17/09/2022 | 17 dagen
 

Peru

De inca's achterna

Prijs per persoon:

€ 5295 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 5950 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 100 per persoon

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Voorreisvergadering groepsreis Peru: zaterdag 6 augustus 2022 om 14u.

Peru, de Inca’s achterna

In het spoor van de Inca’s trekken we 2 weken door Peru. We gaan terug in de tijd op zoek naar sporen en restanten van het machtige en mysterieuze Inca-rijk. We maken kennis met de invloed van de Spaanse kolonisatie, we leggen contacten met de plaatselijke bevolking en krijgen een idee van de huidige samenleving in Peru.

We laten ons overweldigen door de spectaculaire natuur: besneeuwde Andes-toppen, uitgestrekte hoogvlaktes, zandvlaktes, zoutvlaktes, pampa’s, woestijnen en oases, het saffierblauwe Titicacameer, … .

Peru ligt op een respectabele hoogte. Daarom bouwen we onze reis op vanuit Lima zodat we ons gaandeweg aanpassen aan deze hoogte. Via Paracas, de Ballestas Eilanden, Ica, Nazca, Abancay en Cuzco reizen we naar de Heilige Vallei met de Machu Picchu als hoogtepunt. Vanuit Ollantaytambo en Urubamba reizen we verder naar Puno en het Titicacameer.

Peru wordt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur! De overweldigende natuur, de rijke cultuur, de authenticiteit van de bewoners, de tradities en gebruiken die de kolonisator de Peruanen niet kon ontnemen, de gastronomie, de Zuid-Amerikaanse hartelijkheid, de toekomstdromen van de mensen in Peru bij wie we te gast zijn… Dit alles is deel van een unieke reiservaring.

Enige fysieke conditie is vereist.

Verblijfshotels
1 nacht Lima: Sonesta El Olivar 5*
1 nacht Paracas: Double Tree Guests Suites Paracas by Hilton 4*
2 nachten Nazca: Casa Andina Nazca 3*
1 nacht Challhuanca: Samay Wasi 3*
1 nacht Abancay: Hotel Saywa
3 nachten Cuzco: Antigua Casona 3*
2 nachten Urubamba: La Casona de Yucay in Urubamba 3*
2 nachten Puno: Sonesta Posadas del Inca 4*
2 nachten Lima: Sonesta El Olivar 5*

Voorreisvergadering groepsreis Peru: Zaterdag 6 augustus 2022 om 14u.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
• Genieten ven de prachtige natuur rond de Andes
• Bezoek aan de indrukwekkende Inca site van Machu Picchu
• Het Titicacameer, het hoogste gelegen meer ter wereld

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig).

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Peru.

Munt
Peruviaanse sol (PEN).

Lokale tijd
Winter: 6 uur vroeger in Peru. Tijdens onze zomertijd: 7 uur vroeger in Peru.

Klimaat
Peru kent slechts twee seizoenen: het droge- en het regenseizoen.  De beste reistijd is het droge seizoen (mei – oktober). Het weer verschilt echter sterk per geografische regio. We verwachten temperaturen in de Andes rond 20°, in de Nazca woestijn 25° en rond het Titicacameer tot 32°

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug vanaf Amsterdam
 • Transfer naar Amsterdam, opstapplaatsen Lochristi, Destelbergen en Antwerpen
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle transfers en taksen ter plaatse
 • Verblijf in hotel volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (volpension uitgezonderd dag 6)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Reis– en annuleringsverzekering
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen. De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTGEGEVENS

REISPROGRAMMA

Dag 1 | zaterdag 17 september 2022 | Amsterdam – Lima

Vlucht vanuit  Amsterdam naar Lima met KLM, de hoofdstad van Peru. Samenkomst in Lochristi, Destelbergen of Antwerpen in de vroege morgen. Aankomst in Lima dezelfde dag in de vroege avond, plaatselijke tijd. Transfer naar het hotel Sonesta El Olivar en check-in. Avondmaal en overnachting in hotel Sonesta El Olivar 5*.

