Senegal

Samen genieten en ontdekken van Senegal!

Vertrek

Duur

Eénpersoonskamer

Tweepersoonskamer

Vertrek

10/02/2025

Duur

12 dagen

Eénpersoonskamer

€4920

Tweepersoonskamer

€4325

Boek nu

Vertrek

20/10/2025

Duur

12 dagen

Eénpersoonskamer

€4940

Tweepersoonskamer

€4380

Boek nu

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Prijs geldig tot 15/11/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Deze reis is in samenwerking met Groepsreizen 50 Plus. Voor meer info klik hier!

Ontdek onze blog en lees meer over het duurzaam logeren in Les Paletuviers, opgericht door Belgen!

Senegal: samen genieten en ontdekken

Samen reizen we naar de poort van West-Afrika, Senegal. Deze prachtige bestemming grenst aan de Atlantische Oceaan waardoor je naast veel zon ook de vriendelijke bevolking en vogelrijke natuurparken ontdekt.

Verblijfshotels:
2 nachten in Pullman hotel 5*
3 nachten in Siki hotel 3*
2 nachten in Palétuviers Hotel 4*
3 nachten in Lamantin Beach 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf de luchthaven
• Heerlijke natuurmix: zee, woestijn, zoutvlaktes, duinen, …
• Ontdekking van de lokale bevolking
• Duurzaam logeren in het Hotel Palétuviers & Lamantin Beach
• Voldoende vrije tijd

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationaal paspoort minstens 6 maanden geldig op de dag van aankomst.

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Senegal.
Gele koorts (zeer sterk aangeraden)

Munt
West-Afrikaanse CFA-frank.

Lokale tijd
Tijdens onze wintertijd is het er één uur vroeger.

Klimaat
Gemiddeld is het maximaal 28°C in februari en oktober in Senegal en minimaal rond de 24°C.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies

Niet inbegrepen in de prijs

 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet vermelde maaltijden en dranken

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

Vluchten met Brussels Airlines

Brussel – Dakar
Dakar – Brussel

Vluchten onder voorbehoud.

PROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Dakar (A)

Samenkomst met onze reisleidster en vlucht vanuit Zaventem naar Blaise Diagne de Diass Airport. Bij aankomst transfer naar ons hotel.

Avondmaal en overnachting in Pullman Hotel 5*.

Dag 2 | Dakar – Gorée Eiland (O-M-A)

Ontbijt. We vertrekken richting Dakar om de stad te ontdekken. Dakar is de hoofdstad van Senegal.  We bezoeken het nationale theater Daniel Sorano; dit is de grootste kerk van Dakar en de zetel van het aartsbisdom in Senegal. Het Palais Présentiel en Place de l’Indépendance staan ook de planning. We eindigen onze voormiddag in het Black Civilizations Museum. Het museum maakt indruk door zijn architectuur en is gewijd aan de geschiedenis van de zwarte bevolking.

Na deze verschillende trekpleisters reizen we verder naar Gorée ferry station voor een 20 minuten lange boottocht richting Goree Island. We bezoeken het Slavenhuis waar de curator een lezing zal geven over het onderwerp “300 jaar slavenhandel in West-Afrika”. We bezoeken daarnaast  het fort en het monument van Gorée, stoppen bij het paleis van de gouverneur en nemen wat tijd om te winkelen op de kleine markt van Gorée. Lunch in restaurant “Chez Tonton”.

Vrije tijd tot onze ferry naar het vasteland. Avondmaal in een lokaal restaurant.

Overnachting in Pullman Hotel 5*.

Dag 3 | Pink Lake – Saint Louis (O-M-A)

Ontbijt. We vertrekken naar het Pink Lake. Daar aangekomen verwisselen we onze bus voor 4×4’s, met deze kunnen we ons makkelijker verplaatsen in de duinen. Het meer van Retba, bekend onder de naam Roze Meer, is een natuurlijke bezienswaardigheid. Het is omgeven door duinen, palmbomen en “filaos” en dankt zijn kleur aan microscopische algen die in het gezouten water oxideren. Het roze meer was recent de aankomstplaats van de rally Paris – Dakar. Rondrit in de omgeving tot aan de strand.

In de namiddag vertrekken we naar het koloniale eiland Saint Louis en de hoofdstad van West-Afrika. We maken een stop in Thies voor het middagmaal.

Bij aankomst in Saint Louis, check-in in het hotel.

Avondmaal en overnachting in het aangename Siki hotel 3*

Dag 4 | Saint-Louis (O-M-A)

Ontbijt. We bezoeken een lokale familie en samen met hen nemen we de tijd om de lokale keuken van Saint Louis te leren kennen. Na deze kookworkshop kunnen we genieten van het zelfgemaakte middagmaal en thee pauze.

We keren terug naar het hotel waar u kunt genieten van wat vrije tijd. In de vroege avond vertrekken we op een bijzondere Saint Louis Colonial City Tour: we bezoeken namelijk het historische centrum van Saint Louis in een paardenkoets. We stoppen op onze tour bij het paleis van de gouverneur en bezoeken de visserswijk Get Ndar.

Avondmaal en overnachting in Siki hotel 3*.

