Portugal van Noord naar Zuid

Ontdek samen het indrukwekkende Portugal

Vertrek

Duur

Eénpersoonskamer

Tweepersoonskamer

Vertrek

29/04/2025

Duur

12 dagen

Eénpersoonskamer

€4220

Tweepersoonskamer

€3650

Boek nu

Vertrek

21/10/2025

Duur

12 dagen

Eénpersoonskamer

€4220

Tweepersoonskamer

€3650

Boek nu

VROEGBOEKKORTING: eerste 5 boekingen!
– € 50 per persoon

Prijs geldig tot 20/01/2025. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Rondreis Portugal van Noord naar Zuid

We nemen u mee op een 12-daagse rondreis doorheen het authentieke, historische en wonderbaarlijke Portugal. Vanuit de stad Porto, gelegen in het noordelijke deel van Portugal, reizen we langs de Douro die zich slingert door diepe dalen met duizenden wijngaardflanken en immens mooie vergezichten.

We verkennen onderweg naar het zuiden een aantal minder gekende bestemmingen zoals Tomar, Coimbra en Batalha. Zij geven een glimp in de rijke geschiedenis, culturele pracht en architectonische pracht van Portugal. Elke stad heeft zijn eigen unieke karakter en draagt bij aan een onvergetelijke ontdekkingstocht.

We reizen ook samen naar de hoofdstad van Portugal, Lissabon. De stad leeft en verrast met authentieke volkse straatjes, witte huizen, kleurrijke trams, oude gevels en gezellige bars waar nog traditionele fadomuziek wordt gespeeld. We stoppen in het ongerepte Alentejo met als gekendste trekpleister Evora. Eindigen doen we aan de prachtige zuidkust van Portugal, de Algarve. Tijdens deze reis ontdekken we de goudkleurige rotsformaties waar de regio voor gekend staat.

Portugal, gecombineerd in een sublieme rondreis. Mis deze niet!

Verblijfshotels
2 nachten Porto: Hotel Cristal Porto 4*
1 nacht in Peso da Régua: Hotel do Régua Douro 4*
1 nacht in Coimbra: Hotel do Coimbra Aeminium 4*
1 nacht in Batalha: Hotel do Lis Batalha 4*
2 nachten in Lissabon: Hotel Ramada Lisbon 4*
2 nachten in Évora: Hotel do Vila Gale Évora 4*
2 nachten in Armação de Pera: Hotel Vila Galé Nautico 4*

Onze troeven
• Ideale combinatie van ongerepte landschappen, gezellige dorpen en grote steden
• Rijk historisch en architectonisch programma
• Ontdekken van de typische Portugese specialiteiten
• Versteld staan van de prachtige, fotogenieke plekken

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan bij ons.

Klimaat
Met aangename temperaturen van rond de 20 graden is het hier nog steeds lekker warm in april en november.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem en Engelstalige lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Alle vermelde toegangsgelden
 • Verblijf op basis van half pension
 • Alle vermelde excursies en toegangsgelden (Alcobaça klooster, Batalha klooster,  universiteit en kathedraal van Coimbra, wijntasting, Évora’s kathedraal, Bones Chapel, Bragança Paleis, Guimarães kasteel, Jéronimos klooster, Belem Tower, Douro mini-cruise, St. Francis kerk, Paiva, Fort Sagres, Silves kasteel, Sintra’s nationaal paleis)
 • Headsets
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 15 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

Vluchten met Brussels Airlines

Brussel – Porto
Faro – Brussel

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Porto (A)

We verzamelen in Brussels Airport Zaventem waar de reisleidster u opwacht. We nemen onze vlucht richting Porto. Aangekomen op de luchthaven ontmoeten we onze lokale gids. We starten onze reis met een verkennende, kleine boottocht langs de 6 bruggen van Porto. Vervolgens brengen we nog een bezoek aan een portokelder met natuurlijk een Porto tasting.

Hierna gaan we richting ons eerste hotel voor de check in en ons op te frissen.

Avondmaal en overnachting in Hotel Cristal Porto 4*.

Dag 2 | Porto (O-A)

Ontbijt. Vandaag verkennen we het verrassende Porto, we wandelen via een aantal van de meest karakteristieke punten van de stad zoals de Clérigos Tower, Carmo kerk, Lello boekenwinkel, Ribeira pier, Luis I brug, Bolhão markt, Sao bento Station… We brengen een bezoek aan de St. Franciscuskerk en Palácio da Bolsa, het voormalige stock exchange centrum. De Sint-Franciscuskerk staat bekend om zijn imposante gotische architectuur, met prachtig uitgehouwen gevels en verfijnde interieurdetails. Een opvallend kenmerk van de kerk is het rijke gebruik van bladgouddecoraties, dat veel van de altaarstukken en houtsnijwerk bedekt, waardoor het een schitterende en weelderige uitstraling heeft.