Dag 2 | zondag 18 september 2022 | Lima – Tambo Colorado – Paracas (O-M-A)

We volgen onze biologische klok en beginnen de dag al vroeg in de morgen. Na het ontbijt verlaten we de hoofdstad Lima. Een rit van 5 uur brengt ons naar Paracas. Paracas is een schiereiland, het water is dus nooit ver weg.

Onderweg houden we halt voor een picknick en afhankelijk van de tijd ook voor een stop bij Tambo Colorado. Tambo Cororado is een Inca-site opgebouwd uit adobe stenen en was in gebruik als administratief complex en controlepost op de weg van de kust naar de binnenlanden.

In Paracas laten we ons verwennen in hotel Double Tree Guests Suites Paracas by Hilton. Avondmaal en overnachting in hotel Double Tree Guests Suites Paracas by Hilton 4*.

Dag 3 | maandag 19 september 2022 | Paracas – Ballestas – Ica – Huacachina – Nazca (O-M-A)

Na het ontbijt wacht ons een rondvaart langs de Ballestas-eilanden, ook wel de kleine Galapagos genoemd. Op de eilanden leven tal van vogelsoorten, zeeleeuwen en pinguïns. Daarnaast wordt op de Ballestas-eilanden nog steeds guano (vogelmest) gewonnen. Na de boottocht van ongeveer 2 uur bezoeken we het vissershaventje San Andrew waar de pelikanen een thuis hebben gevonden.
Vervolgens rijden we door naar Ica en de oase Huacachina. We ruilen de oceaan in voor een woestijnlandschap. In de oase van Huacachina gebruiken we het middagmaal en is er vrije tijd. Daarna rijden we door naar Nazca. Op de uitkijktoren van Maria Reiche, bij het binnenrijden van de stad maken we kennis met de Nazca-lijnen. De lijnen van Nazca zijn geogliefen, tekeningen in het zand van de pampa van Nazca. De tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen zijn in het woestijnzand bewaard gebleven. De hoogvlakte is een van de droogste gebieden op aarde. Het is er bijna altijd windstil, hierdoor zijn de lijnen duizenden jaren bewaard gebleven. De naam van Maria Reiche is ontegensprekelijk verbonden met de Nazca-lijnen. Deze Duitse wiskundige vestigde zich rond 1930 in Peru. In 1946 begon ze op de vlakte met het onderzoeken, meten, in kaart brengen, reinigen en bestuderen van de tekeningen waarvan sommige wel 30 meter lang zijn. Ze liet een 15 meter hoog metalen platvorm bouwen om beter overzicht van de tekeningen te krijgen. Het is via dit platvorm dat we zelf de lijnen kunnen waarnemen. In 1960 werd haar de orde van de Zon toegekend – de hoogste eer in Peru.
Na deze eerste kennismaking met de Nazca-lijnen rijden we richting hotel in het centrum van Nazca. Na het inchecken en een opfrisbeurt gebruiken we het avondmaal in een gezellig restaurant in de onmiddellijke omgeving van het hotel. Overnachting in hotel Casa Andina Nazca 3*.

Dag 4 | dinsdag 20 september 2022 | Nazca – Chauchilla – Cantalloc – Nazca (O-M-A)

In de voormiddag is er een keuzeprogramma. Met wie gekozen heeft om over de lijnen te vliegen, vertrekken we in de vroege morgen naar de kleine luchthaven van Nazca. Het is een enige en onvergetelijke ervaring om met een vlucht in een propellervliegtuigje over de Nazca-lijnen te vliegen. Daarna bezoek aan een pottenbakker die werkt volgens de oude Nazca-traditie (richtprijs excursie: 120 €).

