18/01/2025 | 21 dagen
 

Laos & Cambodja

Gastvrij Laos & Cambodja

Prijs per persoon:

€ 5995 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 6695 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Prijs geldig tot 20/09/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Kamergenote gezocht: Dame van 69 j. zoekt kamergenote om een kamer te delen.

Gastvrij Laos & Cambodja

We gaan op ontdekkingstocht doorheen 2 zeer verschillende Aziatische landen.

Laos, een arm, gastvrij land met een onmetelijke natuur en nog vele authentieke nederzettingen, etnische minderheden en een waaier aan kleinschalige ambacht- en kunstvormen. We trekken het binnenland in waar de Mekong centraal staat en genieten van de ongerepte natuur in Laos. We verkennen de 2 belangrijkste steden van Laos. Luang Prabang: de historische hoofdstad, door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed; en Vientiane – de huidige hoofdstad.

Vervolgens nemen we het vliegtuig naar Siem Reap in Cambodja. We bezoeken de overblijfselen van de Khmer-cultuur met als hoogtepunt het complex van Angkor Wat, ook op de Unesco- werelderfgoedlijst. Maar ook het leven van de plattelandsbevolking en van de arme vissers op en rond het Tonle Sap meer krijgt onze aandacht. Oorlog was nooit ver weg in de geschiedenis van Cambodja, ook niet in de recente. De slachtoffers van landmijnen bepalen mee het beeld en de toekomst van Cambodja.

Twee landen, twee invalshoeken met de gemeenschappelijke kenmerken van gastvrijheid, authenticiteit en hartelijkheid.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
• Rondreis doorheen twee verrassende landen
• Bezoek aan het prachtige Angkor Wat
• Combinatie van natuur en cultuur
• Het leven op en rond de Mekong

Verblijfshotels:
1 nacht Bangkok: Montien Riverside Hotel 4*
2 nachten Thatluang: Thatluang d’Or Boutique Hotel 4*
1 nacht Vangvieng: Hotel Inthira 4*
3 nachten Luang Prabang: Villa Santi Resort 4*
2 nachten Pakbeng: Le Grand Pakbeng 4*
2 nachten Oudomxay: Nam Ket Yorla Pa Resort 3*
2 nachten Muang Ngoy: Rathanavongsa Guesthouse
3 nachten Siem Reap: Tara Angkor hotel 4*
2 nachten Phnom Penh: Plantation Urban Resort & Spa 4*

Formaliteiten

• Internationaal paspoort (minimum 6 maanden geldig op moment van aankomst)
• Visum Laos & visum Cambodja (kan door Alleenreizenden 50+ geregeld worden, klik hier)

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Laos.
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Cambodja

Munt
De Laotiaanse munteenheid is de kip (LAK), maar de US dollar is het meest courante betaalmiddel en wordt algemeen aanvaard (voorzie voldoende cash geld en kleine coupures). Hotels of toeristische winkels aanvaarden de meeste kredietkaarten.

De riel (KHR) is de munteenheid van Cambodja. Ook hier zijn US dollars het meest courante betaalmiddel. Voor kleine uitgaven kan u plaatselijk geld wisselen. In de grote steden zijn er bankautomaten waar u cash geld kan ophalen. Grotere hotels aanvaarden kredietkaarten.

Lokale tijd
Tijdens onze wintertijd is het in Laos & Cambodja 6 uur later.

Klimaat
Laos heeft een tropisch klimaat en wordt voor een groot stuk bepaald door de zuidwestmoesson. Het regenseizoen valt tussen april en oktober. Van november tot maart schommelt de temperatuur van 22°C in Laos en rond de Mekong tot 32°C in Cambodja. Het regenseizoen in Cambodja valt van mei tot november.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Thai Airways
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en Engelstalige lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf in kwalitatieve hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visum (richtprijs volgt later)

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Thai Airways

18/01 Brussel 13u10 – Bangkok 06u10 (+1dag)

06/02 Phnom-Penh 20u55 – Bangkok 22u00
07/02 Bangkok 00u30 – Brussel 07u05

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Zaterdag 18 januari 2025 | Brussel – Bangkok

Rechtstreekse vlucht met Thai Airways naar Bangkok.

