03/12/2024 | 12 dagen
 

Oman

Veelzijdige reis gevuld met prachtige landschappen, warme gastvrijheid en culturele hoogtepunten

Prijs per persoon:

€ 4935 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 5755 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Prijs geldig tot 05/08/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Rondreis Oman

Het sultanaat Oman is een veelzijdig en intrigerend land in de Arabische wereld en op Saoedi-Arabië na, het grootste land van Arabië. Het heeft alles wat een reis tegelijkertijd boeiend, avontuurlijk en ontspannend maakt: prachtige zandstranden, schitterende landschappen met dadels en fruitbomen, typische dorpjes, rustige oases, historische gebouwen, prachtige paleizen en moskeeën, een goede keuken, luxueuze hotels en bovenal een fiere en vriendelijke bevolking. Het noorden met de hoofdstad Muscat als uitvalsbasis is droog, ruw en bergachtig. Dhofar in het zuiden is groen en vruchtbaar en de schitterende Frankincense Route (wierookroute) met de bekende Boswellia of wierookbomen is er nooit ver weg.

Oman is de perfecte combinatie van authenticiteit en moderne ontwikkeling. Ontdek het met ons in een zeer gevarieerde rondreis. Welkom – Marhaba!

Verblijfshotels
5 nachten Muscat: Aloft Hotel 4*
1 nacht Wahiba: Woestijnkamp Arabian Oryx Camp
2 nachten Nizwa: Hotel Golden Tulip Nizwa 4*
3 nachten Salalah: Crowne Plaza Salalah 5*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
• Oman bezit een rijke geschiedenis en een diverse cultuur
• Overnachting in een tentenkamp in de woestijn
• Verkenning van een prachtige natuur
• Ontdekking van het Noorden en Zuiden van Oman

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig)

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Oman.

Munt
Omaanse rial.

Lokale tijd
Tijdens onze wintertijd is het 3 uur later in Oman.

Klimaat
In Oman kan het heel warm worden. De minst hete maanden liggen tussen december en maart.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 14 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Emirates

03/12 Brussel 14u55 – Dubai 00u25 (+1 dag)
04/12 Dubai 02u15 – Muscat 03u30

14/12 Muscat 11u10 – Dubai 12u15
14/12 Dubai 14u05 – Brussel 18u25

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Dinsdag 3 december 2024 | Brussel – Dubai

Samenkomst in Zaventem rond 12u voor een vlucht met Emirates naar Dubai.

Dag 2 | Woensdag 4 december 2024 | Dubai- Muscat (O-M-A)

Aankomst in Muscat, de hoofdstad van Oman in de heel vroege morgen. Na de grensformaliteiten rijden we naar hotel Aloft voor een rustpauze en een laat ontbijt. We starten onze verkenning van Muscat met een bezoek aan de Grote Sultan Qaboos Moskee gebouwd met zandsteen en marmer. De Moskee werd ingehuldigd in mei 2001 na een bouwperiode van 6 jaar. Een prachtige Swarovski-kroonluchter en een enorm handgemaakt Perzisch tapijt sieren de grote gebedszaal.

Vandaar gaat het naar Waterfront voor een wandeling en de lunch. Aansluitend bezoek aan het Royal Opera House Muscat en The House of Musical Arts. We komen alles te weten over de gedurfde structuur en technische innovatie van het gebouw, samen met de decoratieve kunst en een verzameling zeldzame instrumenten.

Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting in Aloft Hotel 4*.

Dag 3 | Donderdag 5 december 2024 | Muscat (O-M-A)

In de voormiddag rijden we richting kust. De kust van Oman is 1.700 km lang, de zee mag dus zeker niet ontbreken in ons programma. Met een privé-boot gaan we dolfijnen spotten (hope we are lucky!). We varen naar Bandar Al Khiran, een gebied met een grote verscheidenheid aan vissen, een kleurrijk koraalrif en een aantal mangroven die een toevluchtsoord vormen voor kreeften, garnalen en andere vissen. Er is tijd om te zonnen, te wandelen, te zwemmen, te kajakken of te snorkelen (snorkeluitrusting wordt op de boot verstrekt).

Op de terugweg fotostop’s bij: het Al Alam Palace, het paleis van de sultan; bij de forten Mirani en Jalali en bezoek aan het Bait Al Zubair Museum en de Muttrah Souq, één van de oudste markten in Oman.

