11/12/2021 | 12 dagen
 

Oman

Veelzijdig Oman

Prijs per persoon:

€ 4170 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 4790 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Kamergenote gezocht: dame van 58j. zoekt kamergenote om een kamer te delen.

Rondreis Oman

Het sultanaat Oman is een veelzijdig en intrigerend land in de Arabische wereld en op Saoedi-Arabië na, het grootste land van het Midden-Oosten. Het heeft alles wat een reis tegelijkertijd boeiend, avontuurlijk en ontspannend maakt: prachtige zandstranden, schitterende landschappen met dadels en fruitbomen, typische dorpjes, rustige oases, historische gebouwen, prachtige paleizen en moskeeën, een goede keuken, luxueuze hotels en bovenal een fiere en vriendelijke bevolking. Het noorden met de hoofdstad Muscat als uitvalsbasis is droog, ruw en bergachtig. Dhofar in het zuiden is groen en vruchtbaar en de schitterende Frankincenseroute met de bekende Boswellia of wierookbomen is er nooit ver weg.

Oman is de perfecte combinatie van authenticiteit en moderne ontwikkeling. Ontdek het met ons in een zeer gevarieerde rondreis. Welkom – Marhaba!

Verblijfshotels
2 nachten Muscat: Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4*
1 nacht Wahiba: Woestijnkamp Arabian Oryx Camp
2 nachten Nizwa: Hotel Golden Tulip Nizwa 4*
1 nacht Muscat: Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4*
3 nachten Salalah: Hilton Salalah Resort 5*
1 nacht Muscat: Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
• Overnachting in een tentenkamp in de woestijn
• Ontdekking van een prachtige natuur en fascinerende cultuur

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig) + online visum.
Het visum kan geregeld worden door Alleenreizenden 50+, klik hier.

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Oman.

Munt
Omaanse rial.

Lokale tijd
Tijdens onze wintertijd is het 3 uur later in Oman.

Klimaat
In Oman kan het heel warm worden. De minst hete maanden liggen tussen november en maart.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension en 7 lunches)
 • Water en wijn bij de maaltijden
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies
 • Visumkosten

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
 • Visum: richtprijs € 75 per persoon
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTGEGEVENS

11/12   Brussel – Dubai  21u45 – 06u15
12/12   Dubai – Muscat 08u25 – 09u40
22/12  Muscat –  Dubai 11u15 – 12u25
22/12  Dubai – Brussel 14u20 – 19u20

REISPROGRAMMA

Dag 1 | zaterdag 11 december 2021 | Brussel – Dubai

Samenkomst in Zaventem in de late namiddag voor nachtvlucht met Emirates naar Dubai.

Dag 2 | zondag 12 december 2021 | Dubai – Muscat (O-M-A)

In de vroege morgen hebben we een doorverbinding voor een korte vlucht naar Muscat, de hoofdstad van Oman. Na de grensformaliteiten neemt de plaatselijke gids ons mee voor een korte sightseeing tour met de bus rond de voornaamste bezienswaardigheden van Muscat. We rijden oa. langs de Grote Moskee, het Operahuis en het ambassadegebied . We houden een fotostop bij Al Alam Palace, het paleis van de Sultan en bij de Mirani en Jalali. Lunch. Daarna transfer naar hotel Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4* voor check-in.

In de namiddag bezoeken we Bimmah Sinkhole op 125 km buiten de stad. Een eerste kennismaking met de prachtige natuur van Oman. Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting in Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4*.