Wie koos om niet vliegen kan meegaan naar de luchthaven of uitslapen of heeft vrije tijd in het stadje. In de late voormiddag treffen we elkaar en rijden naar Chauchilla: 1000 jaar oude botten, schedels, zelfs hele mummies, doeken en flarden kleding evenals scherven van keramische potten liggen zichtbaar verspreid in het woestijnzand. We gebruiken het middagmaal in Cantalloc. Een korte wandeling brengt ons daarna naar het aquaduct Cantaloc en ingenieus eeuwenoud watersysteem. We wandelen ook via enkele naaldtekeningen van de Nazcalijnen in het woestijnlandschap. Daarna rijden we naar het museum Anionini Nazca met belangrijk archief en voorwerpen over de Nazca-cultuur en de pre-Inca. We gebruiken het avondmaal in een gezellig restaurant in de onmiddellijke omgeving van het hotel.

Overnachting in hotel Casa Andina Nazca 3*.

Dag 5 | woensdag 21 september 2022 | Nazca – Pampa Galeras – Challhuanca (O-M-A)

Na het ontbijt vangen we een lange rit aan door het natuurreservaat van de Pampa Galeras, de typisch Zuid-Amerikaanse grasvlaktes. We maken kennis met lama’s, vicuñas, alpaca’s en guanaco’s. Onderweg genieten we van het uitzicht: prachtig berglandschappen, eindeloze grasvlakten afgewisseld met lagunes.
We bezoeken het museum van de vicuñas en samen met de plaatselijke bevolking drijven we deze dieren bij elkaar voor hun scheerbeurt zoals dat jaarlijks wordt gedaan tijdens het grote festival “Chaccu de Vicuñas”. We picknicken in deze prachtige natuur. We maken kennis met de bergen en het leven op hoogte. In de late namiddag komen we aan in Challhuanca waar we onze intrek nemen in hotel Samay Wasi, het beste hotel in deze streek. Avondmaal en overnachting in hotel Samay Wasi 3*.

Dag 6 | donderdag 22 september 2022 | Challuanca – Umaccata – Abancay (O-A)

Na het ontbijt trekken we verder de Andes in. Onderweg stoppen we bij een brug gebouwd volgens de oude Andes-techniek. We zetten onze weg verder naar het bergdorp Abancay. We bezoeken er de lokale markt. Daarna trekken we de bergen in voor een bezoek aan Umaccata, ver weg van alle toerisme. Het dorpje ligt aan de voet van de berg Ampay in een beschermd natuurgebied. Er loopt een kleinschalig project voor de ontwikkeling van plattelandsfamilies. De vrouwen bereiden voor ons een typische Andes-maaltijd met zelf geteelde producten. We gaan ook op bezoek bij families om te zien hoe ze leven en bouwen aan de toekomst.
Na dit bezoek rijden we terug naar Abancay naar hotel Saywa, een basic hotel maar het beste van wat er in dit dorpje beschikbaar is. We gebruiken het avondmaal in een plaatselijke restaurant. Overnachting in hotel Saywa.

Dag 7 | vrijdag 23 september 2022 | Abancay – Sayhuite – Cuzco (O-M-A)

Vandaag wordt weer een reisdag. Na het ontbijt verlaten we Abancay en rijden richting Cuzco doorheen een prachtig landschap. In de voormiddag bezoeken we Sayhuite, een religieus centrum van de Inca. Een enorme monoliet, die op de Concacha heuvel ligt, heeft ingewikkelde uitsnijdingen, waarvan veel vrij gedetailleerd zijn en variëren van geometrische vormen tot dierlijke figuren. Men neemt aan dat deze sculpturen verwijzen naar religieuze rituelen die verband houden met water. We picknicken onderweg en maken de nodige stops om te genieten van de omgeving.