Dag 2 | Zondag 19 januari 2025 | Bangkok (O-M-A)

We komen aan in Bangkok in de heel vroege morgen, waar het 6u later is dan in België. We rijden naar het hotel waar we rustig kunnen ontbijten en genieten van een rustige morgen.

Bangkok is de hoofdstad en grootste stad van Thailand. De Thaise naam voor Bangkok is Krung Thep. Na Het middagmaal bezoeken we de Wat Arun, een boeddhistisch Khmer tempelcomplex vernoemd naar de god Aruna. De met porselein betegelde tempel ligt aan de westkant van de Chao Phraya Rivier. We maken een korte rondvaart op de klongs, een netwerk van kanalen in de stad.

Avondmaal en overnachting in Montien Riverside Hotel 4*.

Dag 3 | Maandag 20 januari 2025 | Bangkok – Vientiane (O-M-A)

Na een rustig ontbijt, korte vlucht naar de Laotiaanse hoofdstad Vientiane, gelegen op de oostelijke oever van de Mekong. Vientiane is een rustige, bijna plattelands aandoende stad, helemaal niet zo hectisch als andere Aziatische hoofdsteden. Na het vervullen van de visumformaliteiten, lunchen we in de stad. We starten onze verkenning van de stad met een bezoek aan de 16e -eeuwse Wat Simuang tempel, de belangrijkste en heiligste tempel van de stad die druk bezocht wordt door de lokale bevolking. Daarna rijden we naar de Wat Si Saket, een tempel gelegen tegenover het presidentieel paleis en de oudste tempel van Vientiane met duizenden kleine Boeddhabeeldjes. Vervolgens naar de Wat Ho Pra Kheo of de tempel van de Smaragdgroene Boeddha die nu een religieus museum van de Khmer- en Lao architectuur is.

Naar Thatluang d’Or Boutique Hotel 4* voor check-in, avondmaal en overnachting.

Dag 4 | Dinsdag 21 januari 2025 | Vientiane en omgeving (O-M-A)

Ontbijt. We beginnen de dag met een bezoek aan Patuxay, de Arc de Triomphe van Vientiane. We rijden verder tot net buiten Vientiane voor een bezoek aan de Pha That Luang, een met goudblad bedekt tempelcomplex, symbool van het Boeddhistische Laos. Vrije tijd in de lokale markt Talat Sao, beroemd om zijn lokaal en artisanaal geweven sjaals. Na de lunch rijden we naar het Boeddha Park: Xieng Khuan. Het is een bizarre verzameling van ongeveer 200 boeddhistische en hindoeïstische sculpturen die door een monnik zijn gemaakt om zijn levensfilosofie te verspreiden en zijn ideeën over het universum te onthullen. Een spectaculair uitzicht op de Mekong rivier bij zonsondergang is een ideale manier om de dag af te sluiten. Terug naar de stad.

Avondmaal en overnachting in Thatluang d’Or Boutique Hotel 4*.

Dag 5 | Woensdag 22 januari 2025 | Vientiane – Vangvieng (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Vangvieng. Bij aankomst gaan we naar de Nam Song rivier voor een kanotochtje tussen de prachtige karst landschappen die veel gelijkenis vertonen met de karst formaties in Halong Bay in Vietnam. Typerend voor dit landschap zijn de vele grotten. We bezoeken de Thal Jang grot die in het begin van de 19e eeuw gebruikt werd als bunker tijdens de Chinese-Ho-invasie. Na de lunch rijden we naar het dorpje Ban Phathao waar de etnische groep van de Hmong wonen. We maken er een wandeling tussen de rijstvelden met op de achtergrond de karst rotsen en we zien de lokale bevolking in hun dagelijkse bezigheden. We maken een fotostop bij de Tam Nam (Watergrot). We wandelen verder tot de heilige Tam Xang of olifantengrot, die een bezoek overwaard is.