Dag 3 | maandag 13 december 2021 | Muscat (O-M-A)

In de voormiddag bezoeken we Grote moskee, ook wel de Grote Sultan Qaboes Moskee genoemd, gebouwd met zandsteen en marmer. De Moskee werd ingehuldigd in mei 2001 na een bouwperiode van 6 jaar. Een prachtige Swarovski-kroonluchter en een enorm handgemaakt Perzisch tapijt sieren de grote gebedszaal. Vervolgens bezoeken we het Koninklijk Opera Huis van Muscat, een prachtig hedendaags architecturaal meesterwerk in Oman. Gedurende een rondleiding vernemen we meer over de structurele durf en technische innovatie afgewerkt met adembenemende decoratieve kunst met motieven afgeleid van Islamitische, Mughal, Oosterse en Europese kunst en een verzameling zeldzame instrumenten.

Lunch in de stad. In de namiddag bezoeken we het Bait Al Zubair-museum. Dit particuliere museum bevindt zich in de oude binnenstad van Muscat en staat bekend om zijn mooie verzameling traditionele kostuums, antieke sieraden, wapens en andere schatten. In de late namiddag bezoek aan de Muttrah Souq, één van de oudste markten in Oman, die ongeveer tweehonderd jaar oud is. De geschiedenis van de plaats vergroot de schoonheid, magie en allure van deze omgeving. BBQ in Kargeen restaurant en overnachting in Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4*.

Dag 4 | dinsdag 14 december 2021 | Muscat – Wadi Bani Khalid – Wahiba (O-M-A)

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we de betoverende Wadi Bani Khalid. We rijden langs eindeloze dadelplantages om de prachtige wadi te bereiken. De zwempoelen zijn koel, diep en absoluut adembenemend. Gelegenheid om een duik te nemen in het kristalheldere water. Lunch.

We trekken verder naar de Wahiba zandduinen. Deze strekken zich uit over 200 km tot aan de Arabische Zee en zijn 100 km breed. Al meer dan 7000 jaar zijn ze de thuis van de Bedoeïenen. We wandelen de duinen op en zijn getuige van een onvergetelijke zonsondergang in de woestijn. We rijden doorheen de duinen om het kamp te bereiken. Avondmaal en overnachting in
Wahiba woestijnkamp Arabian Oryx Camp.

Dag 5 | woensdag 15 december 2021 | Wahiba – Nizwa (O-M-A)

Ontbijt in het kamp. Fotomoment in Birkat Al Maouz, één van de beroemdste ruïnedorpen in Oman, met grote bananenplantages en een schilderachtige omgeving. De site staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO door het oude Falajirrigatiesysteem. Het is een betoverende stop die u terug in de tijd brengt. We gaan naar de Jebel Akhdar (groene berg). Die is noch groen, noch één enkele berg, maar een groot grijsbruin massief van meer dan 1800 vierkante km met verschillende toppen, die oplopen tot bijna 3050 meter. De bergketen is bezaaid met Omani dorpen en op veel plaatsen hebben de dorpelingen terrassen aangelegd op de bergflanken voor het verbouwen van gewassen.

Lunch in lokaal restaurant. Wadi Bani Habib is één van de vele interessante dorpen op het enorme plateau van Jebel Akhdar. Jebel Akhdar is ook beroemd om rozenwaterdestillatie. Van de duizenden variëteiten van rozen produceren slechts enkele de geurige olie die nodig is om rozenwater te maken, ‘damascina’ is één van de beroemdste van deze gewaardeerde variëteiten. We reizen verder naar Nizwa voor avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip Nizwa 4*.

Dag 6 | donderdag 16 december 2021 | Nizwa en omgeving (O-M-A)

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman. De stad ligt binnen de muren van het beroemde Nizwa-fort. Het gebouw omvat zowel traditionele als moderne architecturale stijlen. Bezoek de Nizwa Souq, die honderden jaren levendig is gebleven en de thuisbasis is van een aantal lokale industrieën. Omaanse dolken (khanjar), koper, zilveren sieraden, voedingswaren, vis, groenten en handwerk zijn te vinden in deze souq. Daarna fotostop bij het enorme Bahla Fort (UNESCO site). Het werd gebouwd in het derde millennium voor Christus. Vervolgens bezoek aan Jibrin Kasteel, een groot rechthoekig gebouw bestaande uit vijf verdiepingen met 55 kamers. Dit kasteel onderscheidt zich door de inscripties en fresco’s in de verschillende kamers. De plafonds van het kasteel zijn versierd met schilderijen en inscripties in islamitische stijl, en de deuren zijn prachtig gesneden. Een Falaj (irrigatiesysteem) loopt door het midden van het kasteel.

