03/09/2024 | 9 dagen
 

Verenigd Koninkrijk

Op ontdekking van Zuid-Engeland tot net over de Schotse grens

Prijs per persoon:

€ 3995 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 4995 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 100 per persoon

Prijs geldig tot 15/03/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Klik hier en krijg alvast een eerste indruk van het Verenigd Koninkrijk dankzij onze reisleidster.

Rondreis Verenigd Koninkrijk

We kiezen voor een 9-daagse reis om het veelzijdige ‘Britain’ ten volle te beleven. We bezoeken verscheidene prachtige tuinen, snuiven de sfeer op in enkele van de meest gekende en historisch belangrijke dorpen en steden, dromen even weg in enkele typische paleizen, bezoeken must sees zoals de site van Stonehenge en staan versteld van de Engelse ongerepte natuur.

Met onze Nederlandstalige reisleidster ontdekken we alle steden te voet of nemen we de bus richting de trekpleisters.
Stond het Verenigd Koninkrijk nog niet op je bucketlist? Dan raden we aan om ze er snel aan toe te voegen en met ons mee te reizen!

Verblijfshotels:
2 nachten Bath: Apex City of Bath Hotel 4*
2 nachten Stratford-upon-Avon: The White Swan Hotel 4*
1 nacht Chester: DoubleTree by Hilton Hotel & Spa Chester 4*
1 nacht Lake district: Riverside Hotel Kendal 3*
2 nachten Peebles: Peebles Hydro 4*

Onze troeven:
• Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
• Bezoeken aan prachtige tuinen en paleizen
• Gekende grootsteden en kleinschalige dorpjes
• Proeven van traditionele recepten en gerechten

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig bij vertrek).

Munt
Engelse pond.

Lokale tijd
In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in België.

Klimaat
Gemiddeld is het maximaal 19°C in september in het Verenigd Koninkrijk en minimaal rond de 11°C.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussel Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
 • Lokale gids (Engelstalig)
 • Transfers volgens programma
 • Hotels volgens programma of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Toegangsgelden (Windsor Castle, Roman Baths, Stonehenge, Blenheim Palace, Bodleian library, Church of St Mary, Beatrix Potter Gallery, Chester Cathedral, Rosslyn Chapel,)

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 15 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

Vluchten met Brussels Airlines

03/09 Brussel 09u50 – Londen 10u15
11/09 Edinburgh 12u20 – Brussel 15u00

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Dinsdag 3 september 2024 | Brussel – Londen – Bath (A)

Samenkomst met onze reisleidster en vlucht vanuit Zaventem naar Londen.

We starten de reis met een bezoek aan Windsor Castle. Genesteld in het spectaculaire landschap van Berkshire op de top van een rots honderd meter boven de rivier de Theems ligt het onnavolgbare, grootste bewoonde kasteel ter wereld, al bijna duizend jaar een iconisch Brits monument en was de thuisbasis van HM The Queen. We verkennen de rijke en intrigerende geschiedenis van Windsor, van de prachtige State Rooms versierd met prachtige wandtapijten, houtsnijwerk en kunstwerken van Rubens en Rembrandt, tot het duizelingwekkende Queen Mary’s Dolls House.

Na het bezoek aan Windsor Castle reizen we door naar het mysterieuze Stonehenge. Opofferingscentrum, religieuze locatie, begraafplaats, wat het beoogde doel van de prehistorische vindplaats Stonehenge ook is, het blijft vandaag een van ’s werelds grootste archeologische raadsels en een boeiende bestemming voor iedereen die het lang vergeten verleden wil verkennen.

Check in, avondmaal en overnachting in het hotel Apex City of Bath Hotel 4*.

Dag 2 | Woensdag 4 september 2024 | Bath – Glastonbury (O-A)

Ontbijt. We starten de dag met een bezoek aan de Roman Baths. De adembenemende Romeinse baden, gebouwd boven de 115° warmwaterbronnen van Bath rond 70 na Christus en vandaag de dag één van de best bewaarde Romeinse overblijfselen ter wereld, is ongetwijfeld één van de spannendste toeristische attracties die het land te bieden heeft.

Vervolgens verkennen we Glastonbury Tor en Glastonbury Abbey. Glastonbury Tor is gebouwd op het mystieke “Isle of Avalon”, het decor van ’s werelds beroemdste festival en een plek met een enorme spirituele betekenis. Het is één van de meest iconische monumenten van het land, dat een indrukwekkende 158 meter boven de Avalon Marshes uitsteekt en kilometers lang zichtbaar is over het prachtige landschap van Somerset. Glastonbury Abbey was een klooster. De ruïnes zijn een beschermd monument en opengesteld als bezoekersattractie.

