april 2025 | 8 dagen
 

Oost-Sicilië 2025

Spectaculair Sicilië

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u al een voorlopig programma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in april 2025.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Rondreis Sicilië 

Het grootste eiland van Italië in de Middellandse Zee is rijk aan geschiedenis en tradities, waar kunst en cultuur verweven zijn met prachtige natuurlijke schoonheden. Van de zee tot de bergen en het platteland, van de vulkanen tot de vissersdorpjes, er zijn echt veel redenen om Sicilië te bezoeken.

We ontdekken dit fascinerende eiland met zijn talrijke mythes en legendes. We bezoeken het bekende Taormina, een verfijnde stad met verbazingwekkende schatten zoals het ongelofelijke Griekse theater. Verder is Sicilië rijk aan Werelderfgoederen met onder andere de barokke steden Modica en Ragusa. Hiernaast bezoeken we ook de prachtige Alcantara Valley, Savoca, een typische vismarkt… Uiteraard kunnen we Sicilië niet verlaten zonder een bezoek aan de Etna vulkaan.

De Siciliaanse keuken is populair en geliefd over de hele wereld. Laten we proeven, genieten en ontdekken!

Verblijfshotels
2 nachten Ragusa: Mediterraneo 3*
2 nachten Linguaglossa: Mareneve Resort Etna 4*
3 nacht Taormina: UNA Hotel Naxos Beach 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanuit Zaventem
• Bezoek aan het symbool van Sicilië, de vulkaan Etna
• Ontdekking van de Siciliaanse keuken
• Inclusief alle vermelde excursies

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Sicilië is het even laat als bij ons.

Klimaat
Sicilië heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter kent het eiland een zachte temperatuur.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • ‘Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTEN

Vluchten met Brussels Airlines en ITA

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Modica (A)

We vertrekken vlak voor de middag met een vlucht richting Sicilië. Wanneer we aankomen worden we opgewacht door onze gids ter plaatse. We zetten de reis direct goed in en nemen de bus naar Siracusa. Siracusa was één van de grootste en rijkste steden in de Griekse periode, vandaar ook de vele Griekse ruïnes en het Griekse theater dat dateert van de 5e eeuw voor Christus. Na een bezoek aan enkele prachtige overblijfselen van de oudheid nemen we de bus richting Ortigia. Deze gezellige plek ligt op een eigen eilandje en is alleen met bruggen verbonden aan de rest van de stad Siracusa. We bezoeken de stad en er is tijd om te lunchen.

Na ons bezoek nemen we de bus richting Ragusa. Dwaal door de kronkelende straatjes en langs de palazzo’s en kerken. Uniek zijn de vele beelden die de barokke balkons ondersteunen. De prachtige vergezichten geven je het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. voor de check-in in ons hotel Mediterraneo.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2 | Ragusa en omgeving (O-M-A)

We starten de dag met een ontbijt in ons hotel. We  wandelen naar Ragusa Ibla, dit is het oude centrum van de barokstad Ragusa. De kleine straatjes omringd door huizen die dicht op elkaar staan zorgen voor een fantastisch zicht. We nemen de trap naar beneden met een prachtig zicht op de berg Ibla waarop de stad gebouwd is. Nadien lopen we terug omhoog om het midden van het historisch centrum te bereiken. Het is een van de mooiste barokke steden van Zuid-Sicilië en we genieten van de kalme en aangename sfeer. In de voormiddag bezoeken we de stad en geniet je van wat vrije tijd. Tegen de middag lunchen we hier ook.

Na de middag nemen we de bus naar het Donnafugata kasteel. Het is een van de mooiste kastelen in Sicilië. Op weg naar dit prachtige kasteel wandelen we langs schitterende olijfbomen, amandelbomen en fantastische, oude, witte muren die de grenzen bepaalden. We bezoeken dit imposante gebouw met meer dan 120 kamers verdeeld over drie verdiepingen. De kamers zijn nog steeds aangekleed met typische meubels en kleurrijke fresco’s op de muren.

Na ons bezoek keren we terug richting Ragusa waar we genieten van wat vrije tijd om de stad wat meer te verkennen, even uit te rusten, of ons klaar te maken voor het avondmaal. We eten in een lokale pizzeria, overnachten doen we opnieuw in ons hotel Mediterraneo.