Avondmaal en overnachting in hotel Inthira 4*.

Dag 6 | Donderdag 23 januari 2025 | Vangvieng – Luang Prabang (O-M-A)

Na het ontbijt gaan we naar het station van Vangvieng en nemen we de sneltrein die ons op een uurtje naar Luang Prabang brengt. Onze bagage gaat met apart transport rechtstreeks naar het hotel. Lunch in lokaal restaurant aan de Mekong. In de namiddag bezoeken we het Nationaal Museum, het voormalige Koninklijk Paleis, gebouwd in 1904 gedurende het bewind van koning Sisavangvong en de Wat Mai Suwannaphumaham, één van de grootste en rijkst versierde tempels van Luang Prabang en onderkomen van Phra Bang Boeddha.

Avondmaal en overnachting in het mooie en rustig gelegen Villa Santi Resort 4* in Luang Prabang.

Dag 7 | Vrijdag 24 januari 2025 | Luang Prabang – Pakbeng (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag gaan we de Mekong op. Transfer naar de pier waar we opstappen op een traditionele longtail boot voor een rustige cruise zodat we volop kunnen genieten van het Mekong-landschap. Lunchen doen we aan boord. Onderweg bezoeken we één of twee Mekong-dorpen afhankelijk van het weer, de stroming en de waterstand. Tegen de avond komen we aan in Pakbeng.

Transfer naar Le Grand Pakbeng 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 8 | Zaterdag 25 januari 2025 | Pakbeng en omgeving (O-M-A)

Ontbijt. Een gemakkelijke wandeling brengt ons naar Ban Bongseng Noy, een dorp van de etnische Khmu. We wandelen verder naar het centrum van Pakbeng voor bezoek aan de markt. Hier komen de inwoners van de omliggende dorpen en etnische groepen hun producten uitwisselen. We bezoeken de Wat Siboun Heung, de belangrijkste en heiligste tempel van het dorp. Na de lunch keren we terug naar het hotel met tuk-tuks. Vrije namiddag om te genieten van het zwembad of de omgeving van het hotel.

Avondmaal en overnachting in het hotel Le Grand Pakbeng 4* .

Dag 9 | Zondag 26 januari 2025 | Pakbeng – Oudomxai (O-M-A)

Ontbijt. Vertrek met minibusjes naar Oudomxai in het noordwesten van Laos. We genieten van de prachtige landschappen van de regio en ontdekken de tradities en geschiedenis van de verschillende etnische groepen en hun dagelijkse activiteiten. We rijden via Muang Houn en Muang Beng, en we komen langs nederzettingen van de etnische groepen Khmu, Ban Saysana, ThaiLu, ThaiDam, Samkhang en Hmong.

Picknick onderweg. In de namiddag bezoeken we Ban Yo een werversdorpje van de ethische Thai-Lu. We bereiken Muang Xai, de hoofdstad van de provincie Oudomxai en bezoeken de Phou That Pagoda, een gouden stupa van 18 meter hoog, herbouwd na de vernielingen die ze opliep tijdens de Vietnamese oorlog. Het is de heiligste religieuze plaats van de stad. De pagode ligt op een heuvel met prachtig uitzicht op Oudomxay. Er werd in 2010 een 15 meter hoog Boeddhabeeld gebouwd.

Avondmaal en overnachting in Nam Ket Yorla Pa Resort 3*.

