Porto, Minho & Douro

Drie gezichten van Portugal

Vertrek

Duur

Eénpersoonskamer

Tweepersoonskamer

Vertrek

05/06/2025

Duur

9 dagen

Eénpersoonskamer

€3615

Tweepersoonskamer

€3165

Boek nu

Vertrek

25/09/2025

Duur

9 dagen

Eénpersoonskamer

€3615

Tweepersoonskamer

€3165

Boek nu

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 50 per persoon

Prijs geldig tot 25/02/2025. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Rondreis Porto, Minho & Douro 

We nemen u mee op een 9-daagse rondreis doorheen een stukje authentiek, historisch en wonderbaarlijk prachtig Portugal. Vanuit de stad Porto reizen we doorheen de groene, vruchtbare Minhostreek waar Portugal ontstaan en geworteld is, om te eindigen bij de Douro die zich slingert door diepe dalen met duizenden wijngaardflanken en immens mooie vergezichten.

Porto heeft alles: een bruisende sfeer, cultuur, gemoedelijkheid, vele prachtige bezienswaardigheden en culinair genieten. Het sfeervolle oude centrum ligt aan de Douro. Waar u ook kijkt, overal ziet u prachtige azulejos, kleurige huizen, smalle straatjes, kerken en de traditionele Port-boten. En dan is er nog de Atlantische Oceaan met de kleine vissersdorpjes.

Minho in het uiterste noordwesten van Portugal is de meest groene regio van het land en ligt tussen twee grote rivieren in, de Minho en de Douro. Minho heeft een rijk historisch verleden waarvan Braga en Guimarães, de twee grootste steden, getuige zijn. Maar ook de pittoreske dorpjes en het indrukwekkende natuurreservaat Parque Nacional da Peneda-Gerês zullen u zeker bekoren.

De Douro Vallei zou ook de betoverende vallei kunnen genoemd worden, zo adembenemend mooi is het unieke landschap. Veel plaatsen in dit gebied staan samen met de specifieke wijncultuur sinds 2001 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Drie gezichten van Portugal, gecombineerd in een sublieme rondreis. Mis deze niet!

Verblijfshotels
2 nachten Porto: Hotel Cristal Porto 4*
2 nachten Viana Do Castelo: Hotel Axis Viana 4*
2 nachten Peneda Gerês: Hotel São Bento da Porta Alberta 4*
2 nachten Péso da Regua: Hotel Régua Douro 4*

Onze troeven
• Boottocht met een traditionele vrachtboot
• Culinair genieten in lokale restaurants
• Authentiek, historisch en wonderbaarlijk Portugal

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan bij ons.

Klimaat
Gemiddeld is het maximaal 22°C in juni en september in Porto en minimaal rond de 14°C.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (half pension + 5 lunches + dranken)
 • Headsets gedurende de volledige reis
 • Alle vermelde excursies en toegangsgelden (Braga kathedraal, Bragança Paleis, Guimarães kasteel, Lamego Towers, Stock-Exchange Palace, Oporto’s kathedraal, Clerigos Tower + museum, Douro museum, Boottocht Douro, Porto tasting)
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 14 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Brussels Airlines

Brussel – Porto
Porto –  Brussel

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Porto (M-A)

Uw reisbegeleidster wacht u op in Zaventem voor een vlucht naar Porto waar we arriveren op het middaguur. Bij aankomst in Porto rijden we naar Hotel Cristal Porto 4* voor de check-in. In de namiddag maken we een rustige boottocht op de Douro tot aan de monding ‘Foz’ in de Atlantische Oceaan. We varen langs de 6 bruggen die Porto rijk is. Dat Gustave Eiffel iets te maken heeft met het ontwerp van de Luis I-brug zal u onmiddellijk opvallen. We bezoeken het portohuis, en sluiten af met een lekkere Porto degustatie. 

Avondmaal en overnachting in Hotel Cristal Porto 4*.