Dag 3 | Caltagirone – Piazza Armerina – Linguaglossa (O-A)

Vandaag checken we uit in ons hotel en rijden we na het ontbijt richting Caltagirone voor een bezoek. Deze stad is ondergedompeld in kleur, verscheidene patronen, gedetailleerde werken en vooral keramiek. Het hoogtepunt is zonder twijfel de treden van de ‘Scalinata di Santa Maria del Monte’, een trap die het lager gelegen deel van de stad verbindt met het hoger deel en gedecoreerd is met keramieken tegels. We rijden naar Piazza Armerina voor een vrije lunch.

Na de middag brengen we een bezoek aan Villa Romana del Casale, gebouwd door een Romeinse Patriciër. In deze villa, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, kan men nog enkele van de best bewaarde mozaïeken terugvinden. Hierna gaan we met de bus naar Linguaglossa voor de check-in in het Mareneve Hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4 | Linguaglossa – Etna – Castiglione – Linguaglossa (O-M-A)

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoogste vulkaan van Europa en één van de actiefste ter wereld, de Etna. De spectaculaire uitbarstingen en de vurige lavastromen hebben altijd de interesse van wetenschappers gewekt, samen met de nieuwsgierigheid van bezoekers van over de hele wereld. Sinds 2013 staat de Etna op de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege zijn geologische eigenaardigheden van planetair belang.

We rijden naar het noordelijke gedeelte van de Etna voor een wandeling langs de kraters. We krijgen een beter beeld over de geologische verschijnselen, de landschappen en de lokale flora. Onze lunch is in een typisch lokaal restaurantje met zicht op de vulkaan.

In de namiddag bezoeken we de stad Castiglione onder een begeleid bezoek van onze lokale gids. Avondmaal en overnachting in het Mareneve hotel.

Dag 5 | Linguaglossa – Randazzo – Alcantara Valley – Motta Camastra – Giardini Naxos (O-M-A)

We wisselen terug van hotel vandaag. Na het ontbijt en de check-out gaan we richting Merlino Olio. We ontdekken deze olie en bezoeken het landgoed. Nadien wandelen we door Randazzo, we bezoeken deze middeleeuwse stad met zicht op de Etna. Hier kunnen we nog even nagenieten van onze wandeling langs de kraters van de dag ervoor. Lunchen doen we ook in deze stad.

Na de middag nemen we de bus naar Alcantara valley. We wandelen in het park met prachtige zichten op de canyon, later nemen we de lift naar beneden in de canyon richting de rivier. Nadien vertrekken we richting Motta Camastra waar we koekjes leren maken met een echt lokale dame.

Na deze leuke ervaring nemen we de bus naar Giardini Naxos voor de check in in het hotel Naxos Beach. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6 | Savoca – Taormina (O-A)

Vandaag staat het dorp Savoca op de planning, ook wel gekend als ‘the Godfather village’. We bezoeken de stad met een lokale gids en genieten van de prachtige uitzichten over de zee. Voor de liefhebbers geven we ook even tijd om een drankje te drinken in de bekende bar Vitelli.

Na onze Godfather-ervaring rijden we richting Taormina voor een bezoek aan het Griekse theater. Vrije lunch. In de namiddag nemen we de kabellift naar het strand en varen we mee in een typische vissersboot. Avondmaal en overnachting in het hotel Naxos Beach.

Dag 7 | Catania – Aci Castello (O-A)

Na het ontbijt rijden we richting Catania, de tweede grootste stad van Sicilië. We brengen een bezoek aan een lokale vismarkt en proeven enkele lokale specialiteiten. Deze markt geeft de levensstijl van de Sicilianen uitstekend weer.

We genieten van een vrije lunch en vrije tijd in Catania om enkele souvenirs te kopen of even ui te rusten. Om de dag af te sluiten brengen we nog een gegidst bezoek aan Aci Castello en het kasteel met een prachtig uitzicht over het blauwe water. Avondmaal en overnachting in het hotel Naxos Beach.

Dag 8 | Castello degli Schiavi – Brussel (O)

We ontbijten in ons hotel en checken uit. We keren terug naar de luchthaven en vliegen we naar Brussel na een fantastische reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines en ITA
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 3x lunches)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies tijdens de vrije tijd

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betalen in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.