Avondmaal en overnachting in Hotel Cristal Porto 4*.

Dag 3 | Porto – Guimarães – Douro (O-A)

Ontbijt. Onze dag begint met een bezoek aan de geboorteplaats van de Portugese natie, Guimãeres. Het stadscentrum van Guimãeres staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier bezoeken we het Ducal Palace of Bragança. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en diende oorspronkelijk als de residentie van de hertogen van Braganza, een van de meest prominente adellijke families van Portugal. Het paleis werd door de eeuwen heen uitgebreid en verfraaid, en het vertoont een opvallende mix van architectonische stijlen, waaronder gotisch, renaissance en barok. Hierna verkennen we het kasteel in Guimarães, dit is één van de belangrijkste symbolen van de Portugese nationale identiteit en speelt een cruciale rol in de geschiedenis van het land. Het dient als een herinnering aan de rijke geschiedenis van Portugal en de moedige daden van zijn eerste koning.

Na deze bezoeken reizen we door richting de Dourovallei. De vallei is één van de oudste wijngebieden van Europa. We verkennen hier Vila Real en Peso da Regua. Om de dag af te sluiten bezoeken we ook een wijndomein om de heerlijke en gekende wijn te proeven.

Avondmaal en overnachting in Hotel do Régua Douro 4*.

Dag 4 | Douro – Aveiro – Coimbra (O-A)

Ontbijt. Vandaag starten we onze dag met een wandeling over de houten Paiva Walkways, gelegen op de linkeroever van de Paiva-rivier. Wij doen slechts een deel van de officiële 8 kilometer lange route en starten aan de ingang van Espiunca. We genieten tijdens onze wandelingen van de prachtige landschappen.

We vervolgen onze reis naar Aveiro, door sommigen beschouwd als het Portugese Venetië. De havenstad is gelegen vlak bij de zee en aan verscheidene kanalen. Men ziet op het water kleurrijke toeristische bootjes varen, genaamd Moliceiros. Deze werden vroeger gebruikt om algen en zeewier uit de kanalen te halen. We nemen tijd om hier rond te kuieren en te genieten van de mooie architectuur en het typisch Portugese karakter.

We rijden richting Coimbra voor de check-in in ons volgend hotel.

Avondmaal en overnachting in Hotel do Coimbra Aeminium 4*.

Dag 5 | Coimbra – Tomar (O-A)

Na het ontbijt starten we de dag met een bezoek aan Coimbra. Het is een stad rijk aan tradities en cultuur. Beroemd om zijn universiteit die werd opgericht in 1290, en daarom één van de oudste ter wereld.  We verkennen de stad en brengen een bezoek aan de universiteit en de kathedraal.

We gaan verder naar Tomar, waar het hoofdkwartier van de Orde van de Tempeliers gevestigd was vanaf de 12e eeuw. De stad is gekend voor zijn kasteel en het klooster. Het klooster is oorspronkelijk gebouwd door de Orde van de tempeliers en later door de Orde Van Christus verder aangepast. Hier kan men ook het raam in Manuelstijl terugvinden.

Als laatste stop voor vandaag rijden we richting Batalha, waar ook ons hotel gevestigd is. Hier brengen we nog een bezoek aan het klooster alvorens we richting ons hotel gaan.

Avondmaal en overnachting in Hotel do Lis Batalha 4*.

Dag 6 | Alcobaça – Obidos – Lissabon (O-A)

Ontbijt. We rijden verder richting het Zuiden en brengen we bezoek aan het dorp Alcobaça, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Alcoa en Baça. Hier brengen we een bezoek aan het gotische Cisterciënzer kerk en klooster uit de 12e eeuw. De oprichting hiervan staat in verband met de start van het Portugese koningshuis. Na het bezoek vertrekken we richting het middeleeuwse dorp Obidos, gelegen op een uurtje rijden van Lissabon. Het is één van de best bewaarde vestigingssteden van Portugal. We genieten van de pittoreske omgeving met de gezellige pleintjes. Na de verkenning is het tijd om naar de hoofdstad te gaan.

Aankomst in Lissabon en rest van de dag vrij in te vullen. Geniet van de rust na enkele drukke dagen of verken samen met de reisleidster de oude binnenstad.

Avondmaal en overnachting in Hotel Ramada Lisbon 4*.

Dag 7 | Lissabon – Sintra (O-A)

Ontbijt. In de ochtend bezoeken we de Belém wijk, een gebied dat vooral gewijd is aan de Portugese ontdekkingen, zoals we zullen zien aan de hand van allerlei monumenten. We bezoeken het Jerónimosklooster en de Belém Tower, in het Portugees bekend als “Torre de Belém”, één indrukwekkende militaire toren die aan de oever van de rivier de Taag staat. De architectuur van de toren is een prachtig voorbeeld van de Manuelstijl, een unieke Portugese stijl die een combinatie van gotische, renaissance- en Moorse invloeden vertoont.