In de late namiddag duikt de stad Cuzco op in de verte. We ruilen onze comfortabele autocar voor een kleinere bus, aangepast aan het Andes-landschap. Cuzco in de hoge Andes is “de” stad van de Inca-cultuur. We nemen onze intrek in hotel Antigua Casona in de kunstenaarswijk San Blas. Een authentiek hotel op wandelafstand van de “Plaza des Armes”, het centrale plein van Cuzco. Avondmaal en overnachting in hotel Antigua Casona 3*

Dag 8 | zaterdag 24 september 2022 | Cuzco – Pisaq – Cuzco (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar Pisaq. Hoog boven het dorpje Pisaq bevinden zich de ruines van een complete Inca-nederzetting. De bewoners deden aan terrasbouw. Boven in de bergwanden zijn er nog de gaten van de mummiegraven te zien. Een stevige wandeling laat ons aan de lijve ondervinden hoe hard en moeilijk leven en werken in de Andes was en is. Na onze verkenning van de Inca site gebruiken we een picknick in deze formidabele plaats.

Daarna dalen we af naar het centrum van Pisaq en bezoeken er de plaatselijke markt. Van oudsher was de markt op het kerkplein vooral het terrein van indiaanse handelaars die er hun gewassen en producten verkochten. Een belangrijk deel van de markt is tegenwoordig ingeruimd voor kunstnijverheid en toeristische souvenirs. Daarnaast verhandelen vele indianen nog altijd hun landbouwproducten.

In de late namiddag rijden we terug naar Cuzco. Tijd om te genieten van de sfeer van deze bijzondere stad, of om op te adem komen in het hotel. We dineren samen in de stad. Overnachting in hotel Antigua Casona 3*.

Dag 9 | zondag 25 september 2022 | Cuzco (O-M-A)

Deze morgen doen we het iets rustiger en genieten we van het ontbijt. Vandaag verkennen we de historische stad Cuzco. De naam van de stad is afkomstig van het Quechua woord dat navel van de aarde betekent. We starten met een bezoek aan de lokale San Pedro markt. Daarna gaan we naar de Qorikancha, ook klooster van Santo Domingo genaamd. De Qorikancha werd ten tijde van de Inca de Inti Kancha of tempel van de zon geheten. Het was de belangrijkste tempel binnen het Incarijk, gewijd aan de zonnegod Inti.
Daarna staat de imposante gotische kathedraal op het programma, gebouwd met stenen van een Inca-fort en bekend om de prachtige architectuur. De kathedraal bezit een kunstpatrimonium dat drie eeuwen omspant. We genieten van de zondagse drukte en de wekelijkse processie op en rond Plaza de Armas. We lunchen in de stad.
Na de middag bezoeken we het Fort Sacsayhuaman, een archeologische locatie van 3094 hectare groot ten noorden van de stad Cuzco op een hoogte van 3500m. Het woord Saqsaywaman betekent in het Quechua “Doorvoede Valk”. In de tijd van de Inca’s bevond zich op het plateau boven de drie nog bestaande terrassen een groot complex met als middelpunt een vier of vijf verdiepingen hoge toren. De gebouwen boden plaats aan 5000 personen. In de late namiddag bezoeken we de kunstenaarswijk San Blas, met boetiekjes, straathandelaren en smalle straatjes. Daarna is er vrije tijd om rond te slenteren in de vele winkeltjes in San Blas en rond de Plaza de Armas, in de directe omgeving van het hotel. Avondmaal in het sfeervolle stadje. Overnachting in hotel Antigua Casona 3*.