Dag 10 | Maandag 27 januari 2025 | Omgeving van het resort (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag gaan we de eerder sportieve en avontuurlijke toer op, weliswaar in een haalbaar en rustig tempo. We wandelen doorheen de rijstvelden en de traditionele Kmou huizen. Daarna verder naar de Namkat-waterval die afhankelijk van het seizoen onstuimig of rustig is. We nemen er een korte rustpauze bij de poelen en rotspartijen alvorens onze wandeling doorheen de jungle verder te zetten langs 13 luchtbruggen over een uitzonderlijk ecosysteem met prachtige bloemen en vlinders. Een unieke ervaring om het regenwoud van bovenaf te zien op een uiterst veilige manier. We keren terug naar het hotel voor de lunch. Vrije tijd om te genieten van het zwembad en de prachtige omgeving van het hotel.

Barbecuediner en overnachting in het Nam Ket Yorla Pa Resort 3*.

Dag 11 | Dinsdag 28 januari 2025 | Oudomxai – Muang Khoua – Muang Ngoy (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar Muang Khua waar we aan boord gaan van een lokale boot om de prachtige Nam Ou-rivier af te dalen naar Nong Khiaw. We bezoeken Wat Phra Sing Kham die een heilige Boeddha van de regio beschermt. Gelegen op een kleine heuvel en omgeven door rijstvelden is Wat Pha Sing Kham, een belangrijk pelgrimsoord voor de lokale bevolking van Oudomxai. Onderweg bezoeken we Ban Monsavanh, een etnisch Thais Dam-dorp waar we de traditionele methoden voor het stoken van lokale rijstalcohol (lao lao) leren kennen.

Vervolgens gaan we naar Muang Khoua waar we lunchen. In de namiddag gaan we aan boord om de Nam Ou af te dalen richting Nong Kiaw. We meren aan bij het dorpje Ban Had Sa van de Thai Lu. Vervolg van de afdaling naar Muang Ngoy.

Aankomst in de late namiddag en transfer naar Rathanavongsa Guesthouse and Bungalows.

Dag 12 | Woensdag 29 januari 2025 | Muang Ngoy en omgeving (O-M-A)

We vertrekken naar de pier om de boot te nemen voor een korte boottocht op de Nam Ou. We maken er een rustige trektocht door het regenwoud met uitzicht op de rivier. Op onze weg ligt een klein dorp van de Khmu. Met de boot gaan we verder op de Nam Ou rivier tot Hatphaxou waar we zullen lunchen. Hatphaxou is omgeven door karstgebergte en is een unieke plek om te genieten en te ontspannen. We nemen de boot om terug te keren naar Muang Ngoi.

Avondmaal en overnachting in Rathanavongsa Guesthouse and Bungalows.

Dag 13 | Donderdag 30 januari 2025 | Muang Ngoy – Pak Ou – Luang Prabang (O-M-A)

Ontbijt in het Guesthouse en vertrek naar de pier voor een boottocht tot Nongkiaw. Verder met minibusjes richting Luang Prabang. Onderweg bezoeken we typische dorpjes. Ban Na Yang van de etnische Thai Lu bekend om het weven van zijde en katoen. Vervolgens Ban Xang Hai, gekend als het pottenbakkersdorp en zijn distilleerderij van rijstalcohol. We nemen daarna de boot naar de heilige grotten van Pak Ou. Lunch in het restaurant bij de grot. In de namiddag bezoeken we de grot die uit twee delen bestaat: Tham Ting en Tham Theung. Naast een prachtig uitzicht zijn er ook de honderden miniatuur Boeddhabeelden. De Pak Ou-grot is immers een bedevaartsoord voor de bevolking van naburige dorpen die Pimay Lao (Laotiaans Nieuwjaar) komen vieren in april.

Verder per langzame boot naar Luang Prabang, de voormalige hoofdstad van het zeer machtige koninkrijk Lane Xang “Het land van een miljoen olifanten”. Het is de stad van cultuur en eeuwenoude tradities, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Bij aankomst in Luang Prabang bezoeken we de Wat Xiengthong, één van de beroemdste tempels in Laos en waarschijnlijk de meest elegante van het land. Deze tempel gebouwd in 1560 is het voorbeeld van de Lao-religieuze architectuur, met een majestueus dak dat naar de grond lijkt te buigen. Het is één van de zeldzame tempels die niet zijn verwoest door opeenvolgende invasies. Het mozaïek van ‘de Levensboom’ op de achtergevel en de indrukwekkende Koninklijke lijkwagen bedekt met goud zijn de eyecatchers.