Dag 2 | Porto (O-A)

Na het ontbijt starten we met een stadsbezoek aan Porto, de tweede stad van Portugal. Het gehele historisch centrum van Porto is Unesco Werelderfgoed. Op het programma staan: Casa da Musica,  Clerigos toren, de Carmo kerk, boekenwinkel Lello (buitenzijde), de kathedraal, Palacio da Bolsa, Bolhão market… We dalen verder af tot aan de Ribeira (oever van de Douro) met vrije tijd voor lunch (eigen rekening).

Na de lunch steken we Ponte Luis I over en wandelen we langs de kade van Gaía, nadien gaan we richting Mosteiro Serra do Pilar, vanwaar we een prachtig uitzicht op de stad en de Douro hebben. Verder naar de Sé van Porto (kathedraal), Café Magestic, Santa Catarina straat en het station São Bento met zijn prachtige azulejos.

Avondmaal in een typisch Portugees restaurant. Overnachting in Hotel Cristal Porto 4*.

Dag 3 | Porto – Barcelos – Viana Do Castelo (O-A)

Ontbijt. In de voormiddag genieten we van een wandeling doorheen het vissersdorpje Afurada. Na de vrije lunch rijden we richting Barcelos dat vooral bekend staat om de ‘Galo de Barcelos’, hét Portugese symbool bij uitstek. We bezoeken de kerk van Santa Maria Maior (de Gotische Matriz-kerk) met de azulejos en de Torre do Cimo da Vila (middeleeuwse toren).

Vrije tijd voor een terrasje. Daarna gaan we verder op verkenning in het stadje en wandelen langs het stadhuis, het Paço dos Condes de Barcelos (Paleis van de Graven van Barcelos) en de schandpaal. Bij de Cruzeiro do Senhor do Galo vertellen we de legende van de Haan van Barcelos en wandelen verder over de Middeleeuwse brug over de Cavado waar de bus ons opwacht. Op het einde van de namiddag komen we na een korte rit aan in Viana Do Castelo, waar we inchecken voor 2 nachten bij Hotel Axis Viana 4*.

‘s Avonds genieten we van het diner in een restaurant in de buurt van het hotel.

Dag 4 | Viana Do Castelo – Ponte De Lima (O-A)

Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we de stad Viana do Castelo, een belangrijke historische stad gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de bergen. We verkennen het historische gedeelte met de fontein op de Praça da República. Daarna bezoeken we het het Santiago da Barra fort en de Nossa Sra d’agonia kapel. We nemen de kabellift naar de berg van Santa Luzia. Bovenop deze berg heeft u een adembenemend uitzicht op de stad, haar omstreken en de Atlantische Oceaan. Hier bezoeken we de Byzantijns-Romeinse Tempel van Santa Luzia.

Vrije tijd voor lunch. We bezoeken het oudste dorp van Portugal ‘Ponte de Lima’. De Romeinen, op hun doortocht door Portugal, hielden hier halt en stichtten het dorp omwille van de prachtige locatie aan de Lima-rivier. Ze bouwden een brug (ponte), waaraan het dorp zijn naam te danken heeft. We komen langs de toren van de oude gevangenis, dromen weg in de kleine straatjes van het historisch centrum en we steken de Romeinse brug over. Aan de overkant komen we in één van de tuinen die Ponte de Lima rijk is. Op het einde van de namiddag keren we terug naar Hotel Axis Viana 4* in Viana do Castelo, waar er vrije tijd is om te genieten van het zwembad en de spa van het hotel.

Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 5 | Guimarães – Braga – Peneda Gerês (O-M-A)

Na het ontbijt gaat onze tocht naar de eerste hoofdstad van het land waar de Portugese natie is ontstaan: Guimarães. Deze plek ademt geschiedenis uit, het ganse historisch centrum van Guimarães is Unesco werelderfgoed. We bezichtigen het oudste kasteel van Portugal gebouwd als verdediging tegen de Moren en Noormannen en het Paços dos Duques, een paleis uit de 15e eeuw, gebouwd door de 1e hertog van Bragança. We eindigen onze voormiddag met een wandeling doorheen het oude centrum. Lunch in lokaal restaurant is inbegrepen.