Ons laatste bezoek gaat naar Tanuf, een oude ruïnestad aan de rand van Jabal Akhdar en aan de monding van wadi Tanuf. De stad werd gebombardeerd en vernietigd door de Britse RAF in 1954-1955 in een strijd tegen de dissidente Beni Riyam-stam. Terug naar Nizwa voor avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip Nizwa 4*.

Dag 7 | vrijdag 17 december 2021 | Nizwa – Muscat (O-M-A)

In de voormiddag bezoek aan het dorp Al Hamra, één van de best bewaarde oude steden van het land met als het ware een levend museum van Bait Al Safah. We maken een wandeling tussen de oude verlaten gebouwen en lemen huizen. Bezoek het museum waar mannen en vrouwen oude praktijken demonstreren zodat we meer te weten komen over de Omani-tradities. Verder naar Misfat Al Abreen. Het dorp heeft geweldige agrarische terrassen, mooie steegjes en oude huizen gebouwd op massieve rotsen. De oude huizen in Misfat al Abreen zijn traditionele lemen huizen met palmvaren daken en zijn uniek omdat ze zijn gebouwd op solide rotsfunderingen. Hier zien we ook traditionele Omani irrigatiekanalen (Falaj-systeem), waar water wordt gekanaliseerd vanuit ondergrondse bronnen voor gebruik in de landbouw en het huishoudelijk gebruik.

Lunch in Misfat Old House. Verder naar het oude dorp van Ghul voor bezoek aan de verlaten Perzische ruïnes. Aankomst op Jebel Shams, het hoogste punt van Oman op 3009 m. Van hieruit hebben we een spectaculaire uitzicht op de “Grand Canyon”. Terug naar Muscat voor avondmaal en overnachting in hotel Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4*.

Dag 8 | zaterdag 18 december 2021 | Muscat – Salalah (O-M-A)

In de voormiddag bezoek aan de vismarkt in Barka, een traditionele lokale Omani-vismarkt. Daarna naar de warmwaterbronnen van Ain Thawara, gelegen tussen de dadelboerderijen in de uitlopers van het Al Hajar-gebergte. Picknick onderweg.

Verder naar Al Hazm fort een van de mooiste kastelen in Oman. Het werd gebouwd in 1708 tegen het einde van het bewind van de Al Yarubi-stam toen die Al Rustaq tot hoofdstad maakten. De Al Yarubi-stam was bekend omwille van het verdrijven van de Portugezen uit Oman. De constructie van het kasteel is uniek en verschilt van andere Omaanse forten en kastelen doordat er geen hout is gebruikt bij de constructie van de plafonds. Al Hazm fort staat op de Unesco-werelderfgoedlijst.  Transfer naar Muscat Airport voor een binnenlandse vlucht naar Salalah. Salalah is de hoofdstad van Dhofar, de meest zuidelijke provincie van Oman. Tijdens de moesson (Khareef) van juni tot september wordt het dorre landschap voor de komende maanden omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen en palmbomen. Bij aankomst in de luchthaven transfer naar hotel Hilton Salalah Resort 5* voor avondmaal en overnachting.