Een laatste stop bij Wells Cathedral, een kolossaal gotisch bouwwerk dat wordt beschouwd als één van de mooiste kathedralen van Europa, ligt in het hart van de stad en is beschreven als “de meest poëtische van de Engelse kathedralen”. Een opmerkelijk en enorm belangrijk voorbeeld van vroeg-Engelse gotiek, bekend om zijn oogverblindende westelijke façade versierd met meer dan 300 prachtige middeleeuwse houtsnijwerken en zijn prachtige gouden torenspitsen.

Avondmaal en overnachting in het hotel Apex City of Bath Hotel 4*.

Dag 3 | Donderdag 5 september 2024 | Cotswolds – Stratford-upon-Avon (O-A)

Ontbijt. Stap terug in de tijd en geniet van enkele ongerepte Cotswold dorpen (Castle Combe, Bibury & Arlington Row, Malmesbury Abbey en Bourton) en het prachtige Engelse platteland. We starten onze trip doorheen de Cotswolds met Castle Combe dat zichzelf op de kaart heeft gezet doordat het de filmlocatie was voor verscheidene films zoals Stardust, Warhorse & Poirot, Dr. Dolittle… Bibury & Arlington Row staan als volgende op de planning. Arlington Row toont ons het perfecte plaatje  van de gekende architectuur in de Cotswolds die we vaak in foto’s terugvinden. Hierna rijden we via Malmesbury Abbey en Market Cross verder naar Bourton on the Water dat gekend staat als het Venetië van de Cotswolds. Kenmerkend zijn de pittoreske cottages en de kleine authentieke shops. We sluiten hier ook de verkenning van de Cotswolds af met een bezoek aan het marktplein.

Na een vrije lunch reizen we door naar Stratford-upon-Avon. Stratford is wereldwijd bekend als geboorteplaats en plaats van overlijden van William Shakespeare. De stad dateert uit de tijd van de Angelsaksen en was al in de middeleeuwen een belangrijke handelsmarkt. We verkennen de locatie en wandelen langs de geboorteplaats van Shakespeare, enkele prachtige Tudor huizen, ’the Magic Alley’, het koninklijke Shakespeare theater en maken een wandeling langs de rivier.

Avondmaal en overnachting in The White Swan Hotel 4*.

Dag 4 | Vrijdag 6 september 2024 | Blenheim Palace – Oxford (O-A)

Ontbijt. We vertrekken opnieuw voor een boeiende dag richting de UNESCO site Blenheim Palace, ook wel het Versailles van Engeland genoemd. Blenheim Palace is niet alleen adembenemend mooi, maar ook gevormd door een geschiedenis die je koortsachtig alle hoeken laat zien terwijl je door alle eindeloze gangen en kamers dwaalt. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd voor hertog John Churchill als beloning voor zijn militaire diensten, later werd hier ook zijn afstammeling, de gekende Winston Churchill, geboren.

Vervolgens bezoeken we Bodleian Library, een bibliotheek die 12 miljoen items herbergt, waaronder één van de enige overgebleven complete exemplaren van de Gutenberg Bijbel; Shakespeare’s eerste verzameling toneelstukken, de First Folio; de eerste editie van Charles Darwin’s ‘On the Origin of Species’, en de eerste Engelse editie van Newton’s ‘Mathematical Principles of Natural Philosophy’ – iedereen met een greintje intellectuele, culturele en historische nieuwsgierigheid zal de opmerkelijke Bodleian willen verkennen.

In de namiddag reizen we door richting Oxford. Deze stad is een subliem ensemble en het centrum van wereldklasse met opmerkelijke innovatie. Vooral gekend voor zijn universiteit, belangrijke schrijvers, professors en fascinerende architectuur. We verkennen de stad eerst gedeeltelijk te voet, maar door de grote omvang, nemen we na onze wandeling ook nog de boot. Op deze manier ontdekken we plaatsen die onbereikbaar zijn.

Avondmaal en overnachting in The White Swan Hotel 4*.

Dag 5 | Zaterdag 7 september 2024 | Stratford-upon-Avon – Chester (O-A)

Ontbijt. Vandaag brengen we een bezoek aan Chatsworth House en Jodrell Bank Observatory.

Chatsworth House is meerdere malen verkozen tot meest aantrekkelijk landhuis van het Verenigd Koninkrijk en is de zetel van de hertog van Devonshire. Van de weelderig ingerichte appartementen en passagiershutten boordevol kostbare kunstwerken en antiek meubilair, tot de sensationele met muurschilderingen beschilderde kamers en plafonds, tot de uiterst sublieme sculpturen. Het verkennen van Chatsworth moet één van de leukste manieren zijn om een ochtend door te brengen.

In de namiddag reizen we door naar de Jodrell Bank Observatory met zijn bekendste telescoop de ‘Lovell Telescope’. Toen het observatorium in gebruik werd genomen in 1945, deed men er onderzoek naar kosmische straling met behulp van radarecho’s. Het observatorium wordt ook vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Avondmaal en overnachting in DoubleTree Hilton Hotel and Spa Chester 4*.

