maart 2025 | 8 dagen
 

Puglia maart 2025

Puur Puglia

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u al een voorlopig programma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in maart 2025.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Rondreis Puglia

Gelegen in de hak van de Italiaanse laars vinden we Puglia. Het is de meest oostelijk gelegen regio van het land.

Tijdens deze reis ontdekken we zowel de meest belangrijke en culturele hoogtepunten, als de mooie natuur van de regio. We bezoeken enkele prachtige dorpen zoals Alberobello dat bekend staat om de typische huisjes ‘de trulli’, Matera, Trani, Lecce, Gallipoli… Ook de Grotte Di Castellana, een wijnproeverij, een fietstocht en de Kloof aan Gravina di Puglia staan op het programma!

Kortom, het wordt een reis met een goed gevuld programma, maar met voldoende tijd om te genieten van deze prachtige bestemming en de Italiaanse zon.

Verblijfshotels

2 nachten Lecce: Grand Hotel di Lecce 4*
3 nachten Alberobello: Hotel Sovrano 4*
2 nachten in de buurt van Bari: Hotel Barion 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf de luchthaven
• Fietstocht langs en door prachtige plaatsen
• Hoge kliffen, blauwe zee, olijfboomgaarden en witte dorpjes
• Inclusief alle vermelde excursies

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Puglia is het even laat als in België.

Klimaat
Puglia heeft een mediterraan klimaat met warme zomers, zachte winters en bijna geen regen. Het weer in Puglia in september is behoorlijk warm. Op warme dagen als deze, met minimaal 18°C en temperaturen van maximaal 23°C.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • ‘Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Uw opmerkingen

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTEN

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Brindisi – Lecce (A)

Vertrek vanuit Brussel met onze vlucht richting Brindisi. Onthaal en kennismaking met de lokale gids. We verkennen eerst samen met de gids de hoogtepunten van de stad Brindisi vooraleer we richting ons hotel rijden in Lecce.

Avondmaal en overnachting in het Grand hotel di Lecce.

Dag 2 | Lecce – Gallipoli – Lecce (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar Gallipoli, ooit bekend als Kalé Polis, wat mooie stad betekent. Het is een prachtig klein havenstadje waar we kunnen slenteren doorheen de kleine steegjes of halt kunnen houden bij een lokale wijnbar.  Vrij middagmaal. Na de middag maken we een mooie boottocht tot nabij het eiland Sant’Andrea waar we ook kunnen zwemmen. Terug naar de haven van Gallipoli.

Avondmaal en overnachting in het hotel in Lecce.

Dag 3 | Lecce – Ostuni – Alberobello (O-A)

Ontbijt. We verkennen samen met onze gids het verrassende Lecce, een stad met verscheidene barokke paleizen. De gevels van de “palazzi” danken hun warme schoonheid aan het gebruik van tufsteen. Die is aanvankelijk wit, maar doorheen de jaren verandert de steen van kleur naar de kenmerkende amber- of honingkleur die zo prachtig contrasteert met de helderblauwe lucht. We wandelen naar het historisch centrum waar het amfitheater uit de Romeinse tijd nog steeds te zien is. Het werd in 1929 bij toeval ontdekt bij werken in de tuin van twee historische gebouwen. Ook de Santa Croce kerk is zeker een bezoekje waard. Vrij middagmaal. We rijden verder naar Ostuni, de witte stad bij uitstek. Het stadje is gekend voor zijn karakteristieke historische centrum. Na ons bezoek rijden we verder naar Alberobello waar we de komende dagen zullen verblijven.

Avondmaal en overnachting in het hotel Sovrano in Alberobello.

Dag 4 | Alberobello – Fietstocht – Locorotondo (O-A)

Ontbijt. We vertrekken vroeg in de ochtend voor een fietstocht vanuit Cisternino. We vertrekken boven op de berg en rijden naar de zee. Daarna verder naar de Hypogeum olijfmolen. We volgen de oude Romeinse weg genaamd Via Traiana en bereiken zo de dolmen van 4000 jaar oud. Vervolgens komen we in de ‘Vallei van de Reuzen’ met bomen die 3000 jaar oud zijn. We stoppen in een boerderij (masseria) waar we de heerlijke olijfolie proeven.
Verder naar Locorotondo voor een begeleid bezoek langs de pittoreske straatjes vol planten en bloemen.

Avondmaal en overnachting in ons hotel in Alberobello.

Dag 5 | Alberobello – Grotte Di Castellana – Wijnproeverij – Alberobello (O-A)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Alberobello. Deze stad is bekend om de trulli, typische witte ronde huisjes met een kegelvormig dak. De bewoners bouwden deze huisjes zonder cement, dit zodat ze snel afgebroken zouden kunnen worden wanneer er belastingcontroleurs kwamen.

In de namiddag trekken we naar de Grotte di Castellana. Deze prachtige grotten werden meer dan 90 miljoen jaar geleden gevormd. We vinden hier formaties met verbazingwekkende kleuren en vormen. Tijdens de rondleiding gaan we tot een diepte van ongeveer 60 meter. Daar zien we de schoonheid van de door het water geërodeerde kalksteen. Om de dag af te sluiten gaan we naar een wijnproeverij, we bevinden ons namelijk vlakbij de “Strada dei Vini”, een wijnroute die u langs authentieke dorpjes voert. Picknick in de wijngaard. Terug naar ons hotel in Alberobello.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6 | Alberobello – Gravina di Puglia – Matera – Bari (O-A)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Gravina di Puglia, gelegen aan de rand van een canyon. De inwoners bouwden er vanaf de 9de eeuw hun huizen met kalksteen uit de rotsen. Ondergronds ontdekken we een netwerk van gangen en grotkerken. We maken ook een wandeling met zicht op de kloof.

Na de middag rijden we richting Matera, de culturele hoofdstad van Europa in 2019. Deze stad is vooral bekend voor zijn woningen die uit de rotsen gehouwen zijn en het is ook de enige plek ter wereld waar mensen kunnen zeggen dat ze wonen in dezelfde woning als hun voorouders 9000 jaar geleden!

Verder richting Bari waar we de komende twee nachten zullen verblijven.  Avondmaal en overnachting in hotel Barion.

Dag 7 | Bari – Trani – Castel del Monte – Bari (O-A)

Ontbijt. Op het programma van vandaag staat Trani, de parel aan de zee. De blikvanger van dit idyllisch vissersplaatsje is de kathedraal. De constructie van de toren was ooit een gewaagde architecturale keuze. De toren werd dan ook na enkele eeuwen steen per steen weer afgebroken. Elke steen werd genummerd en vervolgens stukje bij beetje opnieuw gemonteerd. Nu kunnen we met een veilig gevoel onder de boog van de 60 m hoge toren door wandelen. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Castel del Monte, een achthoekige burcht die tot ieders verbeelding spreekt.

Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8 | Bari – Brussel (O)

Ontbijt. Vandaag genieten we nog van onze laatste dag in Italië. Maak van deze laatste uren gebruik om nog enkele souvenirs aan te schaffen of met de reisleidster de stad Bari nog verder te verkennen. Vlak na de middag nemen we de transfer naar de luchthaven van Bari voor onze vlucht naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met ITA
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf de luchthaven
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Toeristenbelasting
 • Facultatieve excursies tijdens de vrije tijd

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.