In de namiddag bezoeken we het mystieke Sintra. Het ligt verscholen achter een keten van heuvels en is één van de mooiste stadjes in Portugal. We ontdekken hier het nationale paleis. Het paleis dateert uit de middeleeuwen en heeft door de eeuwen heen verschillende koninklijke bewoners gehad. Het diende als zomerresidentie voor de Portugese koninklijke familie en was een geliefde plek voor de Portugese monarchen om te ontspannen te midden van de weelderige natuurlijke omgeving van Sintra.

Avondmaal en overnachting in Hotel Ramada Lisbon 4*.

Dag 8 | Lissabon – Évora (O-A)

Na het ontbijt brengen we bezoek aan Évora, en verkennen de stad, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. De stad is gekend voor zijn kilometerslange stadsmuur die nog grotendeels intact is gebleven en enkele indrukwekkende monumenten. We ontdekken hier de kathedraal. Het ontwerp van de kathedraal combineert gotische en romaanse elementen en is versierd met prachtig gedetailleerd steenhouwwerk en roosvensters. Ook de 2 asymmetrische torens vallen direct op bij dit gebouw. Naast een zeer mooie, is deze kathedraal ook de grootste middeleeuwse kathedraal van Portugal.

Daarna gaan we naar de Bones Chapel, deze werd gebouwd in de 16e eeuw door een groep franciscaner monniken, die het wilden gebruiken als een herinnering aan de vergankelijkheid van het leven en als een contemplatieve ruimte voor gebed en meditatie. Het lijkt een macabere ruimte, maar is zeker een bezoek waard.

Na de wandeling en de bezoeken is er vrije tijd voorzien voor een terrasje te doen, binnen te gaan in één van de vele winkeltjes of de stad nog verder te verkennen.

Avondmaal en overnachting in Hotel do Vila Gale Évora 4*.

Dag 9 | Azaruja – Monsaraz (O-A)

Na een ontbijt gaan we richting Azaruja, waar we een kurkfabriek bezoeken. Portugal staat gekend voor zijn kurkproductie. Doordat het land maar liefst 60% van de wereldwijde uitvoer voor zijn rekening neemt, is het ook de grootste kurkproducent ter wereld. Na ons bezoek reizen verder naar het middeleeuwse dorp Monsaraz, dat op de top van de heuvel ligt, we brengen een bezoek aan het kasteel en genieten van het adembenemende uitzicht over het stuwmeer van Alqueva. Het meer is één van de grootste kunstmeren van Europa.

Avondmaal en overnachting in Hotel do Vila Gale Évora 4*.

Dag 10 | Beja – Algarve (O-A)

Ontbijt. Voor we naar het meest zuidelijke deel van het land rijden, de Algarve, bezoeken we de stad Beja. We verkennen de tussen de velden en landbouwgebieden gelegen oude stad. En genieten van dit rustiger gebied tussen het drukkere Lissabon en de Algarve.

We rijden richting de Algarve voor de laatste stop van onze reis. Na de check- in, hebben we tijd voor een duik in het binnen- of buitenzwembad, een strandwandeling, een laatste mogelijkheid om souvenirtjes te kopen of een bezoek aan het dorpje Armação de Pêra.

Avondmaal en overnachting in Hotel Vila Galé Nautico 4*.

Dag 11 | Algarve (O-A)

Ontbijt. Op onze voorlaatste dag verkennen we de hoogtepunten van de Algarve. We maken kennis met de bergen en enkele overblijfselen van de Moorse en Romeinse bezettingen. We ontdekken het toenmalige Moorse Silves en bezoeken het kasteel. Vervolgens gaan we richting Monchique, het is door zijn ligging een van de hoogst gelegen dorpen in Portugal. We wandelen doorheen het dorp en verkennen hierna het hoogste punt in de Algarve, Foia.

Van de bergen en de mooie natuur gaan we richting Lagos voor een bezoek aan de vroegere slavenmarkt. Ten slotte rijden we richting Kaap Sint-Vincent en stoppen we bij het fort van Sagres.

Avondmaal en overnachting in Hotel Vila Galé Nautico 4*.

Dag 12 | Faro – Brussel (O)

Na het ontbijt nemen we onze transfer naar de luchthaven van Faro. Landing in Zaventem na een fantastische reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem en Engelstalige lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Alle vermelde toegangsgelden
 • Verblijf op basis van half pension
 • Alle vermelde excursies en toegangsgelden (Alcobaça klooster, Batalha klooster,  universiteit en kathedraal van Coimbra, wijntasting, Évora’s kathedraal, Bones Chapel, Bragança Paleis, Guimarães kasteel, Jéronimos klooster, Belem Tower, Douro mini-cruise, St. Francis kerk, Paiva, Fort Sagres, Silves kasteel, Sintra’s nationaal paleis)
 • Headsets
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 15 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.