Terug naar in Aloft Hotel 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 4 | Vrijdag 6 december 2024 | Muscat – Wadi Bani Khalid – Wahiba (O-M-A)

Vandaag bezoeken we de betoverende Wadi Bani Khalid. We rijden langs eindeloze dadelplantages om de prachtige wadi te bereiken. De zwempoelen zijn koel, diep en adembenemend. Gelegenheid om een ​​duik te nemen in het kristalheldere water. Lunch in een plaatselijk restaurant tussen de dadelpalmen. We trekken verder naar de Wahiba-zandduinen soms ook Sharqiya Sands genoemd. Deze strekken zich uit over 200 km tot aan de Arabische Zee en zijn 100 km breed. Al meer dan 7.000 jaar zijn ze de thuis van de Bedoeïenen. We stappen over in 4×4 wagens en rijden doorheen de duinen naar Wahiba Arabian Oryx Camp. Wanneer de avond valt rijden we de zandduinen in en genieten van een mooie zonsondergang.

Avondmaal en overnachting in het kamp.

Dag 5 | Zaterdag 7 december 2024 | Wahiba – Nizwa (O-M-A)

Ontbijt in het kamp. We rijden naar Birkat Al Maouz, één van de beroemdste ruïnedorpen in Oman met grote bananenplantages en de schilderachtige omgeving. De site staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO door het oude Falaj-irrigatiesysteem. Lunchen doen we bij een lokale Omani familie.

We stappen over in 4×4 wagens die ons naar de Jebel Akhdar – Groene Berg – brengen. Die is noch groen, noch berg, maar een groot grijsbruin massief van meer dan 1.800 km² met verschillende toppen, die oplopen tot 3000 meter. De bergketen is bezaaid met Omani dorpen en op veel plaatsen hebben de dorpelingen terrassen aangelegd op de bergflanken voor het verbouwen van gewassen.

We reizen verder naar Nizwa voor avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip Nizwa 4*.

Dag 6 | Zondag 8 december 2024 | Nizwa en omgeving (O-M-A)

We starten onze dag met een bezoek aan Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman. Deze ligt binnen de muren van het 17e-eeuwse Nizwa-fort met zijn enorme toren en prachtig uitzicht op de oase. In de bruisende souq in de buurt vinden we de lokale ambachten en producten zoals Omaanse dolken (khanjar), koper, zilveren sieraden, voedingswaren, vis, groenten en handwerk. We voorzien hier enige vrije tijd. We rijden vervolgens naar het enorme Bahla Fort (Unesco Werelderfgoed) voor een fotostop. Het werd gebouwd in het derde millennium voor Christus.

Na de lunch bezoek aan het Jibrin kasteel, een groot rechthoekig gebouw bestaande uit vijf verdiepingen met 55 kamers. Dit kasteel onderscheidt zich door de inscripties en fresco’s in de verschillende kamers. De plafonds van het kasteel zijn versierd met schilderijen en inscripties in islamitische stijl, en de deuren zijn prachtig gesneden. Een Falaj (irrigatiesysteem) loopt door het midden van het kasteel. Ons laatste bezoek gaat naar Tanuf, een oude ruïnestad aan de rand van Jabel Akhdar en aan de monding van Wadi Tanuf. De stad werd gebombardeerd en vernietigd door de Britse RAF in 1954-1955 in een strijd tegen de dissidente Beni Riyam-stam. Terug naar Nizwa.

Avondmaal in de omgeving van het hotel. Overnachting in hotel Golden Tulip Nizwa 4*.

Dag 7 | Maandag 9 december 2024 | Nizwa – Muscat (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we met 4×4 naar de Wadi Ghul Canyon voor bezoek aan de verlaten Perzische ruïnes van Ghul. We bereiken Jebel Shams, het hoogste punt van Oman op 3.020m. Van hieruit hebben we een spectaculair uitzicht op de “Grand Canyon” . Verder naar het dorp Al Hamra, een van de best bewaarde oude steden van het land. Enkele kilometers verder ligt Misfat Al Abreen. We maken een wandeling tussen de oude verlaten gebouwen en lemen huizen. Het dorp heeft geweldige agrarische terrassen, mooie steegjes en oude huizen met palmvaren daken gebouwd op massieve rotsen. Hier zien we ook traditionele Omani irrigatiekanalen (Falaj-systeem), waar water wordt gekanaliseerd vanuit ondergrondse bronnen voor gebruik in de landbouw en voor huishoudelijk gebruik. Lunch in Misfat Old House.

Na de lunch rijden we via Nizwa naar Muscat voor een Dhow cruise langs de kust om te genieten van een prachtige zonsondergang. Avondmaal en overnachting in Aloft hotel 4*.