Dag 10 | maandag 26 september 2022 | Cuzco – Maras – Moray – Misminay – Ollantaytambo – Urabamba (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we voor een zeer gevarieerde dag. Eerst rijden we naar de Salineras van Maras, waar de lokale bevolking in vrij moeilijke omstandigheden zout verzamelt van de terrassen. Al sinds Inca-tijd wordt er zout gewonnen. Er zijn honderden zoutpannen aangelegd waar zout bronwater uit de bergen wordt doorheen geleid en dat door de warmte van de zon verdampt waardoor het zout blijft liggen. Daarna rijden we naar Moray. Een korte wandeling brengt ons bij de Inca-terrassen. Hier was een proefstation van de Inca om uit te zoeken welke gewassen konden geteeld worden op grote hoogte.
Vervolgens gaan we naar de Andes-gemeenschap van Misminay om kennis te maken met de lokale volkstradities. We wandelen door de akkers met inheemse gewassen en via een smal pad komen we in het dorp dat op 3700m hoogte ligt met een spectaculair uitzicht op de Heilige Vallei en de bergen. De mensen leven er vooral van de landbouw die echter onvoldoende oplevert wat maakt dat gezinnen blijvend in armoede en onderontwikkeling leefden. In Misminay werd daarom een project opgezet om toerisme te integreren in hun armoedig bestaan. Ze ontvangen toeristen en demonstreren hun oude tradities en ambachten; ze werden gidsen op de Inca-trail; ze leerden adobe stenen maken zodat ze nu in meer solide huisjes leven; ze bereiden voor ons een traditionele lunch met natuurlijk gecultiveerde ingrediënten van hun velden.
Na de lunch rijden we naar Ollantaytambo, een mysterieus tempel- en fortcomplex. In het Inca-rijk was Ollantaytambo het koninklijke landgoed van keizer Pachacuti die de regio veroverde en een ceremonieel centrum bouwde. Het geheel bestaat uit een aantal oplopende terrassen. Een wandeling van een uur langs het opgaand pad geeft ons toegang tot het hoogste gedeelte. Wie de klim niet zit zitten kan de sfeer opsnuiven op een marktje beneden. De laatste stop brengt ons naar een gekend Peruaans kunstenaar Yawarmaky, die een familiaal keramiekbedrijfje heeft. We overnachten in het hart van de Heilige Vallei in het eco-hotel La Casona de Yucay in Urubamba 3* waar we het avondmaal gebruiken.

Dag 11 | dinsdag 27 september 2022 | Urubamba – Ollantaytambo – Machu Picchu – Ollantaytambo – Urubamba (O-M-A)

Vandaag staat het bezoek aan Machu Picchu op het programma. Daarom een heel vroeg ontbijt en transfer naar het treinstation van Ollantaytambo. We nemen de trein tot het station van Agua Calientes. Daar stappen we over op een eco-bus tot de site van de Machu Picchu.
De naam Machu Picchu betekent Oude Berg in het Quechua. Deze Inca vestiging is door de Spanjaarden nooit ontdekt en daardoor ook niet vernietigd. Zo bleef veel van de Inca-beschaving intact. Aangenomen wordt dat de bouw van de stad Machu Picchu werd begonnen rond 1440, onder leiding van Pachacuti. Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond. Over de functie van de stad zijn wetenschappers het niet eens. Doordat de stad zo ontoegankelijk is, wordt aangenomen dat de stad geen doorsnee functie had. Vaak wordt aangenomen dat Machu Picchu een buitenverblijf was voor koningen en andere hogere medewerkers. Volgens anderen zou de stad een fort zijn geweest ter verdediging van het Inca-rijk. Na de Spaanse verovering was er voor de Inca’s geen noodzaak meer om er te blijven komen en werd de stad verlaten. Volgens een derde theorie zou Machu Picchu bedoeld zijn geweest voor het verzamelen van coca-bladeren, omdat het op een punt ligt van waaruit veel plantages bereikbaar waren. Dit is de minst waarschijnlijke theorie. In 1911 verrichtte de historicus Hiram Bingham een studie naar de Inca-paden. Tijdens deze studiereis ontdekte hij Machu Picchu. Brede bekendheid kreeg de stad in 1913 toen de National Geographic een compleet nummer wijdde aan Machu Picchu. In 1983 werd de stad UNESCO Werelderfgoed. Het is ook een van de zeven wereldwonderen. Begin deze eeuw trok Machu Picchu een record aantal bezoekers van 1,480 miljoen per jaar. Nu is het aantal bezoekers beperkt tot 2500 per dag. We nemen ruim de tijd om het complex te bezoeken. We gebruiken de lunch in het restaurant van de site.
In de vroege namiddag nemen we opnieuw de bus tot Agua Calientes. Het stadje is gelegen tussen steile bergen, de Machu Picchu (oude berg) en de Huayna Picchu (jonge berg) op een hoogte van 2438 m. De Inca’s bereikten de stad via een steil pad. De voettocht duurde meerdere dagen en de stad was derhalve moeilijk bereikbaar. Door het rotsdal loopt op 1750 m de sterk stromende Urubamba rivier. In het stadje voorzien we ook vrije tijd. Daarna nemen we terug de trein naar Ollantaytambo en daarna de bus naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel La Casona de Yucay 3*.