Transfer naar het hotel Santi Resort 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 14 | Vrijdag 31 januari 2025 | Luang Prabang – Khuangsi – Luang Prabang (O-M-A)

Ontbijt. In de vroege ochtend gaan we met de geïnteresseerden per tuk tuk naar de stad om de dagelijkse bedeltocht van de monniken te observeren. We nemen ook een kijkje op de lokale ochtendmarkt. Gezamenlijk ontbijt. Daarna verlaten we de stad en rijden we naar Living Land. In Azië is rijst het basisvoedsel. Laos verbouwt bijna uitsluitend “kleefrijst”, vrij specifiek omdat het geen gluten bevat zoals andere rijstsoorten. In Living Land, een biologische boerderij, vernemen we alles over deze kleefrijst: voorbereiding van de grond, planten, verplanten, snijden, dorsen, malen, koken. Deelnemen aan de activiteiten of louter observeren is uw keuze. Ook andere planten of plantensoorten die worden gebruikt in de Laotiaanse keuken komen aan bod. Tegen de middag gaan we naar de watervallen van Khuang Si, midden in de bossen. Liefhebbers kunnen er zwemmen in het turkooizen water in de vele poelen.

Lunch aan de voet van de watervallen. Een uurtje voor zonsondergang beginnen we aan de klim naar de Mount Phousi gelegen op het schiereiland tussen de Mekong en Nam Khan. Op de top staat een kleine boeddhistische tempel en een gouden stupa. Op deze plaats hebben we een spectaculair uitzicht op de stad en genieten we van de zonsondergang.

Nadien is er vrije tijd op de avondmarkt. Avondmaal in de stad. Overnachting in Villa Santi Resort 4*.

Dag 15 | Zaterdag 1 februari 2025 | Luang Prabang – Siem Reap (O-M-A)

Na een rustig ontbijt, nog even nagenieten van het prachtige resort. Vervolgens rijden we naar het centrum van Luang Prabang voor een lunch aan de oever van de Mekong. Daarna rijden we naar de luchthaven van Luang Prabang voor de vlucht met Vietnam Airways naar Siem Reap. Na de visumformaliteiten transfer naar hotel.

Avondmaal en overnachting in Hotel Tara Angkor 4*.

Dag 16 | Zondag 2 februari 2025 | Siem Reap – Sites van Angkor (O-M-A)

Ontbijt. In de koele morgen beginnen we met één van de highlights van deze reis: de sites van Angkor. Op weg naar de tempel- en paleizencomplexen houden we halt bij kleine dorpjes en lokale activiteiten. De verschillende complexen liggen verspreid in de jungle over een grondgebied bijna zo groot als een Vlaamse provincie. Sommige tempels zijn nog bijna volledig overgroeid door een alles innemende jungle, andere zijn prachtig gerestaureerd en vrij gemaakt van honderden anti-persoonsmijnen en van boomwortels en lianen. Hier zijn we in een stukje werelderfgoed dat kan wedijveren met andere schitterendste sites op aarde. In misschien een andere volgorde dan hier vermeld bezoeken we Banteay Srei, Neak Pean, en Prah Khan, en het meest bekende: het tempelcomplex van Angkor Wat, het grootste religieuze monument ter wereld. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk in een boeddhistische tempel.

Avondmaal met Khmer dansen en overnachting in Hotel Tara Angkor 4*.