Daarna trekken we naar de studentenstad Braga, de oudste stad van Portugal. We bezoeken de indrukwekkende kathedraal, daterend uit de 12e eeuw, samen met de schatkamer en het Sé-museum. We slenteren langs het historisch centrum van de stad en we bezoeken ‘Bom Jesus’. Dit heiligdom was heel belangrijk voor de pelgrims onderweg naar Santiago de Compostella. Het heiligdom bevindt zich even buiten de stad op de heuvel, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de stad Braga en omstreken. Op het einde van de namiddag rijden we naar Peneda-Gerês waar we onze intrek nemen in Hotel São Bento da Porta Aberta 4*, tegenover de gelijknamige basiliek.

Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

Dag 6 | Peneda-Gerês (O-M-A)

Na ontbijt trekken we Peneda-Gerês in, een indrukwekkend nationaal natuurpark dat in het uiterste noorden van de provincie Minho ligt. Het is het enige natuurpark in Portugal dat door Unesco werd opgenomen als onderdeel van het Internationaal Netwerk van Biosfeerreservaten. Het park wordt gevormd door 4 woeste bergketens en beslaat een oppervlakte van 72.000 km². Een korte wandeling brengt ons bij de Cascata do Arado (waterval) en we picknicken bij een van de mooiste uitzichtpunten van de streek, de Miradouro ‘Pedra Bela’.

In de namiddag reizen we door naar het dorpje Brufe. Op het einde van de namiddag keren we terug naar ons Hotel São Bento. We bezoeken nog de basiliek Santuário de São Bento da Porta Aberta tegenover ons hotel. Avondmaal in een plaatselijk restaurant.

Overnachting in hotel São Bento da Porta Aberta 4*.

Dag 7 | Peneda-Gerês – Douro (O-A)

Ontbijt. Vandaag gaat de reis verder naar de Douro, de streek van de (Port)wijn, de enige en oudste gedemarqueerde (port)wijnstreek ter wereld. Dit eindeloos uitgestrekt landschap is ontstaan uit noeste, menselijke handenarbeid. Na een fascinerende busrit komen we aan in Lamego. Daarna vatten we de klim aan naar het indrukwekkende Santuário da Nossa Senhora dos Remédios. 610 treden met prachtige azulejos brengen ons naar het heiligdom. Wie de klim niet ziet zitten wordt gebracht door de bus.

Lunch. In de namiddag reizen we door richting Peso da Regua voor een bezoek aan het Douro Museum. Het is de plek bij uitstek om meer te weten te komen over de geschiedenis, de cultuur en de identiteit van het Douro wijngebied, dat werelderfgoed is van de mensheid.

Avondmaal en overnachting in hotel Régua Douro 4*.

Dag 8 | Douro (O-M-A)

Ontbijt. Vrije voormiddag.

Lunch in Quinta da Pacheca. In de namiddag bezoeken we Pinhão. Geniet van een cruise op de rivier de Douro in een typische boot ‘Rabelo’ langs het Pinhao-gebied. Verder stoppen we aan het Pinhão treinstationnetje, gelegen aan de Douro rivier en gedecoreerd met azulejos die het verhaal van de Douro-streek uitbeelden.  Hierna is er vrije tijd om te genieten van deze prachtige omgeving en de hotelaccommodatie.

Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in hotel Régua Douro 4*.

Dag 9 | Maandag 15 juli 2024 | Douro – Porto – Brussel (O-M)

Na het ontbijt is er tijd om uit te checken en nog even te genieten van deze prachtige omgeving. Daarna rijden we richting Porto met lunch in een leuk restaurant onderweg. In de namiddag nemen we de terugvlucht naar Zaventem.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (half pension + 5 lunches + dranken)
 • Headsets gedurende de volledige reis
 • Alle vermelde excursies en toegangsgelden (Braga kathedraal, Bragança Paleis, Guimarães kasteel, Lamego Towers, Stock-Exchange Palace, Oporto’s kathedraal, Clerigos Tower + museum, Douro museum, Boottocht Douro, Porto tasting)
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 14 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.