Dag 12 | woensdag 28 september 2022 | Urubamba – Andahuaylillas – Raqchi – La Raya – Pucara – Puno (O-M-A)

Na het ontbijt verlaten we de Heilige Vallei en rijden naar Puno aan het Titicacameer. Een heel ander stukje Peru. Onze eerste stop is in Andahuaylillas. We bezoeken er een 17°-eeuws koloniaal kerkje met muurschilderingen uit de zeer befaamde Cuzco school.
Daarna zetten we onze weg verder naar de Inca-stad Raqchi. In de Incatijd was Raqchi dé centrale voorraadschuur en distributiecentrum van het imperium: in meer dan 200 grote ronde silo’s (collca’s) werden allerlei gewassen en proviand opgeslagen. De silo’s zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Picknick onderweg. Daarna zetten we onze reis verder naar de La Raya gletsjer met 4.313m het hoogste punt van onze reis. De ijle lucht laat ons maar een korte stop toe. Daarna rijden we verder naar Pucara – de stad van de stieren. Eens een enorme Inca-site met de kenmerken van de bijzondere Pucara-stijl. We bezoeken er het kleine Inca-museum.
In de late namiddag bereiken we Puno, een stad op 3.860 m aan de oevers van het Titicacameer waar we inchecken in het Sonesta Posadas del Inca 4* aan het Titicacameer voor avondmaal en overnachting.

Dag 13 | donderdag 29 september 2022 | Puno – Uros-eilanden – Taquille – Puno (O-M-A)

Vandaag brengt een motorboot ons naar de Uros-eilanden, kunstmatige riet-eilanden die zich bevinden op het Titicacameer. Het volk van de Uros bouwde deze eilanden oorspronkelijk om de Inca’s te ontvluchten. Vandaag leven er nog ongeveer een honderdtal van hen op de eilanden. De eilandjes zijn gemaakt van het riet dat in het Titicacameer groeit. De dichte wortels die de plant ontwikkelt zorgen er voor dat de eilanden vastgroeien. Ze zijn verankerd met touwen die naar de bodem van het meer gaan. Het riet aan de onderkant van de eilandjes verrot nogal snel, daarom wordt er regelmatig riet toegevoegd aan de bovenkant om te compenseren. We bezoeken de eilanden en varen met een rieten boot op het meer. Daarna varen we met onze motorboot naar het eiland Taquile. Het hoogste punt van het eiland is 4050 m. De bewoners van het eiland spreken quechua. Taquile is een smal en lang eiland en functioneerde als gevangenis toen Peru nog een Spaanse kolonie was. In 1970 werd het eigendom van de bewoners. Na een klim bereiken we het dorp en krijgen we uitleg rond de plaatselijke gebruiken en klederdracht. Taquile is vooral bekend om zijn handwerk. De textielkunst is opgenomen in de UNESCO-lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed. Breien wordt uitsluitend uitgevoerd door mannen. De vrouwen maken uitsluitend garen en weven. We gebruiken er een typische lunch. Daarna dalen we via trappen naar het meer waar onze motorboot op ons wacht die ons terug naar het hotel brengt. Avondmaal en overnachting in hotel Sonesta Posadas del Inca 4*.