Dag 17 | Maandag 3 februari 2025 | Siem Reap (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag gaan we op weg naar het tempelcomplex van Bayon, de terrassen van de olifanten en van koning Leper en Angkor Thom. Onderweg houden we halt bij kleine dorpjes en lokale ambachten zoals de suikerproductie, het manden vlechten enz. Lunch in de stad. In de namiddag bezoeken we nog de tempels van Taprohm in de jungle en de kunstschool Les Chantiers-Ecoles. Siem Reap is altijd al het epicentrum geweest van de Cambodjaanse traditionele cultuur. Les Chantiers-Écoles traint Cambodjaanse jongeren met een oorlogsverleden in de hout- en steensculptuur, de traditionele zijdeschilderkunst, het lakwerk en andere ambachtelijke vaardigheden.

Dinerbuffet in de stad en overnachting in Hotel Tara Angkor 4*.

Dag 18 | Dinsdag 4 februari 2025 | Siem Reap – Tonle Sap – Phnom Penh (O-M-A)

Ontbijt. In de voormiddag zien we de lokale Cambodjaanse en de ingeweken Vietnamese vissers die zich gevestigd hebben op en rond het Tonle Sap meer. Tijdens de boottocht op het meer en een wandeling doorheen de paaldorpjes aan de oever krijgen we een indruk van de moeilijke levensomstandigheden van de bewoners. Lunch in de stad. Transfer naar de luchthaven van Siem reap voor een vlucht naar Phnom Penh.

Avondmaal en overnachting in hotel Plantation Urban Resort & Spa 4*.

Dag 19 | Woensdag 5 februari 2025 | Phnom Penh (O-M-A)

Ontbijt. In de voormiddag maken we kennis met de hoofdstad Phnom Penh. We maken een stop bij het Koninklijk Paleis van Cambodja, een gebouwencomplex dat dienst doet als residentie van de koning van Cambodja. De volledige naam in het Khmer is de Preah Barom Reacheaveang Chaktomuk Serey Mongkol. Daarna bezoeken we de Wat Preah Keo of zilveren pagode. De pagode werd gebouwd in 1892 en was oorspronkelijk van hout. Koning Norodom van Cambodja werd bij de bouw geïnspireerd door Wat Pra Keaw in Bangkok. Vervolgens vrije tijd op de lokale markt van de stad.

Na de lunch bezoeken we Tuol Sleng museum beter bekend als het Genocide Museum. Het is gevestigd in een oude school die door de Rode Khmer werd omgebouwd tot de beruchte “gevangenis S-21” (Security Prison 21) waar duizenden gevangenen werden ondervraagd, gemarteld en vermoord. Aansluitend gaan we naar Choeung Ek ook de Killing Fields genoemd. Minimaal 20.000 mensen zijn hier omgebracht tussen 1975 en 1979, de lichamen zijn begraven in 129 massagraven. Een witte stupa met glazen ramen is een herinneringsmonument waar ieder jaar op 9 mei een herdenking plaats vindt voor de slachtoffers. Een bezoek aan deze velden en aan het Tuol Sleng museum maakt een zeer diepe indruk en laat ons de zinloosheid en wreedheid voelen van deze en alle andere oorlogen. Na dit bezoek gaan we weer de luchtige toer op door samen te aperitieven en te ontspannen op een diner cruise by night op de Mekong.

Overnachting in hotel Plantation Urban Resort & Spa 4*.

Dag 20 | Donderdag 6 februari 2025 | Phnom Penh – Bangkok (O-M)

In de voormiddag snuiven we nog de sfeer van Phnom Penh.  Na de farewell lunch om deze zeer gevarieerde reis af te sluiten transfer naar de luchthaven van Phnom Penh voor een vlucht met Thai Airways  naar Bangkok . Doorverbinding voor een nachtvlucht  naar Brussel. Maaltijden op de vlucht van Bangkok naar Brussel.

Dag 21 | Vrijdag 7 februari 2025 | Bangkok – Brussel

Aankomst rond 07u05 in Zaventem.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Thai Airways
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en Engelstalige lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf in kwalitatieve hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visum (richtprijs volgt later)

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.