Dag 6 | Zondag 8 september 2024 | Chester – Lake District (O-A)

Ontbijt. We starten de dag met een wandeling doorheen het centrum van Chester en een bezoek aan Chester Cathedral. Maak kennis met de fascinerende geschiedenis en minder bekende verhalen van Chester tijdens een rondleiding door deze fantastische stad die bijna 2000 jaar lang één van de best bewaarde geheimen van Engeland beslaat. We verkennen enkele belangrijke straten, wandelen langs het iconische stadshuis, Chester Castle en de gekende klok aan de oostelijk stadspoort. Na onze wandeling door de stad bezoeken we ook Chester Cathedral gekend om zijn prachtige glasramen, Victoriaanse orgel, de kapel en de heiligdommen.

Na een vrije lunch vertrekken we naar het beroemde Lake District met zijn sensationele panorama’s, fantastische bospaden en ruige heuvels. Een bezoek aan deze 885 vierkante mijl, waar elk zicht er uit ziet als een postkaart, is een beleving die je nooit meer zal vergeten. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Beatrix Potter Gallery. Deze is toegewijd aan de illustraties die Beatrix Potter maakte voor haar kinderboeken.

Avondmaal en overnachting in Riverside Hotel Kendal 4*.

Dag 7 | Maandag 9 september 2024 | Hadrian’s Wall – Scottish Borders (O-A)

Ontbijt. In de voormiddag brengen we bezoek aan Housesteads Roman Fort. Het fort ligt hoog op een dramatische steile helling aan de Hadrian’s Wall World Heritage Site en neemt ons mee terug naar het Romeinse Rijk. Dwaal door de barakken en het ziekenhuis. Neem een kijkje in de oudste toiletten die u ooit hebt gezien en bewonder het prachtige panoramische uitzicht vanaf dit oude fort.

Vervolgens verkennen we Johnstons of Elgin, een luxe textielbedrijf dat al sinds 1797 fijn gebreide kleding en kasjmier produceert. Hun fabriek in Hawick, Schotland, is één van de oudste continu werkende wollen fabrieken ter wereld. De Johnstons of Elgin Mill Experience biedt ons een kijkje achter de schermen bij het hele proces van het maken van kasjmier en gebreide kleding, van de ruwe vezel tot het eindproduct.

Avondmaal en overnachting in Peebles Hydro 4*.

Dag 8 | Dinsdag 10 september 2024 | The Great Tapestry (O-A)

Ontbijt. Vandaag brengen we bezoek aan Traquair House in combinatie met een high tea in het café van de ommuurde tuin. Het grote Traquair House betovert iedereen die door haar deuren stapt om terug in de tijd te reizen en de verhalen en geheimen te ontdekken die in haar 50 kamers schuilgaan. Van de wieg die Mary Queen of Scots gebruikte voor haar zoon, tot de boeiende brieven die werden geschreven door Jakobitische graven, tot de geheime kamer waar priesters leefden.

Een laatste stop op onze afreis brengen we aan Abbotsford House. Het 19e-eeuwse Abbotsford House staat trots aan de oever van de rivier de Tweed en geniet vandaag de dag de erkenning van één van de meest iconische residenties ter wereld. Het is een betoverend “kasteel in het klein”. We maken dit fantastische avontuur compleet met een wandeling door de spectaculaire kleuren en bedwelmende geuren van de iconische muurtuinen.

We genieten onze laatste avond van een afscheidsdiner in het hotel. De seizoensgebonden menu’s van chef-kok Grant zitten boordevol lokale producten uit de Borders, waarvan ze sommige in de tuinen verbouwen. De drank? Hier brouwen ze hun eigen bier op het terrein.

Overnachting in Peebles Hydro 4*.

Dag 9 | Woensdag 11 september 2024 | Edinburgh – Brussel (O)

Ontbijt. Als de tijd het toelaat brengen we nog een bezoek aan Rosslyn Chapel. Deze kapel werd in de 15e eeuw gebouwd voor de prins van Orkney, William St Clair. Het prachtig bewerkte interieur, dat zo rijk is aan symbolische beelden en zo gehuld is in mysterie, trekt regelmatig legioenen nieuwsgierige bezoekers van over de hele wereld. Sommigen geloven dat de kapel bedoeld was als een soort esoterische Tempeliersopslagplaats, en weer anderen geloven dat de geheime gewelven onder de kapel van alles zouden kunnen verbergen, van het hoofd van Johannes de Doper en de Heilige Graal tot het lichaam van Christus zelf.

Time to say goodbye! Vertrek op de luchthaven van Edinburgh en landing in Brussel Zaventem. Welcome home!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussel Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
 • Lokale gids (Engelstalig)
 • Transfers volgens programma
 • Hotels volgens programma of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Toegangsgelden (Windsor Castle, Roman Baths, Stonehenge, Blenheim Palace, Bodleian library, Church of St Mary, Beatrix Potter Gallery, Chester Cathedral, Rosslyn Chapel,)

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 15 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.