Dag 14 | vrijdag 30 september 2022 | Puno – Acora – Sillustani – Juliaca – Lima (O-M-A)

We rijden naar Acora waar we kennis maken met de Aymaras, een volk dat leeft op de Alti Plano op de grens van Peru, Bolivië en Chili. We vieren met hen een ceremonie voor Pacha Mama (Moeder Aarde). De aardappel staat centraal in het leven van de Aymara. Zij bereiden voor ons een lokaal gerecht van Copamaya op basis van geroosterde aardappelen met kaas. Na de lunch vertrekken we naar Sillustani. We bezoeken er de pre-inca site gelegen op een hoogte van 4000m aan het meer van Umayo. De graven in deze nederzetting zijn gebouwd in torens, chullpas genaamd. Hierin werden de edelen van de Colla bevolking in hurkhouding begraven. De Colla’s moeten al voor de Inca’s hier geleefd hebben. Na het bezoek aan de site maken we een wandeling aan het Umayo meer, een pracht van een natuurgebied. Op weg naar de luchthaven van Juliaca houden we halt in Atuncolla. De lokale bewoners zijn afstammelingen van de Colla’s die al 1200 jaar in dit gebied wonen. Avondmaal in Juliaca. Een late vlucht brengt ons terug naar Lima. Overnachting in hotel Sonesta El Olivar 5*.

Dag 15 | zaterdag 1 oktober 2022 | Lima (O-M-A)

Na het ontbijt wacht ons een goedgevuld programma. We rijden naar Villa Maria del Triunfo een buitenwijk van Lima voor het bezoek aan het kerkhof “Nueva Esperanza” (nieuwe hoop), en met meer dan een miljoen graven het grootste kerkhof van Lima en het tweede grootste ter wereld. Het is ook een van de meest bezochte kerkhoven ter wereld. We maken in Villa El Salvador kennis met een Belgische initiatief Puriy een voorbeeld van hoe micro-ondernemingen mensen toekomst kan geven. Na de lunch bezoeken we het historisch centrum van Lima, dat Unesco werelderfgoed is met de kathedraal, Plaza de Armas, het treinstation en de San Francisco kerk met het museum en de catacomben. Daarna rijden we naar het moderne Lima in Miraflores. Langs de oceaan, naast het Liefdespark, ligt Larcomar shopping centrum. Vrije tijd. Het avondmaal gebruiken we in restaurant Rosa Nautica met prachtig zicht op de oceaan. Overnachting in hotel Sonesta El Olivar 5*.

Dag 16 | zondag 2 oktober 2022 | Lima – Amsterdam (O-M-A)

Na een rustige start, bezoek aan Larco Herrera museum. Veel van wat we gehoord, gezien en opgestoken hebben wordt hier op een overzichtelijke manier weergegeven. Daarna vertrekken we naar restaurant Señorio de Sulco in de omgeving van de oceaan om nog een laatste pisco-sour te drinken en te genieten van de lekkere en gevarieerde keuken van Peru. Alvorens te vertrekken naar de luchthaven bezoeken we nog de artisanale markt. Een betere afsluiter kan niet. Dan gaat het richting luchthaven voor onze KLM vlucht naar Amsterdam.

Dag 17 | maandag 3 oktober 2022 | Amsterdam (O-M)

We draaien onze klok 7 uur vooruit en komen aan in Amsterdam in de namiddag. Van hieruit nemen we de bus terug naar de 3 opstaplocaties.
(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug vanaf Amsterdam
 • Transfer naar Amsterdam, opstapplaatsen Lochristi, Destelbergen en Antwerpen
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle transfers en taksen ter plaatse
 • Verblijf in hotel volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (volpension uitgezonderd dag 6)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Reis– en annuleringsverzekering
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen. De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Vraag hier uw infofilmpje aan

Nieuwsbrief
Toestemming*