Dag 9 | zondag 19 december 2021 | Salalah en omgeving (O-A)

Vertrek voor een bezoek aan het oosten en westen van Salalah. Eerste stop is het oude vissersdorp ‘Taqah’ en een bezoek aan het eeuwenoude ‘Taqah Castle’. Daarna rijden we naar de stad Sumharam (Khor Rohri). De ruïne van Sumharam, een stad die rond 2000 voor Christus werd gebouwd, is opvallend groot. Hij is voor een deel gerestaureerd. Vanuit de haven van deze stad floreerde de wierookhandel over de gehele wereld. Nu zien we er diverse flamingo’s en kamelen pootje baden. Een pittoreske rit brengt ons vervolgens naar ‘Mirbat’, de oude hoofdstad van Dhofar en het begin van de ‘Frankincense trail’ of wierookroute. Oman dankt een groot gedeelte van zijn rijkdom aan de productie en export van wierook. Tot in de 20e eeuw was de Arabische wierook even kostbaar als goud. Onderweg naar het graf van Bin Ali, één van de grondleggers van de Islam in Oman, kunnen we verschillende oude lemen huizen zien. Daarna gaan we westelijk naar de bron van ‘Ayn Razat’. Lunch in een lokaal restaurant.

We vervolgen onze reis naar de ‘Qara’-bergen naar Nabi Ayoub, het oude graf van de profeet Job ‘Prophet Job’. We houden halt bij het strand van Al Mughsayl, een langgerekt strand met wit zand en azuurblauw water met aan beide kanten een perfecte plaats voor foto’s te nemen. Verder naar de Blow Holes bij Marneef Cave. Als afsluiter van de dag rijden we naar de westelijke grens van Oman waar de historische Boswellia (wierookbomen) in hun natuurlijke habitat groeien. Boswellia staat bekend om de geurige hars – olibanum. Deze hars wordt gebruikt in wierook, parfums en cosmetica. Terug naar hotel Hilton Salalah Resort 5* voor avondmaal en overnachting.

Dag 10 | maandag 20 december 2021 | Salalah en omgeving (O-A)

Volledige dag om de bergen van Dhofar te ontdekken. Stop bij Taqa, een dorp op het gelijknamige plateau. We vervolgen naar Wadi Darbat en maken een wandeling in de wadi tussen de grazende kuddes geiten en kamelen. We houden halt bij de 210 m diepe Sink Holes, ook wel de Bird Fountain genoemd. We vervolgen door de heuvels van Jebel Samhan om een plateau op 1700 m hoogte te bereiken met uitzicht op de enorme Grand Canyon van Dhofar, die een geweldig uitzicht biedt op de zee aan de ene kant en het Qara-gebergte aan de andere kant. In dit prachtige landschap genieten we van een picknicklunch.

Vervolg van de rit met stops in dorpen of bij spectaculaire uitzichtpunten. We keren terug naar Salalah in de vroege avond. Diner en overnachting in het hotel Hilton Salalah Resort 5*.

Dag 11 | dinsdag 21 december 2021 | Salalah – Muscat (O-A)

In de voormiddag bezoeken we een soek waar we kennis maken met twee kenmerkende producten van Dhofar: de mannenhoed en de wierook. Omdat de gewaden meestal wit zijn, is een hoed de manier om u als man modieus te onderscheiden. Vaak wordt hier overheen nog een kleurige masar (doek) gedrapeerd zodat het geheel op een tulband lijkt. Op elke hoek van de soek worden wierookbrokken gebrand. Er zijn zakjes te koop in verschillende kwaliteit en geursterkte. Zo kunt u de geur mee naar huis nemen en herinneringen aan deze fantastische reis vasthouden. Lunch.

Kort na de middag vertrek naar de luchthaven van Salalah voor vlucht naar Muscat. Farewell diner en overnachting in het hotel Hilton Garden Inn Muscat Al Khuwair 4*.

Dag 12 | woensdag 22 december 2021 | Muscat – Dubai – Brussel (O-M)

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Muscat voor de terugvlucht naar België via Dubai. Aankomst in Zaventem wordt voorzien rond 19u30.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension en 7 lunches)
 • Water en wijn bij de maaltijden
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies
 • Visumkosten

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
 • Visum: richtprijs € 75 per persoon
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.