Dag 5 | Saint-Louis – Langue de Barbary (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag staat het reservaat van de Langue de Barbary op het programma. Vroeg vertrek naar deze schilderachtige bestemming in Senegal, die bezoekers een unieke mix van natuur en cultuur biedt. Beroemd om zijn gevarieerde vogelleven, waaronder pelikanen en flamingo’s, is het een toevluchtsoord voor vogelaars. Hiernaast kunnen we ook genieten van prachtige landschappen, van wetlands tot zandduinen, perfect voor fotografieliefhebbers. Dompel uzelf onder in de plaatselijke Berbercultuur door de traditionele gebruiken te verkennen en in contact te komen met de vriendelijke plaatselijke bevolking. Of u nu op zoek bent naar vogelobservatie of culturele ervaringen, het reservaat van langue de barbary belooft een onvergetelijke reis in het hart van Senegals natuurschoon.

Avondmaal en overnachting in Siki hotel 3*.

Dag 6 | Saint-Louis – Touba – Kaolack – Toubacouta (O-M-A)

Ontbijt. We vertrekken naar Kaolack, de hoofdstad van Saloum, een voormalige haven gespecialiseerd in het vervoer van pinda’s. We maken ook een stop in Touba, de heilige stad van de Mouride broederschap, gesticht in 1885 door Amadou Bamba Mbacke. Hier maken we een korte rondleiding door de moskee, ingewijd in 1963, met vijf minaretten die de vijf zuilen van de islam symboliseren. Hij biedt plaats aan meer dan tienduizend gelovigen. Amadou Bamba en zijn opvolgers liggen in dit mausoleum begraven en hun graven zijn bedekt met marmer en bladgoud.

Later in de voormiddag komen we aan in Kaolack en installeren we ons in het hotel Palétuviers, gelegen aan de oevers van de rivier de Saloum en uitgebaat door Belgen. Het was in 1995 dat Jean Pierre Pieters Senegal ontdekte als toerist. Hij viel voor de uitzonderlijke natuur en de warme bevolking. Het was liefde op het eerste gezicht en hij besliste om een jachtkamp over te nemen in de mooiste baai van de Sine Saloum Delta. Zijn dochter Karolien, gebeten door dezelfde microbe, besliste om het werk van haar vader verder te zetten. Het hotel staat voor verantwoord en duurzaam toerisme in volledige harmonie met de lokale bevolking en de natuur. Haar Europese achtergrond en de Afrikaanse cultuur brengt ze samen in een prachtig evenwicht. Het hotel ademt zo het beste van twee werelden.

We lunchen in het restaurant Relais de Kaolack. In de namiddag gaan we nog richting Toubacouta en ontdekken het Nationaal Park van de Saloum-delta. Het park, dat zich uitstrekt over 73.000 ha, omvat eilanden die onder de mangroven begraven liggen, aquatische bossen van mangroven en de Pointe de Sangomar, met zijn zandstranden waar talrijke kolonies zeeschildpadden leven. Het is de ideale habitat voor een zeer grote verscheidenheid aan vogels: flamingo’s, pelikanen, Kaspische sterns, spottende meeuwen, grijskopmeeuwen, enz….

Avondmaal en overnachting in hotel Palétuviers 4*.

Dag 7 | Safari Fathala reservaat – Vogeleiland (O-M-A)

Ontbijt. Transfer naar Fathala Reserve. We trekken op Safari in het Fathala reservaat per 4×4 voertuig met privé ranger. In het reservaat zien we antilopen, giraffen, buffels, zebra’s, neushoorns, enz. Lunch in ons hotel.

In de namiddag ontdekken we het Vogeleiland per gemotoriseerde boot in Saloum. Sine Saloum is een echt doolhof, bestaande uit ongeveer 200 eilanden, een paradijs van tannine (zandvlakten) en mangrove. Met zoveel troeven is het eiland Saloum een genot voor vogelspotters en vissers en voor ons een must om dit eiland te bezoeken. Terugkeer naar het hotel en vrije tijd tot avondmaal.

Avondmaal en overnachting in hotel Palétuviers 4*.

Dag 8 | Saly (O-M-A)

Ontbijt. Vrije voormiddag in het hotel. Neem ook eens een momentje om u te laten verwennen. Het hotel beschikt over verschillende zwembaden, restaurants en een betalende spa en massages. We vertrekken rond de middag per autocar naar het Lamantin Beach hotel in Saly. Lunchstop in restaurant “Relai de Kaolack”.

Avondmaal en overnachting in Lamantin Beach 4*.

Dag 9 | Vrije dag (O-M-A)

Ontbijt.  Vrije tijd om te genieten van het hotel en omgeving in Saly. Saly is de grootste badplaats van Senegal en misschien wel West-Afrika! Een prachtig strand, een warme blauwe zee en palmbomen. In de ochtend is het nog heerlijk rustig, in de middag loopt het vol met lokale gezinnen. Middagmaal in het hotel.

Avondmaal en overnachting in Lamantin Beach 4*.

Dag 10 | Schellfish eiland – Vrije namiddag (O-M-A)

Ontbijt. We vertrekken met onze gids naar het inheemse dorp Joal, het geboortedorp van Senegals eerste president. We ontdekken het mooie schelpdiereneiland Fadiouth waar moslims en christenen samenleven op het eiland. Lunch in restaurant Taverne des Pecheur naast de plaatselijke rivier. Voor we terugkeren richting het hotel bezoeken we de traditionele haven van Saly. Vrije namiddag.

Avondmaal en overnachting in Lamantin Beach 4*.

Dag 11 | Dakar – Brussel (O-M)

Ontbijt en middagmaal zijn voorzien in het hotel. Vrije tijd tot onze transfer naar de Blaise Diagne de Diass Airport. Terugvlucht richting Brussel.

Dag 12 | Brussel

Landing in Brussel Zaventem. Welkom thuis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies

Niet inbegrepen in de prijs

 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet vermelde maaltijden en dranken

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.