Dag 8 | Dinsdag 10 december 2024 | Muscat – Salalah (O-M-A)

In de voormiddag bezoek aan de Muscat City Center Mall, het eerste en grootste winkelcentrum van Oman. Het is geopend in 2001 en telt 10,2 miljoen bezoekers per jaar. Vrije tijd. Na de middag

transfer naar Muscat Airport voor een binnenlandse vlucht met Oman Air naar Salalah. Salalah is de hoofdstad van Dhofar, de meest zuidelijke provincie van Oman. Tijdens de moesson (Khareef) juni tot september wordt het dorre landschap voor de komende maanden omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen en palmbomen.

Bij aankomst transfer naar hotel Crowne Plaza Salalah 5* en tijd voor een frisse duik of een luie stoel in of aan het zwembad. Avondmaal in het hotel.

Dag 9 | Woensdag 11 december 2024 | Salalah en omgeving (O-M-A)

Onze eerste stop vandaag is de indrukwekkende Sultan Qaboos-moskee in het centrum van Salalah. Verder naar het oude vissersdorp Taqah met het eeuwenoude Taqah kasteel en de spectaculaire Taqah beach. Daarna rijden we naar de stad Sumharam (Khor Rohri). De ruïne van Sumharam, die Unesco Werelderfgoed is, geeft een beeld van de opvallend grote stad die rond 2000 voor Christus werd gebouwd. Ze is voor een deel gerestaureerd. Vanuit de haven van deze stad kreeg de florerende wierookhandel exportmogelijkheden over de gehele wereld. Nu zien we er flamingo’s en kamelen pootje baden. Daarna rijden we westelijk naar de bron van ‘Ayn Razat’, een van de belangrijkste zoetwaterbronnen in Salalah die een voorname rol speelt in de watervoorziening voor boerderijen. Het maakt gebruik van het traditionele falaj-irrigatiesysteem.

Lunch in een lokaal restaurant.  We vervolgen onze reis naar de ‘Qara’-bergen We houden halt bij Al Mughsayl, een langgerekt strand met wit zand en azuurblauw water, een perfecte plaats voor foto’s. Verder naar de Blow Holes bij Marneef Cave. Als afsluiter van de dag rijden we naar de westelijke grens van Oman waar de historische Boswellia (wierookbomen) in hun natuurlijke habitat groeien. Boswellia staat bekend om de geurige hars – olibanum. Deze hars wordt gebruikt in wierook, parfums en cosmetica.

Terug naar hotel Crowne Plaza Salalah 5* voor avondmaal en overnachting.

Dag 10 | Donderdag 12 december 2024 | Salalah en omgeving (O-M-A)

Vandaag stappen we over in 4×4 wagen om een ganse dag de bergen van Dhofar in te trekken. Stop bij Taqah, een dorp op het gelijknamige plateau. We vervolgen naar Wadi Darbat en maken een wandeling in de wadi tussen de grazende kuddes geiten en kamelen. De volgende stop is één van ’s werelds grootste Sink Holes (211 m diep en 150 m in diameter), gelegen in Tawi Attair – ook wel bekend als de “Well of Birds”.

We vervolgen door de heuvels van Jebel Samhan om een plateau op 1700 m hoogte te bereiken met uitzicht op de enorme Grand Canyon van Dhofar, die een geweldig uitzicht biedt op de zee aan de ene kant en het Qara-gebergte aan de andere kant. In dit prachtige landschap genieten we van een picknicklunch. We vervolgen de rit met stops in dorpen of bij spectaculaire uitzichtpunten.

We keren terug naar Salalah in de vroege avond. Diner en overnachting in het hotel Hilton Salalah Resort 5*.

Dag 11 | Vrijdag 13 december 2024 | Salalah – Muscat (O-M-A)

We starten deze laatste dag met een fotostop bij het officiële Al Hosn sultanpaleis. We rijden daarna naar Dahariz Lagoon, de ideale plaats om vogels te spotten . Om af te sluiten nog een bezoek aan de Haffah-soek waar we afscheid nemen met het meest kenmerkende product van Dhofar: de wierook. Op elke hoek worden van de soek worden wierookbrokken gebrand. Er zijn zakjes te koop in verschillende kwaliteit en geursterkte. Zo kan je de geur mee naar huis nemen en herinneringen aan deze fantastische reis vasthouden. Lunch in lokaal restaurant.

In de loop van de namiddag vertrek naar de luchthaven van Salalah voor vlucht naar Muscat. Bij aankomst check-in in Aloft hotel 4*. Farewell diner in de stad.

Dag 12 | Zaterdag 14 december 2024 | Muscat – Dubai – Brussel

In de vroege morgen transfer naar de luchthaven van Muscat voor terugvlucht naar België via Dubai. Aankomst in Zaventem wordt voorzien rond 18u30.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 14 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.