen
 

Noorwegen september 2025

Noorwegen vol karakter

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u al een voorlopig programma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in september 2025.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Velkommen til Norge!

Noorwegen, met zijn ongerepte natuur en schilderachtige landschappen, belooft een reis vol avontuur en sereniteit. Van de levendige steden vol cultuur tot de afgelegen bergtoppen die naar de hemel reiken, Noorwegen wacht erop om ontdekt te worden. We dompelen ons onder in de rijke geschiedenis, proeven de lokale lekkernijen en laten ons betoveren door de warmte van de Noorse gastvrijheid.

Verblijfshotels

2 nachten Oslo: Thon Hotel Slottsparken 3*
1 nacht Otta: Thon Hotel Otta 3*
1 nacht Alesund: Thon Hotel Alesund 4*
1 nacht Skei: Thon Hotel Skei 4*
1 nacht Bergen: Comfort Hotel Bergen 3*
1 nacht Geilo: Vestlia Resort 4*

Onze troeven

 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Ontdekking indrukwekkende natuur
 • Lunch met de lokale, gastvrije inwoners
 • Rijke cultuur en geschiedenis

Formaliteiten
Geldige identiteitskaart. (min. 6 maanden geldig vanaf datum van terugkeer)

Munt
In Noorwegen betalen we met de Noorse Kroon.

Lokale tijd
In Noorwegen is het even laat als in België.

Klimaat
Gemiddeld is het maximaal 17°C in september in Noorwegen en minimaal rond de 8°C.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • ‘Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Brussels Airlines

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Oslo (A)

We reizen met een rechtstreekse vlucht naar Oslo. Transfer naar het hotel. We hebben een eerste mogelijkheid om de stad te verkennen.

Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Slottsparken 3*.

Dag 2 | Oslo – Lillehammer – Otta (O-A)

Ontbijt in het hotel. We worden opgewacht door een plaatselijke gids voor een drie uur durende rondleiding doorheen Oslo. We wandelen door Frogner Park, een prachtig openbaar stadspark vol levensechte standbeelden, langs het Koninklijk Paleis, het stadhuis en het Akershus Fort. Tijdens onze stadsverkenning bezoeken we het Frammuseum, een museum gewijd aan de Noorse poolexpedities. In de namiddag rijden we langs het Mjosa-meer, het grootste meer van Noorwegen naar de Noorse hooglanden, langs Lillehammer, een stad die vooral bekend is vanwege de Olympische Winterspelen van 1994.

Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Otta 3*.

Dag 3 | Otta – Trollstigen – Alesund (O-A)

Na een stevig ontbijt rijden we de prachtige route via de berg de vallei van Gudbrandsdal in, langs Bjorli en Dombas. Vervolgens bereiken we de Trollstigen, oftewel de ‘Trollenweg’! Deze spectaculaire weg voert ons met 11 haarspeldbochten de berg op. De natuur langs deze route is prachtig: watervallen, doorwadingen, steile bergwanden… Eenmaal boven stoppen we bij het uitkijkpunt om te genieten van een fenomenaal uitzicht over de Geirangerfjord en de omgeving.

We rijden verder naar Alesund, een beroemde Art Nouveau stad. Het vissersstadje ligt aan de kust en dankzij de vele kanalen in het centrum wordt Alesund ook wel het “Venetië van Noorwegen” genoemd.

Avondmaal en overnachting Thon Hotel Alesund 4*.

Dag 4 | Alesund – Geirangerfjord – Skei (O-A)

Ontbijt in het hotel. Vandaag rijden we over de fjordenroutes naar de beroemde noordelijke fjorden. We nemen de veerboot van Linge naar Eidsal en volgen de Eagle Road naar Geiranger. De kronkelende Eagle Road trakteert ons op fantastische uitzichten op de Geirangerfjord en de ‘seven Sisters’ waterval. We genieten van de Geirgangerfjord mini-cruise richting Hekkesylt, en zetten koers naar het zuiden. We rijden naar Briksdal, waar de grootste gletsjer van het Europese vasteland ligt. Een wandelpad van ongeveer 2,5 km brengt ons in ongeveer 40 minuten naar het meer van Briksdal. Vanaf hier hebben we een adembenemend uitzicht op de witte ijsmassa. Daarna rijden we door naar Skei.

Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Skei 4*.

Dag 5 | Skei – Flam – Sognefjord – Bergen (O-A)

Na een lekker ontbijt rijden we naar Manheller waar we een korte overtocht maken over de Sognefjord naar Fodnes. Vervolgens rijden we naar een klein dorpje in het hart van de Fjorden, Flam, waar we genieten van een panoramische treinrit van 45 minuten over een afstand van ongeveer 20 km. Onderweg genieten we van de mooiste uitzichten op spectaculaire watervallen, rivieren en steile bergen.

Dit is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van onze reis! Na de treinrit maken we een ‘mini-cruise’ langs de beroemde Naeroyfjord en de Aurlandsfjord, twee takken van de langste fjord van Noorwegen, de Sognefjord, of ‘Koning van de Fjorden’. De Naeroyfjord is erg smal, op sommige plekken maar 250 meter breed. In combinatie met de bergtoppen die tot 1770 meter hoog zijn, zorgt dit voor spectaculaire en onvergetelijke uitzichten. Na de cruise gaan we verder naar de hoofdstad van de Fjorden, de op één na grootste stad van Noorwegen, Bergen. Bergen is een internationale stad met een rijke geschiedenis en tradities.

Avondmaal en overnachting in Comfort Bergen Hotel 3*.

Dag 6 | Bergen – Hardangerfjord – Geilo (O-A)

Ontbijt in het hotel. Met een lokale gids verkennen we het gezellige stadscentrum van Bergen. We wandelen door het kleurrijke Hanze Bryggen, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit is duizenden jaren lang een belangrijk handelscentrum geweest, maar tegenwoordig vinden we hier vooral aardewerk, juweliers en kunstenaars. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de beroemde vismarkt.

Vervolgens rijden we over de nationale toeristische weg langs de Hardangerfjord met prachtige uitzichten. Onderweg stoppen we bij één van de hoogste watervallen van het land, de Voringfoss. We rijden verder naar Geilo via het bergplateau Hardangervidda. Aan het eind van de dag bereiken we Geilo. In het centrum van het dorp kunnen we de woonhuizen en opslagschuren zien zoals ze vroeger gebouwd waren. Geilo is centraal gelegen aan de spoorlijn tussen Oslo en Bergen. Het is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming.

Avondmaal en overnachting in Vestlia Resort 4*.

Dag 7 | Geilo – Oslo (O-A)

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt rijden we naar het meer van Tyrifjord en de vallei van Hallingdal op weg naar Oslo, waar we vrije tijd hebben om de stad verder te verkennen. Wandel door de Karl Johan Gate, de grote, lange straat van Oslo die loopt van het Centraal Station tot aan het Koninklijk Paleis. Hier vinden we tal van toeristische kraampjes, winkels, bars en restaurants. De vele straatartiesten en muzikanten zorgen voor de vrolijke noot.

Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Slottsparken 3*.

Dag 8 | Oslo – Brussel (O)

Ontbijt. Vrije tijd tot transfer naar de luchthaven van Oslo voor onze vlucht naar Brussel. Welkom thuis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Rechtstreekse vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Lokale Engelstalige gids op de bestemming
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • 7 nachten in vermelde hotels (op basis van halfpension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.